Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Toimitus jopa 1-2 päivässä

30 päivän palautusoikeus

Toimitus lähipostiin 0€

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Oksasilppuri

Kätevä oksasilppuri

on hyvä partneri pihojen ja puutarhojen siivoamiseen. Silppurin avulla oksat sekä lehdet saadaan pakattua pienempään tilaan, tai silppu voidaan hyödyntää esimerkiksi kompostoinnissa. Silppureissa on eroja, joihin kannattaa tutustua, ja pohtia mikä on paras vaihtoehto omaan käyttöön.

6 tuotetta.
Aktiiviset suodattimet

Oksasilppuri - Hinta & osto-opas

Oksasilppuri on edullinen työkaveri pihatöihin oksia ja lehtiä silppuamaan. Lopputuotteena saatavaa silppua voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin, kuten lannoitteeksi, komposteissa ja katteena. Silpun avulla voidaan estää myös rikkakasveja. Silppuri siis myös maksaa itsensä nopeasti takaisin.

Myös edullisemmilla malleilla pärjää erinomaisesti esimerkiksi asuintalojen pihalla. Pienellä lisähinnalla saa usein myös mallin jossa on keruulaatikko, joka helpottaa työskentelyä entisestään. Sähkökäyttöinen silppuri on myös ympäristöystävällinen, ja verrattaen hiljainen työkalu jokaisella pihalle.

Tämä opas tarjoaa tietoa siitä miten oksasilppurit tulevat auttamaan sinua pihasi, puutarhasi tai muun kiinteistön ylläpidossa ja siitä miten ne toimivat.Luonnollisesti, monet tekniset käsitteet voivat olla turhauttavia, varsinkin kun niitä ei tunne ennestään. Tämän vuoksi olemme koonnet mahdollisimman selvän suomenkielisen silppurien osto-oppaan.

Vinkkejä oksasilppurien käyttöön

Ei ole olemassa oksasilppurien käyttöön liittyviä erityisvinkkejä, sillä niiden käyttö on hyvin suoraviivaista. Kuitenkin, on olemassa turvallisuuteen liittyviä vinkkejä, joiden avulla pystytään välttämään muun muassa silppurin jumittuminen.

Ensinnäkin, laitetta käytettäessä on pidettävä turvalaseja, vaikka silppuaisit vain lehtiä. Myös kuulosuojaimia kannattaa käyttää tehokkaiden työkalujen kuten oksasilppurin kanssa, vaikka sähkökäyttöiset ovatkin polttoainekäyttöisiä hiljaisempia.

Yksi harkinnan alainen asia on se, että miten silppurin sähköjohto säilötään niin, että siihen ei kompastuta tai itse johto ei vahingoidu. Yksi tapa on työskennellä lähellä vajaa ja käyttää sen seinää esteenä. Samanlaisen suojauksen voi tehdä käyttämällä lautoja. Tämä ei ratkaise kompastumisongelmaa, mutta suojaa ainakin johtoa vahingoittumiselta.

Jos työstät käyriä oksia, ne tulee leikata pienempiin osiin, jotta ne menisivät silppuriin mahdollisimman suorana. Kaikki ”Y”-muotoiset oksat tulisi pilkkoa suoriksi.

Lopuksi - muista aina irroittaa laite sähkövirrasta ennen kuin puhdistat sitä tai siirrät sitä.

Hyvät puolet – Miksi ostaa oksasilppuri?

Pähkinänkuorressa, oksasilppuri on tehokas tapa tehdä pihatöitä. Perinteisellä tavalla oksien pienentäminen tai pilkkominen voi olla hyvinkin aikaa vievää ja puuduttavaa. Oksasilppurin omistaminen ottaa tämän taakan harteiltasi ja nopeuttaa asioita.

Useimmat silppurit pystyvät käsittelemään paksuudeltaan jopa 7 cm paksuja oksia, kun taas todella vahvatekoiset silppurit silppuavat 10 cm paksuja viherkasveja. Silppuaminen voi olla hiukan vaikeampaa kuivalla materiaalilla, mutta tämäkin työ käy silppureilta.

Lisäksi, ei ole suositeltavaa polttaa tai muuten uudelleen sijoittaa lehtiä, pensaita tai tippuneita oksia. Tämän vuoksi niiden uudelleenkäyttö ja oikeanlainen hävittäminen on enemmän kuin tervetullutta. Puutarhajätettä voidaan käyttää lehti- tai maankatteena tai se voidaan kompostoida joko kompostiin tai levittämällä pihamaalle.

Useimmat silppurit silppovat materiaalin niin pieneksi, että kymmenen säkkiä jätettä mahtuukin silputtuna vain yhteen säkkiin. Tällöin ei tarvitse tehdä useita matkoja kuljettaakseen silpun pois.

Sähkökäyttöinen silppuri ei ole ainoastaan aikaa säästävää, se on myöskin vihreä valinta. Tällaisilla laitteilla ei ole lainkaan hiilijalanjälkeä. Jos sinua mietityttää sillpurin hintavuus ja sen ylläpitokulut, muista kaikki se raha jonka tulet säästämään muun muassa pihan lannoitteissa.

Tutustu myös kompostoreihimme klikkaamalla kuvaa!

komposti

Hyvä muistaa

Valmistajat ovat ryhtyneet lisäämään oksasilppureihinsa monia turvallisuuspiirteitä, mutta riski loukkaantua on aina olemassa, varsinkin jos tuotetta käytetään epähuomiossa. On siis syytä muistaa oikeat työskentelytavat ja tarvittavat suojavälineet: turvalasit, suojahanskat sekä mahdollisesti kuulosuojaimet.

Sähkökäyttöiset silppurit ovat ympäristöystävällinen vaihtoehto polttoainekäyttöisille silppureille. Polttoainekäyttöiset tarjoavat joissain tapauksissa hieman enemmän tehoa, mutta ovat myös äänekkäämpiä ja raskaampia käyttää. Sähkökäyttöiset sopivatkin näistä syistä erinomaisesta kaikkien käytettäväksi, mutta erityisesti yksityiseen käyttöön esimerkiksi asuintalojen pihoille.

Yhteenveto

Oksasilppuriin investoiminen on enemmän kuin aikasi ja rahasi arvoista, oli sinulla sille sitten päivittäistä käyttöä metsäisellä tontilla tai vaikka pihasi olisi pienikokoinen vain muutamalla pensaalla.  Epämukava pihatyö muuttuu mukavaksi ulkoilmatoiminnaksi ja lopputulos on hyvä.

Riippuen siitä, millaiset tarpeet sinulla on, kuinka iso pihasi on, onko sinulla monia puita vai vaan muutamia pensaita ja tietenkin millainen budjetti sinulla on käytössäsi, on sinun tehtävä päätöksiä. Jos haluat ympäristöystävällisen ja hiljaisemman oksasilppurin, kannattaa valita sähkökäyttöinen malli raskaamman ja jopa kovaäänisen polttoainemallin sijaan.

 Oksasilppuri