Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Puutarhavalot

Ulkovalaisimet tuovat tunnelmaa

sekä turvallisuutta omaan kotipihaasi. Puutarhavalot voivat toimia esimerkiksi paristoilla ja aurinkovoimalla. Valoja on myös eri voimakkuuksilla ja ominaisuuksilla, joihin voit tutustua tuotteen tiedoista sekä osto-oppaassamme.

13 tuotetta.
Aktiiviset suodattimet

Johdottomat puutarhavalotPuutarhavalo

Sähköisten yksiköiden virittäminen on yksi talonomistajien ongelmista, kun asennetaan puutarhavaloja. Oikealaisen liitännän löytäminen pihalta talon sähkövirtaan vaatii yleensä ammattisähköastentajan apua, joka lisää huomattavasti asennuskustannuksia. Johdottomat puutarhavalot ovat ratkaisu tähän ongelmaan ja ne tarjoavat joustavuutta kodinomistajille, jotka haluavat vaihtaa kiintokalusteiden paikkaa. Ennen johdottomien puutarhavalojen hankintaa, kuluttajan tulisi ymmärtää saatavilla olevien valaisimien voimanlähteistä ja muista piirteistä. 

Johdottomien puutarhavalojen voimanlähde

Yleisimmät voimanlähteet johdottomille puutarhavaloille ovat paristot tai aurinkovoima. Ennen voimanlähteen valintaa, kuluttajan tulisi harkita, mikä tapa sopii heidän budjettiinsa parhaiten. Johdottomat valaisimet toimivat pienellä varauksella ja LED-lampuilla. LED-valojen alkukustannus on kallis, mutta ne ovat kustannustehokkaita, jolloin sähkölaskut pienenevät. Aurinkovoimalla toimivat valot ovat myös suurempi investointi aluksi, mutta asennuksen jälkseen valot eivät tarvitse toimiakseen muita kustannuksia ja ne ovat todella helppoja ylläpitää.

Paristoilla toimivat puutarhavalaisimet

Ulkokäyttöiset paristokäyttöiset LED-valot ovat sekä kirkkaita ja energiatehokkaita; litiumparistosetti tarjoaa tehoa koko vuoden ympäri. Monet valmistajat tarjoavat valoja, joiden lamppuja ei tarvitse ikinä vaihtaa. Saatavana on valosarjoja, jotka sisältävät kompakteja lyhtyvaloja, valonheittimiä ja porrasvaloja, jotka valaisevat pihan syrjimmätkin nurkat öisin. Tämä vaihtoehto on nopeasti asennettavissa ja käyettävissä jopa alle viidessä sekunnissa.

Aurinkovoimalla toimivat puutarhavalaisimet

Auringonvalon energian hyödyntäminen on yksi tehokkaimmista tavoista ladata johdottomat valot. Aurinkopanelivalaisimet luovat kultaisen hohdon ja ne muodostuvat paneleista, jotka lataavat valojen akut. Näiden helppohoitoisten puutarhavalojen elinkaari voi olla jopa viisi vuotta. Näitä puutarhavaloja on saatavissa useissa eri tyyleissä, kuten pallon tai lyhdyn muodossa ja ne voidaan ripustaa esimerkiksi oksiin. Monien valaisimien mukana tulee ripustusmateriaalit. Vedenkestävät nailonvalot lataavat akkunsa auringonvalossa päivän aikana ja menevät päälle automaattisesti illalla. Kuitenkin, valo voi himmenyä kun akku alkaa tyhjentyä. Käyttäjän kannattaa harkita valon asentamista paikalle, josta se saa kerättyä paljon auringonvaloa päivän aikana.

Vaihtoehtoiset johdottomat puutarhavalot

Kodinomistajat voivat myös käyttää kynttilöitä, lyhtyjä tai soihtuja vaihtoehtona johdottomille puutarhavaloille. Tämän tyyliset valaistukset luovat elävän valon, joka luo muuttuvan valon ja varjon suhteen pihalle. Tuikuista roihuihin, nämä johdottomat puutarhavalot luovat tunnelmaa pihallesi. Ennen liekillä valaisevia tuotteita hankkiessa, eteenkin korkeita roihuja, kuluttajan tulisi harkita niiden asettamispaikkaa, kuten myös niiden vakautta. Näin pienennetään tulipalon riskit.

Johdottoman puutarhavalaistuksen ominaisuudet

Johdottomalla puutarhavaloille on tyypillistä moderni tyyli yhdistettynä yksinkertaiseen designiin. Nämä veden kestävät tuotteet luovat kutsuvan ilmapiirin pihalle, samalla lisäten turvallisuutta. Valot ovat itsenäisesti seisovia, aivan kuten seinäänkiinnitettävät valot, jotka tulevat kiinnitysmateriaalien kanssa. Kodinomistajat voivat valita käyttää pelkästään johdottomia tuotteita tai yhdistää ne johdollisiin ratkaisuihin, hediän tarpeidensa mukaisesti.

Puutarhavalot

Ominaisuus

Note

Liiketunnistin

Usein “off”-tilassa, kun asennetaan alkujaan.

Vaatii aktivointisokan

Menee päälle välittömästi kun tunnistaa liikettä

Automaattinen sammutus

Pidentää akun kestoa

Jotkin tuotteet sammuvat 30 sekunnin päästä, jolloin ne sopivat hyvin eteiseen, mutta eivät esimerkiksi pihakäyttöön juhlavalaistukseksi

LED-valojen kesto

50,000 tuntia

Kaukosäätö

Pitkä kantavuus

Kantavuus jopa yli 1000 metriä

Valon laatu

Vaihtelee lämpimästä kovaan valoon

Muunneltavuus

Yleisesti helppo uudelleenasentaa

Vaatii pientä ylläpitoa

Voidaan käyttää myös sisätiloissa esim. sähkökatkon aikana

50 000 tunnin LED-valojen kesto on sama kuin noin 20-25 vuoden käyttö, joka tekee LED:eistä kestävän vaihtoehdon. Jos hankit käytetyn johdottoman valaisimen, muista tarkistaa vaatiiko tuote aktivointisokan toimiakseen. Kauko-ohjaimia on saatavana eri muodoissa, ja älypuhelimille (iPhone ja Android) on saatavilla applikaatioita, joiden avulla valot voidaan sytyttää mistä vain. Tämä on hyödyllistä esim. silloin kuin ollaan matkoilla ja halutaan suojata kotia mahdollisilta tunkeilijoilta.