Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Treenihanskat

Treenihanskat

4 tuotetta.

Aktiiviset suodattimet

Treenihanskat - takaavat kunnon otteen ja tehokkaan harjoituksen

Monille harrastajalle ja ammattiurheilijoille korkealaatuiset treenihanskat ovat osa perusvarusteita. Harjoitellessasi kuntosalilla tai ulkona: treenihanskat täyttävät korkeat vaatimukset ja auttavat usein tekemään harjoituksesta entistä mukavamman. Treenihanskoja on olemassa useita malleja. Oikean koon lisäksi myös muilla tekijöillä on tärkeä rooli, jotta treenihanskat soveltuvat mahdollisimman hyvin niiden käyttötarkoitukseen. 

Milloin treenihanskoja tulisi käyttää?

Ei ole välttämätöntä käyttää treenihanskoja minkään urheilun yhteydessä. Tästä niiden käyttäminen joissakin lajeissa on järkevää. Treenihanskoja olisi hyvä käyttää mm. seuraavien harjoitusten yhteydessä:

Painonnosto (esimerkiksi penkkipunnerrus)

Roikuttaessa

Osallistuttaessa estekursseille

Kahvakuulaharjoittelussa

Treenihanskoja ei käytetä vain mukavuuden lisäämiseen. Eri mallit auttavat parempaan otteeseen ja treenatessa voit keskittyä täysin painoihin, sillä treeniäsi ei häiritse kipu tai epämiellyttävä tunne käsissä. Tämä voi tehdä harjoituksesta entistä tehokkaamman. Mallista riippuen treenihanskoilla on myös se etu, että ne tukevat ja suojaavat rannetta. Käyttäminen riippuu tietysti omasta harjoitustottumuksestasi. Jotkut urheilijat ovat esimerkiksi herkempiä kuin toiset. Perussääntö on kuitenkin se, että treenihanskojen käytön järkevyys kasvaa nostettavan tai käsiteltävän painon mukana.

Treenihanskat suojaavat loukkaantumiselta

Tärkeä tekijä, joka usein unohdetaan, on se että treenihanskojen käyttö ehkäisee vammoja. Erityisesti liikuttaessa ulkona tämä on iso etu. Esimerkiksi ne, jotka työskentelevät luonnonmateriaalien, kuten puunrunkojen kanssa tai ne jotka haluavat rentoutua kesken lenkin tekemällä punnerruksia metsässä, hyötyvät suuresti treenihanskojen käytöstä. Treenihanskat myös ehkäisevät kämmenten kivuliaita hiertymiä, jos satut kaatumaan.

Tärkeää: hyvä istuvuus

Kuten muun tyyppisissä urheiluvaatteissa myös treenihanskoissa on tärkeää, että ne istuvat hyvin maksimaalisen suojan ja mukavuuden takaamiseksi. Treenihanskat istuvat optimaalisesti, kun:

Ne antavat turvallisen vaikutelman

On mahdollista liikuttaa käsiä vaikka kantaisi paljonkin painoa. 

Hansikkaat eivät tunnu tiukoilta.

Mukavuuskerrointa tukee tietysti myös materiaalien korkea laatu. Kun treenihanskoja käytetään paitsi kuntosalilla, myös sen ulkopuolella, tällä tekijällä on suuri merkitys. Korkealaatuisille käsineille onkin tunnusomaista se, että ne eivät tule "epämukavaksi" edes kastuessaan tai menetä muotoaan.

Treenihanskat rannetuella, mitä etuja saat?

Treenihanskoja on saatavilla rannetukien kanssa ja ilman. Mutta missä harjoituksissa nivelten suojaaminen on erityisen tärkeää? On olemassa tiettyjä harjoituksia, etenkin voimailussa, missä on tärkeää voida luottaa siihen, että ranne pysyy vakaana. Näin on esimerkiksi silloin, kun nostetaan suuria painoja. Ranteiden huono asento voi aiheuttaa vakavan vamman. Jos haluat tukea vartaloasi tai harjoitteluasi tehokkaasti tällä pienellä "ylimääräisellä" varusteella, on hyvä idea valita malli, jossa on rannetuki. On kuitenkin tärkeää, että tukea ei yliarvioida ja harjoitellaan painoilla, jotka on sovitettu omaan kuntotasoon. Rannetukien avulla on kuitenkin mahdollisuus harjoitella turvallisemmin ja puhtaammin sekä minimoida loukkaantumisen riski.

Miksi useimmat treenihanskat tehdään sormettomiksi?

Treenihasnkoista on saatavana sormettomia versiota, mutta miksi niin todella on? Eikö olisi parempi suojata koko käsi? Nykyaikaiset treenihanskat on suunniteltu suojelemaan sitä käsivarren aluetta, joka on vaativan harjoittelun yhteydessä suurimmassa loukaantumisvaarassa. Nämä ovat kämmen ja ranne. Sormettoman version edut näkyvät erityisesti kyseisten mallien tarjoamassa joustavuudessa. Urheilija hyötyy esimerkiksi siitä, että pystyy tarttumaan painoihin turvallisesti (ja kivuttomasti), mutta samalla hänellä on kosketus myös metalliin. Tämä on psykologisesti merkittävä tekijä. Suoran kosketuksen kautta yhteys kuntoilulaitteeseen säilyy ja käyttömukavuus paranee.

Mitkä treenihanskat ovat oikeat?

Treenihanskavalikoima on suuri ja valinta voi olla siksi vaikea. Niiden jotka pitävät voimaharjoittelusta ja käyttävät paljon käsipainoja, tulisi valita treenihanskat rannetuilla. Ne tukevat ja suojaavat niveliä. Kun treenihanskoja käytetään ensisijaisesti kestävyysurheilun yhteydessä ja kämmenten suojaamiseen, usein riittää, että käytetään vakioversiota ilman rannetukea. Riippumatta siitä, onko treenihanskoissa rannetukea, monet valmistajat panostavat käyttömukavuuteen. Tämä tarkoittaa, että valitessaan oikean koon, hanskat eivät rajoita harjoittelua. Kun hanskoja huolletaan oikein, ne kestävät normaalissa kuormituksessa hyvin ja takaavat hyvän pidon. Mukavana sivuvaikutuksena treenihanskat voidaan valita sointumaan muodikkaasti muihin treenivaatteisiin.