Toimitus alk. 0€

30 päivän palautusoikeus

Halvat hinnat

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Koiran kuljetushäkki

Miksi ostaa kuljetushäkki Preeco.fi:stä?

1. 6v kokemus kuljetushäkeistä
2. Suomen edullisimmat kuljetushäkit
3. 30 päivän palautusoikeus
4. Toimitus alkaen 0€ ja jopa 1 päivässä
6. 100% suomalainen yritys
7. Lahden varastolta

Tuotteita yhteensä 44 kpl.

Näytetään 1-44 yht. 44 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

Paras koiran kuljetushäkki juuri sinulle

Koiran kuljetushäkki tarjousKoiran kanssa matkustaminen on usein varsin mukavaa, etenkin kunnollisten varusteiden kanssa. Yksi näistä matkustamiseen ja matkustamismukavuuteen oleellisesti vaikuttavista varusteista on koiran kuljetushäkki.

Koirien kuljetustarve autolla on lisääntynyt etenkin erilaisten harrastusten takia, jolloin välimatkat voivat parhaimmillaan olla useita satojakin kilometrejä. Myös yllättävät eläinlääkärireissut sekä tavallinen mökkimatkakin vaativat koiran kuljetusta autossa asianmukaisin välinein. Olipa tarve sitten lyhyelle tai hieman pidemmällekkin matkalle, on kuljetushäkki autoon asennettuna turvallisin tapa saada nelijalkainen ystävä määränpäähän.

Koiran kuljetuksessa kaiken a ja o on kuitenkin turvallisuus niin koiralle itselleen, kuin muillekkin matkustajille. Koirat voivat ajon aikana kieriä, nousta seisomaan, nojailla tai pahimmassa tapauksessa häiritä kuljettajan ajoa hyppäämällä tämän syliin ajon aikana, luoden näin suuria turvallisuusuhkia kaikille autossa matkustaville. Monelle ihmisille myös hinta on tärkeä seikka häkkiä valitessa. Käymmä tässä artikkelissa läpi myös hinta-asiat.

Koiran kuljetushäkki onkin siis varma tapa pitää nelijalkainen ystäväsi turvassa samalla vähentäen ajon aikana tapahtuvia häiriötekijöitä. Koiran häkki myös estää kolari- ja onnettomuustilanteissa koiran sinkoamisen autosta ajoradalle tai matkustajien päälle.

Sopiva koiran kuljetushäkki koirallesi

Sopivan koiran kuljetushäkin valintaan vaikuttavat muun muassa koiran koko, häkin käyttötarkoitus, sekä tietenkin omistajan budjetti. Koiran häkin tulee olla esimerkiksi riittävän suuri, jotta koiran on mukava vaihdella asentoaan häkissä matkustaessaan.

Koirahäkki autoon - Autohäkin valinta

Autoon sijoitettavan häkin valinnassa auton koko ja malli määrittelevät omalta osaltaan koiran kuljetushäkin maksimimitat. Myös koiran kuljetushäkin käyttötarkoitus määrittää muun muassa sen, tulisiko koiran häkin olla autosta helposti irroitettava, vai ehkä jopa kiinnitetty tukevammin auton rakenteisiin.

Koiran kuljetushäkkejä on saatavilla lukuisista eri materiaalista, aina pehmeistä materiaaleista metalliin ja teräkseen. Pehmeästä materiaalista valmistetut kuljetushäkit ovat koiralle mukavampia matkustaa, mutta alttiimpia esimerkiksi kaatumiselle. Etenkin ison koiran nojailu ja heiluminen matkan aikana saattaa pahimmillaan aiheuttaa koko koiran kuljetushäkin kaatumisen ja koiran loukkaantumisen.

Metallista ja teräksestä valmistetut koiran kuljetushäkit ovat kestävämpiä, mutta hinnaltaan ja kooltaan usein huomattavasti suurempia. Suuret, usein alumiinista valmistetut koiran kuljetushäkit sijoitetaan auton takaosaan, eivätkä ne sovellu esimerkiksi etupenkille sijoitettavaksi.

Pehmeästä materiaalista valmistettu koiran kuljetushäkki

Usein myös kevythäkkinä tunnetut koiran kuljetushäkit on valmistettu pehmeästä materiaalista, ja solveltuvatkin täten helposti liikuteltavaksi kevyen rakenteensa ansiosta. Kevythäkkien tukeva metallinen runko mahdollistaa myös koiran häkin taittamisen pieneen kasaan, jolloin sen säilytys ei vie tilaa juuri lainkaan.

Plussat

+ Usein pestävä kangas, joten häkin siivoaminen on varsin helppoa
+ Useimmissa malleissa käteviä taskuja koiran tarvikkeille
+ Helppo liikuttaa kokonsa, painonsa ja kantokahvojen ansiosta. Pehmeästä materiaalista valmistettu kuljetushäkki onkin helppo ottaa mukaan lyhyemmillekkin reissuille
+ Laadukkaista materiaaleista valmistettu häkki kestää usein vettä sekä likaa
+ Kuljetushäkki mahtuu usein pieneenkin säilytystilaan "kokoontaitettava" ominaisuutensa ansiosta

Miinukset

- Valmistetaan useimmiten vain pienille koirille sekä muille pieneläimille
- Pehmeästä materiaalista valmistetut koiran häkit varsin alttiita kaatumiselle
- Materiaalinsa puolesta eivät ole kovinkaan kestäviä
- Karkaileville ja tuhoaville koirille kannattaa harkita muuta vaihtoehtoa, sillä kynnet ja hampaat menevät pehmeästä materiaalista läpi todella helposti
- Vaikeampi pitää puhtaana pesujen välillä, sillä materiaalit imevät itseensä esimerkiksi eritteitä

Metallista valmistetut koiran kuljetushäkit

iso koiran kuljetushäkkiMetallista valmistetut häkit ovat suosittuja etenkin suurien koirien keskuudessa, sillä metalliset häkit tarjoavat painavillekkin karvakavereille turvallisen tavan matkustaa. Osa malleista on suunniteltu mahtumaan myös auton tavaratilaan viistolaitansa ansiosta.

Metallinen laatikko on hyvä etenkin koirille, jotka rauhoittuvat nähdessään heidän ympärillä tapahtuvat asiat. Mikäli koirasi kuitenkin stressaa liiasta näkyvyydestä, on metallisiin häkkeihin mahdollista ostaa myös kansia ja näköesteitä koiralle.

Metallinen koiran häkki on paras valinta myös kuumissa ja kosteissa ilmastoissa asuville koirille, sillä metallisessa häkissä ilmanvaihto on luonnollisesti parhaimmillaan.

Metallinen kuljetushäkki tarjoaa usein mahdollisuuden kaksiovisuuteen, jolloin koira on helppo saada sisään häkin kummaltakin puolelta.

Plussat

+ Varsin turvallinen myös isoille koirille
+ Ei suurta vaaraa esimerkiksi häkin kaatumisesta
+ Metallista valmistetut koiran kuljetushäkit antavat usein koiralle paljon tilaa liikkua
+ Metalliset kuljetushäkit erittäin helppo pitää puhtaana. Useimmista häkeistä löytyy muun muassa irroitettava pohja puhdistusta varten
+ Kuljetushäkin rungon ansiosta loistava ilmanvaihto
+ Kuljetushäkit kasattavissa myös pieneen tilaan esimerkiksi säilytyksen ajaksi
+ Kuljetushäkki tarjoaa koiralle laajan näkyvyyden
+ Kokoa mahdollista muuttaa väliseinillä. Näin sama koiran häkki on käytettävissä eri kokoisilla koirilla
+ Metallinen kuljetushäkki mahdollista saada usein kaksiovisena

Miinukset

- Metalliset koiran kuljetushäkit eivät yhtä mukavia kuin pehmeästä materiaalista valmistetut
- Useimmiten metallinen häkki myös kalliimpi
- Voivat olla meluisampia kuin muut häkit
- Joillekkin koirille näkyvyys saattaa aiheutaa helposti stressiä
- Metallinen kuljetushäkki on usein raskaampi, kuin muista kevyemmistä materiaaleista valmistetut häkit

Koiran kuljetushäkin valinnassa tulee kuitenkin kiinnittää huomiota etenkin pehmeiden kevythäkkien ilmanvaihtoon. Osassa häkeistä saattaa ilmaantua ilmanvaihton kanssa ongelmia pienien tuuletusaukkojen takia; tämä on varsin ikävää koiran kannalta etenkin kuumalla kelillä. Laadukaan kuljetushäkin valinnassa yhtenä kriteerinä tuleekin olla turvallisuuden lisäksi myös häkin ilmanvaihto, jotta matka olisi mieluinen myös karvakaverille.

Muovinen koiran kuljetushäkki

Ensimmäisenä puhuttaessa koiran kuljetushäkistä, tulee monelle mieleen metallisen häkin lisäksi myös muovinen kuljetuslaatikko. Nämä muoviset laatikot ovat erittäin kevyitä, sekä helposti kuljetettavissa.

Muoviset kuljetuslaatikot tarjoavat usein lemmikille vähemmän näkyvyyttä ja enemmän suojaa katseilta. Tämä saattaa rauhoittaa osaa koirista, mutta aiheuttaa stressiä taas toisille. Näiden kuljetushäkkien suojaavuus on loistava etu myös kylmässä ilmastossa eleleville, sillä häkki on helppo suojata muun muassa tuulelta ja kylmältä ilmalta.

Muoviset koirien kuljetuslaatikot ovat myös erinomaisia niiden helpon puhdistettavuuden ansiosta.

Plussat

+ Erittäin kevyt ja helppo kantaa
+ Monet soveltuvat jopa lentokoneeseen
+ Silmiltä suojassa - hyvä helposti häiriintyville koirille, jotka nauttivat suojasta
+ Laatikon irroitettavaa alaosaa voidaan käyttää myös koiran sänkynä
+ Niin laatikon ylä- kuin alapuolikin voidaan irroittaa helposti esimerkiksi puhdistuksen ajaksi
+ Tarjoaa hyvän suojan kylmässä ilmastossa
+ Osassa malleista myös kiinnitettävät ruoka- ja juoma-astiat

Miinukset

- Jotkut koirat haluavat nähdä kuljetuskopissa ympärilleen
- Huonompi ilmanvaihto - ei ihanteellinen esimerkiksi kuumissa olosuhteissa
- Muoviosat saattavat kerätä ajan myötä etenkin eritteiden hajua
- Ei mahdollista säilyttää yhtä pienessä tilassa kuin muita kuljetusratkaisuja, muovinen kuljetuslaatikko vie siis enemmän tilaa kuin muut

Joten mikä koiran kuljetushäkki on paras?

Mikään koiran häkki ei yksiselitteisesti ole paras, sillä tämä riippuu täysin siitä, mihin kuljetushäkkiä tarvitset.Koiran kuljetushäkki hinta

Metallista valmistettu kuljetushäkki antaa varman vastineen rahalle ja nämä ovatkin usein käytännöllisimpiä. Tämä johtuu metallisten kuljetushäkkien ominaisuuksista, joihin lukeutuu muun muassa helppo kasaaminen, säilytys sekä puhtaana pito.

Metallista valmistetut häkit eivät kuitenkaan ole helposti kannettavia, eikä sisustukseltaan kovinkaan mukavia. Mikäli pienelle koiralle tarvitseekin kannettavan ja liikuteltavan kuljetushäkin, on kevythäkki loistava valinta.

Kuljetushäkkiin asennettavat lisäosat

Kuljetushäkkeihin on saatavilla lukuisia lisäosia aina juomakupeista väliseiniin ja erilaisiin peitteisiin.

Metallihäkkeihin koukuilla kiinnitettävät juoma-astiat ovat käteviä pitkille matkoille etenkin kuumissa olosuhteissa, jolloin koira voi juoda halutessaan milloin vain. Koska kupit kiinnittyvät metalliverkkoon tukevilla koukuilla, ei kaatumisesta ja veden läikkymisestä ole matkan aikana vaaraa. Kupit on helppo pitää hygieenisenä konepesumahdollisuuden, sekä irroitettavan telineen ansiosta.

Aremmille ja omaa rauhaa arvostaville koirille on metallihäkkeihin saatavilla erilaisia peittoja sekä levyjä tuomaan yksityisyyttä ja vähentämään ympäristön aiheuttamaa hulinaa.

Kuljetushäkkeihin on lisäksi mahdollista ostaa niihin tarkoitettuja peittoja ja makuualustoja, jotka takaavat koiralle mukavat oltavat. Myös lämpimät ilmastot on otettu huomioon, sillä makuualustoja ja pehmusteita on saatavana niin lämmittävinä, kuin viilentävinäkin. Viilentävät alustat ja matot kastellaan läpikotaisin vedellä, jolloin maton sisällä oleva kosteutta pitävä materiaali pitää koiran viileänä pitkiäkin aikoja. Kuljetushäkkeihin tarkoitetut alustat on usein esimerkiksi helpompi pitää puhtaana, eivätkä ne liu'u samalla tavalla kuin tavalliset peitot ja pehmusteet.

Miksi koiran tulisi matkustaa autossa erillisessä kuljetushäkissä?

Jotta automatkasta tulisi miellyttävä ja turvallinen kokemus niin koiralle kuin omistajallekkin, on koiran syytä matkustaa sille varta vasten varatussa koiran kuljetushäkissä. Matkasta voit tehdä mukavan kaikille, kunhan otat alla olevat asiat huomioon:

Kuljeta koiraa aina sille tarkoitetussa häkissä

Kun matkustat koiran kanssa autossa, suositellaan kaiken kokoisia koiria pidettävän niille tarkoitetussa, erillisessä kuljetushäkissä. Näin voidaan parantaa turvallisuutta kolaritilanteissa, sekä ehkäistä ajon aikana syntyviä häiriöitä. Valitset sitten koiralle minkä tahansa häkin, tulisi kuljetushäkki kiinnittää aina tukevasti mahdollisuuksien mukaan joko takaistuimelle, tai auton takakonttiin. Kuljetushäkki tulee kuitenkin kiinnittää niin, ettei se ja koira pääse liukumaan ympäri autoa äkillisten pysähdysten ja tiukkojen käännösten aikana.

Itse koiran kuljetushäkin tulisikin olla riittävän suuri. Koiran tulisikin pystyä kuljetushäkissä nousemaan ylös, kääntymään ympäri, istumaan sekä makaamaan mukavasti. Koiran kuljetushäkki ei kuitenkaan saa olla niin suuri, että vaarana olisi koiran lenteleminen häkin sisällä auton liikkuessa.

Koiralle kuljetushäkistä voi myös tehdä mukavan lisäämällä häkin pohjalle ja seinustoille peittoja, tai muita mukavia pehmeitä materiaaleja. Pehmustaessa tulee kuitenkin muistaa, ettei koiran tule päästä pureskelemaan tai syömään pehmusteita matkan aikana tämän aiheuttaessa muun muassa tukehtumisriskin.

Mikäli kuljetushäkki ei ole vaihtoehto

Mikäli koiran kuljetushäkki ei ole vaihtoehto, on vaihtoehtoina usein myös koirille suunniteltuja turvavaljaita sekä verkko-, ja metalliseiniä. Verkko-, ja metalliseinät on tarkoitettu etenkin suurempiin autoihin pitämään karvainen kaveri poissa etupenkiltä, tai vaihtoehtoisesti rajoittamaan koiran tila vain takaluukkuun. Kyseiset verkot eivät kuitenkaan suojaa koiraa kaatumiselta tai onnettomuudessa autosta ulos syöksymiseltä, jonka vuoksi koiran kuljetushäkki on koiran turvallisuuden kannalta se paras mahdollinen vaihtoehto.

Jos autossasi ei ole takapenkkiä, tai tavaratilaa

Auton tavaratila ja takapenkki on turvallisin tapa koirasi kuljetukseen etupenkkien turvatyynyjen vaarallisuuden takia. Kaikissa autoissa ei kuitenkaan ole mahdollista kuljettaa koiraa hyvin rajallisten, tai puuttuvien takapenkkien ja tavaratilan takia. Tällöin on parasta sijoittaa koira koiran kuljetushäkin kanssa etumatkustajan istuimelle, ja kytkeä pois päältä matkustajan puoleiset turvatyynyt. Jos koira ei kokonsa puolesa mahdu autossa etupenkillä matkustamaan erillisessä kuljetushäkissä, on viimeisin vaihtoehto kiinnittää koira matkustajan penkille turvavöin.

Muista, että koiran kuljettaminen sylissä lyhyelläkin matkalla on erittäin vaarallista ja aiheuttaa suurta vahinkoa onnettomuustilanteissa.

Muista karvainen matkustajasi

Oikeilla, laadukkailla varusteilla on koiran kanssa matkustaminen varsin mukavaa puuhaa. Muistathan kuitenkin pitkillä matkoilla pysähtyä noin kahden tunnin välein, jotta nelijalkainen ystäväsi pääsee jaloittelemaan, sekä hoitamaan muut tarpeensa. Koiralle on matkan aikana hyvä tarjota myös raikasta vettä, sekä mahdollisesti myös pientä syötävää.

Matkustaminen koiran kanssa autossa:

Mitä tehdä

+ Varmista koiran turvallinen matkustaminen laadukkaan kuljetushäkin avulla. Kuljetushäkki tarjoaa turvallisen matkustamisen niin karvakaverille, kuin muillekin matkustajille
+ Pakkaa mukaan runsaasti raikasta vettä - etenkin kesäsin auton lämpötila saattaa nousta korkeisiinkin lukemiin
+ Mikäli mahdollista, pidä autossa ilmastointia päällä kuumalla kelillä. Varmista kuitekin, ettei tuuletin puhalla suoraan koiraa kohti
+ Pysähdy säännöllisesti jaloittelemaan ja tarjoamaan koiralle mahdollisuutta tehdä tarpeensa. Tauon aikana voit myös tarjota koiralle juotavaa, sekä pieniä herkkuja. Älä kuitenkaan tarjoa koiralle liian suurta ateriaa, jottei matkapahoinvointi yllätä koiraa autoon uudelleen noustessa
+ Koiran oloa voidaan helpottaa ottamalla esimerkiksi tuttu lelu tai viltti mukaan koiran kuljetushäkkiin
+ Mikäli karvainen kaverisi kärsii matkapahoinvoinnista, ota yhteyttä eläinlääkäriin. Eläinlääkäri osaa tarjota mahdollisia lääkkeitä ja neuvoja koiran matkapahoinvoinnin parantamiseksi
+ Mikäli kuljetushäkki tai matkustaminen ei koiralle vielä ole tuttua, on koira syytä totuttaa tähän ensin pienemmillä matkoilla
+ Varmista, että autostasi löytyy ensiaputarvikkeet mahdollisten vahinkojen varalle

Mitä ei tule tehdä

- Älä anna koiran roikottaa päätään ulos avoimesta ikkunasta. Tällöin vaarana on koiran putoaminen tai hyppääminen avonaisesta ikkunasta. Myös mahdolliset lentävät esineet voivat loukata koiraasi
- Älä jätä etumatkustajan turvatyynyä päälle, mikäli koira matkustaa etupenkillä
- Älä anna koiralle tuhtia ateriaa juuri ennen matkaa. Pienet herkut ja makupalat saattavat kuitenkin rauhoittaa koiraa ja tehdä matkasta kaikille mukavamman
- Älä koskaan jätä lemmikkiäsi kuumaan autoon. Auton lämpötila saattaa nousta hälyttävän paljon jo lyhyessäkin ajassa, joka pahimmillaan saattaa koitua nelijalkaisen ystävän kohtaloksi
- Älä anna koiran liikkua vapaana autossa, sillä tämä aiheuttaa huomattavan riskin niin koiralle, kuin muillekkin autossa matkustaville
- Älä koskaan pakota koiraa kuljetushäkkiin, tai autoon. Anna koiran rauhassa tutustua autoon ja matkustamiseen - näin siitä tulee kaikille mukava kokemus

Minkä kokoinen koiranhäkki autoon?

Häkin oikea koko tulee ottaa huomioon autoon sijoitettavan häkin hankinnassa. Liian pieni koiran kuljetushäkki voi tehdä karvakaverisi olosta erittäin epämukavan, kun taas liian suuressa häkissä koiralla on liikaa tilaa liikkua. Liika tila mahdollistaa koiran holtittoman liikkumisen, ja aiheuttaa koiralle näin suuren loukkaantumisriskin.

Koiralle soveltuvan häkin mittaaminen ei ole rakettitiedettä, vaan onnistuu helposti alla olevien ohjeiden mukaan. Koiran kuljetushäkki ja sen mitat esitetään tyypillisesti muodossa pituus (L), leveys (W), sekä korkeus (H).

koiran mittaaminen

Pituus: Mittaa koirasi pituus kuonosta hännän päähän. Kun mittaat, muista lisätä kokonaismittaan noin 5-10 senttimetriä koiran koosta riippuen. Pienille koirille lisäsenttejä kannattaa mittaan laittaa noin 5cm, kun taas suurille koirille usein 10cm on riittävä.

Korkeus: Koiran häkki tulee olla myös riittävän korkea. Tarvittavan korkeuden määrittämiseksi mittaa koira pään yläosasta maahan asti. Jos koira omaa luontaisesti korkeat korvat, aloita mittaaminen korvien kärjestä. Korkeutta mitatessa pyydä koiraa myös istumaan, sillä koirat ovat usein pidempiä istuessaan.

Leveys: Jotta koirallasi olisi mukava oleilla kuljetushäkissä, kannattaa myös leveysmittaan lisätä koirasta riippuen noin 5-10 senttimertiä.

Häkkien kokomerkinnät vaihtelevat merkistä ja mallista riippuen, mutta suuntaa antavaa tietoa on kuitenkin olemassa. Useimmiten koiran kuljetushäkin kokomerkinnät menevät seuraavasti: XS, S, M, L, XL sekä XXL.

XS-S kokoinen koira häkki soveltuu useimmiten muun muassa chihuahuoille, bostoninterriereille, mopseille, sekä jackrusseleille.

M-L kokoiset häkit soveltuvat taas puolestaan keskikokoisille roduille, kuten cockerspanieleille, kääpiösnautsereille sekä kääpiöpinsereille.

XL-XXL koon koirahäkit autoon soveltuvat taas suurille roduille. Suuria rotuja ovat muun muassa saksanpaimenkoirat, kultainennoutaja, labradorinnoutaja, bokseri, villakoira, sekä monet muut.

Varmistathan kuitenkin häkin koon sopivuuden vielä mittaamalla koirasi, sekä kysymällä apua ammattilaiselta. Oikean kokoinen häkki, varmistaa koirasi mukavuuden, sekä turvallisuuden matkan aikana.Koiran kuljetushäkki

- Koiran kuljetushäkki tulee valita myös seuraavien kriteerien pohjalta:
- Valitse häkki ensisijaisesti koiran koon mukaan
- Koiran ikä - onko koira vielä pentu ja kasvaako koira vielä?
- Pitääkö koirasi enemmän suljetusta, vai avonaisesta tilasta ja ilmapiiristä?
- Onko koirallesi tyypillistä yrittää karata, tai tuhota häkkiä? Tämä kannattaa ottaa huomioon etenkin häkin materiaalia valittaessa. Mikäli koirasi on kova tuhoamaan tavaroita, valitse häkin materaaliksi esimerkiksi metalli
- Ilmanvaihto. Onhan häkissä riittävä ilmanvaihto kuuman kesäpäivän varalle? Koirat ovat alttiitta lämpöhalvauksille sekä nestehukalle, joten kuumana päivänä ilmanvaihtoa on pidettävä hyvin silmällä
- Häkin malli. Sopiiko kyseinen kuljetushäkki autoosi tukevasti?
- Millainen tarve kuljetushäkillä on? Onko tarve mahdollisesti päivittäinen, viikottainen vai satunnainen?

Koiran kuljetushäkki pennulle

Koirat ja etenkin kasvavat erittäin nopeasti, eikä jatkuvasti oikean kokoisen häkin ostaminen ole kannattavaa myöskäänrahan kannalta. Lukuisten uusien häkkien ostamisen sijaan kannattaa pennulle ostaa valmiiksi suuri kuljetushäkki, ja rajata tilaa häkin rajaamiseen tarkoitetuilla väliseinillä. Pennun kasvaessa sinun on helppo lisätä tämän tarvitsemaa tilaa väliseinää siirtämällä. Väliseinä tulee kuitenkin olla tukevasti kiinnitetty, sekä tarkoitettu varta vasten häkkien väliseinäksi. Väliseinänä ei saa käyttää mitään, mikä voisi mahdollisesti kaatua pennun päälle.

Pentu tulisikin opettaa häkissä ja autossa oleilemiseen jo pienenä, sillä tämä helpottaa huomattavasti koiran kuljettamista tulevaisuudessa. Koiraa voidaan joutua pitämään lyhyitä aikoja häkissä sisälläkin, jolloin jo pentuna opeteltu taito estää koiran stressaantumisen. Mikäli pentu opetetaan hyvin ja rauhallisesti kuljetushäkin käyttämiseen, alkaa tämä pitämään häkkiä turvallisena ja rauhallisena paikkana.

Kuljetushäkkiin kouluttaminen

Oli kyseessä sitten aikuinen koira tai nuori pentu, tapahtuu koiran tutustuttaminen ja opettaminen kuljetushäkkiin aina koiran ehdoilla. Koiraa ei tule missään nimessä pakottaa kuljetushäkkiin, sillä tällöin löydät vain itsesi ja koirasi yhä hankalammasta paikasta. Totutteleminen kuljetushäkkiin jo ennen sen varsinaista tarvetta vähentää niin koiran kuin omistajienkin stressiä, eikä koira tunne oloansa epämukavaksi pitkilläkään automatkoilla.

Mikäli koira ei ole koskaan ennen totuteltu kuljetushäkkiin tai koira on luonteeltaan hyvin arka, on opettelu syytä aloittaa pienin liikkein.

Tuo kuljetushäkki kotiin ja aseta se alueelle jossa koko perhe viettää paljon aikaa. Varmista, että häkin ympärillä on riittävästi tilaa, eikä se pääse vahingossa kaatamaan mitään säikyttäen näin koiran. Kuljetuslaatikon pohjalle voidaan asettaa esimerkiksi pyyhkeitä tai peittoja, jolloin koira tuntisi olonsa mukavammaksi. Näytä koiralle kuljetushäkkiä - älä kuitenkaan pakota koiraa menemään häkkiin sisälle, vaan anna sen tutkia kaikki laatikon paikat rauhassa.

Mikäli koira ei vaikuta kuljetushäkin lähellä epäröivältä tai pelokkaalta, voi häkkiin kokeilla heittää muutamia makupaloja. Näin koira saadaan itse kävelemään häkkiin sisälle, mikäli tuntee olosa mukavaksi. Kun koira alkaa viettää enemmän aikaa häkissä, voidaan kokeilla häkin oven sulkemista ja jättämistä yksin muutamaksi minuutiksi.

Koiralle häkki - Mutta minkä hintainen?

Autoon sijoitettavien kuljetushäkkien hinta vaihtelee aina muutamista kympeistä useisiin satoihin euroihin. Suurimman vaihtelun hinnassa luo häkin materiaali, merkki sekä koko. Useimmille koiraroduille kuitenkin löytyy sopivan kokoinen kuljetuslaatikko niin edullisessa, kuin hieman kalliimmassakin hintaluokassa.

Halvimmillaan hinta on ohuesta metallista valmistetuissa kuljetushäkeissä, ja korkeimmillaan vankasta alumiinista valmistetuissa, vahvoissa kuljetushäkeissä. Pehmeästä materiaalista valmistetut kevythäkit sijoittuvat hintahaarukassa useimmiten keskiväliin, riippuen kuitenkin kevythäkin merkistä ja ominaisuuksista.

Kuljetushäkin hoito ja pesu

Kuten kaikki tiedämme, vahinkoja sattuu aivan jokaiselle, kuten myös koirille. Kuljetushäkin hygieniaan on syytä kiinnittää huomiota ja ostaa sen puhdistukseen ja hoitoon soveltuvat tuotteet jo valmiiksi. Eläinten tavaroiden puhdistamisessa kaikki tuotteet eivät kuitenkaan ole sopivia, mutta miten haastavakin lika saadaan irtoamaan häkin rakenteista?Pieni koiran kuljetushäkki

Pura kuljetushäkki osiin

Lähes kaikki kuljetushäkit saadaan purettua osiin niiden kuljettamista ja säilyttämistä varten. Häkkiä siivotessakin kannattaa se purkaa pienempiin osiin, jotta perusteellinen siivoaminen tulisi helpommaksi.

Pese vedellä ja löydä sopivat tuotteet

Kuljetushäkin peseminen kannattaa aloittaa sen perusteellisella huuhtelemisella mahdollisuuksien mukaan joko pihalla, tai pesuhuoneessa. Vesihuuhtelun jälkeen voit tarkistaa häkin valmistajan sivuilta, onko kyseisen tuotteen pesuun olemassa tarkempia ohjeita tai suosituksia esimerkiksi pesuaineiden tai lämpötilan osalta. Pesemiseen tarkoitetut tuotteet on kuitenkin syytä valita tarkasti, jotta materiaalin vahingoittamiselta vältyttäisiin.

Hyviä luonnonmukaisia tuotteita häkin pesuun ovat muun muassa etikka, ruokasooda sekä eläinkaupoista ostettavat desinfiointisuihkeet. Nämä desinfiointisuihkeet tehoavat vaikeaankin likaan, kuitenkin vahingoittamatta koiraa. Metalli- ja muoviosat voidaan pestä tavalisella astianpesuaineella, jota jokaiselta todennäköisesti löytyy kotoaan.

Hajujen poistamiseen on saatavilla erilaisia suihkeita, mutta luonnollisiakin tapoja löytyy mikäli vahvojen pesuaineiden käyttö ei itseä miellytä. Hajujen poistoon tehoaa loistavasti esimerkiksi etikka, sekä ruokasooda.

Kankaasta valmistetut kevythäkit on useimmiten pestävä pesukoneessa, mikäli valmistaja ei tätä ole erikseen kieltänyt. Pese vesipesua kestävät osat pesukoneessa pesuohjeiden mukaan ja anna kuivua rauhassa täysin kuivaksi jotta vältytään esimerkiksi homeen muodostumiselta.

Kuinka usein koiran kuljetushäkki tulisi puhdistaa?

Kuljetushäkin pesuvälit riippuvat täysin sen käyttötarkoituksesta ja käyttömäärästä. Mikäli koira käyttää häkkiä päivittäin tai erityisen likaisena, on perusteellinen pesu syytä suorittaa useammin kuin satunnaisille matkoille varatun häkin.

Suositeltavaa kuitenkin on, että satunnaisessa käytössä oleva kuljetushäkki siivottaisiin noin 2-4 viikon välein, sekä välittömästi mahdollisten vahinkojen sattuessa. Vahinkojen sattuessa ei kuljetushäkin siivoamista saa lykätä, sillä se lisää koiran sairastumisriskiä.

Autohäkki ja sen hinta

Hinta on tietenkin yksi tärkeimmistä ostoperiaatteista turvallisuuden ohella. Kannattaa katsoa mahdolliset tarjoukset ja sitä kautta maksettu hinta voi pienentyä huomattavasti odotetusta. Lisäksi kannattaa tutkia huolellisesti, että mitkä kaupat tarjoavat ilmainen toimitus -tarjouksen, esimerkiksi meillä preeco.fi:ssä on aina ilmainen kuljetus. Hinta koiran kuljetushäkeillä alkaa muutamasta kympistä ja voi mennä aina tuhanteen euroon saakka. Ei kannata kuitenkaan maksaa ylimääräistä jos tarve ei ole sen mukainen. Joten kun ostat autohäkin katso hinta tarkkaan, mutta muista, että laatu ei korreloi aina hintaa.