Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2009!

Riipputuolit

Riipputuolit

Rentouttava keinu tai riippumatto

on mahtava paikka nauttia aurinkoisista kesäpäivistä. Monipuolisesta valikoimastamme löytyy monia erilaisia keinuja ja riippumattoja, jotka sopivat suureen puutarhaan kuin vähän pienemmällekkin parvekkeelle. Mikä on juuri sinun tiloihisi sopiva?

36 tuotetta.

Aktiiviset suodattimet

Pihakeinu

Pihakeinu kehittyi samaan aikaan kuin kuistit alkoivat yleistyä taloissa 1900 luvulla Amerikassa. Useammissa ja useammissa kodeissa myös ulkotila muotoutui osaksi kotia jotta asukkaat saattoivat mukavasti istua ulkosalla ja nauttia kauniista säästä. Sisäkalusteiden ulos tuomisen sijaan ulkokalusteet alkoivat vallata alaa ja etenkin pihakeinuista tuli suosittuja.

Pihakeinu on edelleen suosittu, ja niitä löytyy myös Suomesta. Nykykeinujen malleissa on myös valinnanvaraa laajemmin kuin ennen ja niitä voi löytää jopa sisäkäyttöön.

Pihakeinutyyppejä

Pihakeinuja on saatavilla monia eri tyylejä. Niihin mahtuu yleensä kaksi tai useampi ihminen istumaan ja ne voivat olla massatuotantoa tai käsityötä. Tärkeimpiä huomioon otettavia asioita pihakeinuissa on tila johon se tulee. Mikäli keinu on ripustettava talon rakenteisiin tai esim. puun oksaan, on sille varattava tarpeeksi tilaa liikkua. Keinuja myydään myös omalla jalustalla tai jopa katoksella.

Roikkuvat ja vapaana seisovat keinut.

Roikkuva pihakeinu on yleensä ripustettava ketjulla tai köydellä esimerkiksi talon tukipalkkiin, tai puun oksaan. Talon luo asennetut keinut vaativat vähintään 2,5 jalan tilan, jottei keinu osu seinään siihen istuttaessa.

Vapaana seisova keinu tarkoittaa A –runkoista telinettä, jonka varassa keinu roikkuu. Näitä keinuja käytetään yleisimmin nurmikolla ja aukeilla paikoilla. Keinun voi hankkia joko katoksen kera tai ilman.

Liukukeinut

Liukukeinu on keinu joka liikkuu radalla edes takaisin. Näitä keinuja ei ripusteta lainkaan, joten ne soveltuvat paremmin myös sellaisiin paikkoihin, missä tilaa ei ole niin ruhtinaallisesti käytettävissä. Liukukeinuja on saatavilla kahdella eri perusmekanismilla. Yksi on rakenteeltaan penkki joka liikkuu edes takaisin. Toinen on taso joka liikkuu ja lepää paikallaan pysyvän rungon päällä.

Riippumatot

Riippumattotyyliset pihakeinut ovat myös nykymarkkinoilla tuttu näky. Niissä on usein puinen ulkokehikko, ja verkosta tai kankaasta tehty istuinosa. Näitä löytyy useissa eri väreissä ja monia eri tyylejä.

Tee se itse

Joitain ihmisiä saattaa kiinnostaa tee-se-itse tyyliset pihakeinuprojektit. On olemassa monia sivustoja netissä, josta löytää tee-se-itse ohjeet vaikka minkälaisille pihakeinuille. Nämä projektit yleensä tehdään kierrätysmateriaaleista, riippuen toivotun keinun tyylistä.

Käsin tehty

Markkinoilla on myynnissä myös käsityöläisten ja artesaanien tekemiä pihakeinuja. Käsin tehty keinu on aina uniikki ja tekijänsä näköinen, kuten käsityöt yleensä. Tällaisia keinuja löytää useimmiten internetin välityksellä tai yksityisistä rautakaupoista.

Pihakeinumateriaalit

Olipa kyseessä roikkuva, seisova tai liukuva keinu, on pihakeinuille todella monia eri valmistusmateriaaleja. Keinua hankittaessa kannattaa myös sen materiaali ottaa huomioon, sillä esimerkiksi puu vaatii erilaista huoltoa kuin metallit. Muutamia eri valmistusmateriaaleja mainitaksemme, niitä valmistetaan puusta, metallista, vinyylistä, kierrätysmuovista, kankaista, puu- tai polyrottingista ym.

Puu

Puukeinuista kiinnostuneille on useampia eri keinumalleja saatavilla. Setri on suosittu valmistusmateriaali, sillä se kestää vaihtelevia sääolosuhteita, kuitenkin setri voi olla kallis valinta. Mänty, tiikki ja leppä ovat muita puuvaihtoehtoja, joita yleisimmin on saatavilla. Puulajin lisäksi ostaja voi valita myös onko keinu jälkikäsitelty maalaten vai esimerkiksi jollain pintakäsittelyöljyllä. Jälkikäsittely suojaa aina huonekalua säältä ja pitää sen käyttökelpoisena pidempään.

Saatavilla on myös esim. vinylistä tehtyjä puujäljitelmiä. Muovin positiivinen puoli on se, ettei se tarvitse jälkikäsittelyä lainkaan pysyäkseen hyväkuntoisena vuodesta toiseen säävaihteluista huolimatta. Lisäksi muovin huolto on helppoa ja yleensä sen puhdistamiseen riittää pesu saippuavedellä.

Metalli

Sekä liukukeinuja että perinteisiä keinuja myydään myös metallirunkoisena. Metallista valmistetut huonekalut voivat olla rautaa, terästä tai alumiinia. Alumiini on näistä kevyin, mutta rauta on kestävin. Metallit voivat olla käsittelemättömiä tai pulverimaalattuja. Jotkut ostajat saattavat lisätä huonekaluunsa extrakerroksen uretaania tai muun kirkkaan, läpinäkyvän lakkapinnan.

Kangas

Kankaiset pihakeinut ovat yleensä puu tai metallirunkoisia ja niiden pehmusteet on päällystetty polyesterilla. Joskus keinussa ei ole pehmusteita, vaan kangas on pingotettu istuimeksi. Polyesteria saa monissa eri väreissä ja tyyleissä. Monissa kangaskeinuissa on myös katos, joka suojaa keinujaa auringolta.

Rottinki

Rottinkihuonekalut on tehty punomalla kasvin oksia tai muovivalmisteisia liuskoja, jota kutsutaan usein polyrottingiksi. Puurottingin valmistuskasvit ovat useimmiten ruoko tai rottinkipalmu. Ulkokäyttöisiä rottinkihuonekaluja on käsiteltävä maalilla tai pinnoitteella säänvaihteluja vastaan. Rottinki on herkkä materiaali joka vaatii hiukan enemmän huolenpitoa. Polyrottinki on helppo pitää puhtaana, se on lähestulkoon täysin huoltovapaa. Rottinkikalusteita käytetään yleensä istuinpehmusteiden kanssa.

Pihakeinutarvikkeita

Olipa kyse mistä keinutyypistä hyvänsä, tyynyt tuovat niihin kodikkuutta ja mukavuutta. Pihatyynyjä löytää samoista liikkeistä, jotka myyvät ulkokalusteita, esimerkiksi rautakaupoista.

Pihgakeinujen tyynyvalikoima on todella laaja väreiltään, kangastyyliltään ja kooltaan. Jotkut valitsevat sekä istuin- että selkänojatyynyt, jotta keinun istuin tuntuu yksityiseltä. Tyynyt valmistetaan yleensä polyesterista tai muusta säänkestävästä materiaalista.


Rippuva pihakeinuPihakeinun ostaminen

Kun olet päättänyt pihakeinun koon ja sen minkä mallisen keinun aiot hankkia, voit aloittaa oikean tuotteen etsinnän Preecon tuotehaulla. Voit etsiä tiettyä keinutyyliä sen mukaisella hakusanallaa tai voit selailla valikoimaa klikkaamalla Koti->Ulkoilu->Sisustus jonka jälkeen valitse alivalikko koti ja puutarha. Tämän jälkene valitse puutarhakalusteet. Keinut ovat alakategoria. Tämän kategorian selailu antaa hyvän käsityksen saatavilla olevien eri mallisten keinujen hintaluokista.

Lopuksi

Kuistit ja kuistilla istuminen valtasi vapaa-ajalla alaa 1800 luvun amerikassa vilkkaasti. Ennen ilmastoinnin keksimistä, etupihan kuisti oli usein viileämpi kuin talon sisätilat. Asukkaat istuivat kuisteillaan keskustellen toistensa kanssa ja ohikulkevien naapurien kanssa. Historioitsijat arvelevat että tämä kuistilla istuminen toi ihmisille yhteisöllisyyden tunnetta naapurustossa, ja se edisti naapureiden ja ympärillä elävien ihmisten tuntemusta. Pihakeinuista tuli mukavaa ajanvietettä. Nykyään ihmiset saattavat hankkia pihakeinun muista syistä. Ehkä he ovat kiinnostuneita sen nostalgisesta ulkonäöstä, tai heillä on mukavia muistoja pihakeinuista, tai ehkä he vain etsivät mukavaa tapaa istua ulkona. Olipa syy mikä tahansa, keinuista löytyy varaa valita.