Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Toimitus jopa 1-2 päivässä

30 päivän palautusoikeus

Toimitus lähipostiin 0€

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Riipputuoli

Riipputuoli nyt edullisesti meiltä. Valikoimassa monet eri malliset riipputuolit. Tilaa oma riipputuoli nyt, ennen kuin tarjoukset loppuvat.

106 tuotetta.
Aktiiviset suodattimet

Riipputuoli tuomaan mukavuutta ja viihtyvyyttä pihalle tai sisälle

riipputuoliRiipputuoli ei ole ainoastaan huonekalu tai tavallinen tuoli, jonka päälle vain istutaan. Se yhdistää mukavuuden ja hienostuneen muotoilun ja se on suosituin malli meidän pihakalusteeet valikoimasta. Riipputuolilla on ilmapiiriä parantava vaikutus. Se on rennon elämäntyylin symboli ja eroaa terassisohva ja parvekesohva malleista rentoudellaan. Jos olet todellinen ulkoilmaihminen, oikeanlaisen korituolin hankinta on yksi tärkeimmistä ostoksista nauttiaksesi raikkaasta ulkoilmasta. Se on erityisen hyödyllinen ja tärkeä kaluste, joka parantaa pihan viihtyvyyttä. Tällä hetkellä markkinoilla on tarjolla useammanlaisia korituolimalleja, joka tekee oikean riipputuolin valinnasta vaikeaa. Seuraavaksi tutustumme parhaisiin korituolityyppeihin ja -malleihin.

Osa korituolien rungoista on valmistettu kestävästä pulverimaalatusta metallikehyksestä ja joka sään kestävästä tekstiileistä, tyynyn sekä sadesuojan kera. Se kestää painoa aina 120 kg asti. Moderni muotoilu sopii jokaiselle takapihalle. Korituolissa on kuomu sekä vaahtotäytteinen PVC-päällystetty polyesteripehmuste mukavuuden takaamiseksi. Riipputuoli ja riippukeinu ovat mukavia kalusteita, jonka päällä voit rentoutua ja nauttia takapihasta.

Riipputuoli - Yleiskatsaus

Riipputuolit ja riippukeinut ovat alkujaan peräisin useiden vuosituhansien takaa ja ne ovat olleet osa puutarhakalusteita alusta lähtien. Ne ovat kotoisin Etelä-Amerikasta, Karibialta sekä Yucatan-heimon kulttuurista. Korituolien valmistus on siirtynyt sukupolvelta toiselle ja on nykyään hyvin suosittu huonekalu ympäri maailmaa. Ne ovat edelleen käytössä Keski-Amerikan intiaaniheimoilla, mutta niiden käyttö rentoutumistarkoituksiin on lisääntynyt. Korituolit ovat lisäksi hyvin suosittuja ulkokäytössä. Se tarjoaa mainion suojan kostealta maanpinnalta sekä ötököiltä. Kiinnostavatko eri tyyppiset riipputuolit? Tarkista valikoimamme parhaat riipputuolit, riippukeinut ja korituolit.

riipputuoli-hintaTämä upea keksintö löysi tiensä Amerikan alkuperäiskansoilta kaikkien käyttöön, kun niitä vaihdettiin vanhaan tapaan toisiin materiaaleihin kuten tulentekotarpeisiin, ruokaan tai rakennusmateriaaleihin. Nykyaikaiset korituolit ovat lopputulos muotoilun ja mukavuuden yhdistämisestä. Yleisesti korituolin koko on tärkein tekijä, kun tuolista halutaan mahdollisimman mukava käyttää. Myös muut tekijät vaikuttavat kuitenkin käyttömukavuuteen.

Riipputuolien valmistukseen voidaan käyttää useita erilaisia materiaaleja, kuten puuvillaa tai nylonia joka on hyvä ratkaisu ulkokäyttöön. Nämä kangasmateriaalit ovat hengittäviä, joustavia, säänkestäviä sekä pehmeän tuntuisia ihoa vasten. Riipputuoli ei vaadi paljoa tilaa kuin esimerkiksi riippukeinu, joka pitää kiinnittää kahdesta päästä.

Riipputuolit ja riippukeinut voidaan kiinnittää kahdella eri tavalla: kahdella köydellä, jolloin sillä voi keinua edestakaisin kuten lastenkeinulla. Kun riipputuoli kiinnitetään yhdellä kiinteällä köydellä, kääntyy tuoli 360 astetta ja se liikehtii kevyesti, kun siinä istuu. Suurimmaksi osaksi valinta on kiinni siitä, kummasta ripustustyylistä henkilökohtaisesti pitää enemmän.

Saatavilla on korituolimalleja, joissa pystyy istumaan suoremmassa asennossa. Tämä eroaa muista malleista siinä, että korituolissa asennon vaihtaminen ei onnistu. Mallin valmistamiseen ei ole käytetty pehmeitä materiaaleja kuten puuvillaa tai kangasta. Se ei kuitenkaan tarkoita, että tuoli olisi vähemmän mukavampi. Korituoli on yleensä linnunpesän tyyppinen ja siinä on pehmeät pehmusteet. Näitä riipputuoleja on saatavilla useissa tyyleissä, malleissa ja väreissä. Näin ollen korituolin valinta sopimaan ympäristöönsä on helppoa.

Riipputuolit telineellä vai ilman?

Helpoin ja yksinkertaisin tapa on ostaa riipputuoli telineen kanssa. Kattoon kiinnitettävän riipputuolin asennus on usein monin verroin monimutkaisempaa, koska kattokiinnitys pitää olla tarpeeksi jämäkkä ja myös katon kantavuus pitää olla tarpeeksi suuri. Tämän takia varsinkin meidän verkkokaupasta telineelliset riipputuolit ovat suositumpia.

Riipputuoli - Huomioitavaa

Mukavuus

Ensimmäinen kriteeri, jonka korituolin ostajat haluavat tyydyttää on tuolin mukavuus. Riipputuoli tai riippukeinu tuskin sopii käyttöön, jos se on epämukava. Sisä- tai ulkokäytössä riipputuolin mukavuus on tärkein tekijä. Korkealaatuisten korituolien valmistuksessa on käytetty tekstiilejä kuten puuvillaa tai nylonia, jotka tarjoavat kestävyyttä sekä mukavuutta. Kannattaa siis kiinnittää huomiota materiaaleihin ostopäätöstä tehdessä.

Paino

riipputuoli-tarjousRiipputuolin kehyksen paino vaikuttaa paljon siihen, pystytkö siirtämään tuolin paikkaa näppärästi pihalla. Viimeinen asia jonka tarvitset, on korituoli jota et pysty tarvittaessa siirtämään. Tavalliset riipputuolit ovat valmistettu kestävästä ja paksusta materiaalista ja painavat noin 5 - 15 kg.

Kestävyys

Tämä on luultavasti toiseksi tärkein asia huomioida riipputuolia ostaessa. Koska korituolit ovat usein miten tarkoitettu ulkokäyttöön, on niiden tarkoitus kestää huonoakin säätä, kuten rankkasadetta tai lunta. Parhaimmat korituolit on valmistettu A-luokan materiaaleista, jotka ovat säänkestäviä, eikä niissä näy käytön jäljet. Materiaalin tulisi olla myös helposti putsattavaa. Putsaamiseen riittää mieto saippua ja vesi.

Monikäyttöisyys

Korituolin tarkoitus ei ole toimia ainoastaan lepopaikkana pihalla, vaikka siitä voikin mukavasti katsella auringonlaskua. Ulkokäyttöön tarkoitetut korituolit ovat valmistettu materiaaleista, jotka kestävät joka sään haalistumatta. Korituoleja valmistetaan myös edullisimmista materiaaleista, jolloin sitä voidaan käyttää suojaisemmassa paikassa. Tämän tyyppiset riipputuolit tarjoavat jonkin verran säänkestävyyttä ja niissä on käytetty usein polyesterista köyttä, joka on hiukan kestävämpää kuin puuvillaköysi. Korituolit, jotka on tarkoitettu vain sisäkäyttöön, voivat olla valmistettuja mistä vain materiaalista kuten pehmeästä polyesterikankaasta ja puuvillaköydestä. Näitä malleja on saatavissa useissa eri värivaihtoehdoissa.

Harkitse näitä, ostaessa riipputuolia

Hinta

Hyvä puoli riipputuoleissa on se, että ei tarvitse maksaa itseä kipeäksi hankkiakseen sellaisen. Useimmat korituolimallit ovat myynnissä hintahaarukassa 50 - 200 €. Toki tarjolla on kalliimpiakin vaihtoehtoja, jotka tarjoavat parempaa kestävyyttä ja tilaa.

Jos kuitenkin toiveissa on käyttää samaa korituolia useiden vuosien ajan, on järkevää investoida hiukan kalliimpaan tuotteeseen. Täydellisen tasapainon löytäminen hinnan ja laadun välillä tulisi olla ensimmäinen harkinnankohde korituolia ostaessa.

Paino

riippukeinu-aleKuten aiemmin jo mainittiin, riipputuolin paino vaikuttaa suuresti sen käytettävyyteen. Jos et ole omistanut korituolia aiemmin, saatat ajatella että muutama lisäkilo siellä täällä ei tuota ongelmaa. Todellisuudessa, nämä lisäkilot painavat hartioitasi, kun siirtelet korituolia paikasta toiseen. Kannattaa hankkia riipputuoli joka on jämäkkä, mutta kevyt. Jos kuitenkin olet päättänyt hankkia raskas rakenteisen korituolin syystä tai toisesta, voimme suositella korituolia todella kevyellä kantohihnalla tai suurempaa kahden hengen istuttavaa riipputuolia.

Kestävyys

Riipputuolin tulisi olla valmistettu kestävistä materiaaleista, sillä tuolin tai sen riippunarun hajotessa voi käydä pahasti. Useat ihmiset ovat raportoineet vahinkoja, jossa korituoli ei kestäkään luvattua painoa. Hyvä laatuiset riipputuolit on valmistettu laadukkaista ja kestävistä materiaaleista, jotka kestävät säätä useiden kymmenien vuosien ajan, kunhan tuotteesta huolehditaan oikein. Ei kannata edes harkita säästävänsä materiaalien laadussa korituolia valittaessa, sillä se saattaa aiheuttaa vakavia loukkaantumisia hajotessaan. Valitse siis luotettava korituolien jälleenmyyjä, joilla on hyvä maine laadukkaiden tuotteiden myymisen suhteen.

Tilavuus 

Jälleen, korituolin valintaan vaikuttaa myös sen mahdollisuudet. Aluksi kannattaa kysyä itseltään onko riipputuolia tarkoitus käyttää yksin vai haluatko, että siihen mahtuu istumaan useampi henkilö kerrallaan. Kahdenistuttava korituoli on kooltaan isompi ja on myös mukavampi yhden henkilön käyttämänä. Toisaalta tämän malliset korituolit ovat painoltaan raskaampia ja niiden siirtäminen ja paikan vaihtaminen on hankalampaa. On tärkeää myös tietää, minkä painorajaisen korituolin hankkii, jotta se sopii parhaiten tarpeisiin. Saatavilla on myös perhekoon korituoleja.

Käyttötarkoitus

Loppujen lopuksi, tärkeintä on hahmottaa, mihin käyttötarkoitukseen riipputuolit tai riippukeinut ovat tulossa. Käytetäänkö sitä lepopaikkana luonnon keskellä vai auringonottopaikkana kotiterassilla? Korituoleilla on erilaisia piirteitä, jotka sopivat eri tavalla eri käyttötarkoituksiin. Jos korituolia on tarkoitus käyttää sisätiloissa perus riipputuoli sopii tarpeisiisi. Jos tarkoituksena on sijoittaa korituoli ulos, on parempi hankkia kestävimmistä materiaaleista valmistettu tuoli. Kannattaa harkita hankkivansa ulkokäyttöiselle riipputuolille suoja, joka suojaa tuolia sään vaikutuksilta sekä hyttysiltä ja muilta hyönteisiltä.

Minkä kokoiset riipputuolit 

riippukeinuRiipputuoleja on erikokoisia ja kannattaakin aina miettiä, kuka riipputuolissa istuu eniten ja millaiset tarpeet hänellä on. Pääsääntönä voidaan kuitenkin pitää, että riipputuoli aikuiselle eli normaalikokoinen riipputuoli on kaikista yleisin.

Mitat

Peukkusääntönä voidaan pitää sitä, että riipputuolin leveydellä ja mukavuudella on suora yhteys. Leveämmässä korituolissa istujalla on enemmän tilaa verrattuna pienempiin vastaaviin tuotteisiin. Suurempi riipputuoli on tukevampi, jos siihen sattuu nukahtamaan. Tarjolla on myös leveämpiä korituolimalleja kahden henkilön käyttöön. Tavallisessa käytössä korituolien ei tarvitse tarjota paljoa istumatilaa, sillä niitä käytetään usein vain tavalliseen istumiseen takapihalla. Valitse korituolin koko riippuen siitä, mikä tuolin tuleva käyttötarkoitus on.

Riipputuoli - Yhteenveto

Asiakkaat yleensä kysyvät, mikä on paras riipputuoli tai riippukeinu ulkokäyttöön terassikalusteeksi. Tarjolla on kuitenkin niin monia eri vaihtoehtoja, että valinta voi olla välillä vaikea. Varmista, että hankit kalusteen, joka on kestävä ja selviää tarvittaessa ulkona vuoden ympäri. Hyvä asia telineellisessä korituolissa on se, että sen pystyy helposti siirtämään sisätiloista ulos.

Riipputuoli voi olla pitkäikäinen huonekalu, jos siitä huolehditaan oikein. Se on täydellinen lepopaikka, jonka parissa päivä kuluu rennosti. Ostaakseen itselle täydellisesti sopivan elinikäisen riipputuoli, seuraa yllä olevia ohjeita ja vinkkejä.

Riipputuoli alennukset kannattaa tarkistaa kaikista kaupoista tarkasti, jonka jälkeen huomaatkin, että meiltä löytyvät Suomen edullisimmat riippukeinut, joilla on ilmainen toimitus lähimpään noutopisteeseen.