Suomalaista palvelua
Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Toimitus alk. 0€

30 päivän palautusoikeus

Halvat hinnat

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Ilmapatja

Ilmapatja on fiksu vaihtoehto väliaikaiseksi sängyksi. Alta näät Suomen halvimmat ilmapatjat maailman suurimmalta ilmasänkytoimittaja Bestwaylta. Mikäli kaipaat lisätietoja ilmapatjoista katso alta vinkit sen ostoon!

Löytyi 1 tuote.

Näytetään 1-1 yht. 1 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

Ilmapatja ja sen valintailmapatja

Ilmapatjojen valikoima todella laaja. Valikoimaa löytyy paljon simppelimmistä patjoista hyvin varusteltuihin malleihin, joista löytyy esimerkiksi useampia vaahtokerroksia ja ilmakammioita, tyynypäätyjä sekä muita ominaisuuksia kuten kaukosäätimiä ja jousia sekä perustuksia.

Useiden ilmapatjojen tutkimisen, fyysisen testaamisen sekä tarkastelun jälkeen, olemme päätyneet perusperiaatteeseen – mitä yksinkertaisempi, sitä parempi. Olimme hämmästyineitä siitä, kuinka paljon ylimääräisiä hienouksia löytyy markkinoiden johtavimmista brändeistä sekä epäilemme, että monet näistä ominaisuuksista on lisätty patjoihin lisäämään vain arvoa peittämään kalliita markkinointikustannuksia. Kuten kaikki tiedämme, asiakas maksaa tästä ylihintaa koska sen täytyy olla lisättynä tuotteen hintaan.

Kuluttajat valitettavasti päätyvät maksamaan liikaa patjoista, koska sängyistä löytyy täyteominaisuuksia – kauko-ohjaimia jotka ovat tarpeettomia, ylihintaisia ja tehottomia pumppujärjestelmiä sekä useita kerroksia vaahtoa taikka muuta täytemateriaalia, joka ei välttämättä lisää sängyn käyttömukavuutta, mutta nostaa vain huomattavasti patjan hintaa. Esimerkiksi johtavat valmistajat ovat päässeet käyttämään melko jäykkää materiaalia, joka lisää rakenteellista eheyttä sekä patjan tukevuutta.

Monet valmistajat sekä alan veteraanit ehdottavat, että tämä “lisäominaisuus” on itseasiassa vain suunnitteluvirhe, joka on rakennettu estämään käyttäjää uppoutumasta patjan keskelle sekä peittämään virheen ilmapatjan suunnittelussa. Monet kuluttajat valittavat näistä ilmapatjoista ostoksen jälkeen, koska keskelle muodostuu kohouma joka vaikuttaa käyttömukavuuteen. Tämä ilmiö on yleinen patjoissa, jotka ovat säädetty pehmeämmälle asetukselle, jolloin ilmakammiot painautuvat syvemmälle kuin vaahtokiskot ja –palkit.

Jotkut ilmapatjat ovat varustettu teknisesti edistyneillä ominaisuuksilla, kuten esimerkiksi itsesäätyvät mallit, jotka eivät sisällä pumppujärjestelmää taikka säätöjä, vaan tarjoavat vain yhden asetuksen, vaikka valmistaja väittää että patja sisältää täysin säädettävät ”automaattiset” asetukset pehmeästä kovaan patjaan. Mikä pahinta, useita ilmakammioita sisältävät ilmapatjat ovat varustettu useilla pumpuilla ja venttiileillä, joka tarkoittaa mahdollisesti useammista ilmavuoto-ongelmista ellei pumput ja venttiilit ole korkealaatuisia taikka jos niitä ei ole sijoitettu taikka asennettu oikein, voivat ne löystyä taikka irtoutua kokonaan.

Huonolaatuiset vaahtokerrokset voivat näyttää “tuuheilta” lisäten ylevyyttä ja toivottua ulkonäköä, varsinkin myymälöiden esitetiloissa. Nämä voivat olla mukavia käytössä ensimmäiset pari kuukautta, mutta ne alkavat pian painautua kasaan jolloin patjaan muodostuu ryppyjä, kuoppia ja kehon painaumia.

Suurin valituksen aihe ilmapatjoissa on se, että ne menettävät tuuheutensa, jolloin niistä tulee tasaisia ja elämättömiä, joskus jopa kovia, todella nopeasti. Tämä on vahvistettu sillä faktalla, että suurimmat valmistajat ovat kertoneet heidän palautusprosenttinsa olevan jopa 23% korkea. Tämä tarkoittaa sitä, että lähes joka 4 asiakas ei ole tyytyväinen tuotteeseen jolloin he ovat valmiita palauttamaan tuotteen käyden läpi tuotteen purkamisen, uudelleenpaketoinnin sekä takaisinlähetyksen.

Ovatko ilmapatjat ylipäätänsä epämukavia?

Olemme vietääneet paljon aikaa tutkien tätä ja testaten erilaisia ilmapatjoja näyttelyissä ja meidän kokemusten mukaan monet ilmapatjat eivät olleet mukavia, jotkut taas olivat. Mikä niiden ero oli? Rehellisesti sanottuna, useat ilmapatjat käyttävät aika halpoja komponentteja ja nämä eivät tunnu mukavilta lyhyen ajan jälkeen. Mutta muutamissa mukavissa ilmapatjoissa käytettiin korkealaatuisia komponentteja, kuten erilaista kumia, parempaa vaahtoa jne. Mutta ennen kuin sekaannut kaikkien näiden erikoisominaisuuksien takia, jotka voivat nostaa ilmapatjan hintaa, kannattaa keskittyä pariin perusasiaan: ilmakammioihin, vaahtokerrosten laatuun ja asetteluun, pumpun ja venttiilien laatuun sekä materiaaleihin.

Me uskomme, että paras ilmapatja on se, joka tarjoaa helpon käytön sekä on laadukas. Harkitse ostoa meidän viiden kohdan listan mukaisesti ennenkuin alat tekemään omaa tutkimusta. Mutta muista, että kallein vaihtoehto ei aina ole se paras!

Fakta 1 Käyttö

Käytätkö ilmapatjaa satunnaisten vierailioiden petinä taikka nostat oman petisi korkeutta? Jos näin on, tarkastele malleja joissa on tyynypääty. Se on korkealaatuisempi tuote, joka yleensä sisältää vahvistetut kulmat, joka tarkoittaa parempaa kestävyyttä. Niille, jotka käyttävät ilmapatjaa viikonloppuisin matkoillansa, etsi malli joka on valmistettu PVC:stä taikka nylonista. Ne eivät tunnu niin tuuheilta kuin mallit, jotka on valmistettu kumista, mutta ne eivät puhkea niin helposti. Etsi mallia, jossa on paksu materiaali, muotoiltu pohja joka on vedenkestävä.

Fakta 2 Koko

Ilmapatjat ovat normaalien patjojen kokoisia. Jos käytät ilmapatjaa muille kuin pelkästään lapsille, kannattaa ostaa isompi patja. Useimmat aikuiset eivät tykkää nukkua kahden henkilön patjoilla.

Fakta 3 Paksuus

Mitä paksumpi ilmapatja, sitä mukavempi siinä on nukkua sekä vieraasi ei todennäköisesti vajoa lattialle. Etsi mahdollisimman paksu ilmapatja.

Fakta 4 Mukana tuleva pumppu

Tiedämme, että et pysty puhaltamaan ilmapatjaa täyteen ilmaa. Tee asioista helppoa ja osta malli, joka sisältää ilmapumpun, taikka sisäänrakennetun sähkökäyttöisen pumpun.

Fakta 5 Varastointi

Ilmapatja on lähes mahdoton asettaa takaisin sen laatikkoon (taikka kaappiin). Sijoita malliin, joka sisältää säilytyspussin.

ilmapatja pumppuKuinka käytät ilmapatjan pumppua

Ilmapatjat ovat suunniteltu täytettäväksi ilmalla käyttäen pumppua silloin, kun haluat käyttää patjaa. Pumppuja on kahdenlaisia: automaattisia sekä manuaalisia. Automaattinen pumppu käyttää joko akkua taikka verkkovirtaa täyttääkseen patjan. Manuaalista pumppua käytetään käsin taikka jaloin.

  1. Poista venttiilin suojus ilmapatjasta.
  2. Kiinnitä oikeanlainen adapteri ilmapatjan pumppuun. Oikeanlainen adapteri kiinnittyy tiukasti ilmapatjan venttiiliin.
  3. Kiinnitä adapteri ilmapatjan venttiiliin.
  4. Aseta paristot/akku sähkökäyttöiseen pumppuun. Vaihtoehtoisesti jotkut pumput käyttävät verkkovirtaa. Jos käytät manuaalista pumppua, skippaa tämä kohta.
  5. Aloita pumppaus. Jos käytät sähkökäyttöistä pumppua, laita pumppu päälle. Jos käytät manuaalista pumppua, aloita pumppaus käyttäen käsiäsi taikka jalkojasi.
  6. Jatka pumppausta kunnes ilmapatja sisältää tarpeeksi ilmaa. Ilmapatjaan ei ole olemassa ”oikeata” täyttömäärää, joten täytä ilmapatja mieltymystesi mukaisesti. Jos pidät pehmeämmästä patjasta, käytä vähemmän ilmaa. Jos pidät kovemmasta patjasta, käytä enemmän ilmaa.