Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Syöttötuolit

Oikeanlainen syöttötuoli

tekee lapsen syöttämisestä paremman kokemuksen teille kummallekin. Valitsemalla tuotteen huolella varmistat että saat kestävän, mukavan ja tyylikkään tuolin pitkäksi aikaa.

15 tuotetta.
Aktiiviset suodattimet

Oikeanlainen syöttötuoli tekee lapsen syöttämisestä paremman kokemuksen teille kummallekin. Oikean syöttötuolin valinta saattaa kuitenkin vaikuttaa mahdottomalta tehtävältä, koska malleja, tyylejä, lisäominaisuuksia ja materiaaleja on tarjolla lukemattomia määriä. Lisäksi budjetin miettiminen on oma ongelmansa.

Yksinkertaisesti sanottuna kannattaa hankkia tukeva syöttötuoli, joka kestää kovankäytön, roiskeet ja puhdistuksen. Kannattaa myös harkita haluatko normaalin kotikäyttöisen mallin vai mukaan otettavan mallin. Ehkäpä haluat syöttötuolin, jota pystyy muokkaamaan, lapsen kasvaessa vauvasta kouluikään.

Muista testata mallia kaupassa ennen kuin teet ostopäätöksen. Keskihintaiset syöttötuolit ovat yleensä hintansa arvoisia ja tarjoavat parhaat yhdistelmät käytännöllisiä toimintoja. Helpottaaksesi syöttötuolin ostoa kannattaa lukea syöttötuolin ostoa varten kirjoitettu ohjeemme, joka auttaa ymmärtämään erilaisia turvallisuus- ja mallivaihtoehtoja.

Asiaa syöttötuoleista

Useimmiten syöttötuolit on suunniteltu kestämään syntymästä kolmen vuoden ikään ja niissä on noin 25 kg painorajoitus. Seuraavaksi tärkeitä seikkoja, joita kannattaa miettiä ostopäätöstä tehtäessä:

Turvallisuus ensin

Turvallisuus on tärkein pohdittava seikka. Tarkkaile tuolin turvallisuutta lisääviä tai vähentäviä osia: istuin, 5-pistevaljaat, paikoilleen lukittavat pyörät (tai tuoli ilman pyöriä) ja kokoon taitettavan tuolin tapauksessa, että tuoli ei satuta sinua kokoamisprosessissa.

Tyyli ja muotoilu

Tavanomaisesta nykyaikaiseen, syöttötuoleja on saatavilla monissa eri tyyleissä. Toiset ovat täynnä toimintoja: kiinnitettävät konepestävät tarjottimet, jotka on helppo pestä; moniin eriasentoihin liikkuvat ja erityisesti pullosyöttöön sopivat istuimet ja lapsesi koon mukaan säädettävät istuimen pituudet. (Pituuden säätäminen on yhtä käytännöllistä myös vanhemmalle, koska voit säätää syöttötuolia oikean korkuiseksi oman tuolisi mukaan. Näin sinun ei tarvitse seistä syöttäessä.) Toiset syöttötuolit ovat yksinkertaisesti käytännöllisiä kuten lapsesi kasvaessa syöttötuolista korkeammaksi lasten tuoliksi muuttuvat järjestelmät. Jos tila on vähissä, voit hankkia koottavan vai vähemmän tilaa vievän tuolin.

Hanki sertifioitu tuoli

Sertifikaattitarra osoittaa, että tuoli täyttää sertifikaatin myöntäneen tahon turvallisuusmääräykset (esimerkiksi ASTM International) ja se on osa sertifikaattiohjelmaa (esimerkiksi JPMA). Luotetun tahon myöntämä sertifikaatti antaa turvallisuuden tunnetta ja voit uskoa tuotteen täyttävän turvallisuusmääräykset. Älä kuitenkaan luota sertifikaatteihin sokeasti.

Kokoaminen ja palauttaminen

Et välttämättä tiedä lapsellesi sopivaa syöttötuolia ennen kuin pääset kokeilemaan sitä. Pidä siis kuitti ja paketti tallessa. Jos saat syöttötuolin lahjana, pyydä lahjakuittia paketin mukana. Osa syöttötuoleista täytyy koota ja saattavat koostua useammasta palasta kuin olettaisi. Toisinaan kokoaminen saattaa olla uskomattoman hankala palapeli. Jos et ole taitava käsistäsi, osta valmiiksi koottu syöttötuoli.

Mieti kahdesti ennen kuin ostat käytetyn tuolin

Me kehotamme miettimään tarkasti ennen kuin ostata tai otat vastaan käytetyn syöttötuolin. Jos päädyt kuitenkin käytettyyn, ota ylös mallin nimi ja valmistus vuosi, joka on yleensä merkattu tuoliin. Sitten tarkista netistä, onko tuolissa todettu vikoja tai onko sitä vedetty pois markkinoilta turvallisuussyistä.

Neuvoja turvallisuuteen ja syöttötuolin ostoon

Avaa ja sulje turvavaljaat

Varmista, että pystyt käyttämään turvavaljaita, mutta lapsesi ei pysty. Jos valjaita on hankala käyttää, saatat ajan myötä lopettaa niiden kiinnittämisen tuolin päivittäisessä käytössä. Tämä johtaa vaaratilanteisiin. Vaikka tällä hetkellä esimerkiksi ASTM International ei turvallisuusmääräyksissään vaadi 5-pistevaljaita (vyötärön ylitse, jalkojen välistä ja olkapäiden ylitse), ovat 3-pistevaljaat (vyötärön ylitse ja jalkojen välistä) pakolliset ASTM-sertifikaatin saamiseen.

Joissakin tuoleissa on mahdollisuus vaihtaa 5-pistevaljaat 3-pistevaljaisiin, mutta emme suosittele tätä. 5-pistevaljaat ovat turvallisemmat, koska ne estävät lasta nousemasta seisomaan tai kurkottamasta ulos tuolista. Näin tippumisen tai tuolin kaatumisen riski on minimoitu.

Testaa tarjotinta

Tarjottimen kuuluu olla helppo irrottaa, säätää ja kiinnittää – mutta vauva ei saa pystyä tähän. Tarjottimen kiinnikkeet eivät saa olla vauvan ulottuvilla.

Tarkista turvapylväs

Tuolissa täytyy olla turvapylväs lapsen jalkojen välissä. Se kulkee yleensä penkin ja tarjottimen välillä.

Säädettävä korkeus

Säädettävällä tuolilla varmistat, että syöttötuoli on sopivan korkuinen keittiönpöydällesi ja pikkutaaperosi voi syödä muun perheen kanssa. Säädettävää tuolia voi myös muuttaa oikean mittaiseksi syöttämisen helpottamiseksi. Muista kuitenkin, että syöttötuolin korkeutta ei saa muuttaa, kun lapsesi istuu siinä.

Vaihdettava penkin vuori

Valitse kestävä verhoilu. Penkin päällisen kuuluu olla tukeva eikä hatara. Varmista, että verhoilun saumat eivät pääse raapimaan lapsesi jalkoja. Verhoilun täytyy helposti putsattava joko pyyhkimällä tai koneessa pesemällä. Liialliset saumat tai koriste tikkaukset hankaloittavat yleensä putsausta. Kuminen tai vaahtomuovinen pehmuste on yleensä helpompi puhdistaa ja niiden moderni tyyli vetoaa moniin vanhempiin.

Varmista, että pyörät ovat lukittavat

Jos ostat pyörällisen mallin, varmista, että pyörät voi lukita paikoilleen tai että ne eivät toimi lapsen istuessa tuolissa.

Varo teräviä kulmia

Tarkasta syöttötuolin alunen ja näkymättömän osat terävien kulmien varalta. Älä unohda käsinojia ja selkänojan takaosaa. Varmista, että terävät osat eivät vahingoita lastasi. Vältä tuoleja, joissa on pieniä reikiä, joihin lapsesi sormet voivat jäädä jumiin.

Varo pieniä osia

Ennen syöttötuolin käyttöön ottoa ja tasaisin väliajoin tuolin ollessa käytössä varmista kaikkien pienien osien, kuten ruuvien, tarrojen ja lappujen, olevan kunnolla kiinni. Varmista kaikkien ruuvien kireys. Pienet osat aiheuttavat tukehtumisvaaran lapsellesi.

Testaa tuolin kasaan taittamista

Jos aiot taittaa tuolin kasaan joka päivä, harjoittele sitä jo kaupassa. Joidenkin tuolien kokoontaittumismekanismi on tiukka ja hankala. Osa tuoleista vie taitettuna melkein yhtä paljon tilaa kuin koottunakin.

Yritä kaataa tuoli

Työnnä tuolia ja testaa kuinka tukevasti se pysyy pystyssä. Nosta syöttötuolia kuin liikuttaisit sitä kotona. Tuolin täytyy tuntua tukevalta eikä se saa heilua. Syöttötuolit, joissa on laaja pohja, pysyvät paremmin pystyssä.

Vauva tulossa: Mitä ominaisuuksia pohtia?

Turvallisuus on päähuolenaiheesi, kun olet ostamassa syöttötuolia, koska et halua vauvasi tippuvan, horjuvan, kiipeävän ulos tai temppuilevan. Monet eri ominaisuudet voivat vaikuttaa tuolin turvallisuuteen. Jos valjaita on hankala käyttää tai lukko vaikea avata, vanhemmat tai hoitajat saattavat unohtaa sen kiinnittämisen. Muista kokeilla valjaita kaupassa. Tarkista arvioimamme syöttötuolit ja saat tietää arviomme niiden turvallisuudesta.

Turvapylväs

Turvapylväs on lapsen jalkojen väliin jäävä pylväs, joka estää lasta luisumasta tarjottimen alle tai jäämästä jumiin tarjottimen ja penkin väliin. Kokonaan aukinaiset mallit, joissa on usein penkin pohja, kaksi sivua ja tarjotin, tulevat irrotettavan turvapylvään/-valjaan kanssa. Turvapylväs on yleensä kiinni penkissä ja toisissa malleissa myös tarjottimessa.

Turvavaljaat

Tällä hetkellä esimerkiksi ASTM-standardit vaativat vain 3-pistevaljaita, mutta asiantuntijoiden mukaan 5-pistevaljaat ovat turvallisemmat. On tärkeää, että valjaiden säätäminen ja käyttö on helppoa sekä pienille että isommille lapsille. Kumiset tai kumilla päällystetyt valjaat on helpompi puhdistaa. Kiinnityskohdat ovat valjaiden tärkein osa. Niiden täytyy kestää kiemurtelevaa lasta, mutta olla helpot avata.

Tarjotin

Säädettävä tarjottimen asento, jonka avulla voit siirtää tarjotinta lähemmäksi tai kauemmaksi lapsesta, tekee ruokailusta helpompaa. Tarjottimen pitää olla helppo kiinnittää ja irrottaa, mutta lapsesi ei saa irrottaa sitä työntämällä tai potkaisemalla. Kun säädät tarjotinta, pidä lapsesi kädet poissa tieltä ja varo pienten sormien väliin jättämistä. Uudemmissa malleissa tarjotin kiinnittyy magneeteilla tuoliin. Monissa syöttötuoleissa on konepestävä tarjotin, joka on helppo irrottaa ja puhdistaa. Hyvä tarjotin helpottaa elämää ja lapsesi jälkien siivoamista. Etsi irrotettava päällinen, joka peittää koko syöttötuolin tarjottimen. Syöttötuoliarvioissamme on myös siivoamisen helppouden mukaan annetut pisteet. Pisteissä on huomioitu tarjottimen putsattavuus ja irrotettavuus, pehmusteiden putsattavuus sekä paljon paljon muuta.

Penkin säätäminen

Toisissa syöttötuoleissa penkkiä on mahdollista säätää ylös- ja alaspäin jopa kahdeksaan eri asentoon. Toisaalta on myös tuoleja, joissa penkkiä voi siirtää lukemattomiin eri asentoihin pylväskiinnityksen ansiosta. On myös tuoleja, joissa penkkiä ei voi säätää ollenkaan. Oikean kokoisena syöttötuoli (josta on irrotettu tarjotin) voidaan työntää ruokapöydän alle. Jos haluat ruokkia lastasi istuen, on käytännöllistä säätää syöttötuoli sopivalle korkeudelle. Kun syöttötuolissa on rajoitettu määrä korkeuksia, tiedät säätäneesi sen oikealle kohdalle. Syöttötuolin korkeutta ei saa säätää, kun lapsi istuu siinä. Osa syöttötuoleista kallistuu (jos lapsesi nukahtaa ruokailun jälkeen). Älä kuitenkaan käytä kallistettua penkkiä syönnin aikana, jos kyseessä ei ole pullosta juottaminen. Kallistunut penkki saattaa johtaa tukehtumisvaaraan.

Taitettavuus

Osa syöttötuoleista on helppo taittaa kasaan ja varastoida. Jos tämä on sinulle tärkeä ominaisuus, varmista sen turvallisuus. Tuoli ei saa taittua lapsen istuessa siinä. Turvallisen tuolin lukitusjärjestelmä lukittuu paikoilleen itsestään, kun avaat tuolin. Lukolla kasassa pysyvä tuoli on hyvä idea. Näin tuolia on helpompi kantaa ja säästyt sormien väliin jäämiseltä.

Penkinpäällinen/-verhoilu

Useimmissa syöttötuolimalleissa on penkinpäällinen tai suojus, joka on helppo pyyhkiä puhtaaksi. Osa niistä on irrotettavia perusteellisempaa puhdistusta varten. Kuvioidut suojukset piilottavat tahrat paremmin. vinyyli on helpompaa puhdistaa kuin kangas, mutta se halkeilee kuivuessaan ja lapsi saattaa repiä sen palasiksi. Palat voivat aiheuttaa tukehtumisriskin. Jos huomaat vinyylissä halkeamia tai repeämiä, päällinen tai suojus täytyy vaihtaa (tai huonoimmassa tapauksessa: sinun täytyy ostaa kokonaan uusi tuoli). Uudemmissa tuolimalleissa on kuminen tai vaahtomuovinen päällinen. Nämä ovat helposti putsattavia materiaaleja ja yleensä ne ovat irrotettavia, joten myös niiden alta on helppoa siivota.

Suojapylväs

Turvapylväs on lapsen jalkojen väliin jäävä pylväs, joka estää lasta luisumasta tarjottimen alle tai jäämästä jumiin tarjottimen ja penkin väliin. Kokonaan aukinaiset mallit, joissa on usein penkin pohja, kaksi sivua ja tarjotin, tulevat irrotettavan turvapylvään/-valjaan kanssa. Turvapylväs on yleensä kiinni penkissä ja toisissa malleissa myös tarjottimessa

syöttötuoli