Toimitus alk. 0€

30 päivän palautusoikeus

Halvat hinnat

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Lastentarvikkeet

Tuotteita yhteensä 258 kpl.

Näytetään 1-60 yht. 258 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

Lastentarvikkeet

Kun ensimmäinen lapsi tuodaan kotiin, on monia asioita joita tarvitsee hankkia. Mitä enemmän lastentarvikkeita on hankittu ajoissa, sitä helpompi elämänmuutos on vanhemmille. Kun kaikki perustarvikkeet, kuten kehto ja muut vauvan huonekalut ovat paikallaan, ostoslistalla on vielä monia muitakin vauvantarvikkeita.

Tarpeellisimmat lastentarvikkeet vauvalle kuuluvat kategorioihin: hygienia, syöttäminen ja kuljetus. Nykypäivänä pienille vauvoille on olemassa paljon eri tuotevaihtoehtoja näissäkin kategorioissa. Esimerkiksi hygienian suhteen voidaan valita perinteiset vaipat tai kestovaipat, jotka ovat tulossa jälleen suosituksi vaihtoehdoksi. Sekä imettävät äidit, että äidit, jotka ruokkivat vauvaansa pullosta tarvitsevat ainakin vähintään yhden syöttöpullon. Muita hankintoja, joita tarvitaan melkein heti ensimmäisestä päivästä lähtien, ovat auton turvaistuimet. Nämä tarvikkeet tekevät vastasyntyneen vauvan hoidosta paljon helpompaa ja niiden hankkiminen ajoissa vähentää stressiä, jota monet vanhemmat usein kokevat odottaessaan ensimmäistä lastaan. Tämä opas neuvoo perustarvikkeista, joita jokaisessa kodissa pitäisi olla ennen lapsen syntymää tai pian sen jälkeen. 

Vauvojen hygieniatarvikkeet

Uudet vanhemmat haluavat ostaa monia tarvikkeita vauvalle. Kuitenkin hankintalistan yläpäässä pitäisi olla vauvan hygieniaan ja kylvetykseen liittyvät tarvikkeet ja vaipat. Tässä muutama perusasia hygieniatarpeiden hankkimisesta vauvalle.

Vaipat

Vaippojen tulisi olla listan kärkipäässä, kun mietitään miten valmistutaan vauvan tulemiseen. Vanhempien pitää alkaa ostaa vaippoja ja päättää, käytetäänkö perinteisiä kertakäyttövaippoja vai kestovaippoja. Vaippojen välillä on paljon eroja sekä vauvalle että vanhemmille.                    

Kestovaippojen piirteet         

Mukavuus:

Säädettävät kestovaipat kasvavat yhdessä vauvan kanssa ja niitä on paljon saatavilla. 

Monilla valmistajilla on  tarjota vaippoja sekä päivä- että yökäyttöön, jolloin vauva pysyy kuivempana vähemmillä vaihdoilla.

Hinta:

Taloudellinen ja ekologinen vaihtoehto, koska kestovaipat pestään ja käytetään uudestaan.

Yleisemmin hinnakkaampi vaihtoehto pitkässä juoksussa, riippuen paikallisista pesumaksuista ja kuivaamisesta.

Helppo käyttöisyys:

Useita kiinnitys vaihtoehtoja. Jotkin ovat jo kiinnitettynä vaippaan. 

Vaippojen lisäksi, odottavien vanhempien tulisi ostaa suuri paketeillinen kosteuspyyhkeitä ja purkillinen vauvatalkkia aina yhtä vaippapakettia kohden. Vauvoilla on hyvin herkkä iho, joten voi olla tarpeellista hankkia hoitava voide vaippaihottumalle, jos sitä satutaan tarvitsemaan.

Kylvetystarvikkeet         

Myös vauvojen kylpyammeet ovat tarpeellisia välineitä. Kun hankit vauvan kylpyammetta, on tärkeä varmistaa että se on mukava vastasyntyneelle ja että se ei ole liian suurikokoinen. Tärkeää on myös hankkia vauvojen saippua ja vauvoille soveltuva shamppoo, kuten myös pehmeitä vauvapyyhkeitä vauvan pesemistä varten. Myös pehmeät kylpypyyhkeet ovat tarpeellisia. 

Vauvojen syöttötarvikkeet

Tuttipullot, pullonlämmittimet ja syöttötuolit ovat tärkeimpitä vauvan syöttämiseen tarvittavia tarvikkeita. Tuttipullot ovat tarpeellinen hankinta myös, vaikka äiti aikoisikin imettää vauvaa. Tuttipullosta vauva voi juoda tarvittaessa vettä. Vauvat osaavat käyttää nokkamukia noin 6 kuukauden iässä.

Tuttipullot

Tuttipulloja on saatavissa monissa eri tyyleissä ja eri kokoisina. Jotkin tuttipullot ovat kooltaan pienempiä, jolloin ne ovat täydellisiä vastasyntyneille. Toisissa pulloissa on ergonominen taruntapinta, joka helpottaa vauvaa pitelemään pulloa itse, kun on siihen tarpeeksi vanha. Joissakin tuttipulloissa imemisaukko on suurempi, jolloin se ei jumiudu jos maidon tai maidonkorvikkeen sekaan on sekoitettu vauvanruokaa. Tällaisia pulloja ei suositella vastasyntyneille vauvoille, sillä suuremmasta aukosta pääsee enemmän maitoa tai sen korviketta vauvan suuhun ja tämä voi aiheuttaa tukehtumisvaaran. Valitse aina oikeanlainen tuttipullo vauvan iän mukaisesti valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Pullojen lämmittimet

Vauvojen pullojen lämmittimiä on saatavissa useissa eri tyyleissä turvallisuuden ja käytännöllisyyden kannalta. Pullolämmitin on tarpeellinen, kun halutaan lämmittää pullon sisältö nopeasti ja käytännöllisellä tavalla. Matkamalleissa on lyhyt lämmitysaika, joka kestää vain muutamia minuutteja tai vähemmän. Vanhempien tulisi varmistaa pullolämmittimien turvallisuuspiirteet, kuten automaattinen ajastin sammutuksella, jotta vältetään palovammojen tai tulipalojen riskit. Aina kun käytetään pullolämmitintä, vanhempien tulisi varmistaa että neste pullon sisällä on turvallisessa lämpötilassa ennen kuin se annetaan vauvalle.

Syöttötuolit

Vaikka syöttötuoli ei olekkaan heti tarpeellinen kun vauva on pieni, on se silti tärkeä hankinta viimeistään silloin, kun vauva on tarpeeksi vanha istumaan omillaan ja syömään vauvanruokaa. Syöttötuoli on tärkeä vauvan ruokkimiseen, koska se pitää lapsen turvallisessa pystyasennossa, joka tekee ruuan nielemisestä turvallista. Turvallisuuspiirteet ovar erityisen tärkeitä, kun vanhemmat valitsevat tuolin vauvalle. Syöttötuolin tulee olla vakaa lattiaa vasten, kun se on käytössä. Testaa syöttötuolin vakaus keinuttamalla sitä eteen ja taakse päin ja varmista että kaikki jalat pysyvät tasaisesti maassa. Turvallisessa syöttötuolissa tulisi olla jalkatuki ja viisipisteturvavaljaat. Jos syöttötuolin alla on pyörät, ne pitäisti pystyä lukitsemaan, jotta tuoli pysyy paikallaan.

Vauvojen kuljetustarvikkeet

Pienen lapsen kuljettaminen paikasta toiseen oikeanlaisilla välineillä on helppoa. Vauvareput ja turvaistuimet ovat olennaisia tarvikkeita vauvan kuljettamiseksi eri paikkoihin kuten lääkärille tai kyläilemään perheen tai ystävien luokse.

Vauvareput

Ergoniminen vauvareppu on pakollinen hankinta, jotta vauvaa voidaan kantaa turvallisesti jättäen molemmat kädet vapaiksi. Vauvareppuja on saatavissa monissa eri tyyleissä, jotka ovat sekä ergonomisia vanhemmalle ja mukavia vauvalle.

Jos vanhemmat valitsevat kantoliinallisen vauvarepun, on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että se on helposti säädettävissä lapsen koon mukaisesti. Tämän tyyppisissä vauvarepuissa pitäisi olla vahva olka-, rinta ja vyötärönauhat, jotka ovat helposti säädettävissä vauvan kuljetusta varten ja jotta sen käyttö olisi vanhemmalle mukavaa. On olemassa myös reppumalleja, jotka on suunniteltu kannettavaksi käsin. 

Turvaistuimet

Kun vastasyntynyttä vauvaa kuljetetaan kotiin sairaalasta, pitää turvakaukalo autoon olla hankittuna. Vauvaa ei saa kuljettaa autossa ilman turvaistuinta. Turvaistuimen tulee olla oikeanlainen, jotta sen käyttäminen kuljetukseen olisi turvallista. Monet auton turvaistuimet on suunniteltu myös vauvan kantamiseen. Turvaistuimen valinnassa pitää olla tarkkana siinä, että valittu turvakaukalo soveltuu sekä kantamiseen että vauvan kuljettamiseen autossa.

Turvaistuimessa tulisi olla viispisteturvavaljaat. Viisipisteturvavaljaat muodostuvat viidestä hihnasta. Kaksi näistä hihnoista auttavat suojaaman lapsen olkapäitä, kaksi muuta suojaavat lantion aluetta ja viimeinen hihna kulkee vauvan haaroista. Näiden hihnojen yhdistelmä takaa sen, että vauva on turvallisesti kiinnitettynä turvaistuimeen.  Turvaistuimessa pitäisi olla myös riittävästi tilaa tuolin kiinnittämiseen autonpenkkiin. Katso alla olevaa taulukkoa ennen kuin teet turvaistuinta koskevan ostopäätöksen.

 

Lapsen ikä

Turvaistuimen tyyppi

Ohjeita

Vastasyntyneestä kolmeen ikävuoteen

Ainoastaan selkä menosuuntaan päin asennettavat istuimet

Selkä menosuuntaan päin asennettavat turvaistuimet ovat turvallisin vaihtoehto kolmeen ikävuoteen asti tai kunnes lapsen pituus ja paino kohtaavat turvaistuinvalmistajan ohjeet

Ikävuodet 4-7

Kasvot menosuuntaan päin asennettavat istuimet tai säädettävät istuimet

Kasvot menosuuntaan päin asennettavia turvaistuimia voidaan käyttää kun lapsi on 4-vuotias tai kun lapsen pituus ja paino sopivat turvaistuinvalmistajan ohjeisiin.

Ikävuodet 8-12

Korokkeet turvavöillä

Käytetään kun lapsi saavuttaa turvaistuinvalmistajan suositteleman pituuden ja painon, mutta ei vielä täytä kaikkia pelkkien turvavöiden käytön vaatimuksia

Ikävuodet 12-

Turvavyöt

Standardit turvavöidenkäyttö säännöt

Kuten taulukosta nähdään, pienen lapsen on turvallisinta istua autossa selkä menosuuntaan päin suunntauilla turvaistuimilla mahdollisimman pitkään.

Lastenvaunut

 Monet vanhemmat päättävät hankkia vauvalleen myös vaunut. Saatavana on useita malleja, jotka ovat sekä kevytpainoisia, että kompaktin kokoisia varastointa ja kuljetusta varten. Vaunut ovat tarpeellinen hankinta, sillä lapsi kasvaa koko ajan ja häntä voi olla raskaampi kantaa pidempiä aikoja. Vaunuihn voidaan myös säilöä turvallisesti muita tarvikkeita, esimerkiksi vaunussa oleviin taskuihin tai koreihin.

Vanhempien kannattaa varmistaa, että vaunuissa on kestävät ja turvalliset turvavaljaat ja että mitkään vaunuissa olevat materiaalit eivät nipistä vauvan ihoa. Työntöaisan ja renkaiden tulisi olla vankat ja turvalliset. Saatavana on useanlaisia malleja, kaksois- ja kolmoisrattaista juoksurattaisiin, jossa on erityiset renkaat. Vaunussa tulisi olla asianmukainen suoja, joka suojaa lasta auringon vahingoittavilta säteiltä ja vaunujen tulisi olla tarpeeksi vakaat, niin että niillä pysytyään kuljettamaan myös vaippakassia tai muita tarvikkeita ilman että vaunut keikkuvat.

Vauvatarvikkeiden hankkiminen ei ole koskaan ollut helpompaa. Verkkokaupastamme löydät laajan valikoiman tuotteita eri hintaluokista, jolloin löydät aina sinulle ja vauvallesi parhaiten sopivimmat tuotteet. 

Kuinka etsin lastentarvikkeita?

Melkein kaikki lastentarvikkeet, joita vanhemmat haluavat ostaa vauvalle, löytyvät verkkokaupastamme. Tarjolla on suuri valikoima tuotteita eri valmistajilta. Sivujemme hakupalkista pystyt hakemaan haluamaasi tuotetta. Lyhyillä hakusanoilla löydät enemmän tuotteita ja tarkennetulla haulla löydät vain kriteereihisi sopivat tuotteet.