Suomalaista palvelua
Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Toimitus alk. 0€

30 päivän palautusoikeus

Halvat hinnat

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Suodata

Hinta

Hinta

  • 39,00 € - 1 640,00 €

Väri

Väri

Materiaali

Materiaali

Tyyppi

Tyyppi

Ruokailupöytä

Ruokailupöytä

on paras paikka kokoontua perheen ja ystävien kanssa herkkullisten ruokien ääreen, tai muuten vaan viettämään iltaa. Laadukas ruokapöytä kestää vuosia kovassakin käytössä. Preecon osto-opas on laadittu helpottamaan valinnan teossa.

Tuotteita yhteensä 531 kpl.

Näytetään 1-48 yht. 531 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

Ruokailupöydän osto-opas

Ruokailupöytä on useimpien kotien yksi tärkeimmistä kalusteista. Sen ääreen voi kokoontua perheen, sukulaisten ja ystävien kanssa nauttimaan ruoista, juomista ja peleistä, mutta se toimii myös usein apupöytänä esimerkiksi leipoessa, ja muiden askareiden yhteydessä. Laadukkaan ja juuri omaan tilaan sopivan pöydän valinta on siis tärkeää, sillä täydellisen pöydän äärellä viihtyy tunti kausia. Pöytä ostetaan usein myös käyttöön pitkiksi ajoiksi, joten sen valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Laadakas ruokapöytä kestää käytössä vuosikausia. 

Tärkeimpiä ominaisuuksia joita ruokailupöydän hankinnassa kannattaa miettiä on ruokapöydän mitat, materiaali ja ulkonäkö. Erilaisista käyttötarkoituksista johtuen etenkin pöydän mittoihin kannattaa kiinnittää huomiota. 

Ruokapöytä - mitat

Kaikkien kalusteiden valinnassa yksi tärkeimpiä kriteerejä on sen mitat. Toimiva sisustus koostuu omaan silmään kauniista huonekaluista, mutta liian isot tai pienet kalusteet saattavat pilata paitsi tunnelman, myös vaikeuttaa asunnossa liikkumista. Monipuolinen ruokapöytä soveltuu ruokailun lisäksi useisiin muihinkin toimintoihin, joten sen mittojen kanssa kannattaa olla tarkkana.

Tilavaan ruokailutilaan kannattaa valita tarpeeksi suuri ruokailupöytä, varsinkin jos se tulee olemaan ainoita kalusteita tilassa. Iso ruokapöytä mahdollistaa mahtavien illallisten järjestemäisen kotona, ja se voi toimia myös lasten opiskelupaikkana tarpeen vaatiessa. Isoon tilaan ei kannata valita liian pientä pöytää, sillä silloin tila jää usein kolkoksi. Jos ehdottomasti haluaa vain pienen ruokailupöydän, isoon ruokatilaan kannattaa silloin ostaa myös muita kalusteita, jotta tilan saa kotoisaksi. Jatkettava ruokapöytä on erinomainen isoihin ruokailutiloihin - sitä on helppo jatkaa kun ruokailijoita tulee useampia kuin normaalisti.

Pienien tilojen sisustaminen on usein haastavampaa, vaikka tavaraa tarvitaankin vähemmän. Pieneen keittiöön tai muuhun ruokailuun käytettävään tilaan on usein vaikea löytää ruokapöytää joka ei vaikeuttaisi tilassa liikkumista. Preecon ruokapöytä tuoteryhmästä löytyy kuitenkin useita upeita ruokapöytämalleja myös pienempiin keittiöihin - myös baaripöytä toimii erinomaisesti ruokailuun, kun tilaa suureen ruokailuryhmään ei ole.

Muista siis mitata tila tarkasti, ja valitse ruokapöytä niin ettei se tuki kulkureittejä, ollen samalla tarpeeksi iso tilaan, sekä ruokailijoiden määrään suhteutettuna.

Ruokapöytä - materiaalit

Materiaalit vaikuttavat vahvasti usein ruokailupöytien ilmeeseen, mutta myös niiden kestoon. Laadukkaat materiaalit takaavat että ruokapöytä kestää kolhuja ja erilaista likaantumista, eikä sitä tarvitse uusia vuosikausiin. Laadukkaammat materiaalit kuitenkin usein myös nostavat pöytien hintaa, joka tulee ottaa huomioon budjetissa. 

Täyspuinen ruokailupöytä valmistetaan jykevästä puusta, esimerkiksi tammesta. Nämä pöydät ovat usein kalleimpia, mutta myös näyttävimpiä ja kestävimpiä. Laadukkaaseen ruokapöytään kannattaa usein budjetoida juuri myös sen takia, että se kestää käytössä vuosikausia kauemmin kuin halvemmat mallit, joita saattaa joutua uusimaan useammin. Halvemmissa malleissa ainakin pöytälevy on usein valmistettu päällystetystä MDF-levystä. MDF-levystä valmistetut huonekalut on hintatietoisen ihmisen valinta, mutta eivät välttämättä kestä yhtä kauan kuin täyspuiset verrokkinsa.

Usein ruokapöydän jalkoihin ja pöytälevyyn saatetaan käyttää myös eri materiaaleja. Ruokapöydän jalat saattavat olla esimerkiksi metallia, ja pöytälevy puuta tai lasia. Ruokapöytä metallijaloilla on varmasti kestävä valinta useisiin eri tiloihin, jos haluaa hieman modernimpaa ilmettä. 

Ruokapöydän materiaaleihin kannattaa kiinnittää huomiota varsinkin silloin, kun niitä tullaan käyttämään muuhunkin kuin ruokailuun. Materiaali saattaa vaikuttaa sen puhtaana pitoon sekä huollettavuuteen. Täyspuinen pöytälevy on helppo korjata naarmuista ja jämähtäneistä tahroista, mutta lasilevyn joudutaan useimmiten vaihtamaan kun se vioittuu.

Ruokapöytä - ulkonäkö

Ruokapöydän ulkonäkö on aina henkilökohtainen valinta, ja siihen vaikuttaa myös asunnon muut kalusteet ja ilme. Suomessa on suosittua käyttää skandinaavisesti muotoiltuja, selkeä linjaisia, huonekaluja. Skandinaavisen sisustuksen avulla asunnossa säilyy keveä, raikas ja kodikkaan moderni ilme.

Jykevät pöydät soveltuvat erinomaisesti suurempiin tiloihin, jossa niiden jämäkkyys ei tee tilasta tunkkaista. Koristeelliset puupöydät soveltuvat hyvin myös asuntoihin joissa vaalitaan perinteistä ulkonäköä, kuten esimerkiksi rintamiestaloihin.

Ruokapöydän ilmettä voidaan helposti muuttaa myös koristelemalla sitä. Pöytäliinoilla ruokapöytä muuttaa helposti ilmettä esimerkiksi jouluun sopivammaksi. Ruokapöydille sopii erinomaisesti myös kukat sekä kynttilät. Kannattaa myös huomioida että puupöydät mahdollistavat suhteellisen helpon pöydän uusimisen jo pelkällä maalikerroksella.