Toimitus alk. 0€

30 päivän palautusoikeus

Halvat hinnat

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Selänojennus vinopenkki

Tarjous voimassa28.4.saakka
  • Selänojennus vinopenkki
Selänojennus vinopenkki
search
Normaalisti: 169,95 € Säästä 40€!
Nyt vain: 129,95 €

Osamaksulla alkaen 8 €/kk

Tarkista viimeisin alin hinta Nykyinen kampanjahinta on voimassa toistaiseksi.
Tuotteen alin hinta viimeisen 30 päivän aikana on ollut 129,95 €.
Sisältää alv:n
Määrä
Loppu

Tilaa puhelimitse 03 41092920

(ma-pe 12-16)
close TILAPÄISESTI LOPPU
30 päivän palautusoikeus

6 syytä tilata Preeco.fi:stä

% 100% Suomalainen verkkokauppa

% Tavoite olla Suomen halvin

% Pikatoimitustuotteet kotiin jopa 1pv

Tuotetiedot

Tukeva rakenne
Tehokas selkäliike
Säädettävä korkeus

Tällä laitteella treenaat tehokkaasti selkää! Mukavat pehmusteet tekevät treenistä miellyttävää joka käyttökerralla. Kädensijat luovat vakautta liikkeen alkuun ja loppuun tapaturmien välttämiseksi, teräsrungon ansiosta laitteen rakenne on tukeva ja käyttö onkin turvallista.

  • Kotiin tai salille
  • Pehmustetut jalkarullat/li>
  • Säädettävä korkeus
  • Jaloissa luistamaton materiaali
  • Pehmustettu lantiontuki
  • Laitteen mitat (P x L x K) Noin 120 cm x 55 cm x 76-90 cm
    Laitteen paino Noin 15kg
    Max. laitteen kuormitus (käyttäjä+painot) Noin 100kg
    Käyttäjän pituus Noin 160cm-200cm
    Materiaalit Teräs, muovi
    Väri Musta, valkoinen

Selänojennuslaite – vaihtelavia harjoituksia selän vahvistamiseen

Olitpa toimistotyössä tai fyysisesti vaativassa ammatissa: selkä on yleensä alttiina suhteellisen suurelle kuormitukselle. Se on hyvä syy harjoittaa selän lihaksistoa säännöllisesti ja tukea näin sen kunnossa pysymistä. Kokemus on osoittanut, että kehonpainoharjoitukset ovat erittäin tehokkaita. Selänojennus on yksi ehdottomista klassikoista ja se harjoittaa erityisesti selän alaosan lihaksia. Harjoittelussa on tärkeää, ettei luovuta, vaikka alkuun saisi vain muutaman toiston tehtyä. Kehittyminen tapahtuu alussa hyvin nopeasti ja voit myöhemmin kehittää ja yksilöidä harjoittelua helpommin. 

Millaisia harjoituksia voit tehdä selänojennuslaitteella?

Selänojennuslaiteella tehtävät harjoitukset voidaan helposti liittää osaksi harjoittelua. Ne näyttävät usein yksinkertaisilta mutta haastavat lihasten jokaisen osan. Säännöllinen harjoittelu kehittää selän lihaksia ja tukee myös hyvää ryhtiä. Harjoittelu ei vie paljon aikaa. Alussa on kuitenkin hyvä unohtaa välineet ja harjoitella oman kehonpainolla. Myöhemmin vodaan siirtyä harjoittelemaan laitteilla ja lisäpainolla. Perusasennossa - mallista riippuen – selkä saatetaan täysin suoraksi selkälihasten avulla. Tämän jälkeen kallistetaan vartaloa ja päätä eteenpäin. On tärkeää huomioida, että pää-lantiolinja pysyy suorana koko ajan. Halutusta intensiteetistä riippuen yleensä 45 asteen kulma on riittävä. Tämän jälkeen vartalo palautetaan perusasentoon. Kädet ovat pään takana tai ristissä rinnan päälle tai ne voivat pidellä lisäpainoa.

Vinkkejä selänojennuslaitteella harjoitteluun

Selänojennuslaitteella oikein suunnitellut harjoitukset ovat erityisen tehokkaita, koska ne haastavat koko kehoa. On kuitenkin tärkeää noudattaa näitä vinkkejä vammojen estämiseksi:

Jos esiinyy kipua on harjoitus keskeytettävä

Tee harjoitukset rauhallisesti. Suoritusvaiheen tulisi kestää yhtä pitkään kuin palautusvaiheen.

Lisäpainoja (katso alla) tulisi käyttää vain, jos voit suorittaa suhteellisen suuren määrän toistoja (noin 20-25) puhtaasti.

Selänojennuslaite on suhteellisen yksinkertaisen näköinen ja sitä tulee käyttää vain sille suunniteltuun tarkoitukseen.

Harjoittelu lisäpainoilla – tee selänojennuslaitteella harjoittelusta vieläkin tehokkaampaa

Viimeistään muutaman viikon kuluttua huomaat, että selkäsi on tottunut hyvin kehonpainolla tehtävään harjoitteluun. Riittävän kuormituksen varmistamiseksi on järkevää aloittaa tässä vaiheessa käyttämään lisäpainoja harjoitellessa. Helpointa on käyttää klassisia levypainoja. Levypainot sopivat hyvin käteen, niitä löytyy useissa painoluokissa ja niitä voidaan pidellä esimerkiksi rinnalla harjoitusta tehdessä. Kompromissit eivät tässäkään kannata. Tämä tarkoittaa, että jos haluat harjoitella kymmenen kilon lisäpainolla, on parasta valita yksi kymmenen kilon levy kahden viiden kilon levyn sijaan. Yhtä levyapinoa on helpompi käsitellä ja näin voidaan välttyä vammoilta tai onnettomuuksilta.

Erityisen tärkeää: oikeat säädöt

Jos tarkastelet tarkemmin selänojennuslaitetta, huomaat nopeasti, että useimpia malleja voidaan säätää monin tavoin. Tämä on erittäin tärkeä tekijä. Kuten muidenkin kuntoilulaitteiden, myös selänojennuslaitteen, tulee olla säädettävissä kunkin käyttäjän vartalon mukaan. Tämä taka myös käyttäjämukavuuden. Säätöjen avulla pystytään myös maksimoimaanharjoituksien tehokkuus. Vartalo pysyy oikeassa asennossa ja tämä taka ihanteelliset olosuhteet vaativalla ja terveelliselle harjoitukselle.

Mitä eroa on selänojennuslaitteiden välillä?

Selänojennuslaitteita on nykyään monia eri versioita. Mikä tekee yksittäisistä malleista erilaisia? Merkittäviä eroja on mm. seuraavien tekijöiden välillä: 

Laitteen kestävyys / vakaus

Painoraja

Jalkatukien paksuus

Jalkapidikkeiden leveys (mukavuuteen vaikuttaa paljon myös jalkaineiden koko)

Lisävarusteet, kuten työntäkahvat

Löydät oman suosikkisi vertailemalla eri malleja.

Mallit tehokkaaseen vatsa ja selkä treeniin

Sekä vatsaa, että selkää tulee harjoittaa, jotta ryhti pysyy hyvänä. Tähän riittää usein hieman yksinkertaisempi selänojennuslaite. Ne muuntautuvat vatsapenkiksi muutamalla yksinkertaisella vaiheella. Vatsalihasliike suoritetaan vain vastakkaiseen suuntaan kuin selänojennus. Jalat asetetaan jalkatuille ja vartalo toimii ns. ‘’taittoveitsenä’’ ja kuten selkäharjoituksissa, käsivarsia voidaan joko pitää rinnan edessä tai korvien vieressä. On tärkeää kuitenkin muistaa, että kaulaa tai päätä ei riuhdota eteenpäin, vaan voima tuotetaan vatsan ja selän lihaksilla.

Kenelle selänojennuslaite sopii?

Selänojennuslaitteet eivät sovellu vain klassiseen lihasten kasvatukseen, vaan kaikille ketkä haluavat tukea omaa hyvinvointiaan. Henkilökohtaisesta kuntotasostasi riippuen jo muutama toisto voi olla terveyden kannalta tehokas. Positiivisten vaikutusten vuoksi selänojennuslaitteita käytetään myös fysioterapiassa alaselän kipujen ehkäisemiseen ja poistamiseen.

Lisätiedot/kysymykset tuotteesta
Kokemuksia Selänojennus vinopenkki

0 /5


Yhteensä 0 tuotearvostelua

5 tähteä0 kpl

4 tähteä0 kpl

3 tähteä0 kpl

2 tähteä0 kpl

1 tähteä0 kpl

Arvostele tuote:

Arvostele tuote: