Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2009!

Tunnelikasvihuoneet

Tunnelikasvihuoneet

Tiesitkö, että tunnelikasvihuone on yleisin kasvihuone aloittelevilla puutarhahureilla ja sitä käytetään myös usein toisena varsinaisen kasvihuoneen lisäksi? Alta näät meidän ostovinkit kasvihuoneelle ja samalla opit yleistätietoa kasvihuoneista!

16 tuotetta.

Aktiiviset suodattimet

Tunnelikasvihuone osto-opas Tunnelikasvihuone

Tunnelikasvihuoneilla on paljon etuja. Aurinkoenergian keräysprosessi, joka lämmittää tilan ikkunat ylhäällä, ylläpitää lämpöä jota monet kasvit tarvitsevat. Kasvihuone estää hyönteisiä ja tuholaisia pääsemästä kasveihisi.

Tunnelikasvihuoneiden huonoina puolina on tila, suuri kasvihuone voi täyttää koko takapihasi, sekä niitä ei voi liikuttaa. Lisäksi tunnelikasvihuone ei kestä kymmeniä vuosia.

Valitse oikeanlainen tunnelikasvihuone

Harjakattoinen tunnelikasvihuone

Harjakattoinen kasvihuone on helposti kasattava, vähämateriaalinen sekä suhteellisen tilava. Siinä voit kasvattaa lähes kaikkia vihanneksia. Ilmankierto voi olla huono reunojen takia, sekä tila voi olla niukka. Muista asentaa kasvihuone osoittamaan etelään päin.

Harjakattoiset kasvihuoneet ovat kiinteitä rakenteita, joten sinun täytyy olla varma ennen asennusta, että haluatko kasvihuonetta. Muista asentaa perustukset hyvin ja tukevasti, koska rakenne ja katto on raskas ja se tarvitsee paljon tukea.

Tunnelikasvihuone

Tunnelikasvihuoneessa voi olla joko pyöreä taikka terävä katto. Tämä rakenne mahdollistaa sateen ja lumen liukumisen helposti sekä rakenne on helppo kasata. Tunnelikasvihuone on valmistettu yleensä alumiiniputkista sekä polykarbonaattilevyistä, sekä asennus tehdään suoraan maahan.

Yleistä tietoa tunnelikasvihuoneista

Tutki että missä lämpötiloissa kasvattamasi kasvit täytyy olla ennen kuin kasaat kasvihuonettasi, jotta voit rakentaa oikeanlaisen sekä hankkia vaadittavat välineet.

Lämpötilaa kannattaa tarkkailla, koska se on yksi tärkeimmistä kasvatuksen seikoista. Se on myös yksi hankilimmista, joten oppiminen ei tapahdu hetkessä.

Jos kasvatat kesäisin, pidä kasvihuoneen lämpötila noin 23-30°C päivisin ja öisin 15-23°C, riippuen kasveista joita kasvatat.

Muista pitää kasvihuoneesi ilmasto hyvin tuuletettuna, koska kasvit käyttävät hiilidioksidia kasvaakseen. Aseta tuulettimia taikka tuuletusaukkoja, ikkuna sekä ovet, jotta voit tarvittaessa tuulettaa tilaa.

Multa, valo, ilmankosteus

Muita asioita joita pitää mielessä, ovat maaperän terveys, valon saatavuus ja ilman kosteustaso. Maaperä hyötyy orgaanisten lannoitteiden sekoituksesta, kuten kompostista ja mullasta. Komposti voi lisätä ravinteita ja mikrobipopulaatiota rikastamaan maaperää, sekä lehtikate imee kosteutta ja hajoaa. Tämän takia kannattaakin hankkia tunnelikasvihuoneen lisäksi kompostori.

Jos istutat suurempiin astioihin, niin ole tarkkana, koska ravinnetasot voivat muuttua eri kasvien ja lannoitteiden mukaan. Ole varovainen ettet lisää liikaa typpipitoista lannoitetta, sillä lehtivihreät voivat kerätä epäterveellisiä nitraatteja. Helppo korjaus tähän olisi vaihtaa kasveja (eri typpimäärien kanssa).

Ilmankosteus on hyvä tiettyyn pisteeseen asti. Liian suuri kosteus voi tarkoittaa homehtuvia lehtiä, mätäneviä varsia, sienitauteja taikka muita kasvihuonehäiriöitä. Varmista, että asennat asianmukaisen ilmanvaihdon ja seuraat lämpötilaa kasvihuoneesi kosteuden hallitsemiseksi.

Valoisuus on jotain, mitä ihmiset voivat unohtaa kasvihuoneilman suunnittelussa. Jos rakennukseen kohdistuu täysi aurinko, kannattaa kasvihuone varjostaa verkolla, kankaalla, maalilla tai muilla materiaaleilla, mutta ei ole mahdollista tuoda enemmän auringonvaloa sen jälkeen, kun kasvihuone on rakennettu varjoon. Joten pidä mielessä valonsaanti kun päätät kasvihuoneen paikkaa!