Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Varastohyllyt

Varastohyllyt ammattikäyttöön

parempaan tavaroiden organisointiin ja varastoimiseen. Varaston hyllyt ovat tärkeä hankinta kaikille tuotteita varastostaan ja myymälästään myyville yrityksille. Hyllyt kannattaa valita huolella, sillä tarkasti valitut hyllyt parantavat yrityksesi toimintaa.

2 tuotetta.
Aktiiviset suodattimet

Osto-opasModern_warehouse_with_pallet_rack_storag

Varastohyllyt ovat yksi tärkeimmistä hankinnoista yrityksille, jotka myyvät mitä tahansa hyödykkeitä. Tuotteiden näytteillelaitto ja varastointi voivat vaikuttaa siihen miten tuotteet myyvät, kuinka hyvin ja kuinka pitkään ne säilyvät ja miten ammattimaista liiketoiminta on. Kaiken tyyppiset yritykset, ravintoloista korjaamoihin, voivat hyödyntää hyllyttämistä, jonka vuoksi onkin tärkeää että jokainen tietäisi mistä löytää ja ostaa kunnollisia varastohyllyjä. Toinen syy hyllyjen hankimiseen voi olla tilansäästäminen ja organisointi.

Harkinnanalaiset asiat, kun hankitaan varastohyllyjä, ovat niiden koko, materiaali, ulkomuoto, paino ja hinta. Liikkeet, jotka myyvät muitakin yritystarvikkeita, saattavat tarjota myös varastohyllyjä. Myös monet verkkokaupat tarjovat niitä. Ostajan pitää päättää, mitä he haluavat varastohyllyltään, niiden määrän, budjetti sekä se mistä tuotteet halutaan hankkia.

Perinteiset

On olemassa monen tyyppisiä ja laatuisia hyllyjä, mutta alla oleva lista sisältää yleisimmät ja suosituimmat mallit. Monet hyllyt on tarkoitettu joko esittelemään tuotteita tai säilyttämään niitä eri tavoilla, kuten esimerkiksi kuormalavahyllyt on tarkoitettu tietyn kokoisten tuotteiden säilyttämiseen. Ajatus siitä, millainen hylly tarvitaan, saadaan selville kun mietitään millaisia tuotteita tai tarvikkeita niisä halutaan säilyttää.

Lastaushyllyt

Lastaushyllyt ovat säädettäviä hyllyjä, joita käytetään yleensä varastointitarkoituksiin. Näitä hyllyjä on saatavissa metallikehyksillä, kuten alumiinilla tai teräksellä. Hyllyt ovat yleensä kaksipuolisia. Nämä hyllyt ovat valmistettu painavien esineiden varastointiin, mutta niitä on saatavina myös muovisina tai puisina. Näitä hyllyjä voidaan käyttää asetelmien keskellä, mutta niillä on melko rajoittuneet käyttömahdollisuudet myynnissä, sillä hyllyt peittävätät yleensä suuria tiloja.

Kulmahylly

Kulmahyllyjä ovat kaikki säädettävät hyllyratkaisut, joissa on kulma. Ne on valmistettu teräksestä tai alumiinista. Kulmahyllyissä on koloja, joiden avulla hyllyjä voidaan muunnella halutunlaisiksi. Saatavana on sekoitus lastaushyllyistä, seinäkiinnikkeitä, avohyllyistä jne. Nämä hyllyt ovat yleisiä teollisuushyllytyksessä, esimerkiksi varastoinnissa.

Seinäkiinnikkeet tai kiskot

Seinäkiinnikkehyllyt voivat olla kulmahyllyn muodossa tai toimia omillaan. Nämä hyllyt voidaan kiinnittä seinään kiskojen avulla. Nämä hyllyt ovat hyviä useiden eri tuotteiden asettamiseen. Näitä hyllyjä voidaan käyttää myös huonekalujen kuten television kiinittämiseen seinään kotioloissa.

Kuormalavahylly

Kuormalavahyllyt ovat yleensä kulmahyllyn muodossa ja niiden valmistukseen on käytetty vankkaa terästä tai alumiinia. Kuormalavahyllyille on tarkoitus säilöä hyvin painavia tuotteita, kuten täysiä kuormalavallisia huonekaluja tai muita suurikokoisia tuotteita. Kuormalavahyllyjä on tarkoitus käyttää lähinnä vain varastotiloissa, sillä ne ovat melko suurikokoisia.

Seinähylly

Seinähyllyt kiinnitetään seinään käyttäen kiskoja tai ruuveja. Tämän tyyppisiä hyllyjä ei käytetä yleensä varastoinnissa. Niillä voidaan kuitenkin säilyttää tuotteita tiskien takana tai henkilökohtaisessa käytössä toimistohyllynä. Hyllyjä on saatavilla monissa eri pituuksissa ja leveyksissä ja eri kiinnitysmetodeilla. Yleensä kuitenkin tarvitaan vankka seinä, jolle hylly voidaan kiinnittää.

Liikkuvat hyllyt

Liikkuvissa hyllyissä on alla pyörät ja ne ovat hyvin suosittuja eri liiketoiminnoissa, sillä ne ovat helposti säädettävissä ja siirrettävissä paikasta toiseen. Liikkuvat hyllyt ovat suosittuja toimistoissa, kirjakaupoissa tai ihan missä vain, missä tarvitaan järjestystä. Hyllyihin voidaan kiinnittä renkaat silloin kun on tarvis, tai hankkia hylly jossa on kiinteät renkaat.

Hyllyjen koot

On hyvin tärkeää mitata hyllyt ennen ostopäätöksen tekemistä. Hyllyn koko, mukaanlukien pituus, leveys ja syvyys vaikuttavat siihen, mihin hylly voidaan sijoittaa. Monet yritykset halavat myös hyödyntää kaiken vapaana olevan tilan, joten vapaana olevan tilan mittaaminen voi olla tässäkin mielessä hyödyllistä. Koska ei ole olemassa vain tiettyjen standardien mukaisia hyllykokoja, tulisi hyllyn sijoituspaikka mitata ja etsiä sen kokoihin sopivaa hyllyä. Tärkeää on myös varmistaa, että hyllylle tarkoitetut tuotteet sopivat siihen ja että hyllytilaa on tarpeeksi.

Varastohyllyn materiaalin valitseminen

Suurin osa hyllyistä on valmistettu puusta, metallista, lasista tai muovista. Kaksi ensimmäistä materiaalia ovat kaikista kestävimmät. Lasisia hyllyjä voidaan käyttää kun halutaan esitellä hyllyillä ja niiden alapuolella olevia tuotteita. Muovisia hyllyjä tulisi välttää kosmeettisista ja kestävyys syistä, jollei niitä käytetä esimerkiksi kaapin hyllyinä tai vain kevyille tuotteille kuten tekstiileille. Puiset hyllyt ovat hyviä kirjoille, papereille, kansioille ja muille ei kovin painaville tarvikkeille.

Alumiiniset hyllyt ovat suosittuja teolliseen hyllyttämiseen, koska se on materiaalina kevyempää verrattuna teräkseen tai puuhun ja se on kaiken lisäksi kestävää. Alumiinihyllyjä voidaan käyttää myös kulmahyllyjen luomiseen.

Uuden vai käytetyn hyllyn hankkiminen

Toinen vaihtoehto, kun hankitaan varastohyllyjä, on hankkia käytettyjä tuotteita. Käytettyjä hyllyjä voi ostaa esimerkiksi lopettavilta liikkeiltä tai nettimyynnistä. Käytetyt hyllyt ovat usein edullisempia kuin uudet, mutta niissä saattaa olla joitakin kosmeettisiavaurioita. Suurimmalta osin, ostajat voivat päättää valita ulkonäön ja hinnan mukaan hyllynsä, kuten myös koon, värin ja hyllyn tyypin mukaan.

Hyllyn painon harkitseminen

Hyllyn paino vaikuttaa siihen, mihin sitä voidaan käyttää. Painavat hyllyt ovat vakaampia ja yleensä kestävämpiä. Painavia hyllyjä netissä ostaessa kannattaa pitää mielessä kuljetuskulut. Kevytpainoiset hyllyt ovat kustannustehokkaampia kuljettaa ja helpompia käsitellä. Kevyet hyllyt tarvitsee usein kiinnityksen seinään ja niillä ei pysty säilyttämään kovin painavia tuotteita.

Varastohyllyjen ostaminen Preecosta

Kun olet päättänyt minkä materiaalisen, pituisen, painoisen ja tyyppisen hyllyn haluat, voit etsiä näillä hakukriteereillä Preecosta. Yleisimpiä hyllymalleja on helpompaa löytää, kuin  monimutkaisempia ja kalliimpia hyllysysteemejä.

Vertaile eri tuotteita keskenään ja lue tuotekuvaukset. Todella painavat hyllyt saattavat vaatia niiden noutamista varastolta. Kannattaa myös kiinnittää huomiota hyllyjen kuljetushintoihin ja -aikoihin, sillä osa Preecon tuotteista toimitetaan ulkomailta.

Yhteenveto

Varastohyllyjä ostaessa, kannataa pitää mielessä millainen tila hyllylle on varattu, mikä materiaali on paras ja minkä painoinen tuote on sopivin omiin tarkoituksiin. Muista myös valita hylly sen mukaan, mitä siinä aiotaan säilöä. Monet hyllyt ovat muunneltavissa, eteenkin kulmahyllyt, joka tarkoittaa sitä että hyllyjä voidaan muunnella sopviksi eri tarkoituksiin.

Varastohyllyjä voidaan ostaa Preecon verkkokaupasta. Muista aina tarkistaa tuotteen koko, paino, sijainti, materiaali ja ominaisuudet ennen lopullisen ostopäätöksen tekemistä.