Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Trampoliini

Trampoliini

Tilaa paras trampoliini meiltä. Trampoliinit jopa 50% alennuksella. Saatavilla yli 30 eri vaihtoehtoa pienestä suureen 155cm - 396cm.

75 tuotetta.

Aktiiviset suodattimet

Löydä juuri sinulle paras trampoliiniTrampoliini

Tarjoaa huvia tunneiksi koko perheelle. Vaikka ne ovatkin hyvää ajanvietettä, urheilua ja energian kulutusta lapsille, ovat ne alkujaan ammattimaisia välineitä. Ne ovat osa sekä kilpaurheilua, kuntoilua että tiettyjä ammatteja. Sitä harkitsevan on hyvä tietää erityyppisistä malleista, lisävarusteista, turvallisuudesta, huollosta ja internetistä ostamisesta. Halusitpa sitten yhden hengen mallin urheiluun tai suuren takapihamallin lapsille vaihtoehtojen selvittäminen auttaa ostopäätöksen tekemisessä.

Trampoliini keksittiin jo 1930-luvulla

Ensimmäinen moderni malli keksittiin 1930-luvulla kahden amerikkalaisen voimistelijan toimesta Iowan yliopistossa. He keksivät nimen ”trampoline” espanjalaisesta sanasta ”trampolin”, joka tarkoittaa ponnahduslautaa. Alkujaan ne olivat kehitetty urheilukäyttöön, mutta pian myös armeija alkoi käyttää niitä koulutuksessa. Myös NASA alkoi käyttää niitä painottomuuden ja kehonhallinnan opettamisessa astronauteille. Niihin lisättiin olympialaisten lajiksi vuonna 2000. Vuosien aikana ne ovat tulleet suosituiksi lapsiperheiden takapihoilla. Maailma on täynnä erilaisia malleja eri tarkoituksiin.

Valitse näistä malleista sinulle sopivin trampoliini

Sanasta meille tulee mieleen klassinen pyöreä malli, jossa on metallikehys, jalat ja vankka kangas, joka toimii hyppyalustana. Maton reunat on kiinnitetty metallikehykseen jousilla. Usein luullaan itse kankaan toimivan joustavana kuminauhan tapaisena hyppyalustana, mutta todellisuudessa kangas on erittäin jäykkä. Jouset luovat sen hyppyefektin. Perinteisten takapihamallien lisäksi markkinoilta löytyy monia eri malleja, kuten vesitrampoliinit, minitrampoliinit ja lasten trampoliinit.

Klassinen

Kuten aiemmin mainittiin useimmat yksityisten omistamat mallit ovat klassisia pyöreitä. Niihin on kuitenkin saatavilla myös nelikulmaisina. Nelikulmainen versio on yleinen voimistelussa ja ammattimaisessa käytössä. Näitä kutsutaankin joskus kilpailutrampoliineiksi. Pyöreitä on saatavilla useina eri kokoina. Yleensä läpi mitta on 2,5–5 metriä.

Vesitrampoliinit

Vesitrampoliinit ovat tavallisen kaltaisia, mutta metallikehikko on suojattu vinyylillä, joka kelluu vedessä. Niissä täytyy olla joko moottori tai ankkuri, että se pysyy paikoillaan. Tämä on hauska vaihtoehto kesäiseen ajan viettoon järven tai joen rannalla, kunhan se on asetettu niin syvään veteen, että sillä hyppääminen on turvallista. Osaan vesitrampoliineista voi kiinnittää lisäosia, kuten liukumäkiä. On olemassa myös muutamia pienempiä versioita, joita voi käyttää uima-altaissa. Näiden käytössä täytyy kuitenkin olla erittäin varovainen.

Minitrampoliinit

Minitrampoliinit ovat sisätiloissa kuntoiluun käytettäviä välineitä. Ne ovat halkaisijaltaan noin metrin kokoisia ja korkeudeltaan vain hieman yli 30 senttiä. Useimmat voi taittaa kokoon ja varastoida. Sitä saa käyttää vain yksi henkilö kerrallaan. Urheilija voi joko hyppiä tai juosta paikoillaan sillä. Tästä syntyy niveliin vähemmän rasitusta kuin lattialla hyppimisestä.

Lasten trampoliinit

Useimmat lapsille luodut tuotteet ovat pomppulinnoja eli ilmalla täytettyjä ”linnoja”, joita näkee huvipuistoissa ja markkinoilla. Niitä käytetään myös päiväkodeissa ja kouluissa, mutta joskus myös perheet ostavat niitä kotikäyttöön tai vuokraavat lastenjuhliin. On olemassa myös pieniä klassisia malleja, joissa on erityisiä lapsia varten suunniteltuja turvavarusteita, kuten turvaverkko ja tikapuut. Lasten mallit saattavat olla värikkäitä tai hauskasti kuvioituja. Niissä on yleensä myös turvapehmusteet ja joskus mukana tulee telttasuoja, joka näyttää linnalta.

Löydät meiltä myös trampoliinin varaosat reunapehmusteesta turvaverkkoontrampoliini-tikkaat

Itsensä lisäksi on olemassa kasoittain erilaisia käyttöön tarkoitettuja välineitä, kuten turvaverkkoja, katoksia, suojatelttoja, tikapuita ja suojuksia. Kun tiedät tarjolla olevista välineistä, voit valita niistä itsellesi parhaiten sopivat.

Suojaverkko

Suojaverkko asennetaan tuotteen ympärille. Useimmat on tehty verkkokankaasta, jonka läpi on helppo nähdä. Suojat estävät siitä tippumisen tai ulos hyppäämisen. Valvojan täytyy silti olla paikalla, koska suojaverkko ei suojaa hyppijöitä kaikilta vammoilta. Se kuitenkin suojaa hyppijöitä maahan tippumisesta johtuvilta vahingoilta.

Katokset ja teltat

Katokset asetetaan turvaverkon päälle. Katos pitää sen viileänä ja pitää lapset suojassa auringolta. Teltta on katos, jossa on sivut. Se on hauska tapa pitää lapset viileänä ja suojassa auringolta. Teltta rajoittaa kuitenkin näkyvyyttä ja tekee lasten vahtimisesta vaikeaa.

Titikkaat

Tikkaat ovat turvallinen ja käytännöllinen tapa nousta ja poistua. Lapset tarvitsevat yleensä apua kiipeämisessä, jos et ole hankkinut tikkaita. Toisinaan myös aikuisilla on myös hankaluuksia kiipeämisessä, koska ne saattavat olla yllättävänkin korkeita. Myös erilaiset jakkarat ovat hyviä apuvälineitä kiipeämiseen.

Suojat

Suoja on yksi tärkeimmistä välineistä, jos halut pitää sen hyvässä kunnossa. Ulkona auringossa, sateessa ja lumessa selviytyvä tuote altistuu ympäristön aiheuttamille vahingoille. Suojan materiaali on yleensä vinyyliä tai muovia ja se kiinnitetään metalliseen kehikkoon S-koukuilla. Suojan koon täytyy olla oikea, että se peittää kokonaan. Suojaamalla pidät sen paremmassa kunnossa pidempään.

Käytön turvallisuus

Vaikka trampoliinit ovatkin täynnä hauskanpitoa, sisältyy niiden käyttämiseen myös omat riskinsä. Muista olla varovainen tehdessäsi hyppyjä tai temppuja. Lapsia ei saa koskaan jättää ilman valvontaa! Ainakin yhden valvojan täytyy pysyä aina maassa, mutta kaksi tai kolme valvojaa on suositeltu määrä. Yhden valvojan on lähes mahdotonta reagoida kaikkeen siinä tapahtuvaan. Myös aikuisilla pitää olla paikalla valvoja.

Tuote toimitetaan aina käyttöohjeen kanssa. Seuraa ohjeita tarkasti. Siinä saattaa olla painorajoituksia, pituusrajoituksia tai käyttäjien määrään liittyviä rajoituksia. Tyhjennä sen ympäristö tavaroista. Sen tulee olla pehmeällä alustalla kuten nurmikolla tai mullassa. Älä koskaan aseta betonille tai kivetykselle.

Kaikki tapahtuvat vammat eivät synny tippumisesta. Osa vammoista syntyy liukastumisen tai törmäämisen seurauksena. Vaikka suurimmaksi osaksi onkin pehmustettu, jousiin tai metalliosiin törmääminen on kivuliasta. Tämän välttämiseksi kannattaa hyppijöiden pysyä keskiosassa ja kaukana reunoista. Kipeä, loukkaantunut, päihtynyt tai muuten heikossa kunnossa oleva henkilö ei saa käyttää tätä tuotetta. Älä koskaan hypi sateessa tai märällä (vesitrampoliini on tietenkin poikkeus). Kangas on erittäin liukas kastuessaan.

Pidennä trampoliinin käyttöikää oikealla huollolla ja hoidollatrampoliini kasaaminen

Tulee suojata, kun sitä ei käytetä ja kun ei ole trampoliinikausi. Suojus suojaa linnunkakalta, eläimiltä, lehdiltä, lialta, pölyltä ja sateelta. Hypi paljain jaloin tai sukkasiltaan. Näin kangas pysyy puhtaana ja et aiheuta kankaan tai pehmusteiden rikkoutumista. Lian voi pyyhkiä pois luudalla tai harjalla.

Sen reunalla ei saa istua, seistä tai kävellä, koska tämä saattaa vahingoittaa suojusta tai reunuksia ja pahimmassa tapauksessa aiheuttaa vikoja jopa jousiin ja metalliseen kehykseen. Niille on saatavilla vaihto-osia. Saatavilla on sekä suojia, pehmusteita, jousia että kankaita. Vaihda osa heti havaittuasi vian.

Kasaaminen

Ennen ostoa varmista, että sinulla on sille tarpeeksi suuri tasainen sijoituspaikka. Älä koskaan sijoita sitä  kaltevalle tasolle, lähelle rakennuksia, puiden alle, altaan viereen tai muiden vaaraa aiheuttavien asioiden lähelle (kuten puukasat, koneet tai autot). Et ole välttämättä kuullut tästä ennen, mutta sen voi myös upottaa maahan. Jos sinulla on aikaa, rahaa ja edellytykset tähän, se tekee sen käytöstä turvallisempaa. Sinun täytyy kuitenkin peittää erityisen tarkkaan ja huolehtia, että se ei ole vaaraksi pihallasi käveleville ihmisille tai eläimille.

Kokoaminen yksin on lähes mahdotonta, joten pyydä apua perheeltä, naapureilta ja ystäviltä rakentamisvaiheessa. Työhön menee noin kaksi tuntia. Jos et innostu itse rakentelusta, voit palkata ammattilaisen tekemään työn puolestasi.

Se hankitaan yleensä niihin erikoistuneilta jälleenmyyjiltä. Saatat löytää myös halpoja käytettyjä tuotteita löytyy paikallisilta ilmoituspalstoilta. Tutki kuitenkin käytetty tarkkaan ja muista kysellä sen käytöstä ja kunnosta. Tarkista pehmusteiden alta ja tutki kehikko sekä jouset ruosteen varalta.

Kuinka ostaa

Koska maailma on täynnä erilaisia malleja, helpoin tapa löytää sinulle sopiva on kirjoittaa ”trampoliini” Preeco-sivustolla olevaan hakutoimintoon. Voit rajata hakua vasemmanpuoleisesta valikosta haluamillasi hakuvaihtoehdoilla.

Useat mallit täytyy hakea paikallisesta myymälästä, koska niiden postittaminen olisi kallista. Yleensä asiakkaat eivät halua kuljettaa valmiiksi koottua tuotetta.

JohtopäätöksiäTrampoliini tarjous

Erinomainen väline kuntoiluun ja liikuntaan. Ne tarjoavat lapsille (ja aikuisille) hauskanpitoa päiviksi. Hauskanpidosta huolimatta niihin liittyy muutamia turvallisuusriskejä, jotka käyttäjän täytyy pitää mielessä. Yksinkertaisten ohjeiden noudattaminen laskee kuitenkin onnettomuuksien ja vammojen riskiä huomattavasti. Ymmärtämällä tarjolla olevien mallien erikoispiirteet ja lisävarusteet sekä huollon teet sen ostamisesta helpompaa itsellesi.