Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2009!

Minikasvihuone

Minikasvihuone

Kannattaako ostaa minikasvihuone? Tähän ja moneen muuhun minikasvihuoneissa askarruttaviin asioihin saat vastauksen alta! Samassa ohjeessa myös vinkit

15 tuotetta.

Aktiiviset suodattimet

Ale voimassa5.4saakka
Muovi kasvihuone
Regular price Oli 79,95 € Säästät 20€! Hinta 59,95 €

Alk. 8 €/kk

Muovi kasvihuone

Ilmainen toimitus

• Ihanteellinen hedelmien, vihannesten ja kasvien kylvämiseen sekä kasvatukseen
• Vakaa ja kestävä metallirakenne
• Kaksi lukittavaa ikkunaa

Lisää ostoskoriin

Miksi ostaa minikasvihuone? Minikasvihuone

On monia syitä ostaa minikasvihuoneita, varsinkin paikoissa joissa normaali kasvihuone ei ole vaihtoehto, kuten esimerkiksi jos sinulla on vain rajatusti tilaa. Minikasvihuone voidaan helposti siirtää paikkaan, jossa tiettyjen kasvien kasvatus on mahdollista (esimerkiksi kirkkaampaan paikkaa vihanneksia varten)

Vai ei sittenkään?

Isot kasvihuoneet ja tunnelikasvihuoneet tarjoavat parhaan kasvatusympäristön koska niiden sisään kävellään ja niiden olosuhteet ovat helpompia ylläpitää. Tämä johtuu siitä, että suuremman ilman tilavuus toimii puskurina, mikä pienentää lämpötilan ja kosteuden vaihteluita - eivätkä ne ole yhtä suuria kuin minikasvihuoneen sisällä.

Paras aika minikasvihuoneelle

Keväällä ja alkukesällä minikasvihuone on hyödyllinen paikka vahvistaa nuoria kasveja ja vihanneksia. Minikasvihuoneita voidaan käyttää puolivälinä kasvihuoneen ja puutarhassa vallitsevien olosuhteiden välillä.

Loppukeväällä ja kesällä minikasvihuoneet tarjoavat ylimääräistä lämpöä kesäkasveille kuten tomaateille. Tämä edistää nopeampaa kypsymistä ja suurempaa kasvia.

Näitä rakenteita voidaan käyttää myös kasvien monistamiseen. Kokeile puolikypsiä leikattuja pistokkaita, taimia taikka kasvavia nuoria kasveja.

Syksyllä ne ovat käteviä kasvien suojaamisessa kylmältä, epäsäännölliseltä säältä sekä ensipakkasilta.

Talvella minikasvihuoneita voidaan käyttää suojana kasveille sateelta sekä niiden maatumiselta. Niitä voidaan käyttää myös talven yli nuorille ympärivuotisille kasveille sekä muille kasveille. Kasvihuoneen sisäpuolelle voidaan asentaa kerros kuplamuovia, joka edistää kasvihuoneen eristystä kylmää vastaan. Kuplamuovi tosin vähentää valoa sekä ilmankiertoa.

Ympärivuotisesti minikasvihuoneita voidaan käytäää syötävien ja muiden kasvien kasvatukseen.

Minikasvihuone valinta

Minikasvihuone on pääsääntöisesti rakennettu paneeleista.

Osassa minikasvihuonemalleja on myös hyllyjä, joka laajentaa niiden rajoitettua lattiatilaa. Tulee kuitenkin muistaa, että hyllyt muodostavat varjon, eikä tämä ole ihanteellinen moniin tarkoituksiin, kuten kasvattamaan nuoria kasveja.

Aseta minikasvihuoneet seinää vasten, jotta voidaan ratkaista yksi yleinen ongelma: suuren pinta-alan ja sisäisen tilavuuden välinen suhde johtaa epätasaisiin kasvuolosuhteisiin, erityisesti silloin, kun rakenne on avoin kaikilta puolilta. Näin kasvihuone hyötyy talon lämpimistä seinistä!

Minikasvihuoneita voidaan sijoittaa myös päällystetyille alueille tai tarvittaessa maaperälle.

Kuinka istuttaa siemenet minikasvihuoneeseen

Minikasvihuone auttaa ylläpitämään lämpimiä lämpötiloja maaperässä ja ilmassa, mikä auttaa siemenkasvussa. Useimmissa minikasvihuoneissa on muovinen alusta, johon multaa laitetaan tai ruukkuja sekä kirkas muovipäällyste, joka sallii valon läpäisyn kasvihuoneeseen. Näitä kasvihuoneita käytetään yleensä sisätiloissa, mutta voit myös asettaa ne ulos aurinkoisella säällä, jos lämpötila ei ole liian matala. Kirkas päällys antaa edelleen valoa siemenkasvien jälkeen, mikä luo kasvihuoneympäristön varhaisena kasvin kasvukauden aikana.

1 Täytä kasvihuoneen kasvualusta tai taimiastiat kasvihuoneen rakenteesta riippuen puhtailla ruukkukasveilla. Täytä vesisäiliötä hieman haalealla vedellä ja aseta kasvualusta tai taimiastiat sisälle. Anna veden imeytyä maaperään 30 minuutin ajan tai kunnes maaperän pinta on kosteaa ja tyhjennä ylimääräinen vesi tippakaukalosta.

2 Kylvä kasvien siemeniä valmiiseen maaperäsekoitukseen siemenpakkauksessa määritettyyn syvyyteen. Laita kaksi siementä per yksittäinen rukku tai kylvä siemenet 2 cm välein riveihin kasvualustalle. Kastele maaperän pinta vedellä kostutetuksi sen jälkeen, kun siemenet on istutettu.

3 Aseta kasvihuoneen kansi. Sijoita kasvihuone paikkaan, joka on valoissa ja suorassa auringonvalossa, sekä missä on lämmintä. Kasvihuoneen kansi pitää kosteuden sisällä, joten itämisen aikana sinun ei tarvitse kastella uudestaan.

4 Avaa kasvihuoneen kansi sitten, kun siemenet ovat alkanet itämään, jotta ylimääräinen vesi haihtuu. Pidä kantta yllä esimerkiksi kepillä.

5 Kastele taimia kun mullan pinta on kuivaa. Kaada vettä suoraan alustalle, jotta multa imee veden sisäänsä alapuolelta, jolloin kasvin lehdet eivät kastu, mikä voi johtaa kasvin kuolemaan. Poista kasvihuoneen kansi kokonaan sitten, kun kasvit lähes koskettavat kasvihuoneen kattoa.