Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Pihavaja

Pihavaja

Tilaa pihavarasto ja pihavaja meiltä. Useita eri malleja. Säästä jopa 30% normaalihinnoista. Ilmainen ja nopea toimitus. 

26 tuotetta.

Aktiiviset suodattimet

Pihavajat

Pihavarasto ja pihavaja antaa lisää säilytystilaa

Pihavajaa tarvitset niin puutarhavälineiden suojassa ja turvassa pitämiseen kuin kesämökin ylimääräiseksi varastoksi. Vaja on käytännöllinen lisä puutarhaasi. Käytännöllisyyden lisäksi pihavaja tekee puutarhastasi entistä paremman näköisen. Mikä voisikaan olla mukavampaa kuin asettaa kesän hyvin palvelleet pihakalusteet turvaan pihavajaan ja tietää että ne odottavat hyvässä kunnossa talven loputtua! Myös esim. lumilinko on kätevä varastoida pihavajaan ja sieltä se pysyy lumelta suojassa.

Täällä Preecossa tarjoamme kattavan valikoiman vajoja, joita on helppo asentaa ja käyttää eri tarkoituksiin. Vajan etsintä voi olla haastavaa: monien tyylien, tyyppien ja kokojen joukosta voi olla hankalaa löytää se oikea vaja sinulle, puutarhaasi ja perheellesi.

Pihavarasto ja pihavaja - Valitse sinulle sopivin tyyli

Meillä on paljon erilaisia tyylejä saatavilla, joten löydät varmasti jonkin tyyliisi ja vaatimuksiisi sopivan. Vajoja on saatavilla erilaisilla laudoituksilla, puoliponttilaudalla tai limittäisellä mallilla. Lopulta kyse on omasta henkilökohtaisesta mielipiteestäsi, joten tutustu rauhassa kaikkiin erilaisiin tuotteisiin.

Puuvajat

Kun ajattelet puutarhavajoja, puuvajat tulevat varmaan ensimmäisinä mieleen ja hyvästä syystä – ne ovat kaikkein suosituimpia. Havupuusta valmistettuina ja moneen eri käyttötarkoitukseen sopivina, puisia vajoja on saatavilla useassa viehättävässä tyylissä, kuten:

Limittäinen/reunaohenteinen lauta

Tämä perinteinen rustiikkityylinen vaja tehdään käyttäen päällekkäisiä levyjä, jotka suojaavat sisätiloja sateen tuhoilta, kuten puun turpoamiselta ja mätänemiseltä. Tämä on usein kaikkein kustannustehokkain puuvajamalli, se on luotettava ja pitkäikäinen sekä ihanteellinen niille, joilla on pieni budjetti.

Puoliponttilauta

Suunniteltuja kestämään. Puoliponttivajat rakennetaan ponteilla ja niiden levyt lukittuvat, mikä takaa poikkeuksellisen hyvä suojan sadetta vastaan sekä vahvan ja kestävän rakenteen.

Metallivajat

Kestävät, turvalliset ja säänkestävät metallivajat on suunniteltu kestämään aikaa, mikä tekee niistä ihanteellisia varastoimaan turvallisesti kalliita puutarhavälineitä. Meillä Preecossa metallivajat on laadukkaasta teräksestä, mikä takaa korkeatasoisen turvallisuuden. Metallivajat ovat käytännöllinen vaihtoehto perinteisille puuvajoille ja niitä on saatavilla eri ominaisuuksin kuten liukuovilla – jotka tekevät isojen tavaroiden sisään kantamisesta paljon helpompaa ilman että ovi pamahtaa kiinni.

Muoviset vajat

Edulliset, kätevät ja kustannustehokkaat muovivajat ovat täydellisiä, jos lasket pennejäsi ja et tarvitse valtavasti säilytystilaa. Lisäksi ne ovat paljon kevyempiä kuin puiset ja metalliset vajat, mikä tekee niistä helppoja liikuteltaviksi.

Pihavarasto ja pihavaja - Miten valitsen minulle sopivan mallin?

Jotta osaat valita oikean vajan tarpeisiisi, on hyvä miettiä seuraavia asioita:

Minkä koon tarvitset?

Ennen kuin aloitat, mieti mitä aiot säilöä vajaasi, jotta voit hankkia oikean kokoisen. On parasta mitata puutarhasi tila, joka on vapaana vajalle (ota huomioon ylimääräisiä mittoja kuten katon räystäät ja oven avautuminen) ennen kuin ostat. Jos epäröit, päädy hieman isompaan malliin, koska on aina parempi olla hieman liikaa tilaa kuin liian vähän.

Onko se säänkestävä?

Jotkin vajat eivät ole 100 % vedenkestäviä, joten huolehdi että käsittelet vajasi vedenkestävällä suoja-aineella tai viimeistelet puun, jos se tulee viimeistelemättömänä. Koska vajasi tulee olemaan ulkona, sen täytyy kestää huonoinkin suomalainen sää ja jos siitä ei huolehdita, vajasi voi mädäntyä tai ruostua.

Asennuksen helppous

Suurin osa vajoista vaatii kokoamista ja yleensä tarvitset ainakin kaksi ihmistä asentamaan sen turvallisesti – mutta kunhan seuraat ohjekirjaa, niin onnistut kyllä. Peukalosääntönä voidaan pitää että metallivajoja on vaikeampi asentaa kuin muovisia tai puisia malleja niiden osien painon ja sovittamisien vuoksi.

Minkälaiset ikkunat tulevat pihavaraston tai pihavajan mukana?   

Puisissa vajoissamme on kirkkaat, kovat akryylipinnoitetut ikkunat. Ne tarjoavat enimmäismäärän valoa ja turvallisen, rikkoutumattoman mallin.

Tarvitseeko pihavarasto ja pihavaja säännöllistä huolenpitoa?

Minkä tyylisen vajan valitsetkin, jokainen tarvitsee tietyn määrän ylläpitoa.

Puuvajat voivat kutistua tai halkeilla muuttuvien lämpötilojen ja sääolosuhteiden vuoksi, joten kaikkia puisia pihavajoja tulisi vuosittain huoltaa puunsuoja-aineella. Saranoita ja lukkoja tulisi säännöllisesti öljytä ja lehdet tulisi poistaa katolta kosteuden estämiseksi.

Jos etsit vajaa, joka tarvitsee vain vähän huoltamista, painekyllästetyt vajat ovat siinä tapauksessa hyvä vaihtoehto. Ne ovat valmistettu painekyllästetyistä päällekkäisistä puulevyistä, ne eivät tarvitse lisäkäsittelyä.

Metallivajat tarvitsevat vähemmän huoltoa, vaikkakin niiden tulee olla aina hyvin ilmastoituja kondensoitumisen estämiseksi. Lannoitteet tulee myös pitää hyvin kaukana vajasta ruostumisen estämiseksi.

Mitä muuta kannattaa miettiä pihavarastoa tai pihavajaa ostaessa?

Suurin osa puutarhavajoista on melko helppo asentaa. Voi kuitenkin olla hyvä palkata ammattilainen siihen, jos itse olet tee-se-itse-rakentaja ja sinun tarvitsee tehdä esimerkiksi sähkötöitä ammattisähkömiehen avulla. Huolehdi, että olet lukenut meidän turvallisuusvinkkioppaan ennen kuin yrität asentamista. Kannattaa myös miettiä, että mahtuuko sinne esim. puutarhakalusteet suojaan tulevilta sateilta tai ulkokalusteet talviunille pihavajan suojiin.

Vajaa käytettäessä, esineiden varastoiminen siististi pois auttaa estämään vahinkoja, kuten kompastumisia ja liukastumisia.

Vajan pohjat ovat hyödyllinen investointi, sillä ne lisäävät suuresti vakautta ja voivat pidentää vajan käyttöikää.