Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2009!

Puutarhapumput

Puutarhapumput

Puutarhapumppu valikoimamme

tarjoaa pumpun jokaiseen tarpeeseesi. Meiltä löydät pumpun veden siirtämiseksi kasteluun, suihkulähteisiin tai vain tyhjennyksiin. Oppaastamme voit lukea lisää pumpuista, ja niiden käyttötarkoituksista.

pumput

Mikä puutarhapumppu on paras mihinkin tarkoitukseen?

Jos etsit työkalua, joka kastelee pihasi nurmikon tai puutarhan, parempaa vaihtoehtoa ei ole, kuin puutarhapumppu. Pumput sallivat sinua siirtämään suuria määriä vettä vain pienellä vaivalla, ja niitä voidaan käyttää moniin käyttötarkoituksiin puutarhassa: aina altaan täyttämisestä kasvien kasteluun. Puutarhapumppujen tehokkuus riippuu siitä, kuinka korkealla pohjaveden pinta ja kuinka suuri pihasi on. Monet pihanomistajat ovat usein hämmästyneitä puutarhapumppujen asentamisesta ja niiden laajoista mallivalikoimista. Muutamien perus asioiden tietäminen voi kuitenkin helpottaa huomattavasti valintaa tehdessä.

Oikeanlaisen puutarhapumpun löytäminen pihallesi

Yleisin pumppu, jota käytetään pihoilla on puutarhapumppu. Tämän tyyppinen pumppu sallii sinua nostamaan vettä melko syvältä kovalla paineella. Kuten muitakin pumpputyyppejä, myös näitä voidaan käyttää useisiin eri käyttötarkoituksiin. Käytä siirtämääsi vettä kukkapenkkien kasteluun, terassin tai pihatien pesuun tai käytä vettä sadettimissa. Kun ostat puutarhapumppua, kannattaa hankkia tuote, jossa on tarpeeksi tehokas moottori haluamaasi työhön. 45 metrin vedenkulkeutumismatkaan vaaditaan 800 wattia tehoa, jotta vesi kulkeutuu oikealla paineella. Lue huolellisesti läpi harkitsemasi puutarhapumpun tuotetiedot, jotta saat selville onko siinä tarpeeksi tehoa. Liian pieni moottori voi aiheuttaa häiriöitä pumpun tekniikassa. Ostajan tulee aina tehdä ostopäätöksensä puutarhapumpun teknisten tietojen mukaan.

Millaisen pumppauskapasiteetin tarvitset?

Puutarhapumpun kapasiteettia kannattaa harkita, kun teet ostopäätöstäsi. Yleisimmin, pumppu, jonka kapasiteetti on 946-5600 litraa tunnissa on hyvä valinta. Tämän pitäisi olla riittävä teho useimpiin pihatöihin ja pihakokoihin, ilman että pumppuun muodostuu pullonkauloja. Kannattaa huomioida, että puutarhapumpuille on enemmän käyttöä kuumina kesäkuukausina ja suunnitella käyttöä sen mukaisesti. Systeemi, jota käytetään jo täydessä tehossaan aikaisina kevätkuukausina, ei välttämättä toimi yhdenmukaisesti kesän aikana.

Jos sinulla on kuitenkin erityisen pieni puutarha, saattaa 94 litraa per tunti pumppaava pumppu olla riittävän tehokas kaikkiin tarpeisiisi. Kannattaa testata onko pumpun vedenkulkeutumismatka riittävä oikeissa työtehtävissä. Pienemmät laitteet, joissa on heikommat moottorit, ovat tietysti huomattavasti edullisempia. Jos et ole varma, riittääkkö pienen pumpun teho tarpeisiisi, kannattaa hankkia hiukan suurempi tehoisempi ja kapasiteetillinen pumppu.

Veden siirtäminen keskipakoisella pumpulla

Keskipakoiset pumput ovat yksi monista puutarhapumpputyypeistä, joita on saatavilla. Tämän tyyppiset pumput käyttävät keskipakoista voimaa veden siirtämiseen paikasta toiseen. Saatavilla on monia eri malleja myös keskipakoisista pumpuista, joidenkin kapasiteeti on jopa yli 18 900 lirtaa tunnissa. Tärkein piirre tällaisessa pumpussa tulisi olla esimerkiksi irrotettava suoja, jonka avulla pystyt puhditamaan pumpun liasta ja roskista. Suurin osa tällaisista pumpuista on valmistettu kestävästä valuteräksestä, joka tarjoaa lisävakautta. Tämä varmistaa sen, että pumppu kestää pitkäaikaisessa käytössä vaativissakin olosuhteissa.

Aivan kuten muidenkin pumppujen kanssa, on tärkeää tietää onko keskipakoinen pumppu itsepohjustuva vai ei. Jos pumppu ei ole sellainen, käyttäjän tulee käyttää imuletku vedellä enen käyttöä. Hankkimalla itsepohjustuvan pumpun, käyttäjä pystyy välttämään tämän kohdan. Pumput, joissa on manuaalinen voimanhallinta ovat myös erityisen helppoja käyttää. Tämä sallii käyttäjää säätämään veden kulkumatkan mille tahansa tasolle, niin että pumppu sopii kaikenlaiseen käyttöön.

Rumpupumpun käyttö

Tynnyripumppu tai rumpupumppu on toinen malli puutarhapumpuista. Se sopii erityisen hyvin esimerkiksi sadevesien tyhjentämiseen sadetynnyreistä. Jos halutat varmistua siitä, että tynnyriin ei jää yhtään jäännöksiä sadevedestä, tämä on vesipumppu on hyvä valinta.

Rumpupumpuissa on yleisesti huomattavasti matalampi maksimi vedenkulkeutumismatka, kuin muissa pumpputyypeissä, mutta niissä pitäisi olla tarpeeksi kapasiteettia pieniin ja keskikokoisiin puutarhoihin. Jos haluat käyttää tämän tyyppistä pumppua sadetynnyrien tyhjentämiseen, monilla valmistajilla on tarjolla tähän tarkoitukseen valmistettuja pumppuja. Tällaisiin pumppuihin on yleensä kiinitetty valmiiksi putki sekä likasuodatin. Niissä on yleensä käyttäjäystävällisiä piiretitä, kuten hanakiinnike, joka sopii yhteen yleisimpien puutarhaletkujen kanssa.

Aurinkovoimaiset puutarhapumput ympäristöystävälliseen työskentelyyn

Jos pumpun pitkäaikaiset käyttökulut ovat tärkeä tekijä pumpun valinnassa, aivan kuten vedenkulkeutumismatka, kannattaa katsella aurinkovoimalla toimivia pumppuja. Tämän tyyppinen puutarhapumppu ei ainoastaan säästä rahaa monien käyttö vuosien aikana, mutta se on myös ympäristöystävällisempi. Vesipumput, jotka toimivat aurinkovoimalla, ovat yhä pienempi osa markkinoista kuin klassiset vesipumput. Ne ovat yleisesti pienempiä malleja, joissa on hiukan matalampi vedenkulkeutimismatka. Kuitenkin, useat eri tyyppiset puutarhapumput voidaan yhdistää aurinkovoimaan tarjoten paljon tehoa useisiin puutarhatöihin. Niitä ei myöskään tarvitse yhdistää sähkövirtaan, kun aurinkopanelit tuottavat tarvitsemasi energian.

Kaasu- vai sähkökäyttöinen?

Jos et hanki puutarhapumppua, joka toimii aurinkovoimalla tai akulla, sinun tulee valita sähköisen tai kaasukäyttöisen pumpun väliltä. Suurin osa systeemeista on sähköisiä, joten sinulla pitää olla pihalle kulkeutuva sähkövirta. Kannattaa huomioida pumpun energiakulus, kun teet ostopäätöstä. Tyypilliset pumput tarvitsevat noin 500-1000 wattia, mutta on myös monia tästä eroavia malleja. Varmista, että sinulla ei ole liian useita sähkökäyttöisiä laitteita yhtäaikaisessa käytössä, jotta vältetään sulakkeiden palaminen.

 

Fiksut piirteet, jotka lisäävät pumpun käyttöikää

Puutarhapumpun hankkiminen voi olla joskus suurikin investointi, joten kannattaa etsitä tietyn piirteisiä pumppuja, jotta sen käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä. Moottoreissa tulisi olla ehdottomasti ylikuorimituksen suoja, jos mahdollista. Tämä onkin yleinen piire monissa laitteissa. Tämän tyyppinen suoja on tärkeää, jos et ole varma, kuinka paljon käyttövoimaa tarvitset pumpultasi sen maksimikapasiteetin saavuttamiseksi.

Toinen käytännöllinen piire on sähköinen kytkin painemittarilla, joka käynnistää ja sammuttaa pumpun automaattisesti vaateiden mukaisesti. Tämä piire sallii pumpun työstämisen silloinkin, kun et ole sitä itse ohjailemassa.

On myös sanomattakin selvää, että laitteen osat, jotka ovat jatkuvasti tekemisissä veden kanssa, olisivat ruostesuojattuja ja vedenkestäviä materiaaleja. Tämä varmistaa, että laite ei ruostu ajan myötä ja pumpun sisäosat eivät vaikuta veden laatuun.

Yksi mitättömältä vaikuttava piire, joka on kuitenkin melko käytännöllinen, on pumpun pohjajalka. Pumppu, jossa on jalka tarjoaa vakaamman ja turvallisemman käytön puutarhassa. Tätä faktaa ei kannata ohittaa.

 Yhteenveto

Markkinoilla on saatavilla monia eri tyyppisiä puutarhapumppuja. Valikoima voi olla jopa hämmentävä, eteenkin kun pumpuissa on monia eri teknologioita ja niitä on saatavilla niin moniin eri käyttötarkoituksiin. Tämän vuoksi, ostajan on hyvä tietää minkä tehoisen pumpun he tarvitsevat, kuinka verran vettä pumpun läpi tarvitsee kulkeutua. Näin löydetään oikeantyyppinen pumppu jokaiseen puutarhaan. Jos arvostat ympäristöystävällisyyttä, kannattaa valita pumppu, joka käyttää aurinkoenergiaa. Toisaalta, jos haluat varmistua pumpun tehokkaasta teknologiasta, kannattaa valita keksipakoinen puutarhapumppu.