Toimitus alk. 0€

30 päivän palautusoikeus

Halvat hinnat

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Suodata

Hinta

Hinta

  • 69,00 € - 1 060,00 €

Väri

Väri

Koko

Koko

Materiaali

Materiaali

Tyyppi

Tyyppi

Runko

Runko

Kanin häkit

Kanin häkki on loistava valinta kanillesi sekä muille pieneläimille. Häkissä lemmikkisi on suojassa keleiltä sekä muilta uhkatekijöiltä, eikä se myöskään pääse karkaamaan. Kani tarvitsee myös paljon tilaa liikkua, joten kannattaa tutustua huolella hankittavan häkin valintaan.

Tuotteita yhteensä 80 kpl.

Näytetään 1-60 yht. 80 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

Kanin häkki - Osto-opaskanin häkki

Kanin häkki on loistava paikka kanillesi! Sinun tulee olla kuitenkin huolellinen kun valitset kannillesi koppia, sillä jotkin kopit eivät ole juuri muuta kuin pieniä vanerilaatikoita, jotka eivät tarjoa kanille sopivaa elintilaa.

Kaninkoppi tulisi olla tarpeeksi iso, jotta kanisi voi liikkua siinä mukavasti, siinä tulisi olla myös suljettu alue. Siihen kani voi piiloutua/mennä nukkumaan ja sen tulisi tarjota turvallista suojaa petoja ja huonoa säätä vastaan.

Jos aiot majoittaa kanisi kopissa pihalla, sinun tulee miettiä seuraavia asioita:

Kanin häkki - Näin löytyy oikea koko

Kanien majoitukseen pätee: mitä isompi, sen parempi – kanit tarvitsevat paljon tilaa liikkuakseen. Huomioithan, että mitä suurempi kanilaji, sitä suuremman kopin tarvitset.

Kopin lisäksi kani tarvitsee vähintään useita tunteja liikuntaa päivässä isommalla alueella. Tällaisia voi olla esimerkiksi kanien juoksuhäkki tai huoneessa sisällä. Kopin kiinnittäminen juoksuhäkkiin on hyvä ratkaisu, koska se sallii kanille vapaan pääsyn isompaan alueeseen.

Kanin häkki - Näin teet siitä turvallisen

Useissa kanikopeissa on ovet, jotka on kiinnitetty poikkipuilla. Valitettavasti ne voivat avautua helposti tai kettu (tai muu petoeläin) voi avata oven raapimalla sitä.

Tämän tyylinen häkinovi tulisi korvata asianmukaisilla liukupulteilla ja joissain tapauksissa lisäämällä myös riippulukko. Nämä voivat myös olla käteviä estämään pikkulapsien avaamasta koppia ilman valvontaa.

Toinen mahdollinen ongelma-alue voi olla kopin verkko-osat, ne tulisi olla tiukasti kiinnitettyinä. Voit kiinnittää verkon käyttäen U-muotoisia nauloja, joita saa rautakaupoista. Verkko, jossa on pieniä reikiä on paras – halkaisijoiltaan suuremmista voivat kissat (tai muut eläimet) laittaa tassun sisälle.

Jalat nousua varten

Kaninkopit täytyy nostaa ylös maanpinnalta, suojaan nousevalta kosteudelta. Jos kanikopissasi ei jo ole jalkoja, niin voit tehdä sellaiset myös itse. Toinen vaihtoehto on pyörät, joita on saatavilla paikallisista rautakaupoista. Vähiten tekninen ratkaisu on tiiliskivi kopin jokaiseen nurkkaan.

Kanin häkin seinät

Vältä kaninkoppeja joissa on ohuet vaneriseinät – ne voivat olla hieman edullisempia mutta ne täytyy vaihtaa paljon aikaisemmin kuin vankasti rakennettu kanin häkki. Tarkista seinien kunto säännöllisesti vesitahrojen ja kulumisen varalta. Suojaava pinnoite/lakka tarvitsee huoltoa noin 1-2 vuoden välein.

Kopin ei tulisi olla pelkkä rautalankahäkki; siinä tulisi olla suojattu laatikko/sänkyalue kun kanisi on pelästynyt tai tarvitsee turvaa nukkuessaan. Se voi myös käpertyä sinne kylmällä säällä.

Kanin häkin lattia

Kopeissa tulisi olla kiinteät lattiat tai maalattia mieluummin kuin verkkolattiat. Verkkolattiat ovat haitalliset kanin käpälöille. Jotta lattia olisi helppo puhdistaa ja suojata virtsalta, suosittelisin sen päällystämistä korkkimattotyyppisellä lattiapäällysteellä. Voit saada ylijäämäpaloja edullisesti kysymällä paikalliselta keittiö- ja kylpyhuoneenlattiapäällysteiden myyjältä. Hieman karkeampi vaihtoehto on vinyylipäällyste, mitä käytetään useilla eläinlääkärinvastaanotoilla; se on kovempi, jäykempi ja liukumaton materiaali.

Sovittaaksesi päällysteen leikkaa se sopimaan kopin pohjaan ja aseta sitten paikoilleen joko kaksipuolisella teipillä tai liimalla (teippi on helpompaa). Estääksesi kaniasi pureskelemasta tai kaivamasta ja nostamasta korkkimattoa, sinun tulee sovittaa reunusliuskat tai rimat kohtaan, jossa seinä kohtaa lattian – kuin jalkalistan. Reunus myös piilottaa kaikki kupruiset osat, jos et leikannut aivan suoraan. Paikallisessa rautakaupassasi on laaja valikoima erilaisia malleja ja ne voidaan naulata paikoilleen.

Vaihtoehtona reunukselle, tai lisänä siihen, voit saumata sen silikonisaumalla.

Viimeistele tarjoamalla hiekkalaatikko kanisi suosimaan vessanurkkaan.