Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Toimitus jopa 1-2 päivässä

30 päivän palautusoikeus

Toimitus lähipostiin 0€

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Komposiittilauta

Paras komposiittilauta tarjous meiltä. Tilaa komposiittilautaa jopa 40% alennuksella. Saatavilla 6 eri väriä.

8 tuotetta.
Aktiiviset suodattimet

Komposiittilauta vai terassilauta?

Komposiittilauta ja terassilauta on sama asia. Se on suosituin lauta kotitalouksien ja yrityksien terasseihin. Yksinkertaista komposiittilautavalintaasi punnitsemalla näitä seitsemää tärkeintä tekijää, joita ovat budjetti, auringonvalo, kosteus, ulkonäkö, rakennusmääräykset sekä lisäosien hinnat. Jot kin komposiittilautatyypit sopivat paremmin tarpeisiisi kuin toiset.

Yleiskatsaus: Komposiittilautojen laaja valikoima

Komposiittilauta on hyvä matalakustanteinen vaihtoehto puulle. Alalla on ollut hiukan kasvukipuja viimeisen vuosikymmenen aikana, mutta materiaalit kehittyvät jatkuvasti ja laadukkaiden tuotteiden määrät lisääntyvät markkinoilla vuosittain. Noin 10 vuotta sitten, saatavilla oli vain 10 erilaista komposiittilautavaihtoehtoa, joista valita. Tällä hetkellä saatavilla on jopa yli 50 erilaista komposiittilautatuotetta.

Saatavilla on myös huokoisia PVC- ja muovipohjaisia- (HDPE - high-density polyethylene) lautoja, jotka molemmat ovat hyvin samanlaisia verrattuna komposiittilautoihin. Tässä esittelyssä keskitytään vain komposiittilautoihin, mutta useimmat komposiittilautoihin liittyvät tekijät ovat hyvin samanlaisia myös muovisilla laudoilla. Suurin turhautuneisuus, jonka kohtaat, ovat valinnat kaikkien tyylien, värien ja merkkien väliltä. Tämä artikkeli auttaa sinua selvittämään vaihtoehtoja ja yksinkertaistamaan ostostentekoasi.

Komposiittiterassin rakentaminen komposiittilaudasta: tekijät

Valitse komposiittilauta pohjautuen budjettiisi; tyyli- ja väritekijöihin; kiinnitysvaihtoehtoihin; sekä rakennusvaatimuksiin. Laadukas komposiittilauta maksaa noin kaksi tai kolme kertaa enemmän kuin painekäsitelty puumateriaali, mutta vastaavasti se kestää kaksi tai kolme kertaa pidempään käytössä.

Vain se, että paikallinen rautakauppasi myy tiettyä komposiittilautamallia, ei tarkoita että se olisi välttämättä sovelias käytettäväksi asuinalueellasi (esim. riippuen säätekijöistä).

Jokaisella laudalla on erilaiset kiinnitys- ja asennusvaatimukset. Jos asentaessa komposiittilautoja, et noudata valmistajan ohjeita, tuotteen takuu raukeaa.

Tekijä 1: Oletko tiukalla budjetilla?

Komposiittilaudan puinen suojakaide

Puisen laudan asentaminen komposiittilaudan sijasta alentaa kustannuksia.

Laadukas komposiittilauta maksaa 30€ - 70€ per m2. Suurin osa rautakauposta ja rakennusmyymälöistä tarjoavat valikoimissaan vähintään yhtä tai kahta lautavalmistajaa ja voivat vaihtoehtoisesti tilata haluttuja tuotteita myymälään asiakkaan tilauksesta. Suurin osa perus komposiittilaudoista ovat kestävyydeltään samanlaisia ja kestävät hyvin. Erot huomataan yleensä designing, värien, muovin ja puusekoitteen suhteesta laudassa sekä asennustavassa ja tuotteen tekstuurissa. Jos omaan käyttöösi sopivat rajoitetuissa väreissä, yksinkertaisessa tyylissä tasapintaiset komposiittilaudat, löydät valikoiman edullisia tuotteita, jotka sopivat hyvin tarpeisiisi.

Komposiittilaudat ovat yleensä saatavilla 3-, 4- ja 6- metrin pituisina lautoina ja kaideosat 3- ja 4-metrin koissa. Terassin suunnittelu näiden mittojen ympärille, voi säästää rahaa ja vähentää ylinmääräistä lautahävikkiä. Kustannukset pystyy myös pitämään alhaisina käyttämällä ruuveja (enemmin kuin piilotettuja kiinikkeitä) ja rakentamalla kaiteet puusta.

Tekijä 2: Onko terassi sijoitettuna suoraan auringonpaisteeseen?

Komposiittilaudat kuumenevat

<Tummat, kiinteät komposiittipinnat keräävät enemmän lämpöä kuin kevyemmän tyyppiset laudat.

Tummansävyiset ja hyvin tiheät komposiittilaudat voivat todella lämmetä auringossa. Jos istut terassillasi kaiken sen muovimateriaalin päällä, lämpö heijastuu sinuun.

Tekijä 3: Onko “puinen tyyli” olennainen?

Hienot laudan yksityiskohdat

Kalleimmilla komposiitilautamerkeillä on tarjolla lautoja hienommilla yksityiskohdilla, väreillä ja piirteillä.

Hienoimmilla komposiittilaudoilla on paremmat pinnat ja luonnollisempi puuntyylinen ilme ja tuntuma. Jotkin hinnakkaimmat laudat ovat todella aidonoloisia jäljitelmiä puisista laudoista. Jotkut valmistajat käsittelevät laudan niin, että siihen ei jää mitään muovinoloista kiiltoa. Hienoimpia komposiittilautamalleja on saatavilla useimmissa värivaihtoehdoissa sekä erilaisilla kaiteilla, pylväillä ja koristeellisilla yksityiskohdilla. Nämä lisäosat luovat terassillesi kauniin tyylin, mutta ne eivät ole edullisia. Nämä tekijät voivat helposti jopa kolminkertaistaa terassimateriaalien hinnat.

Tekijä 4: Kuinka kosteaksi laudat joutuvat?

Kuiva terassi

Komposiittilaudat voivat muuttua liukkaaksi kastuessaan, jollei niiden pinnassa ole tekstuuria.

Sileäpintaiset komposiittilaudat ovat liukkaimpia. Jos terassi on käytössä esimerkiksi lähellä uima-allasta tai jos asut alueella, jossa jää on ongelma ja terassi on käytössä talon etupuolella, kannattaa harkita komposiittilautoja, joissa on selväpiirteinen tekstuuri.

Tekijä 5: Ovatko piilotetut kiinnikkeet tärkeitä?

Piilotetut vs. näkyvät kiinnikkeet

Piilotetut kiinnikkeet ovat kalliimpia, mutta lopputulos on siistimpi.

Monet ihmiset eivät kuitenkaan välitä siitä, ovatko terassin kiinikkeet näkyvillä vai ei. Mutta jos tämä häiritsee sinua, voit valita systeemin, joka toimii piilotettujen kiinnikkeiden kanssa. Esimerkiksi, monet ruuvaussysteemit sallivat kiinityksen niin, että ruuvit saa helposti piiloon ja kiinnitys tapahtuu vain muutamalla ruuvilla. Klipsisysteemi toimii uurteisten terassipintojen kanssa, ja ovat kevytpainoisempia ja ohuempia profiililtaan kuin perinteiset ruuvikiinnikkeet. Kuitenkin, näissä systeemeissa on avoimet päät, jotka keräävät paljon lehtiä ja muuta likaa, jos niitä ei asenneta erityisellä päät peittävällä tavalla. Piilotetuilla kiinnikkeillä varustettu komposiittilauta on hintava, kuin kiinnityssysteemit näkyvillä ruuveilla. Piilotetut kiinnikkeet voivat lisätä terassimateriaalien hintaa jopa 30 %:lla.

Tekijä 6: Oletko varma, että materiaalit sopivat Suomen rakennusvaatimuksiin?

Soita paikalliselle rakennusvastaavalle varmistaaksesi, että harkitsemasi materiaalit ovat sopivia käytettäviä omalla seudullasi. Joissakin komposiittilautasysteemeissa on materiaalikohtaisia rajoituksia, jotka vaativat tietynlaisen asennuksen. Myöskin varmista, että tiedät millaiset kiinnitystilat ovat vaatimuksena, jotta asentaessasi lautoja et kohtaa odottamattomia yllätyksiä.

Tekijä 7: Ovatko kaikki lisäosat mukana budjetissasi?

Komposiitilautojen lisäosat, kuten koristeellisuudet, kaiteet ja piilotetut kiinnikkeet lisäävät hintaa.

Asentamista varten ei tarvitse hankkia mitään erityisiä työkaluja, sillä komposiittilaudat saadaan paikoilleen kuten mitkä tahansa terassilaudat. Huomioi, että laudat ovat vain osa terassin kokonaisbudjettia. Jokaisessa lautasysteemissa on käytössä joko piilotetut kiinnikkeet tai ruuvit (parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi kannattaa käyttää ruuveja, jotka on tarkoitettu komposiittilautojen asentamiseen).

Lisäksi, riippuen systeemista, saatat joutua tarvitsemaan erillisiä päätyosia, vahvikkeita, erityisiä koristeita, lisäosia, kuten kaiteita tai pylväitä. Tutki asennustapoja ja lisäosia, jotta sinulla on mielessäsi täydellinen kuva siitä, mitä kaikkea tarvitset ennen ostosten tekemistä. Kannattaa lisäksi aina katsoa komposiittilauta asennusohjeet ennen asennuksen aloittamista.

Korjaa vai korvaa: onko aika hankkia kokonaan uusi terassi?

Jos terassissasi on halkeamia, se näyttää likaiselta tai pinnat ovat jo parhaat päivänsä nähneet, on aika päättää uusiakko terassi vai rakentaa tilalle kokonaan uusi.

Huonokuntoinenkin terassi voi olla turvallisuusriski ja tämäkin on painava syy päättää terassin uusimisesta. Säännöllinen pinnoittaminen auttaa vähentämään mahdollisten pintojen ympäristömyrkkyjen vapautumista. Jos pinta kuitenkin on jo hyvin halkeillut tai muuten kulunut, suosittelemme, että ammattipinnoittaja tekee työn turvallisesti poistaen vanhan pinnan, pölyn ja muun lian sekä pinnoittaa terassin uudelleen. Tässä muutamia muita harkinnanvaraisia asioita:

Voit säästää satoja euroja korjaamalla terassin itse. Sirkkelin lisäksi tarvitset poran, mieluiten johdottoman. Älä unohda tukipuiden asennusta, jos käytössäsi on vähänkään painavampaa materiaalia. Puumateriaaleista, massiivipuut ovat pitkäikäisempiä. Kun hinnoittelet materiaaleja, varmista että selvität kaiteiden, portaiden ja tukipuiden hinnat kuten myös lautojen. Jos palkkaat ammattiasentajan, huomaa että siitä tulee lisähintaa – rakennat sitten täysin uuden terassin tai korjailet jo olemassa olevaa.

Huomioi kotisi design

Terassin leveys, sen väri ja pinta sekä kaiteiden tyylit ovat tärkeitä tyylielementtejä. Monet terassityylit sopivat erilaisille taloille. Haastavampaa terassi on saada sopimaan vanhempien talojen ulkomuotoon, kuten 1920-luvun taloihin. Monet valmistajat tarjoavat myös vanhemman tyylisiä materiaaleja, jotka sopivat myös vanhemman talon muuhun tyyliin.

Naulat ja ruuvit ovat edullisia, helppokäyttöisiä ja sopivat käytettäväksi melkein kaikkien materiaalien kanssa. Naulat voivat kuitenkin löystyä ajan myötä, kun taas ruuvit ovat pysyvämpiä. Keraamipintaisia ruuveja on saatavana useissa eri väreissä, joka auttaa niiden sulautumisessa.

Välttääksesi turhia reikiä materiaalissa, poraa nauloille valmiit reiät, upota ruuvit puuhun ja poraa ruuvien reiät komposiittilautaan. Valitse sinkkipäällystettyjä ja ruosteenkestäviä kiinikkeitä ja käytä aina komposiittilautaan sopivia kiinikkeitä. Harkitse myös piilotettuja kiinikkeitä tai systeemejä, jotka piilottavat kiinnikekohdat.
Ennen pinnoitteen uusimista vanhassa terassissa, pese pinta painepesurilla tai harjaa se. Jos pintaan jää hometta ja likaa, sen voi poistaa sekoitteella, johon tulee 1 osa valkaisuainetta ja 3 osaa vettä. Pinnoittaessa, käytä niin monta kerrosta pinnoitetta kun valmistajat suosittelevat. Ja varmistu siitä, että lämpötila on vähintään +10 aina siihen asti kunnes uusi pinta on täysin kuivunut.

Viimeaikaiset testit osoittavat, että jotkin synteettiset lautamateriaalit eivät olleet tarpeeksi kovia materiaaleja ja jotkin puutuotteet rupesivat näyttämään huonoilta hetken käytön jälkeen. Tässä muutamia asioista, joita ottaa harkintaan:

Synteettiset aurinkoa kestävät pinnat:

Kaikki testatut komposiittilaudat, muoviset sekä alumiiniset, pitivät värinsä paremmin kuin pinnoittamattomat puupinnat. Monista lähtivät myös vaikeat tahrat kuten sinaappi, viini ja muut.

Jotkin laudat ovat kovempia ja varmempia

Puu- ja alumiinipintaiset laudat olivat parhaita sekä kosteissa että kuivissa olosuhteissa. Puu ja alumiini olivat myös erinomaisia kestämään taipumista. Monet muovit ja komposiitit olivat testeissä melkein yhtä hyviä, mutta osa niistä taittui huomattavasti.

Synteettisia materiaaleja useissa eri tyyleissä

Monia synteettisia tuotteita on saatavana useissa eri väreissä, kuten valkoisessa, harmaassa ja useissa eri ruskean sävyissä. Pintojen tekstuurit ovat joko sileitä, puumaisia, kovia ja muita ei-puutyyppisiä. Jotkin komposiittilaudat ovat tarpeeksi joustavia niin, että niistä saa muokattua tarvittavan muotoisia edullisesti, toisin kuin perinteisistä puumateriaaleista.

Uusi kiinnitys näyttävä hyvältä ja helpottaa asennusta

Näkymättömät kiinikkeet, jotka sopivat sekä puulle että muoville, ovat saatavissa kolmessa eri tyypissä: metalliklipsit, joissa lautaan pureutuvat terävät päät, soikeanmuotoiset kiinikkeet, jotka sopivat lautojen sivuihin piilottaen ruuvit alleen sekä listat, jotka kiinnitetään lautojen alapuolille. Kun kaikki laudat ovat paikoullaan, kiinikkeet eivät ole näkyvissä.

Paikalleen napsautettavat kiinnikkeet ovat helppoja asennettavia, mutta erilaisia riippuen valmistajasta. Yksi testaamastamme alumiinilautamerkistä oli paikalleen napsautettavaa mallia. Kiinnitys tapahtui samointavoin kuin perinteisen laminaattilattian. Testaamamme vinyylilaudat napautettiin paikalleen metalliklipseillä.

Pitkä vai lyhyt komposiittilauta?

Pituudella ei ole juurikaan väliä komposiittilaudan hankinnassa, koska niitä on helppo liittää ja niiden työstäminen on helppoa.

Värit

Suosituimmat komposiittilauta värit ovat ruskea, harmaa ja valkoinen. Meiltä löydät myös monta muunkin väristä komposiittilautaa.

Komposiittilauta halvalla?

Kannattaa katsoa missä on paras komposiittilauta tarjous. Tarjoukset vaihtelevat ja niitä myydään niin kivijalkakaupoissa kuin verkkokaupassa. Jotkut ihmiset harkitsevat myös terassilaudan ostamista virosta, mutta varsinkaan kalliiden toimituskulujen takia sitä ei kannata tehdä. Lautametrin sijasta kannattaakin usein verrata komposiiittilauta neliöhintaa, koska lautuoja on erilaisissa leveyksissä.

Paras komposiittilauta

Paremmuuteen vaikuttavat mm. hinta, materiaalit ja valmistustapa. Preecon komposiittilauta on tehty parhaista materiaaleista sopivaksi Suomen olosuhteisiin.