Toimitus alk. 0€

30 päivän palautusoikeus

Halvat hinnat

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Puutarhakaari

Tilaa puutarhaportti meiltä. Hinta alk. 59,95€. Useita eri malleja saatavilla metallisena ja puisena.

Tuotteita yhteensä 12 kpl.

Näytetään 1-12 yht. 12 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

Holvikaari kasveille

139,95 € 104,95 €
Säästä 35€!

Osamaksulla

alk.

8€ /kk

do_not_disturb_alt Loppu varastosta

  • -35,00 €
  • Loppu
  • Erinomainen köynnöskasveille
  • Tukeva rakenne
  • 151cm x 204cm x 51cm

HUOM! Tuotteelle ei mahdollista saada kotiinkuljetusta, vaan se saapuu automaattisesti lähimpään noutopisteeseen.

Lisää ostoskoriin

Puutarhaportti viimeistelee pihasiPuutarhaportti 1

Puutarhaportti nostaa puutarhaasi ylöspäin, kun yleensä puutarhaan tulevat kalusteet vievät maantasalla enemmän tilaa. Sen voi vuorata ruusuköynnöksillä ja muilla köynnöskasveilla, jotka tekevät puutarhastasi entistä kauniimman. Jopa rajallisissa tiloissa, puutarhakaari voi saada tuntuman siitä, että vaihdat tilasta toiseen.

Hyvin sijoiteltu kaari voi myös jakaa tilaa ja tehdä siitä mielenkiintoisemman. Kannatta myös harkita myös roska-astian, vajan, tai vaikka pyykkinarun hankintaa. Kaarella eristät esim. pyykkinarun omaksi tilakseen, tehden puutarhastasi mielenkiintoisemman. Puiset kaaret puutarhoissa sopivat paremmin, mikäli aitaukset ovat puisia.

Kaaret ovat yksi romanttisimmista puutarhakalusteista ja se voidaan lisätä mihin tahansa puutarhaan. Niillä ei varsinaisesti ole mitään varsinaista käyttötarkoitusta, kuin tukea köynnöskasveja, mutta kuten aiemmin totesimme ne tekevät puutarhastsi todella hienon!

Puinen vai metallinen puutarhaportti?

Puutarhakaaria tulee kahdenlaisina – metallisina ja puisina.Puinen puutarhakaari on useammin suosittu niiden kannalta, jotka haluavat luonnollisemman näköistä lopputulosta, ehkäpä kotamaista tyyliä ruusupuutarhaan. Metallinen puutarhakaari saattaa sopia urbaaniin ulkotilaan tai modernimpaan lopputulokseen. Extraleveitä puutarhakaaria on mahdollista saada sekä puisena että metallisena.

Metallinen puutarhaportti

Rautaa on käytetty ulkoasetelmissa jo yli 200 vuotta, mutta suurin osa moderneista puutarhakaarista tehdään kevyemmästä metallista tai alumiinista – ne jaksavat kuitenkin kantaa köynnöksen painon.

Metallisessa puutarhakaaressa on modernimpi ilme, ja se sopii loistavasti urbaaniin puutarhaan ja modernille tontille. Suurin osa metallisista kaarista on maalattu mustaksi, tumman vihreäksi tai jopa valkoiseski, mutta niitä on myös mahdollista saada pronssisella viimeistelyllä tai puhtaan metallin värisenä (tietysti galvanoituna suojauksen vuoksi). Tällaisen kaaren voit maalata juuri sen väriksesi mitä itse haluat – vanhan valkoisen sävyiseksi, metsän vihreäksi tai vaikka pinkiksi!

Koristeellisemmat kaaret tehdään kevyemmästä alumiinista. Goottityyliset metallikaaret ovat ehkä hiukan kulmikaampia verrattuna perinteisiin, mutta ne ovat myös omalla tavallaan erittäin puoleensavetäviä.

Puinen puutarhaportti

Kun suurin osa puisista kaarista on luonnonviimeistelyllä, osa on myös maalattu valkoiseksi sopiakseen paremmin ympäristöönsä tai kasveihin. Puiset kaaret yleensä painekyllästetään, jotta ne eivät mätäne tai homehdu, tai ei tulisi muita ongelmia.

Tietysti värjäys ja maalaus on mahdollista, sekä joissan tapauksissa vanhentavan maalipinnan lisääminen pintaan saattaa tehdä ihmeitä. Maalattu puinen kaari voi olla erittäin kaunis näky varsinkin talvisin, kun kukat ovat kuolleet ja muutoin puutarha saattaa näyttää riisutulta. Jotkin puistet kaaret tulevat kukkaruukkujen kera, jotka ovat kiinnitetty kaaren molemmin puolin.

Puisissa kaarissa on usein säleikkö sivu ja/tai yläosassa jotta köynnöskasvien olisi helpompi kivuta ylös päin, ja ne myös muodostavat mukavan varjon tarvittaessa, jos on kuuma päivä. Pyöreät pylväät antavat kaarelle enemmän vanhanaikaisen ulkonäön, kun taas toiset kaaret saattavat olla yksinkertaisia kuutiomaisia ja suoralinjaisia. Puiset kaaret ovat useammin juuri jälkimmäisen tapaisia.

PuutarhakaariPuutarhaportti - Parhaat vinkit asentamiseen

Puutarhakaari lisää charmia ja eleganttisuutta mihin tahansa kohtaan pihaasi. Jos et itse ole mestari puutöissä, voit myös tilata ammattilaisen kasaamaan kaaren itsellesi. Jos taas tykkäät tee-se-itse projekteista, voit rakentaa tällaisen alusta asti itse jolloin saat kaaresta juuri sellaisen kuin itse tahdot. Otit sitten valmiin pakkauksen tai rakennat itse, on asentaminen sama – ja kun kyseessä ei ole erityisen hankala projekti, annamme muutamia vinkkejä miten saat tehtyä tästä täysin huoletonta.

Pyydä apua

Rakennat sitten alusta asti tai teet valmiista paketista, valmis kaari tulee todennäköisesti olemaan aika iso ja sinulla saattaa olla hankaluuksia sen asentamisessa koon vuoksi. Esimerkiksi, ennen kolojen kaivamista, sinun tarvitsee siirtää kaari paikalle johon se on tulossa, ja merkitä kohdat joihin reiät on tarkoitus tehdä. On hankalaa pitää samaan aikaan kaarta oikealla kohdalla paikallaan ja samalla yrittää merkata reikien paikkoja. Kun sinulla on joku apuna, tulee asentamisesta ja merkkaamisesta huomattavasti helpompaa, ja pystyt tekemään tarkempaa työtä. Se myös vähentää vahingoittumisen vaaraa, kun et koita siirtää kaarta yksin.

Lisää puuta paremman tuen saamiseksi

Jos käytit kasaamiseen valmista pakettia, sen jalat ovat todennäköisesti ontot. Kun kaari on paikallaan asennettuna, se pysyy kyllä varmasti pystyssä, mutta se ei välttämättä kestä kovaa tuulta, tai portin painoa tai muita ylimääräisiä asioita. Saadaksesi vahvimman mahdollisen tuloksen, sinun tulisi käyttää painekyllästettyä puuta 2x2:sta, tukeaksi maahan menevän osuuden. Voit käyttää ruuveja kiinnittääksesi tukipalat ja jalat yhteen. Lisätuella puutarhakaari tulee olemaan tarpeeksi tukeva pysyäkseen pystyssä.

Käydä betonivaluja

Saadaksesi asennettua kaaren kunnolla maahan, sinun tulisi kaataa reikiin betonia ennen kuin asetat kaaren paikalleen. Tämä ei ole hankala asia, mutta saatat silti törmätä ongelmiin betonin valuessa vääriin paikkoihin tai kuivuessaan ennen kuin saat työnnettyä jalkaa reikään. Estääksesi näitä ongelmia, on viisasta käyttää betonivaluja rei’issä. Voit tehdä omat valukehikot puusta, mutta tämä pidentää asennusaikaa. Jos haluat asentaa kaaresi nopeasti, osta rautakaupasta valmiit betonivalut ja käytä niitä. Näitä on mahdollista saada useassa eri koossa, eikä näitä tarvitse poistaa rei’istä ennen asennusta, sillä ne maatuvat ajan kanssa.

Varo lähellä olevia kasveja

Jos olet asentamassa puutarhakaarta paikkaan, jossa on jo kasveja, varo ettet vahingoita kasveja vahingossa. Kun kaivat reikiä, saatat vahingoittaa vahingossa kasvien juuria, joka saattaa vaikuttaa kasvin elinkykyyn, joten on tärkeää asentaa kaari sellaiseen paikkaan, jossa se ei vahingoita juuria. Jalkojen reikien kaivaminen voi olla syy, sillä mitä isompi ja syvempi reikä on, on suurempi mahdollisuus siihen, että vahingoitat kasvien juuria. Silti tätäkin suurempi syy on yleensä kasvin juurien koko. Kun et voi mitata sitä tarkalleen, voit mitata kasvin lehvistön leveyden saadaksesi suunnilleen oikean koon. Yleensä juuripallo on yhtä leveä mitä kasvi itsessään. Eli kun valitset paikkaa kaarella, vältä paikkoja joissa oletat juurakon olevan.