Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Toimitus alk. 0€

30 päivän palautusoikeus

Halvat hinnat

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Auton lisävalot

Tuotteita yhteensä 11 kpl.

Näytetään 1-11 yht. 11 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

Miksi auton lisävalojen ostaminen kannattaa

Autojen ja työkoneiden LED-lisävalot tuovat lisää turvallisuutta ja varmuutta ajettaessa tai laitteita käytettäessä. Nämä valot asennetaan tyypillisesti ajoneuvon etu- tai takaosaan, ja ne lähettävät kirkkaan, laajan valonsäteen, joka auttaa sinua näkemään ja tulemaan nähdyksi hämärässä. LED-lisävalot ovat ihanteellinen maastoajoon, sillä ne voivat auttaa sinua liikkumaan vaikeassa maastossa tai huonossa säässä.

Kun ostat LED-lisävaloja, on tärkeää ottaa huomioon valon koko, muoto ja kiinnitysvaihtoehdot sekä valon valokuvio ja teho. Markkinoilla on nykyään saatavilla monia erilaisia LED-lisävaloja. Tämä opas käsittelee suosituimpia LED-ajovalotyyppejä ja antaa neuvoja siitä, mitä kannattaa etsiä, kun valitset oikean ajovalaisimen tarpeisiisi.

Lisävalo autoon tai työkoneeseen

Nämä valot on suunniteltu kestäviksi, joten ne soveltuvat erinomaisesti käytettäviksi erilaisissa tilanteissa, myös työmailla. Olipa kyseessä sitten pimeän tien valaiseminen tai lisävalon saaminen työmaata työstäessäsi, autoon asennettava LED-työvalo voi olla loistava lisä ajoneuvoosi.

Sumuvalot

Sumuvalot ovat eräänlainen lisävalo, jota voidaan käyttää parantamaan näkyvyyttä sumuisissa tai sumuisissa olosuhteissa. Led-sumuvalot ovat yhä suositumpia, koska ne ovat kirkkaampia ja pitkäikäisempiä kuin perinteiset halogeenilamput.

Led-sumuvalot voivat olla hyvä lisä mihin tahansa ajoneuvoon, varsinkin jos ajat usein huonoissa näkyvyysolosuhteissa. Ne voivat auttaa sinua näkemään ja tulemaan nähdyksi, mikä voi tehdä ajamisesta turvallisempaa ja miellyttävämpää.

Esimerkiski Lightaway LED-lisävalot toimivat hyvin myös sumuisissa olosuhteissa.

Sopivan lisävalon valitseminen

Markkinoilla on monenlaisia autoon asennettavia LED-työvaloja, joten on tärkeää valita sellainen, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi. Jos aiot käyttää valoa usein, kannattaa etsiä mallia, joka on suunniteltu raskaaseen käyttöön. Jos kuitenkin tarvitset vain valoa silloin tällöin, voit valita kevyemmän ja kompaktin mallin.

Kun valitset autoon asennettavaa LED-työvaloa, on tärkeää ottaa huomioon myös valokeilakuvio. Jotkin mallit tuottavat leveän säteen, joka on ihanteellinen suuren alueen valaisemiseen, kun taas toiset tuottavat kapeamman säteen, joka soveltuu paremmin kohdennettuun valaistukseen. Jos et ole varma, mikä sädekuvio sopii sinulle, kannattaa kysyä neuvoa myyjältä.

Kun olet päättänyt, minkä tyyppistä autoon asennettavaa LED-työvaloa tarvitset, on aika valita asennuspaikka. Useimmat mallit voidaan asentaa auton katolle tai kylkeen, mutta on myös malleja, jotka voidaan asentaa kojelautaan. Jos jos et ole varma, mikä sijainti on paras autollesi, kysy neuvoa jälleenmyyjältäsi.

Markkinoilla on niin paljon erilaisia autoon asennettavia LED-työvaloja, että on tärkeää valita tarpeisiisi ja budjettiisi sopiva valaisin. Kun käytät aikaa vertaillaksesi eri mallien ominaisuuksia ja hintoja, voit olla varma, että löydät autoosi sopivan valon.

Lisävalon teho

Valotehoa ja ominaisuuksia mitataan mm. teholla, valovoimalla ja valon lämpötilalla. Nämä ominaisuudet määräävät, kuinka paljon valoa tietty valonlähde tuottaa ja miten valo näkyy ihmissilmälle.

Teho mittaa tietyn valomäärän tuottamiseen tarvittavan energiamäärän, valovirta mittaa tosiasiallisesti tuotetun valon määrän ja valon lämpötila mittaa valon värin. Kaikki nämä kolme tekijää on otettava huomioon, kun valonlähdettä valitaan tiettyyn käyttöön.

Yleensä korkeamman tehon polttimot tuottavat enemmän valoa kuin matalamman tehon polttimot. Näin ei kuitenkaan aina ole; jotkin korkean hyötysuhteen polttimot voivat tuottaa enemmän valoa vähemmällä teholla kuin tavalliset lamput. Valovoima mittaa tiettyyn suuntaan säteilevän valon määrää, ja se mitataan kandeloina (cd). Tyypillisen 60 watin hehkulampun valovoima on noin 800 cd.

Valon lämpötila, joka tunnetaan myös nimellä värilämpötila, mitataan kelvineinä (K) ja kuvaa valon havaittavaa väriä. Matalamman värilämpötilan lamput säteilevät enemmän keltaista/punaista valoa, kun taas korkeamman värilämpötilan lamput säteilevät enemmän sinistä/valkoista valoa. Useimpiin käyttötarkoituksiin on parasta valita valonlähde, jonka värilämpötila on 2700 K ja 6000 K välillä.

Valonlähdettä valittaessa on tärkeää ottaa huomioon kaikki kolme tekijää: teho, valovoima, valovoima ja valoteho.