Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Riipputuoli

Miksi ostaa riipputuoli Preeco.fi:stä?

1. 6v kokemus riipputuoleista
2. Suomen edullisimmat riipputuolit
3. 14 päivän palautusoikeus
4. 12k takuu
5. Toimitus 0€ ja jopa 1 päivässä
6. 100% suomalainen
7. Lahden varastolta

99 tuotetta.
Aktiiviset suodattimet

Riipputuoli kattoon

Paras riipputuoli juuri sinulle

Riipputuoli ei ole ainoastaan huonekalu tai tavallinen tuoli, jonka päälle vain istutaan. Se yhdistää mukavuuden ja hienostuneen muotoilun ja se onkin yksi suosituimmista pihakalusteista. Riipputuolilla on ilmapiiriä parantava vaikutus. Se on rennon elämäntyylin symboli. Jos olet todellinen ulkoilmaihminen, oikeanlaisen korituolin hankinta on yksi tärkeimmistä ostoksista nauttiaksesi raikkaasta ulkoilmasta. Se on erityisen hyödyllinen ja tärkeä kaluste, joka parantaa pihasi viihtyvyyttä. Tällä hetkellä markkinoilla on tarjolla useammanlaisia korituolimalleja, joka tekee oikean riipputuolin valinnasta vaikeaa. Seuraavaksi tutustumme parhaisiin korituolityyppeihin ja -malleihin.

Paras valinta riipputuoliksi

Osa korituolien rungoista on valmistettu kestävästä pulverimaalatusta metallikehyksestä ja joka sään kestävästä tekstiileistä, tyynyn sekä sadesuojan kera. Se kestää painoa aina 120 kg asti. Moderni muotoilu sopii jokaiselle takapihalle. Korituolissa on kuomu sekä vaahtotäytteinen PVC-päällystetty polyesteripehmuste mukavuuden takaamiseksi. Riipputuoli on mukava kaluste, jonka päällä voit rentoutua ja nauttia takapihastasi.

Yleiskatsaus korituoleista

Riipputuolit ovat alkujaan peräisin useiden vuosituhansien takaa ja ne ovat aina olleet osa puutarhakalusteena alusta lähtien. Ne ovat kotoisin Etelä-Amerikasta, Karibialta sekä Yucatan-heimon kulttuurista. Korituolien valmistus on siirtynyt sukupolvelta toiselle ja on nykyään hyvin suosittu huonekalu ympäri maailmaa. Nykyään ne ovat edelleen käytössä Keski-Amerikan intiaaniheimoilla, mutta niiden käyttö rentoutumistarkoituksiin on myös lisääntynyt. Korituolit ovat lisäksi hyvin suosittuja myös ulkokäytössä. Se tarjoaa mainion suojan kostealta maanpinnalta sekä ötököiltä. Kiinnostavatko eri tyyppiset riipputuolit? Tarkista valikoimamme parhaista korituoleista telineillä tai parvekekorituolit.

Tämä upea keksintö löysi tiensä Amerikan alkuperäiskansoilta kaikkien käyttöön, kun niitä vaihdettiin vanhaan tapaan toisiin materiaaleihin kuten tulentekotarpeisiin, ruokaan tai rakennusmateriaaleihin. On myös uskottu, että amerikkalaiset ovat jopa varastaneet idean riipputuoleista alkuperäiskansoilta, kun intiaanit pakotettiin poistumaan kodeistaan. Nykyaikaiset korituolit ovat lopputulos muotoilun ja mukavuuden yhdistämisestä. Yleisesti korituolin koko on tärkein tekijä, kun tuolista halutaan mahdollisimman mukava käyttää. Myös muut tekijät vaikuttavat kuitenkin käyttömukavuuteen.

Jos et ole koskaan nukkunut päiväunia mukavassa korituolissa tai katsellut tähtitaivasta siitä, et luultavasti tiedä mistä mukavuudesta olet jäänyt paitsi. Ensivilkaisulta tämä huonekalu saattaa näyttää siltä, että sen käyttötarkoitus on vain keinua. Kuitenkin ne ovat paljon mukavampia istua, kuin uskotkaan.

Riipputuolien valmistukseen voidaan käyttää useita erilaisia materiaaleja, kuten puuvillaa tai nylonia joka on hyvä ratkaisu ulkokäyttöön. Nämä kangasmateriaalit ovat hengittäviä, joustavia, säänkestäviä sekä pehmeän tuntuisia ihoa vasten. Riipputuoli ei vaadi paljoa tilaa verrattuna esimerkiksi riippumattoon, joka pitää kiinnittää kahdesta päästä.

Riipputuoli voidaan kiinnittää kahdella eri tavalla: kahdella köydellä, jolloin sillä voi keinua edestakaisin kuten lastenkeinulla. Kun riipputuoli kiinnitetään yhdellä kiinteällä köydellä, kääntyy tuoli 360 astetta ja se liikehtii kevyesti, kun siinä istuu. Suurimmaksi osaksi valinta on kiinni siitä, kummasta ripustustyylistä sinä henkilökohtaisesti pidät enemmän.

Saatavilla on myös korituolimalleja, joissa pystyy istumaan suoremmassa asennossa. Tämä eroaa muista malleista siinä, että korituolissa asennon vaihtaminen ei onnistu. Mallin valmistamiseen ei ole käytetty pehmeitä materiaaleja kuten puuvillaa tai kangasta. Se ei kuitenkaan tarkoitta, että tuoli olisi vähemmän mukavampi. Korituoli on yleensä linnunpesän tyyppinen ja siinä on pehmeät pehmusteet. Näitä riipputuoleja on saatavilla useissa tyyleissä, malleissa ja väreissä. Näin ollen korituolin valinta sopimaan ympäristöönsä on helppoa.

Suosituin riipputuoli malli on ns. kuplatuoli. Suosituin riipputuolin valmistusmateriaali on vitsa, joka tekee tuolista esteettisesti miellyttävän, että kestävän.

Riipputuoli telineellä vai ilman?

Helpoin ja yksinkertaisin tapa on ostaa riipputuoli telineen kanssa. Kattoon kiinnitettävän riipputuolin asennus on usein moin verroin monimutkaisempaa, koska kattokiinnittys pitää olla tarpeeksi jämäkkä ja myös katon kantavuus pitää olla tarpeeksi suuri. Tämän takia varsinkin meidän verkkokaupasta telineelliset riipputuolit ovat suositumpia.

Kaikainen vai rottinki riipputuoli

Mukavuus: ensimmäinen kriteeri, jonka korituolin ostajat haluavat tyydyttää on tuolin mukavuus. Riipputuoli tuskin sopii käyttöön, jos se on epämukava. Sisä- tai ulkokäytössä riipputuolin mukavuus on tärkein tekijä. Korkealaatuisten korituolien valmistuksessa on käytetty tekstiilejä kuten puuvillaa tai nylonia, jotka tarjoavat kestävyyttä sekä mukavuutta. Kannattaa siis kiinnittää huomiota materiaaleihin ostopäätöstä tehdessä.

Paino: riipputuolin kehyksen paino vaikuttaa paljon siihen, pystytkö siirtämään tuolin paikkaa näppärästi pihallasi. Viimeinen asia, jonka tarvitset on korituoli, jota et pysty tarvittaessa siirtämään. Tavalliset riipputuolit ovat valmistettu kestävästä ja paksusta materiaalista ja painavat noin 5-15 kg.

Kestävyys: tämä on luultavasti toiseksi tärkein asia huomioida riipputuolia ostaessa. Koska korituolit ovat usein miten tarkoitettu ulkokäyttöön, on niiden tarkoitus kestää huonoakin säätä, kuten rankkasadetta tai lunta. Parhaimmat korituolit on valmistettu A-luokan materiaaleista, jotka ovat säänkestäviä, eikä niissä näy käytön jäljet. Materiaalin tulisi olla myös helposti putsattavaa. Putsaamiseen riittää mieto saippua ja vesi.

Monikäyttöisyys: korituolin tarkoitus ei ole toimia ainoastaan lepopaikkana pihallasi, vaikka siitä voikin mukavasti katsella auringonlaskua. Ulkokäyttöön tarkoitetut korituolit ovat valmistettu materiaaleista, jotka kestävät joka sään haalistumatta. Korituoleja valmistetaan myös edullisimmista materiaaleista, jolloin sitä voidaan käyttää suojaisemmassa paikassa. Tämän tyyppiset riipputuolit tarjoavat jonkin verran säänkestävyyttä ja niissä on käytetty usein polyesterista köyttä, joka on hiukan kestävämpää kuin puuvillaköysi. Korituolit, jotka on tarkoitettu vain sisäkäyttöön, voivat olla valmistettuja mistä vain materiaalista kuten pehmeästä polyesterikankaasta ja puuvillaköydestä. Näitä malleja on saatavissa useissa eri värivaihtoehdoissa.

Harkitse näitä, ostaessasi riipputuolia

Riipputuoli rottinki

Hinta: Hyvä puoli riipputuoleissa on se, että sinun ei tarvitse maksaa itseäsi kipeäksi hankkiaksesi sellaisen. Useimmat korituolimallit ovat myynnisä hintahaarukassa 50-200€. Toki tarjolla on kalliimpiakin vaihtoehtoja, jotka tarjoavat parempaa kestävyyttä ja tilaa.

Jos kuitenkin toiveissasi on käyttää samaa korituolia useiden vuosien ajan, on järkevää investoida hiukan kalliimpaan tuotteeseen. Täydellisen tasapainon löytäminen hinnan ja laadun välillä tulisi olla ensimmäinen harkinnankohde korituolia ostaessa.

Paino: Kuten aiemmin jo mainittiin, riipputuolin paino vaikuttaa suuresti sen käytettävyyteen. Jos et ole omistanut korituolia aiemmin, saatat ajatella että muutama lisäkilo siellä täällä ei tuota ongelmaa. Todellisuudessa, nämä lisäkilot painavat hartioitasi, kun siirtelet korituolia paikasta toiseen. Kannattaa hankkia riipputuoli joka on jämäkkä, mutta kevyt. Jos kuitenkin olet päättänyt hankkia raskas rakenteisen korituolin syystä tai toisesta, voimme suositella korituolia todella kevyellä kantohihnalla tai suurempaa kahdenhengen istuttavaa riipputuolia.

Kestävyys: riipputuolin tulisi olla valmistettu kestävistä materiaaleista, sillä tuolin tai sen riippunarun hajotessa voi käydä pahastikin. Useat ihmiset ovat raportoineet vahinkoja, jossa korituoli ei kestäkään luvattua painoa. Hyvä laatuiset riipputuolit on valmistettu laadukkaista ja kestävistä materiaaleista, jotka kestävät säätä useiden kymmeninen vuosien ajan, kunhan tuotteesta huolehditaan oikein. Ei kannata edes harkita säästävänsä materiaalien laadussa korituolia valittaessa, sillä se saattaa aiheuttaa vakavia loukkaantumisia hajotessaan. Valitse siis luotettava korituolien jälleenmyyjä, joilla on hyvä maine laadukkaiden tuotteiden myymisen suhteen.

Tilavuus: Jälleen, korituolin valintaan vaikuttaa myös sen mahdollisuudet. Aluksi kannattaa kysyä itseltään onko riipputuolia tarkoitus käyttää yksin vai haluatko, että siihen mahtuu istumaan useampi henkilö kerrallaan. Kahdenistuttava korituoli on kooltaan isompi ja on myös mukavampi yhden henkilön käyttämänä. Toisaalta tämän malliset korituolit ovat painoltaan raskaampia ja niiden siirtäminen ja paikan vaihtaminen on hankalampaa. On tärkeää myös tietää, minkä painorajaisen korituolin hankkii, jotta se sopii parhaiten juuri sinun tarpeisiisi. Saatavilla on myös perhekoon korituoleja.

Käyttötarkoitus: Loppujen lopuksi, tärkeintä on hahmottaa, mihin käyttötarkoitukseen olet hankkimassa riipputuolia. Käytetäänkö sitä lepopaikkana luonnon keskellä vai auringonottopaikkana kotiterassillasi? Korituoleilla on erilaisia piirteitä, jotka sopivat eri tavalla eri käyttötarkoituksiin. Jos korituolia on tarkoitus käyttää sisätiloissa perus riipputuoli sopii tarpeisiisi. Jos tarkoituksena on käyttää korituolia ulkona, on parempi hankkia kestävimmistä materiaaleista valmistettu tuoli. Kannattaa myös harkita hankkivansa ulkokäyttöiselle riipputuolille suoja, joka suojaa tuolia sään vaikutuksilta sekä hyttysiltä ja muilta hyönteisiltä.

Lasten riipputuoli vai XXL riipputuoli kahdelle

Riipputuoleja on erikokoisia ja kannattaakin aina miettiä, kuka riipputuolia käyttää eniten ja millaiset tarpeet juuri hänellä on. Pääsäntönä voidaan kuitenkin pitää, että riipputuoli aikuiselle eli normaalikokoinen riipputuoli on kaikista yleisin.
Kaikainen

Mitat: peukkusääntönä voidaan pitää sitä, että riipputuolin leveydellä ja mukavuudella on suora yhteys. Leveämmässä korituolissa istujalla on enemmän tilaa verrattuna pienempiin vastaaviin tuotteisiin. Suurempi riipputuoli on myös tukevampi, jos siihen sattuu nukahtamaan. Tarjolla on myös leveämpiä korituolimalleja kahden henkilön käyttöön. Tavallisessa käytössä korituolien ei tarvitse tarjota paljoa istumatilaa, sillä niitä käytetään usein vain tavalliseen istumiseen takapihalla. Valitse korituolin koko riippuen siitä, mikä tuolin tuleva käyttötarkoitus on.

Riipputuoli yhteenvetoRiipputuoli teline

Asiakkaat yleensä kysyvät, mikä on paras riipputuoli ulkokäyttöön terassikalusteeksi. Tarjolla on kuitenkin niin monia eri vaihtoehtoja, että valinta voi olla välillä vaikea. Varmista, että hankit kalusteen, joka on kestävä ja selviää tarvittaessa ulkona vuoden ympäri. Hyvä asia telineellisessä korituolissa on se, että sen pystyy helposti siirtämään sisätiloista ulos.

Riipputuoli voi olla pitkäikäinen huonekalu, jos siitä huolehditaan oikein. Se on täydellinen lepopaikka, jonka parissa päivä kuluu rennosti. Ostaaksesi itsellesi täydellisesti sopivan elinikäisen riipputuoli, seuraa ylläolevia ohjeita ja vinkkejä.

Riipputuoli alennukset kannattaa tarkistaa kaikista kaupoista tarkasti, jonka jälkeen huomaatkin, että meiltä löytyvät Suomen edullisimmat riippukeinut.