Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Harjoitusmatto

Harjoitusmatto

22 tuotetta.

Aktiiviset suodattimet

Joogamatto 

Jumppamatto on monipuolinen apuväline erilaisiin harjoituksiin. Venyttely, jooga, kehonpainotreeni sekä monet muut treenit on todella mukava suorittaa, kun alla on pitävä ja pehmeyttä tuova jumppamatto. Lisäksi värikkäät jumppamatot piristää kivasti jumppatilaa, ja piristää näin ollen treeniäkin.

Jumppamaton valinnassa kannattaa kiinnittää huomio maton kokoon, paksuuteen ja materiaaleihin. Pienempi joogamatto on helpompi ottaa mukaan, toisaalta isommat matot mahdollistavat entistä joustavamman kuntoilun. Ohutkin matto antaa pehmeyttä treeniin ja venyttelyyn. Paksummilla matoilla polvet säästyvät entistä enemmän. Paksummat matot edistävät myös paremmin kehon kontrollia, kun asentoja ei suoriteta täysin tasaisella maastolla. Näin lihakset tekevät hieman enemmän työtä, samalla kehittyen.

Joogamatoissa käytetään erilaisia materiaaleja, joka kannattaa ottaa huomioon. Jos ihosi on herkkä, on syytä valita ihoystävällinen matto. Laadukas mattomateriaali myös kestää kauemmin käytössä.

Harjoitusmatto – joogaan, voimisteluun ja muuhun urheiluun

Varsinkin 80-luvulta lähtien harjoitusmatto on kuulunut kuntosalin vakiovarusteisiin. Aikana, jolloin harjoittelu ei rajoittunut enää "Muckibude": een, vaan levisi myös yhä enemmän neljän seinän ulkopuolelle, harjoitusmatto oli ehdoton varuste. Harjoitusmatot täyttävät monet vaatimukset, olipa kyseessä sitten "freestyle" tai harjoitusten tekeminen television edessä harjoitusvideoita katsellen. Ne eivät vain näytä hyvällä, vaan ovat myös toimivia. 

Millainen on laadukas harjoitusmatto?

Harjoitusmattoja tarjoavat nykyään monet eri valmistajat ja eri hintaluokissa. Mitä tulisi harkita oikean mallin löytämisessä. Hyvälle harjoitusmatolle on tunnusomaista seuraavat ominaisuudet:

Se tuntuu miellyttävältä iholla (loppujen lopuksi monet harjoitukset tehdään makuulla).

Se on niin vakaa, että käsipainot, kahvakuulat jne. voidaan säilyttää turvallisesti sen päällä.

Se ei liiku paikaltaan.

Valittaessa on kiinnitettävä huomiota miellyttävään kokoon. Maton säilyttämisen helpottamiseksi useimmissa malleissa on kumipohja, joka vedetään rullaamisen jälkeen harjoitusmaton päälle. 

Lisätietoja - mistä harjoitusmatot ovat valmistettu? 

Muita ominaisuuksia, jotka usein aiheuttavat päätöksentekovaikeuksia, ovat:

Väri

Muoto

Vastaus kysymykseen harjoitusmaton designista perustuu tietysti suurelta osin henkilökohtaiseen makuu. Muodon suhteen ei ole suuria eroja. Täytyy ainoastaan päättää haluaako harjoitusmattoonsa neliskanttiset vai pyöristetyt kulmat.

Harjoitusmattojen tehoalue

Harjoitusmattoja tulisi ehdottomasti käyttää käsipainoharjoittelujen yhteydessä. Harjoitusmatto on yksi tärkeimmistä välineistä kotona harjoitteluun. Ne suojaavat lattiaa painavien kuntoiluvälineiden ja käsipainojen aiheuttamilta painaumilta. Joustavan harjoittelun takaamiseksi kannattaa pienen maton sijaan rakentaa hieman suurempi harjoitusalue pienistä suojamatoista (kuten palapelin paloista). Jos haluat pelata varman päälle, kannattaa koko harjoitusalueen suojaamiseen käyttää harjoitusmattoja. Suuren valikoiman ansiosta malli on helppo mukauttaa omaan makuun, muihin kalusteisiin ja harjoitustarvikkeisiin.  

Tehokkaampia ja turvallisempia harjoituksia harjoitusmaton avulla

Johtopäätös: kuntomatto ei vain näytä urheilulliselta, vaan tarjoaa käyttäjälle maksimaalisen pidon. Tämä voidaan todistaa erilaisten joogaharjoitusten avulla tai kyykkäämällä, sillä harjoitusmatto tarjoaa oikeanlaisen vakauden täysin puhtaaseen liikesuoritukseen. Myös ohuet mallit takaavat nivelille ystävällisen alustan ja tuen lihaksille. Siksi harjoitusmatto on täydellinen yhdistelmä harjoitusrutiinin optimoimiseksi puhtaaksi, turvalliseksi ja kestäväksi! 

Harjoitusmatto - ihanteellinen lisävaruste kodin kuntosalille

Riippumatta siitä, mitä harjoituksia kotisalilla tehdään, on melkein aina syytä miettiä harjoitusmattojen käyttöä. Nämä eivät vain näytä hyvältä, vaan myös suojaavat lattiaa monenlaiselta kulumiselta. Mutta mitä etuja harjoitusmatot todella tarjoavat? Onko harjoitusalueita, joissa niiden käyttö on erityisen hyödyllistä? Ja mitä muuta on otettava huomioon harjoitusmaton ostamisessa? 

Harjoitusmattoja löytyy useita eri malleja ja kokoja

Harjoitusmatot myydään yleensä sarjana. Matot voidaan liittää yhteen ja mukauttaa ihanteellisesti kyseiseen tilaan. Näin varmistetaan, että yleensä ei tarvitse tehdä kompromisseja. Harjoitusmattoja on saatavilla useita erilaisia. Klassisen mustan lisäksi voidaan valita useiden tyylikkäiden ja huomiota herättävien kuvioiden välillä. Kun etsit harjoitusmattoa on värin lisäksi syytä ottaa huomioon seuraavat asiat:

muoto

osien lukumäärä

koko

maton paksuus

asentaminen

Kaikkia näitä tekijöitä tulisi harkita ennen lopullista valintaa.

Harjoitusmatot laatoille, matolle ja parketille

Lyhyesti sanottuna: melkein mikä tahansa harjoittelu tarkoittaa- ainakin pitkällä tähtäimellä - lisääntynyttä kuormitusta pinnoilla. Jalkineista tulevan lian lisäksi esimerkiksi käsipainot aiheuttavat kulumia lattiaan. Korkealaatuiset harjoitusmatot vaimentavat käsipainojen painon ja estävät ikävien jälkien syntymistä lattiaan. Mainitun "palapelitoiminnon" ja yksinkertaisen rakenteen vuoksi harjoitusmatot voidaan kasata ja purkaa hetkessä. Mikään ei siis estä harjoittelua esimerkiksi olohuoneessa. Harjoitusmattoja ei käytetä vain kuntosalilla. 

Tärkeät kriteerit, jotka harjoitusmaton tulee täyttää?

Harjoitusmatot eivät kanna vain urheilijan painoa, vaan ovat alttiina erilaisille rasituksille. On tärkeää varmistaa korkea käyttömukavuus ja maksimaalinen turvallisuus, siksi on sanomattakin selvää, että korkealaatuisten suojamattojen ei tulisi liukua kun niiden päällä tehdään ripeitä liikkeitä.  Harjoitusmatto täyttää korkeat vaatimukset, kun se tuntuu mukavalta iholla, esimerkiksi joogatessa.

Hoito - mitä tulisi ottaa huomioon?

Toinen harjoitusmattojen etu on, että niiden pinta on helppohoitoinen. Jos huomaat pientä likaantumista, riittää kun poistat ne liinalla ja haalealla vedellä. Jos likaa on enemmän tai se on pinttynyttä on välttämätöntä noudattaa valmistajan ohjeita. Jos harjoitusmattoa ei käytetä pitkään aikaan, se tulee säilyttää puhtaassa ja kuivassa paikassa. Harjoitusmatoille on olemassa erillisiä suojapusseja ja -koteloita, jotka suojaavat niitä säilytyksen aikana.