Suomalaista palvelua
Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Toimitus alk. 0€

30 päivän palautusoikeus

Halvat hinnat

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Ruokapöydän tuolit

Tuotteita yhteensä 112 kpl.

Näytetään 1-48 yht. 112 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

Ruokapöydän tuolit osto-opas

Uusien ruokapöydän tuolien ostaminen on jännittävää ja todella palkitsevaa, mutta päätöksentekoprosessi voi olla hämmentävä ja väsyttävä, varsinkin ilman kunnollista tiedon lähdettä aiheesta. Koska on olemassa niin monenlaisia ruokapöydän tuoleja, oikeanlaisen tyylin valitseminen juuri sinun kotiisi voi olla hankalaa.

Tämä opas esittelee ostajalle useita eri tyyppisiä ruokapöydän tuoleja, niin että niiden perusteella pystytään määrittämään ratkaisut. Tuoleja on saatavissa aina perinteisestä puisesta tyylistä muovisiin moderneihin malleihin.

Ruokapöydän tuoleja voidaan ostaa huonekaluliikkeistä, designer-liikkeistä, suurista tavarataloista ja verkkokaupoista. Useille kuluttajille lopullinen ostospaikka määräytyy hinnan, yhteensopivuuden ja luottamuksen perusteella. Tämän oppaan luettuaan, ostajat osaavat löytää suosikki vaihtoehtonsa monien tuolien valikoimasta ja myöskin tehdä ostopäätöksen helposti.

Ruokapöydän tuolien lyhyt historia

Ennen renesanssi-aikaa, tuolit olivat melko tavattomia huonekaluja. Monien vuosisatojen ajan, ihmiset istuivat penkeillä tai maassa. Renesanssin päätyttyä, tuolit eivät olleet enää tapa erotella rikkaita ja köyhiä: ruokapöydän tuolien moderni kehitys alkoi.

Vaikutusvallan merkki

Ennen 1600-lukua, tuolit olivat varakkaiden ja tärkeiden ihmisten statussymbooleja. Tuolit nostivat tärkeät ihmiset maasta ja pitivät heidät poissa liasta. Köyhemmät ihmiset istuivat yksinkertaisilla penkeillä, matoilla tai tyynyillä, jotka oli asetettu suoraan maahan.

Tuolit eivät kuitenkaan olleet uusi keksintö. Tuolit otettiin käyttöön jo aikojen alussa, kun antiikin egyptiläiset käyttivät niitä jopa 2500 vuotta sitten. Jäänökset antiikin kreikkalaisesta tuolista ovat yhä nähtävissä paikallisissa museoissa.

Noin 618-907 jkr. Kiinassa otettiin käyttöön uusi tuolien käytön aikakausi. Ne olivat aluksi suosittuja ylemmän luokan keskuudessa, mutta pian tuolit löysivät tiensä kiinalaisen peruskansan pariin. 1200-luvun jälkeen lattialla istuiminen ei ollut enää yleistä Kiinassa.

1600-luvun suosioaalto

Renesanssisen aikakauden aikana oli klassisen kulttuurin ja taiteen uudelleen herääminen ja tuolit lisääntyivät huomattavasti eliitin keskuudessa. Aristokraatit ja varakkaat kauppiaat alkoivat muuttaa pysyviin koteihin. Tuoleista tuli todella tyyliteltyjä ja niitä koristeltiin ylenpalttiseen tapaan.

Myöhemmin, yksinkertaisempi koristelu tuli suositummaksi, kun tuolit tulivat laajemman yleisön käyttöön. Massatuotanto alkoi aikaisin 1800-luvulla ja vuosisadan puolessa välissä suurimmassa osassa amerikkalaisia kotitalouksia oli ruokapöydän tuolit jokaiselle perheen jäsenelle.

Perinteisten puisten tuolien piirteet

1830-luvulla, teollisuusvallankumous muutti puumateriaalien kanssa työskentelyn koneistetuksi. Näin ollen tuoleja pystyttiin valmistamaan aikaisempaan nähden useampia kappaleita päivässä. Tämän lopputuloksena, puiset tuolit saivat standardin ja muuttumattoman tyylin.

Piirteet

Yleiskatsaus

Yksityiskohdat ja muunnelmat

Tuolien materiaalit

Yleisesti saatavilla oleva puu kuten mänty, kuusi, setri, hikkori ja tammi; eksoottisimpia materiaaleja olivat mahongi, pahka, eebenpuu, tiikki ja eykalyptus.

Puumateriaalia saatiin yleensä paikallisesti; pehmeät puut kuten mänty ja kuusi ovat kestävättömämpiä kuin kovat puut kuten koivu tai pyökki. Eksoottiset kovat puut ovat kalliimpia ja saatavilla vain varakkaimmille. Kaikki puumateriaalit vaativat käsittelyn hyönteisiä vastaan jne.

Tyypilliset piirteet

Neljä jalkaa, jotka voivat olla pyöristetyt ja kulmikkaat; jalkojen tukipuut; vankka istuinosa; kiinteäkulmainen selkänoja.

Käsinojat olivat yleisiä perheenpään tuolissa. Jalkojen muoto oli yleensä hiuottu koneellisesti. Design on yleensä maalattu puiseen pintaan.

Standardimitat

Tuolien kokonaiskorkeus noin 66 cm. Istuinkorkeus noin 40-45 cm. Istuimen leveys ja syvyys noin 40 cm.

Selkänojat olivat yleisesti suuremmissa tuoleissa, joskus jopa istujan pään yli. Suuremmat ja leveämmät tuolit valmistettiin pidempien ja painavampien käyttäjien käyttöön. Tuolien istuinkorkeus on riippuvainen pöydän korkeudesta.


Vaikka modernit tuolit ovat muuttuneet ylläolevista piirteistä, niissä on yhä joitakin samoja piirteitä kuten esimerkiksi mitat. Ruokapöydän tuolit voivat olla myös pehmustetuja tai päällystettyjä istuinosasta ja selkänojasta, jolloin niillä istuiminen on mukavampaa.

Nykyaikaiset ruokapöydän tuolit

Moderneja ruokapöydäntuoleja on saatavissa kaikissa muodoissa ja koissa; kolmijalkaisia perinteisen neljän jalan sijasta tai yksijalustaisia tuoleja on saatavilla helposti. Myös harvinaisemman tyylisiä tuoleja on saatavilla. Tällaisia ovat esimerkiksi läpinäkyvät materialit, kierrätysmateriaalit tai jopa kattoon ripustettavat mallit.

2000-2010 -lukujen aikana tuolien nykyaikainen moderni ja erilainen muotoilu on enemmän hyväkstympää ja suunnittelijoiden rajana on vain mielikuvitus.

Modernien ruokapöydän tuolien valmistusmateriaalit

Nykyaikaisia ruokapöydäntuoleja valmistetaan myös perinteisistä pehmeistä ja kovista puumateriaaleista, mutta myös monista muista materiaaleista. Tällaisa ovat esimerkiksi kehyksissä käytetyt muovit, akryylit, lasi, bambu, metallit, kankaat ja monet muut.
 

Materiaali

Kuvaus

Puu

Paikallisesti saatavilla olevat kovat puut kuten koivu ja tammi; pehmeitä materiaaleja ovat mänty ja kuusi; eksoottisia puulajeja ovat esim. eebenpuu tai tiikki.

Metalli

Muotoiltu teräs; alumiini; harjattu teräs; kupari ja messinki

Muovit

Kierrätetty polypropyleeni; technopolymeeri, polykarbonaatti, lasikuitu, nailoni, polymeeri

Päällystekankaat

Canvas; puuvilla; silkki; sametti; käsitehty kuitusekoite


Muita käytettyjä materiaaleja ovat lasi, kumi, paju, kierrätyspaperi, kierrätysmetalli ja rajoittamaton määä muita innovatiivisia elementtejä.

Saatavana olevia ruokapöydän tuolityylejä

Joidenkin nykyaikaisten tuolien ollessa täysin uusia ja alkuperäisiä, jotkin muodot ja tuotteet perustuvat vanhempiin tuolityyppeihin. Alla olvea tauluko esittää useimpien tuolien tyylejä.

 

Ruokapöydän tuolin tyyli

Kuvaus

Windsor

Selkänoja kiinnitetty paksuun istuimeen; ohuet, muotoillut jalat, käsinojat, matala selkänoja; tuoleissa on yleensä käytetty kahta tai kolmea eri puulajia

Kuningatar Anne

Perustuen 1800-luvun tuoli tyyliin; hevosenkengän mutoinen istuin; hienostunut, pieni tuoli

Imperiaalinen tyyli

Tunnetaan myös Duncan tyylin tuoleina; sapeli tyyliset jalat; neliömäinen muoto; avoin selkämys; käsinojat; elegantti

Shaker tyyli

Takaosan säleet muodostavat tikapuumaisen tyylin; selkänoja on laakeampi ylhäältä kuin alhaalta; puinen istuin

Chippendale

Nimi tulee Thomas Chippendalen mukaan, joka oli englantilainen huonekaluvalmistaja 1800-luvulla; tunnetaan myös rokokootyylinä; pyöristetyt jalat; kiinalaiset vaikutteet

Nykyaikainen

Laaja valikoima erilaisia kehysmateriaaleja; kolmijalkaiset mallit; yksijalustaiset; innovatiivinen moderni design; taiteellinen


Joskus, klassisen tyyliset istuimet on päivitetty nykypäivään fantastisella tavalla.Ruokapöytä

Kuinka ostaa ruokapöydän tuoleja Preecosta

Löytääksesi täydelliset tuolit Preecon verkkokaupasta, aloita etsiminen etusivulta ja kirjoita hakulaatikkoon hakusanaksi ruokapöydän tuolit. Tuolksia voidaan järjestellä hinnan tai nimen mukaisesti. Jos tiedät jo, minkä materiaalisen tuolin haluat, hakua voidaan tarkentaa.

Vaihtoehtoja on paljon riippuen materiaaleista, väreistä, hinnasta ja paljon muusta.

Preecon verkkokauppa on näppärä, turvallinen ja luotettava. Tuotteiden alta löytyy asiakkaiden rehellistä palautetta tuotteesta ja palvelusta, joten ne kannattaa myös lukea. Preecon verkkokaupan tuotteilla on yleensä ilmainen toimitus. Sivuilla on myös kätevä chat-palvelu, jolla pystyy ottamaan yhteyttä myyjään ja kysyä täsmentäviä kysymyksiä tuotteista.

Yhteenveto

Ruokapöydän tuolit ovat yksi tärkeimmistä tarvikkeista kotona. Ne eivät ainoastaan näytä hyvältä keittiössäsi, mutta tarjoavat myös mukavaa istumatilaa perheellesi ruokailuiden ajaksi.

Ruokapöydän tuolien historia on pitkä ja mutkikas, niiden juuret eivät ole ainoastaan yhdessä maassa, vaan ympäri maailmaa. Aluksi, tuolit olivat varattuja ainoastaan varakkaiden käyttöön, mutta ajan kuluessa niistä tuli yleisempiä jokaisessa kotitaloudessa.

Monet modernit tyylit perustuvat perinteikkäisiin tyyleihin. Kuitenkin ajattoman muotoilunsa vuoksi, myös vanhantyylisiä tuoleja valmistetaan yhä.

Ruokapöydän tuoleja on saatavilla huonekaluliikkeissä ja suurissa tavarataloissa sekä verkkokaupoissa.