Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Aurinkotuoli

Aurinkotuoli

Tilaa paras aurinkotuoli meiltä. Aurinkotuolit jopa 50% alennuksessa. Saatavilla mm. nämä mallit: puinen, polyrottinki, taitettava, keinuva sekä pehmusteet.

58 tuotetta.

Aktiiviset suodattimet

Aurinkotuoli on tuttu näky lomakohteissaAurinkotuoli

Aurinkotuoleja, joita on totuttu näkemään vain lomakohteissa, voidaan nyt löytää jokaiselta parvekkeelta tai takapihalta. Aurinkotuolien laaja valikoima ei perustu ainoastaan niiden mukavuuteen ja kauniiseen ulkonäköön. Ne ovat muun muassa kokoontaitettavia, jolloin ne ovat mainio vaihtoehto perheille, jotka haluavat varastoida tuolit kun ne eivät ole käytössä.

On monia paikkoja, joissa myydään aurinkotuoleja. Tavaratalot ja suuremmat elintarvikekauppaketjut tarjoavat kausittain eri tyylisiä tuoleja. Aurinkotuoleja voi etsiä myös urheilutarvikekaupoista. Molemman tyyppisillä kaupoilla on yleensä myös nettikaupat.

Luettuaan tämän oppaan, kuluttaja tietää hiukan niiden taustasta, joka auttaa heittää päättämään minkä tyylinen tuoli tulisi valita, kuten myös sen, mistä löytää ja ostaa aurinkotuoli hyvällä omallatunnolla.

Aurinkotuoli on paljon enemmän kuin pelkkä puutarhakaluste

Tämä esittely kertoo hiukan tämän innovatiivisen kalusteen historiasta, kuten myös sen tärkeimmistä piirteistä. Ensisilmäyksellä aurinkotuoli vaikuttaa tavalliselta puutarhakalusteelta, kuitenkin, siinä on paljon enemmän sen kehittyneemmän ja yksityiskohtaisemman designin ansiosta.

Yleissilmäyksellä huomaa, kuinka monia erilaisia yksityiskohtia aurinkotuoleissa on saatavilla: käsinojat, selkätuki ja mukaantuva jalkatuki ovat vain muutamia esimerkkejä mahdollisista saatavilla olevista lisäosista. Riippuen siitä, mihin se aiotaan sijoittaa, yksi tai useampi näistä vaihtoehdoista voivat olla hyödyllisiä.

Aurinkotuoli tuli tutuksi risteilyaluksilta

Aurinkotuolit saivat nimensä siitä, että niitä oli totuttu näkemään risteilyalusten aurinkokansilla 1800-luvun loppupuolella ja 1900-luvun alkupuolella. Tuotteen alkuperäisen designin on patentoinut englantilainen keksijä ja liikemies John Moore vuonna 1886. Ne tulivat nopeasti suosituksi niiden helpon asentamisen ja korkean mukavuuden ansiosta.

Aurinkotuolien kokoontaitettavuus ja pinoamismahdollisuudet johtivat sen nopeaan yleistymiseen risteilyaluksilla 1900-luvun vaihteessa, matkustajien mukavuuden lisäämiseksi. Sittemmin aurinkotuoleista tuli suosittuja myös maan kamaralla, kun huonekaluyritykset kiinnostuivat tuotteen merellisestä designista.

Linjalaivojen kultainen aika

Ennen lentokonematkustamisen aikakautta, joka alkoi 1930-luvulla, ainoa tapa matkustaa toiselle puolelle maapalloa oli matkustaa laivalla. Riippuen matkan lähtö- ja saapumispaikasta, matka saattoi kestää viikkoja. Tämän vuoksi, risteilyaluksiin haluttiin saada kaikki samat mukavuudet kuin kotioloissakin. Tämä oli erityisen totta ylemmän luokan kohdalla, jotka maksoivat tuhansia dollareja hienoimmista hyteistä.

Aurinkotuolit pystyttiin avaamaan ja sulkemaan helposti, ja ne eivät vieneet paljon tilaa säilössä. Matkustajat, jotka halusivat siirtää tuoliaan, pystyivät tekemään sen vaivatta. Yksinkertaisen designin ansiosta, aurinkotuoleja pystyttiin myös korjaamaan helposti, joka oli erityisen käytännöllistä pidemmillä matkoilla.

Aurinkotuoli yleistyy lomakohteissa ja kodeissaAurinkotuoli

Merellisen ensiesiintymisensä jälkeen, aurinkotuoleja alkoi ilmestymään myös maanpinnalle. Niitä oli esimerkiksi useiden hotellien allasosastoilla, jossa niistä tuli rentoutumisen lähde, mutta myös kiistelyn kohde. Aurinkotuoleja oli usein vain rajoitettu määrä hotellivieraisiin nähden, joka johti moniin erimielisyyksiin. Jo aikaisessa vaiheessa, aurinkotuoleja ryhdyttiin varaamaan.

Lyhyen ajan kuluttua, aurinkotuolit tulivat saatavaksi monissa paikoissa ja siitä tuli merellisen tavaran sijasta kotitalouksiin hankittava pihakaluste. Koska aurinkotuolit veivät vain vähän tilaa kokoontaitettuna, monet perheet pystyivät hankkimaan itselleen mukavan puutarhakalusteen.

Aurinkotuoli ja sen tunnistettavat piirteet

Ideaali tuoli riippuu siitä, millaiseen tarkoitukseen tuoli on tarkoitettu. Aurinkotuolilla voi rentoutua lukien kirjaa tai ottaen nokoset iltapäiväauringossa. Joillekkin jalkatuki on välttämätön, kun taas toisille säädettävä selkänoja on tärkeämpi.

Perustavanlaatuiset piirteet, riippumatta tyypistä ovat:

  • Kätevä taitettava kehys, joka sallii tuolin säilömisen kun se ei ole käytössä.
  • Kangasistuin ja –selkänoja, joka on yksinkertainen, tukeva, helposti puhdistettava ja korjattava
  • Kaikissa paitsi aivan perinteisimmissä malleissa, säädettävä istuinasento

Aurinkotuolit ovat myös edullisempia kuin muun tyyppiset istuimet. Nämä tekijät ovat tehneet aurinkotuoleista todella suosittuja sekä sisä- että ulkokäytössä.

Tämän takia aurinkotuolit ovat suosittuja

Aurinkotuolit eivät ole kalliita ja ne sopivat myös hyötyjensä ansiosta käytettäväksi istumapaikkoina. Ensimmäiset aurinkotuolimallit pystyttiin lukitsemaan vain yhteen istuma-asentoon, mutta uusimmat mallit ovat säädettävissä eri kulmiin tai ne voidaan taittaa kokonaan makuuasentoon.

Aurinkotuolit ja niiden suosion salaisuus

Ne voidaan kasata suuriinkin kasoihin kokoontaitettuna, jolloin ne ovat hyvä valinta suurienkin ihmismäärien istumajärjestelyihin.

  • Niiden pienikokoisuuden ansiosta, ne voidaan kuljettaa helposti mukaan esimerkiksi piknikeille, retkille tai muihin tapahtumiin.
  • Aurinkotuolit ovat yllättävän mukavia, sillä istuimen ja selkänojan materiaali mukautuvat istujan muodon mukaisesti.
  • Tukeva ja kehittyneempi muoto riippumattotyylisestä istuimesta luo hyvin rentouttavan ja rauhoittavan tilan.
  • Yksinkertaisen designin ansiosta, aurinkotuolien kangaspäällysteet pystytään korjaamaan tai korvaamaan helposti. Kun tuoli lopulta on elinkaarensa lopussa, sen korvaaminen ei yleensä ole kallista.

Aurinkotuolit ja niiden eri mallivaihtoehdot

Alkuperäisissä aurinkotuoleissa oli käytetty canvas-kangasta venytettynä puisen kehyksen ympärille. Moderneissa versiossa on käytetty laajempaa materiaalivalikoimaa, joista osa on lueteltu alla olevassa taulukossa. 

Vaihtoehdot

Kuvaus

Kehysmateriaali

Saatavana puisina, muovisina, hartisisina, komposiittimuovisina ja metallisina

Mänty on edullista, mutta ei yhtä kovaa kuin pyökki; hartsi ja muovi ovat helposti puhdistettavia ja vedenkestäviä; metalli on raskaampaa kuin muut materiaalit, mutta kaikista kestävin.

Kangastyyppi

Canvas: polyesteeri, puuvilla, nailoni, pellava

Luonnonkankaat ovat hengittävämpiä kuin käsintehdyt kankaat; perinteiset aurinkotuolit on yleensä raidoitettu valkoisella ja jollain toisella värillä; myös säänkestäviä materiaaleja on saatavilla.

Jalkatuki

Säädettävä, kiinteä jalkatuki; ei-säädettävä kiinteä jalkatuki; säädettävä ja irrotettava jalkatuki

Jalkatuet voivat luoda paremman istuinkulman; säädettävää jalkatukea voidaan nostaa tai laskea riippuen kehon muodosta ja pituudesta.

Lisäpehmusteet

Päänoja; selkätuki; koko tuolin pehmusteet

Päänojat helpottavat painetta niskan ja takaraivon alueella; selkänojat helpottavat alemman selän kipuja; pehmuteet luovat mukavamman istumakokemuksen.

Käsinojat

Pehmustetut käsinojat; ei-pehmustetut käsinojat; irrotettavat käsinojat

Käsinojat sallivat käsivarsien asettamisen mukavasti, helpottaen painetta hartioissa ja yläselässä.


On saatavilla myös malleja, joiden säätöjä voidaan hallita elektronisesti. Vaikka säädettävä aurinkotuoli voi olla sopivia, monet saattavat pitää perinteistä mallia riittävänä.

Kuinka tilata aurinkotuolit Preecosta

Aurinkotuolien löytäminen Preecosta on hyvin yksinkertaista sekä aikaa ja rahaa säästävää. Löytääksesi aurinkotuoleja, voit mennä kategoriaan ”Piha ja puutarha” > ”Kesäkalusteet”.

Ennen ostopäätöksen tekemistä, on tärkeää harkita kuljetuskusatanuksia, tuolin mittoja sekä määrää. Tarvittaessa voit kysyä lisäkysymyksiä tuotteeseen ja sen toimittukseen liittyen Preecon asiakaspalvelusta.

Kannattaa myös lukea tuotteiden asiakaspalautteet, jotka löytyvät tuotesivun alapuolelta. Tuotteen ostettuasi, voit jättää myös oman tuotearvostelusi muiden asiakkaiden luettavaksi.


Yhteenveto

Aurinkotuolit ovat luultavasti kokoontaitettavien tuolien ensimmäisiä muotoja. Ne patentoitiin vuonna 1886 englantilaisen John Mooren johdolla ja niitä käytettiin aluksi höyrylaivojen kansilla matkustajien mukavuuden lisäämiseksi. Koska meriliikenteelle ei ollut vaihtoehtoja, piti laivayhtiöiden huolehtia matkustajiensa mukavuudesta koko pitkän matkan ajan.

Lyhyen ajan kuluttua, ne löysivät tiendä maanpinnalle ja niitä nähtiin muun muassa hotellien allasosastoilla. Myöhemmin myös kodeissa. Tuolien suosio perustui niiden helppoon säilyttämiseen ja kokoontaitettvuuteen.

Aurinkotuolit ovat ideaaleja parvekkeille ja terasseille tai teemasisustettuihin olohuoneisiin tai makuuhuoneisiin. Yksinkertaisen designin ansiosta, tuolit ovat myös hyvin mukavia: riippumattotyyppinen istuin ja selkänoja ovat yllättävän tukevia. Niiden laatu yhdistettynä käytännöllisyyteen ja helppokäyttöisyyteen sekä pieneen säilytystilaan, tekevät näistä tuotteista suositun istuinvalinnan mihin tahansa kotitalouteen.