Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Toimitus jopa 1-2 päivässä

30 päivän palautusoikeus

Toimitus lähipostiin 0€

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Trampoliini

Tilaa paras trampoliini meiltä. Trampoliinit jopa 50% alennuksella. Saatavilla yli 30 eri vaihtoehtoa pienestä suureen.

157 tuotetta.
Aktiiviset suodattimet

Löydä parhaiten sopiva trampoliini koko perheelle

trampoliiniTrampoliini tarjoaa huvia tunneiksi koko perheelle. Vaikka ne ovatkin hyvää ajanvietettä, urheilua ja energian kulutusta lapsille, ovat ne alkujaan olleet ammattimaisia välineitä. Ne ovat osa sekä kilpaurheilua, kuntoilua että tiettyjä ammatteja. Sitä harkitsevan on hyvä tietää erityyppisistä malleista, lisävarusteista, turvallisuudesta, huollosta, internetistä ostamisesta ja niiden hinta. Oli tarpeena sitten yhden hengen malli urheiluun tai suurempi lapsille, vaihtoehtojen selvittäminen auttaa ostopäätöksen tekemisessä. Trampoliinien rinnalle on noussut 2020-luvun suosikki airtrack.

Trampoliinit keksittiin jo 1930-luvulla

Ensimmäinen moderni trampoliinin malli keksittiin 1930-luvulla kahden amerikkalaisen voimistelijan toimesta Iowan yliopistossa. He keksivät nimen ”trampoline” espanjalaisesta sanasta ”trampolin”, joka tarkoittaa ponnahduslautaa. Alkujaan ne olivat kehitetty urheilukäyttöön, mutta pian armeijakin alkoi käyttämään niitä koulutuksessa. Myös NASA alkoi käyttää niitä painottomuuden ja kehonhallinnan opettamisessa astronauteille. Ne lisättiin olympialaisten lajiksi vuonna 2000. Vuosien aikana trampoliinit ovat tulleet suosituiksi lapsiperheiden takapihoilla. Maailma on täynnä erilaisia trampoliini malleja eri tarkoituksiin.

Valitse näistä malleista sinulle sopivin trampoliini

Sanasta meille tulee mieleen klassinen pyöreä malli, jossa on metallikehys, jalat ja vankka kangas, joka toimii hyppyalustana. Maton reunat on kiinnitetty metallikehykseen jousilla. Usein luullaan itse kankaan toimivan joustavana kuminauhan tapaisena hyppyalustana, mutta todellisuudessa kangas on erittäin jäykkä. Jouset luovat hyppyefektin. Perinteisten takapihamallien lisäksi markkinoilta löytyy monia malleja, esim. vesitrampoliinit, minitrampoliinit ja lasten trampoliinit. Suurempaan osaan malleista on saatavilla turvaverkko.

Klassinen

Kuten aiemmin mainittiin useimmat yksityisten omistamat trampoliini mallit ovat klassisia pyöreitä. Niihin on kuitenkin saatavilla myös nelikulmaisina. Nelikulmainen versio on yleinen voimistelussa ja ammattimaisessa käytössä. Näitä kutsutaankin joskus kilpailutrampoliineiksi. Pyöreitä on saatavilla useina eri kokoina. Yleensä läpi mitta on 2,5 – 5 metriä.

Vesitrampoliinit

Vesitrampoliinit ovat tavallisen kaltaisia, mutta metallikehikko on suojattu vinyylillä, joka kelluu vedessä. Niissä täytyy olla joko moottori tai ankkuri, että ne pysyvät paikoillaan. Tämä trampoliini on hauska vaihtoehto kesäiseen ajan viettoon järven tai joen rannalla, kunhan se on asetettu niin syvään veteen, että sillä hyppääminen on turvallista. Osaan vesitrampoliineista voi kiinnittää lisäosia, kuten liukumäkiä. On olemassa myös muutamia pienempiä versioita, joita voi käyttää uima-altaissa. Näiden käytössä täytyy kuitenkin olla erittäin varovainen.

Minitrampoliinit

Minitrampoliinit ovat sisätiloissa kuntoiluun käytettäviä välineitä. Ne ovat halkaisijaltaan noin metrin kokoisia ja korkeudeltaan vain hieman yli 30 senttiä. Useimmat voi taittaa kokoon ja varastoida. Sitä saa käyttää vain yksi henkilö kerrallaan. Urheilija pystyy joko hyppiä tai juosta paikoillaan sillä. Tästä syntyy niveliin vähemmän rasitusta kuin lattialla hyppimisestä.

Lasten trampoliinit

Useimmat lapsille luodut tuotteet ovat pomppulinnoja eli ilmalla täytettyjä ”linnoja”, joita näkee huvipuistoissa ja markkinoilla. Niitä käytetään päiväkodeissa ja kouluissa, mutta joskus myös perheet ostavat niitä kotikäyttöön tai vuokraavat lastenjuhliin. On olemassa pieniä klassisia trampoliini malleja, joissa on erityisiä lapsia varten suunniteltuja turvavarusteita, esim. turvaverkko ja tikapuut. Lasten mallit saattavat olla värikkäitä tai hauskasti kuvioituja. Niissä on yleensä turvapehmusteet ja joskus mukana tulee telttasuoja, joka näyttää linnalta.

Trampoliini - Varaosat trampoliiniin meiltä

Itsensä lisäksi on olemassa kasoittain erilaisia käyttöön tarkoitettuja välineitä, kuten turvaverkko, katos, suojateltta, tikapuut ja suojus. Kun tiedät tarjolla olevista välineistä, voit valita niistä itsellesi parhaiten sopivat.

Turvaverkko

trampoliini-hintaTrampoliini-turvaverkko asennetaan tuotteen ympärille. Useimmat on tehty verkkokankaasta, jonka läpi on helppo nähdä. Suojat estävät siitä tippumisen tai ulos hyppäämisen. Valvojan täytyy silti olla paikalla, koska turvaverkko ei suojaa hyppijöitä kaikilta vammoilta. Se kuitenkin suojaa hyppijöitä maahan tippumisesta johtuvilta vahingoilta. Turvaverkon hinta on sen tuoman turvallisuuden arvoista.

Katokset ja teltat

Katokset asetetaan turvaverkon päälle. Katos pitää sen viileänä ja pitää lapset suojassa auringolta. Teltta on katos, jossa on sivut. Se on hauska tapa pitää lapset viileänä ja suojassa auringolta. Teltta rajoittaa kuitenkin näkyvyyttä ja tekee lasten vahtimisesta vaikeaa.

Tikkaat

Tikkaat ovat turvallinen ja käytännöllinen tapa nousta ja poistua. Pienimmät tarvitsevat yleensä apua kiipeämisessä, jos et ole hankkinut tikkaita. Toisinaan aikuisillakin on hankaluuksia kiipeämisessä, koska ne saattavat olla yllättävänkin korkeita. Myös erilaiset jakkarat ovat hyviä apuvälineitä kiipeämiseen.

Trampoliini suojat

Suoja on yksi tärkeimmistä välineistä, jos halut pitää trampoliinin hyvässä kunnossa. Ulkona auringossa, sateessa ja lumessa selviytyvä tuote altistuu ympäristön aiheuttamille vahingoille. Suojan materiaali on yleensä vinyyliä tai muovia ja se kiinnitetään metalliseen kehikkoon S-koukuilla. Suojan koon täytyy olla oikea, että se peittää kokonaan. Suojaamalla pidät trampoliinin paremmassa kunnossa pidempään, eikä suojien hinta ole kallis.

Trampoliinin käytön turvallisuus

Vaikka trampoliinit ovatkin täynnä hauskanpitoa, sisältyy niiden käyttämiseen omat riskinsä. Muista olla varovainen tehdessäsi hyppyjä tai temppuja. Lapsia ei saa koskaan jättää ilman valvontaa. Ainakin yhden valvojan täytyy pysyä aina maassa, mutta kaksi tai kolme valvojaa on suositeltu määrä. Yhden valvojan on lähes mahdotonta reagoida kaikkeen siinä tapahtuvaan. Myös aikuisilla pitää olla paikalla valvoja.

Trampoliini toimitetaan aina käyttöohjeen kanssa. Seuraa ohjeita tarkasti. Siinä saattaa olla painorajoituksia, pituusrajoituksia tai käyttäjien määrään liittyviä rajoituksia. Tyhjennä sen ympäristö tavaroista. Sen tulee olla pehmeällä alustalla kuten nurmikolla tai mullassa. Älä koskaan aseta betonille tai kivetykselle.

Kaikki tapahtuvat vammat eivät synny tippumisesta. Osa vammoista syntyy liukastumisen tai törmäämisen seurauksena. Vaikka suurimmaksi osaksi trampoliini onkin pehmustettu, jousiin tai metalliosiin törmääminen on kivuliasta. Tämän välttämiseksi kannattaa hyppijöiden pysyä keskiosassa ja kaukana reunoista. Kipeä, loukkaantunut, päihtynyt tai muuten heikossa kunnossa olevan henkilön ei kannata käyttää tätä tuotetta. Älä koskaan hypi sateessa tai märällä (vesitrampoliini on tietenkin poikkeus). Kangas on erittäin liukas kastuessaan.

Pidennä trampoliinin käyttöikää oikealla huollolla ja hoidolla

Trampoliini tulee suojata, kun sitä ei käytetä ja kun ei ole trampoliinikausi. Suojus suojaa linnunkakalta, eläimiltä, lehdiltä, lialta, pölyltä ja sateelta. Hypi paljain jaloin tai sukkasiltaan. Näin kangas pysyy puhtaana ja et aiheuta kankaan tai pehmusteiden rikkoutumista. Lian voi pyyhkiä pois luudalla tai harjalla.

Sen reunalla ei saa istua, seistä tai kävellä, koska tämä saattaa vahingoittaa suojusta tai reunuksia ja pahimmassa tapauksessa aiheuttaa vikoja jopa jousiin ja metalliseen kehykseen. Niille on saatavilla vaihto-osia. Saatavilla on sekä suojia, pehmusteita, jousia että kankaita. Vaihda osa heti vian havaittua.

Kasaaminen

trampoliini-tarjousEnnen ostoa varmista, että sille on tarpeeksi suuri tasainen sijoituspaikka. Älä koskaan sijoita sitä kaltevalle tasolle, lähelle rakennuksia, puiden alle, altaan viereen tai muiden vaaraa aiheuttavien asioiden lähelle (kuten puukasat, koneet tai autot). Trampoliinin pystyy myös upottamaan maahan. Jos löytyy aikaa, rahaa ja edellytykset tähän, se tekee sen käytöstä turvallisempaa.

Kokoaminen yksin on lähes mahdotonta, joten pyydä apua perheeltä, naapureilta ja ystäviltä rakentamisvaiheessa. Työhön menee noin kaksi tuntia. Jos et innostu itse rakentelusta, voit palkata ammattilaisen tekemään työn puolestasi.

Tilaa trampoliinit Preeco:lta - Edullinen hinta

Preeco:n verkkokauppa sisältää edulliset ja laadukkaat trampoliinit. Laajasta valikoimastamme löydät varmasti sopivan trampoliinin, sille turvaverkko ja muita tuotteita. Trampoliinien hinta on edullinen, mutta laatu silti loistava. Trampoliineja on saatavilla monissa eri malleissa, muodoissa ja väreissä, esimerkiksi musta.

Verkkokauppamme tarjoaa joustavat ja monipuoliset maksutavat. Trampoliini voidaan maksaa esimerkiksi pankin kautta, maksukortilla tai mobiililaskulla. Meiltä myös mahdollisuus ostaa trampoliini Preeco-tilillä tai -laskulla.

Trampoliinit toimitetaan ilman kuluja lähimpään noutopisteeseen ja pienellä lisämaksulla vaikka suoraan kotiovelle. Kaikissa takoissamme on 14 vuorokauden palautusoikeus. Mahdollisen palautuksen yhteydessä trampoliini on oltava alkuperäisessä kunnossa. Tarkista trampoliinien voimassa oleva tarjous hinta.

Ota yhteyttä

Sivuiltamme löydät asiakkaidemme trampoliini arvosteluita. Lue arvostelut läpi ennen valinnan tekoa. Jos tarvitset lisätietoa trampoliini valinnassa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelu palvelee arkipäivinä klo 9:00 - 17:00. Asiakaspalvelu tiedot löytyvät sivun ylä- ja alalaidasta.

Trampoliinin yhteenveto

Erinomainen väline kuntoiluun ja liikuntaan. Trampoliinilla hyppiminen tarjoaa lapsille (ja aikuisille) hauskanpitoa päiviksi. Hauskanpidosta huolimatta niihin liittyy muutamia turvallisuusriskejä, jotka käyttäjän täytyy pitää mielessä. Yksinkertaisten ohjeiden noudattaminen laskee kuitenkin onnettomuuksien ja vammojen riskiä huomattavasti, turvaverkko suojaa käyttäjää tippumasta kesken hyppimisen. Ymmärtämällä tarjolla olevien mallien erikoispiirteet ja lisävarusteet sekä huollon teet sen ostamisesta helpompaa itsellesi. Löytääksesi laadukas trampoliini jossa on edullinen hinta, tarkista tarjoukset sivuiltamme.