Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Baarijakkara

Baarijakkara

Miksi ostaa baarijakkara Preeco.fi:stä? Tarjous! Säästä jopa 40% normaalihinnoista. Laaja valikoima eri malleja. Ilmainen ja nopea toimitus.

1. 6v kokemus baarijakkaroista
2. Suomen edullisimmat baarijakkarat
3. 14 päivän palautusoikeus
4. 12k takuu
5. Toimitus 0€ ja jopa 1 päivässä
6. 100% suomalainen
7. Lahden varastolta

85 tuotetta.

Aktiiviset suodattimet

Baarijakkara osto-opasBaarijakkara

Vaikka baarijakkarat yhdistetäänkin usein vanhoihin pubeihin, ovat ne viimevuosina nousseet yhä suositummiksi kotitalouksien huonekaluiksi ja tavaksi piristää kotien sisustusta. Pienten kotibaarien koristeita keittiön tuoleihin lisäävät jakkarat ripauksen tyyliä sisustukseen. Oikein sijoitettuna ne voivat lisätä kodin mukavuutta, toimivuutta ja persoonallista tyyliä samaan aikaan. Ihmiset ympäri maailman käyttävät tuolien sijaan näitä keittiöissä, olohuoneissa, uima-altaiden vierustalla tai terassilla. Tämä opas kertoo erilaisista baarijakkaroista ja vertailee sekä metallisten että puisten jakkaroiden hyviä puolia. Opas myös selostaa, mitä asioita harkita ennen ostoa sekä mistä ja miten ostaa sopuhintaisia ja laadukkaita jakkaroita.

Mikä on baarijakkara?

Tämän osion otsikko saattaa vaikuttaa oudolta osalle lukijoista. Eikö ole päivänselvää, että se on normaalin tuolin tapainen huonekalu, joilla ihmiset istuvat pubeissa ja baareissa? Vaikka tuo onkin totta, on niille myös määritelty tarkemmat mitat, jotka erottavat ne normaaleista tuoleista ja jakkaroista.

Metallinen ja puinen baarijakkara

Baarijakkaroiden materiaalina on yleensä käytetty metallia tai puuta. Materiaalin valinnassa on kyse omasta maustasi. Näillä kahdella valmistusaineella on kuitenkin omat piirteensä, joita kannattaa miettiä ennen päätöksen tekoa.

Puinen baarijakkara

Puiset mallit ovat klassisia ja tukevia. Ne muistuttavat perinteisistä paikallispubeista, joissa kylän miehet kerääntyivät heittämään tikkaa ja laulamaan aavoista meristä. Puisen baarijakkarat ovat kuitenkin paljon muutakin. Nykyään niitä saa kaiken muotoisina ja materiaalisina perinteisestä tyylistä moderniin ja huoliteltuun. Suosittuja materiaaleja ovat tammi, kirsikka, vaahtera, pecan, pähkinäpuu ja mahonki. Ostajat, jotka etsivät maalaistyyliä tai haluavat luoda eurooppalaisten pubien tunnelmaa omaan biljardihuoneeseensa, löytävät varmasti etsimänsä puisten baarijakkaroiden joukosta. Puu, erityisesti tummemman sävyisenä, antaa huoneelle lämpimän ja kotoisan tyylin. Jotkut puiset mallit ovat kuitenkin tarpeeksi muotoiltuja sopimaan ultramoderniin keittiöön tai tyylikkääseen olohuoneeseen.

Metallinen Baarijakkara

Toinen yleisesti käytetty materiaali on metalli. Yleensä metalliset ovat joko terästä tai alumiinia. Kuten puisetkin jakkarat, on niitä saatavilla useissa eri tyyleissä. Metalliset baarijakkarat ovat hyvä valinta sisustajille, jotka haluavat ripauksen nykyaikaista tyyliä kotiinsa. Esimerkiksi teollisen, mutta modernin, keittiön. Myös perinteisempää mallia etsivät ostajat voivat valita monista erityylisistä metallisista jakkaroista halusivatpa he maalaistyyliä tai taottua materiaalia. Yksi metallisten baarijakkaroiden hyvistä puolista on hydrauliikka- tai kaasusäätö, joka on usein osa tuoleja ja jolla istujan on helppo säätää tuolin korkeutta sopivaksi napin painalluksella tai vetämällä vivusta. Metalli on materiaalina kestävä ja sen ansiosta metalliset jakkarat voivatkin kestää jopa vuosikymmeniä.

Baarijakkara - Valitse sinulle sopivin verhoilu

Toinen baarijakkaraa ostettaessa huomioon otettava asia on jakkaran verhoilu. Kuten metallisen ja puisenkin jakkaran valinta on verhoilun valitseminen kiinni omasta maustasi. On kuitenkin joitakin asioita, jotka kannattaa pitää mielessä oikeaa kangasta valitessa.

BaarituoliBaarijakkara - Ota nämä seikat huomioon verhoilun valinnassa

Baarijakkaran materiaalista huolimatta on olemassa muutama ohje, joita kannattaa noudattaa verhoilun valitsemisessa:

  • Materiaalin pitää olla helppoa putsata, koska yleensä ne sijoitetaan keittiöön, baarin viereen tai muuten ruuan lähettyville. Lopulta joku kuitenkin likaa jakkaran, ja kun tämä tapahtuu pitää lian olla helposti puhdistettavissa. Nahka, polyesteri ja mikrokuitu ovat hyviä vaihtoehtoja. Muovi ja vinyyli ovat myös helppoja siivota.
  • Esteettinen tyyli on myös tärkeä. Vaikka nahka onkin helppo putsata, se ei välttämättä sovi muuhun sisustukseen, jolloin ulkonäkö ajaa käytännöllisyyden edelle.
  • Parhaan mukavuuden jakkara saa, jos istuin on pehmustettu kokonaan ilman teräviä kulmia.
  • Jos jakkaroita käytetään säännöllisesti, tarvitsevat kestävämmän materiaalin kuin jakkarat, joita käytetään vain silloin tällöin. Nahka on kestävä materiaali, joka sopii hyvin keittiön baarijakkaroihin. Pidä kuitenkin mielessäsi, että nahka hapertuu auringon valossa ja keittiöt ovat yleensä talon valoisimpia huoneita. Saattaa olla parempi idea hankkia materiaali, johon auringon valo ei vaikuta.
  • Metallisissa on yleensä verhoilu, kun taas puisissa jakkaroissa ei. Puisia malleja harkitsevien ostajien kannattaa samalla miettiä erillisten istuintyynyjen ostamista. Ehkä jopa eri tilanteisiin sopivia erilaisia tyynyjä.

 

Muut ohjeet baarijakkaran hankintaan

Tässä osuudessa luetellaan muutamia muita asioita, jotka kannattaa huomioida baarijakkaran ostossa.

Baarijakkaroiden välimatka toisiinsa

Yleensä ne sijoitetaan riviin vieri viereen niin, että jokaiselle istujalle jää tarpeeksi tilaa. Yleinen välimatka jakkaroiden välillä on 66 – 76 cm keskustasta keskustaan. Näiden mittojen avulla jokaiselle tuoleille istuvalle jää tarpeeksi omaa tilaa. Näiden ohjemittojen avulla voit suunnitella, montako tarvitset valitsemaasi huoneeseen tai tilaan.

Säädettävyys

Korkeutta säätävä toiminto tekee baarijakkarasta monipuolisen ja käytännöllisen. Ostaja ei tarvitse valita jakkaraa pöydän korkeuden mukaan vaan hän voi säätää jakkaraa sopimaan monille eri alueille. Puisissa baarijakkaroissa on yleensä korkeutta säätävä pyöritysmekanismi. Säädettävissä metallisissa tuoleissa on yleensä pyöritys- tai hydrauliikkamekanismi. Istuimen sujuvan nostamisen ja laskemisen aikaansaamiseksi hydrauliikkavälineissä on renkaita, jotka sisältävät rasvaa. Varmista, että renkaat on peitetty, sillä muuten ne voivat helposti liata istujan vaatteet. Varmista myös, että jalkapidikkeet ovat säädettävissä halutun korkeuden mukaan. Standardikorkeus on 25–30 cm istuimen ja pöydän pohjan välillä.

Selkä- ja käsinojat

Mukavuuden lisäämiseksi joissakin baarijakkaroissa on käsinojat tai selkämys, johon istuja voi mukavasti nojailla. Yleensä kuitenkaan vanhoissa eurooppalaisissa pubeissa ei ollut tällaisia ylellisyyksiä ja siksi perinteitä tyyliä etsivien kannattaa vältellä tämän tyylisiä jakkaroita. He, jotka etsivät vain mukavuutta, voivat harkita selkä- ja käsinojallista otettuaan huomioon niiden viemän lisätilan.

Ostaminen

Baarijakkaroita löytyy useimmista huonekaluliikkeistä ja jopa hyvin varustetuista tavarataloista. Valmistajia on loputon määrä ja niin on erityylisiä jakkaroitakin. Yksi parhaista tavoista löytää itsellesi sopiva on vierailla eri jälleenmyyjien luona ja tarkistaa heidän valikoimansa. Vertaile eri mallien mittoja ja testaa istumalla, kuinka mukavalta jakkaran istuin osa tuntuu. Ennen oston tekemistä tarkista, että tuote kohtaa tässä oppaassa mainitut kriteerit niin materiaaleissa, mitoissa, verhoilussa kuin asettelussakin.

Päätelmät

Halusitpa sitten luoda vanhan eurooppalaisen pubin kellariisi tai lisätä ripauksen tyylikkyyttä keittiöösi baarijakkara on yksi varteen otettava vaihtoehto. Erilaisia malleja on lukemattomasti perinteisestä ja maalaistyylistä moderniin ja minimalistiseen. Kaikenlaisia jakkaroita yhdistää kolme tekijää: mukavuus, käytännöllisyys ja upea tyyli. Ne voivat korvata keittiöntuolit tai luoda täydellisen lepoalueen uima-altaan vierustalle. Ennen ostoa muista miettiä korkeutta, asettelua ja verhoilun kangasta. Jos etsit mukavaa tuolia, muista ostaa baarijakkara, jossa on käsi- ja selkänojat. Tässä oppaassa on tarpeeksi tietoa sopuhintaisen ja sopivan tuotteen hankintaa kaikille sitä harkitseville.