Suomalaista palvelua
Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Toimitus alk. 0€

30 päivän palautusoikeus

Halvat hinnat

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Kissan kiipeilypuut

Tilaa kissan kiipeilypuu tai kissan raapimispuu meiltä. Kissan kiipeilypuut ja kissan raapimispuut tarjous nyt jopa -40%. Yli 30 000 kiipeily- ja raapimispuuta toimitettu tyytyväisille asiakkaille.

Tuotteita yhteensä 292 kpl.

Näytetään 1-48 yht. 292 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

Kissan kiipeilypuu ja raapimispuu osto-opas

kissan-kiipeilypuu

Kissan raapimapuita on monia erilaisia. Tavallisimpia niistä ovat kiipeilypuut, kissojen pesät, kissatornit ja raapimapuut. Monia muita kissoille suunnattuja aktiviteettileluja on olemassa, mutta oli nimi mikä hyvänsä, tarkoitus kaikilla on sama, auttaa kissaa toteuttamaan luontoaan ja mieluummin  antaa kotikissan raapia ko. puuta, eikä kodin huonekaluja. Valikoimaa löytyy niin paljon, että ostaminen voi joskus näytä hämmentävältä kun puhutaan materiaalista, koosta, rakenteesta, kissan nautinnosta ja hinnasta.

Hinta kiipeilypuut kategorian tuotteilla alkavat jo alle 30€, ja hinta voi mennä aina 1000€ saakka. Kuitenkaan ei ole järkeä tuhlata ainakaan yli 150€ raapimispuu ostoksiin. Ja jo halpa hinta ei osaltaan tarkoita sitä, että raapimispuu olisi muita huonompi. Sinulle jää enemmän rahaa ostaa esimerkiksi lemmikkirattaat, ja voitta ulkoilla huoletta lemmikkisi kanssa. Jos perheessänne löytyy myös koirea, koiraakin voi hemmotella esimerkiksi koiranpedillä, sekä muilla oheistuotteilla. Meillä preecolla on loistavat tarjoukset ja ilmainen toimitus on vakio, joten sinun tarvitsee katsoa vain mistä tuotteesta tykkäät ja onko tuotteen hinta sinulle muuten sopiva. Näytä lisää ja katso tarjoukset läpi.

Miksi kissa raapii?

Jotta ostaminen olisi mahdollisimman hyödyllistä, on hyvä ymmärtää miksi kissаt edes raapivat asioita. Tärkein syy on reviirin merkkaaminen. Raapiminen on vaiston varaista, eli kissaeläin tekee tätä, vaikka olisi ainoa eläin talossa. Lisäksi raapiminen auttaa niitä puhdistamaan kynsiään ja venyttelemään.

2 tärkeää asiaa kun hankinnassa on kissan kiipeilypuu tai kissan raapimispuu

Yrittäessään luoda mahdollisimman virikkeellisen kodin kissoilleen, jotkut omistajat saattavat hankkia talon täyteen kaikenlaisia nukkumis- ja aktivointitelineitä. On kuitenkin tärkeä muistaa, että oikeanlaiset kissan kiipeilypuut voivat palvella ainakin kahta tarvetta ja riittää moneksi vuodeksi mainiosti.

kissan-kiipeilypuu-hinta

1. Valitse raapimapuu paikka viisaasti.

Kissanomistajien kannattaisi ottaa kotinsa huomioon eläimen näkökulmasta. Kissat rakastavat iltapäiväauringossa makoilua ja lämmittelyä, joten omistajan kannattaisi miettiä paikka sen mukaan, että siihen jossain kohti päivää paistaa aurinko. Lisäksi kotikissat tykkäävät piiloutua pimeisiin koloihin, kuten laatikkoihin ja sänkyjen alle. Jos omistajan kotona on paikka, johon paistaa joskus aurinko, on sijainti ihanteellinen kissan raapimispuu. Kotikissat pitävät myös korkeista paikoista, missä makoilla. Onneksi useimmat kissojen raapimispuut ovat korkeita ja vievät vähän lattiatilaa. On silti tärkeää mahduttaa raapimispuu tilaan, joka ei kuitenkaan rajaa ihmisen hyötyneliöitä pois.

2. Ota kissan tarpeet huomioon

Jokaisen kissan elämänvaiheet on huomioitava. Kun esimerkiksi kissanpennut ovat leikkisiä ja puuhakkaita, ne yleensä ovat myös kömpelöitä ja korkeat kissan raapimispuut voivat olla niille vaarallisia tai jopa vanhemmille kissoille. Lisäksi vanhemmat kissat saattavat tarvita puihinsa siltoja, jotka helpottavat niiden kulkua. Lisäksi erityisen tukeville kissoille kapeat välit tasojen välissä voivat olla ikäviä. Monia kissoja omistavassa perheessä olisi hyvä ostaa suuri kissan kiipeilypuut, jotta jokaiselle kissalle riittää tilaa kiipeillä. Etsi siis raapimispuu, joka on monitoiminen, jota voi raapia, tai jolla voi nukkua ja tarkkailla ympäristöä. Hanki kiipeilypuuhun roikkuvia hiirileluja, jotta kotikissa pysyy aktiivisena ja sillä on enemmän jotain saalistettavaa.

3 asiaa mitä välttää kun hankinnassa on kissan kiipeilypuu tai kissan raapimispuu

kissan-raapimispuuOn tärkeää miettiä miten suuri tila asunnossa on kissan kiipeilypuuhun käytettävissä, mutta käytännöllisyys omistajaa ajatellen on tärkeää. Vaikka varmasti meistä jokainen haluaisi vain kaikkein parasta kissallemme, on kissan kiipeilypuut silti valittava järjellä ja esimerkiksi hygieniaa ajatellen.

1. Älä unohda budjettiasi

Vaikka sinua ehkä houkuttelisi ostaa kallein mahdollinen kissan kiipeilypuut, joita markkinoilta löytyy, korkeampi hinta ei aina tarkoita parempaa laatua.

2. Älä osta liian monimutkaista kiipeilypuuta

Omistajaa saattaa houkutella ostaa kissalleen kallein ja monimutkaisin puu mitä markkinoilta löytyy, mutta aina se ei ole paras vaihtoehto kodin käytännöllisyyttä ajatellen. Hankinnassa kannattaa ottaa huomioon kissan tarpeet, ja erityisesti puun asennuksen vaikeustaso. On turha ostaa kiipeilypuuta joka on niin hankala asentaa, ettet voi ottaa sitä käyttöön lainkaan tai joka turhauttaa sinut jo alkumetreillä huonon ohjeistuksen tai muuten hankalan asennuksen takia.

3. Älä unohda tyylitajuasi

Kissoille tarkoitettuja kissan kiipeilypuita valmistetaan ensisijaisesti kissoja varten. Kuitenkin niiden tyyli ja väritys on nykyään helpompi sovittaa kodin sisustukseen. Koska kissan puu on yleensä melko näkyvä osa sisustusta, on puun tyyli otettava myös huomioon.

Jotkut kiipeilypuut on verhoiltu neutraalein värein, tai eläinkuosein kun taas toiset on verhoiltu materiaalilla, jota kissan on hyvä raapia. Kissanomistajan kannattaa valita kissan kiipeilypuu sisustukseen sopivasti.

Kiipeily- ja raapimapuu lopputulema

Toisin kuin koirat, kissat ovat paljon pidättyvämpiä. Ottaen niiden läheiset sukulaisuudet villikissoihin huomioon, kotikissat tarvitsevat aktivoivaa tekemistä, joka jäljittelee luonnossa elävien kissojen elinympäristöä. Kiipeilypuut ovat oivallinen lisä sisäkissan rentoon elämään. Lisäksi kiipeilypuut aktivoivat kissaa raapimaan, kiipeilemään tai leikkimään leluillaan. Tutustu tuotteisiin Preeco.fi sivustolla, sieltä löydät tuotteen jopa vaativammankin kissan makuun.

kissan-raapimispuu-tarjous

Tarvitsetko parhaat kissan kiipeilypuut tai raapimapuut? Opi kuinka valita oikeat

Ei ole kieltämistä, että markkinoilla on tarjolla nykyään todella monia erilaisia kiipeilypuut kategorian tuotteita, kuten pesiä, kiipeily- ja raapimispuista, leikkikehiä, torneja jne. Omistajien tulisi osata tunnistaa kissoille parhaat tuotteet, jotta kotikissa voi leikkiä, kiipeillä raapia tai katsella ympärilleen.

Oikea raapimapuu riippuu kissan luonteesta

Oikeanlainen kiipeilypuut jokaiselle kissalle tai kissanpennulle riippuu sen iästä, koosta ja siitä, mitä se tykkää tehdä. Koska asut lemmikkisi kanssa, tiedät varmasti sen tapoja ja mitä se tarvitsee.

Jos kissasi on vanhempi tai ei kovin liikkuva ei pitäisi hankkia kovin korkeaa puuta. Tämän sijasta kannattaa valita matalampia malleja, joissa on tilavia lepoalustoja, petejä tai muita luolia, joissa kissalla on paljon tilaa leikkiä ja tutkia ilman ylimääräistä kiipeilyä. Osat tulisi olla sijoitettu niin, että kotikissa pystyy tavoittamaan ne ilman ongelmia. Kissan riippukeinu voi olla myös hyvä vaihtoehto, sillä se sallii useiden tuntien mukavat nokoset laiskoille kissoille.

Kuitenkin, jos kotikissa on nuorempi tai todella aktiivinen, kannattaa harkita korkeaa puuta, tornia tai leikkikeskusta, joka tarjoaa kissalle enemmän kiipeily-, raapimis- ja leikkipaikkoja.

Jos kotikissa tykkää leikkiä tai nukkua suljetussa paikassa, sille kannattaa hankkia pesä tai muu kiipeilytorni tunnelilla, kehdolla tai muulla luolalla. Jos kissa tykkää nukkumisesta tiiviimmässä tilassa kuten korissa, valitse kissan kiipeilypuu, jossa on pyöreitä tai ovaalin muotoisia petejä ja nukkumapaikkoja. Jos kissa tykkää enemmän raapimisesta kuin kiipeilystä, kannattaa hankkia leikkipaikka, jossa se voi teroittaa kyntensä pitääkseen ne hyvässä kunnossa. Jos sinulla on useampi kissa, hanki suurikokoisempi raapimapuu, jossa on useita raapimispintoja, petejä ja luolia, sillä jokainen haluaa oman tilansa.

Minkälainen raapimispuut tai -tornit ovat sopivin kissalleni?

Suurin osa kissoista ovat yleensä aktiivisia ja leikkisiä ja omistajat valitsevat yleensä puun, jossa on monia eri tasoja. Ennen kuin valitset mitään tiettyä tuotetta, kannattaa harkita muutamaa asiaa:

Malli ja koko riippuu kissan kiipeilytaidoista. Kissaeläimet ovat taitavia kiipeilijöitä ja tämän vuoksi kannattaa hankkia mahdollisimman korkea leikkipuu. Kissaeläimet rakastavat korkeita paikkoja ja heillä on suojaisa olo ylhäällä ollessaan. Tuotteessa pitää olla leveä pohja, taataksesi puun vakauden. Jos tuote kaatuu, kun kotikissa hyppää siihen, saattaa se olla viimeinen kerta kun se uskaltaa käyttää sitä. Osien kuten jalustojen ja tikkaiden tulisi olla tarpeeksi tilavia niin, että kissa pystyy kiipeilemään niillä sekä ylös- että alaspäin ilman että se liukastuu tai kaatuilee niillä. Varmista, että osat kestävät kissan painoa. Jos valitset pyöristettyjen tai tasaisten pohjien väliltä, pidä mielessä että jotkin kotikissat tykkäävät enemmin tasaisista pinnoista. Pyöristetyt pohjat tai pedit tekevät kissan olon suojatummaksi. Tunnelien ja putkien aukot täytyy olla tarpeeksi laajat, jotta kotikissa mahtuu kulkemaan niistä. Jotkin tuotteet on valmistettu suurempikokoisille kissoille.

Miten tunnistaa tuotteiden laatu?

kissan-raapimapuu

Kissojen leikkipaikkojen valikoima on nykyään todella laaja ja joskus jopa hämmentävä. On tärkeää, että harkitset kissasi tarpeita ja valitset tuotteen myös laadun ja hinnan mukaisesi.

Yleinen sääntö on, että saat niin paljon kuin maksat. Jos löydät halvan tuotteen, se on luultavasti valmistettu huonolaatuisista materiaaleista, rakenne on epävakaa, tuote ei ole turvallinen kissallesi tai se ei tule kestämään käytössä yhtä kauan kuin hiukan kalliimmat vastaavat.

Tämän vuoksi sinun pitäisi tietää rakenteista ja materiaaleista, joita on käytetty kissan kiipeilypuiden valmistamiseen.

Puu vs vaneri vs lastulevy

Ei ole kieltämistä, että paras materiaali kissan kiipeilypuu tuotteisiin on aito massiivipuu ja sen kestävyys tekeekin siitä suositun. Massiivipuinen kaluste on painavampi, joka tekee siitä vakaamman ja se kestää käytössä useita vuosia. Näitä tuotteita suositellaan pidettävän kaukana kuumista lämpötiloista.

Vaneri on valmistettu ohuista puulevykerroksista, jotka on kiinnitetty yhteen liimaamalla ja kuumapainolla. Valmis tuote on valmistettu eri määrästä kerroksia kuitenkin niin, että se on tasapainossa. Koska levy on valmistettu kokonaisista puukerroksista, vaneri on materiaalina sileämpää kuin lastulevy.

Lastulevy on valmistettu lämpökäsitellyistä puunpalasista, jotka muodostavat levyn. Lastulevy on tuotettu suurikokoisina levyinä, joten se on laadultaan yhdenmukainen, muutamilla halkeamilla ja lommoilla. Lastulevyssä on monia puupaneelin hyviä puolia ja se on kestävyydeltään samankaltaista kun vaneri.

Ryijy vai tekopehmusteet/fleece

Kun valitaan raapimapuu päällysmateriaalia, tulisi sinun olla tietoinen siitä, että usein kissaeläin ei edes välitä siitä, millä kaluste on päällystetty. Ne ovat enemmin kiinnostuneita kalusteen lisäosista kuten pedeistä, riippukeinuista, luolista, tunneleista jne. sekä siitä, miten sen päällä pääsee kiipeilemään ja leikkimään. Kuitenkin, jotkin kotikissat eivät halua käyttää ryijypeittoisia kissan kiipeilypuut leikkikaluja.

Suurin osa kissojen kissan kiipeilypuu tarvikkeista nykyisillä markkinoilla on peitetty joko tekopehmusteilla, fleecella tai ryijyllä. Vaikka kaksi ensimmäistä materiaalia ovatkin keinotekoisia, ne ovat tarpeeksi kestäviä raapimiseen ja muuhun käyttöön. Ne ovat ohuita, mutta niissä on kaikki perinteisen ryijypeitteen hyvät puolet. Lisäksi materiaalit pysyvät hyvässä kunnossa monien vuosien intensiivisen käytön jälkeenkin.

Ryijypäällynen on pehmeämpää, paksumpaa ja painavampaa kuin keinotekoiset pehmusmateriaalit. Saatavana on useampia värejä. Päällysen pitäisi olla myös tiiviisti kudottu, niin etteivät kissan kynnet jää siihen kiinni.

Raapimispuut ryijypäällyksellä huonompi puoli on sen työläs puhdistaminen. Myöskin jos opetat kissaa raapimaan tämän tyyppistä päällystä, voi se ryhtyä raapimaan myös kalliita mattoja kotonasi, jotka ovat materiaaliltaan samankaltaista. Lisäksi, ryijypäällysteet ovat kalliimpia.

kissan-raapimapuu-hinta

Sisal-köysi

Kissan kiipeilypuu, jossa on sisal-köydellä päällystetyt tangot ovat рaljon parempia verrattuna ryijypäällysteisiin tankoihin. Sisal on 100% luonnonmateriaalia, ja se on raapimismateriaalina mahtava. Sisal-köysi hoitaa kissan kynsiä ja kissаt pitävät sen tuoksusta. Köysi on myös vahvaa ja se kestää käytössä vuosien ajan.

On vaikea sanoa millainen päällysmateriaali on paras kissallesi. Tee valinta kissasi tarpeiden ja lompakkosi mukaisesti.

Moduuli vai koottu raapimapuu tuote?

Kissan kiipeilypuut voidaan luokitella myös sen mukaisesti, miten ne rakennetaan. Ensimmäinen tyyppi on kalusteet, jotka toimitetaan täysin koottuina ja ne ovat heti valmiita käytettäväksi. Toisen tyypin kalusteet vaativat kokoamista(usein näissä on myös ilmainen toimitus, sillä näiden toimittaminen on hinta näkökulmasta huomattavasti halvempaa.

Kokoamista vaativa tuote on moduulikaluste. Ne toimitetaan palasina (kaikki osat laatikossa) ja sinun pitää koota tuote palasista kokonaiseksi. Tällä tavalla, tuotetta on helppo kuljettaa ja esimerkiksi muuttaessa tuotteen saa pienellä vaivalla kuljetettua. Yleensä asentaminen on helppoa ja siihen tarvitaan vain yksi työväline, joka toimitetaan jokaisen setin mukana. Moduulikalusteilla on maine siitä, että ne eivät olisi kovin vakaita. Tämä ei ole kuitenkaan aina totta.

Valmiiksi kootut tuotteet ovat yleensä korkealaatuisia, mutta myös kalliita. Niissä on vankka puukehys ja ne painavat enemmän, joka tekee tuotteista vakaampia ja kestävämpiä.

Miten esitellä uudet kiipeilypuut ja raapimispuut kissoille?

Yleensä kissa on malttamaton nähdessään uuden laatikon ja sen sisällön. Jos olet valinnut itse koottavan tuotteen, kissаt auttavat sinua varmasti mielellään kokoamisessa. Onneksi tämä kiipeilypuu tarjoaa kissalle tekemistä pitkäksi aikaa, jоten odottelu kannattaa.

Raapimapuut ja monta muuta tuotetta nyt Preecolta! Ilmainen toimitus.  Tilaa uutiskirje

Osta kissan kiipeilypuut ja muut lemmikkitarvikkeesi nyt Preecolta. Saat varmaa laatua kilpailijoitamme halvemmilla hinnoilla.