Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Vesipumput

Vesipumput

Monipuolinen vesipumppu

sopii moniin eri käyttötarkoituksiin kotiin ja mökille. Sillä voidaan pumpata esimerkiksi järvestä vettä talouden käyttöön. Pumpun valinnassa kannattaa ensihädässä kääntyä osto-oppaamme puoleen!

Vesipumput tuottavat useita erilaisia tärkeitä palveluja, kuten kuuman veden kiertoa teollisuudenkäyttöön aina autojen huoltoon. Nämä työkalut erovat suuresti riippuen siitä, mihin tarkoitukseen ne on valmistettu. VesipumppuOikeanlaiseen vesipumppuun sijoittaminen voi olla hankalaa, eteenkin tavallisille kodinomistajille, joille tälläisten tärkeiden työkalujen kanssa työskentely ei ole tuttua. Perus asioiden tietäminen ja ymmärtäminen erilaisista saatavilla olevista vesipumpuista voi helpottaa ostopäätöksen tekemistä ja oikeanlaisen tuotteen löytämistä jokaiseen uniikkiin tilanteeseen.

Vesipumpputyypit                                               

Vaikkakin on olemassa suurimäärä erilaisia vesipumppu tyyppejä, ne voidaan jakaa kahteen pääkategoriaan: keskipakoiset ja kokonaan siirtyvät. Molemmat vesipumpputyypit saavuttavat saman lopputuloksen, käyttäen eri toimintametodeja.

Keskipakoiset vesipumput

Joskus, keskipakoisia vesipumppuja on verrattu nopeisiin pumppuihin, jotka käyttävät nopeaa virtausta lisätäkseen kineettistä energiaa nesteeseen. Näitä pumppuja on turvallista käyttää venttiilien ollessa suljettuna, sillä ne eivät tuota huomattavaa paineen kerääntymistä. Kuitenkaan, ne eivät ole yhtä hyviä pitämään yllä jatkuvaa nopeutta kuten kokonaan siirtyvät pumput. Keskipakoisia pumput ovat ideaaleja käytettäviä veden kanssa, vaikkakin pumpun tehokkuus vähenee huomattavati nesteen kitkan lisääntyessä.

Kokonaansiirtyvät vesipumput

Nesteen liikuttamiseksi, nämä vesipumput sulkevat tietyn määrän nestettä ennen sen vapauttamista. Tämän ansiosta pumppu pystyy työstämään samaa virtausta jatkuvalla samalla nopeudella. Vaikka pumppua käytetään usein veden pumppaamiseen, niitä voidaan käyttää myös useiden muiden nesteiden, kuten veden, jossa on huomattavia määriä moraa pumppaamiseen.
 

Vesipumppujen voimanlähteet

Ymmärtääkseen vesipumppujen perusrakennetta, on tärkeää hankkia tietoa eri tyyppisistä vesipumppujen voimanlähteistä. Toiset voimanlähteet toimivat paremmin tiettyjen vesipumppumallien kanssa. Vesipumpun hankinta voi myös rajoittua sen mukaisesti, minkä tyyppinen voimanlähde on tarjolla. Loppujen lopuksi, kaikilla kotitalouksilla ei ole mahdollisuutta käyttää diesel tai aurinkovoimalla toimivia vesipumppuja.

Fossiilisilla polttoaineilla toimivat vesipumput

Fossiilisia polttoaineita käytetään usein vesipumppujen voimanlähteenä. Bensiini ja diesel ovat yleensä melko edullisia ja helppoja keskiverto kodinomistajille tai teollisuuskäyttöön. Tällaiset pumput johtavat nopeasti vettä korkealla paineella ja sopivat hyvin käytettäväksi palokunnissa ja maataloudessa.

Sähköiset vesipumput

Kodinomistajat käyttävät useinmiten sähkökäyttöisiä vesipumppuja, jotka sopivat hyvin kotiasentamiseen. Vaikka tämmöiset pumput ovat ideaaleja uima-altaille tai veneisiin, sähköiset vesipumput eivät ole välttämättä kaikista tehokkaimpia nesteen kuljettamiseen teollisissa tarkoituksissa.

Uusiutuvia energioita käyttävät vesipumput                                                              

Uusiutuvia energioita käyttävät vesipumput sallivat käyttäjiään säästämään rahaa polttoainekuluissa, joka pienentää myös hiilijalanjälkeä. Aurinkoenergia on yleinen uusiutuva energianlähde, jota käytetään kotikäyttöisissä pumpuissa, kuten puutarhoissa.
 

Oikeanlaisen vesipumpun valinta

Voimanlähde on tärkeä harkinnan kohde, kun valitaan vesipumppua, mutta myös pystysuuntainen imunosto, maksimaalinen nostokysy sekä purkautumiskapasiteeti pitäisi pitää mielessä.

 

Pystysuuntainen imunosto

Tällä tatkoitetaan sitä voimaa välimatkalla, jonka pumppu käyttää veden siirtämiseen pumppuun. Korkea imunosto on tärkeä piire pumpuille, joita käytetään uima-altaissa ja padoissa.

Maksimaalinen nostokyky

Pystysuuntainen välimatka vedenlähteen ja poistoventiilin välillä on maksimaalinen nostokyky. Tällä voi olla suuri merkitys pumpun tehokkuuteen.

Purkautumiskapasiteeti

Pumppu, jossa on korkea purkautumiskapasiteetti siirtää nesteen nopeasti sen alkuperäisestä lähteestä purkautumisventiiliin. Tämä on tärkeä tekijä, kun valitaan vesipumppua maatalous käyttöön.
 

Kuinka ostaa vesipumppu Preecosta

Ei väliä, minkä tyyppinen vesipumppu on tarpeen, sen löytää helposti Preecon verkkokaupasta. Paras tapa löytää tietyn tyyppinen vesipumppu, on kirjoittaa avainsana sivun hakupalkkiin. Vesipumppuja löytää myös helpopsti kotikäyttöön selaamalla Puutarha-kategoriaa Preecon verkkokaupassa. Kun etsii vesipumppua Preecosta, on tärkeää tutkia kaikkia pumppujen yksityiskohtia. Tuotekuvauksessa pitäisi olla tietoa pumpun perusrakenteesta, sen voimanlähteestä ja sen starndardista asennuksesta. Kanattaa välttää tuotteitta, joiden tuotekuvaus on lyhyt, sillä niistä ei saa tarpeeksi tietoa, siitä sopivatko ne haluttuun tarkoitukseen. Myöskin, on kannattavaa etsiä hyvin arvosteltuja myyjiä, varmistaakseski että ostat laadukkaan pumpun. Laaja vesipumppuvalikoima, voi tehdä ostopäätöksen tekemisestä hankalaa. Kuitenkin, pienellä tutkimisella on mahdollista löytää tehokas ja edullinen pumppu, joka sopii kaikkiin mahdollisiin käyttötarkoituksiin.