Toimitus alk. 0€

30 päivän palautusoikeus

Halvat hinnat

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Pihavaja

Pihavaja nyt edullisesti meiltä. Laaja valikoima erilaisia vajoja. Tilaa pihavaja nyt, ennen kuin tarjoukset päättyvät.

Tuotteita yhteensä 109 kpl.

Näytetään 1-60 yht. 109 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

Pihavaja: Käytännöllinen Opas Puutarhan Monikäyttöiseen Rakennukseen

puutarhavaja-hinta

Pihavaja on monipuolinen lisärakennus kotipihaasi. Pihavarasto tarjoaa suojan ja säilytystilan monenlaisille tavaroille, kuten työkaluille, puutarhavälineille, polkupyörille ja even ulkoleluille. Pihavaja on tehty kestämään säätä ja tuo järjestystä sekä esteettistä lisäarvoa pihaasi.

Kun valitset pihavajaa, on tärkeää miettiä käyttötarkoitus ja tilan tarve. Tunnetut rakennustarvikeketjut tarjoavat laajan valikoiman erikokoisia ja -tyylisiä pihavajoja, jotka voivat olla valmiita rakennuspaketteja tai räätälöitäviä vaihtoehtoja. Suunnittelemalla pihavajan hankinnan huolellisesti varmistat, että lopputulos palvelee juuri sinun tarpeitasi.

Pihavajaa valitessa on hyvä huomioida myös asennus ja mahdolliset lupa-asiat. Usein pihavajat voidaan pystyttää ilman rakennuslupia, mutta on tärkeää tarkistaa paikalliset määräykset ja rakennussäädökset. Vaja voi olla paitsi käytännöllinen myös kaunis osa pihasuunnittelua, ja pihavarastot tuo pihaasi lisää toiminnallisuutta ja viihtyvyyttä. Vajat ovat lisäksi helppoja rakentaa.

Pihavajan valinta ja pinta ala m

Valitessasi pihavajaa, on tärkeää ottaa huomioon sekä käyttämäsi materiaalit että vajan koot sekä tarjoama pinta-ala. Tarkastele huolellisesti eri materiaaleja ja mieti, mikä koko vastaa käyttötarkoitustasi, jotta löydät optimaalisen ratkaisun pihavarastosi tarpeisiin.

Materiaalivaihtoehdot

Pihavajan valintaan vaikuttavat olennaisesti materiaalivaihtoehdot. Yleisimmin käytetty materiaali on puu, joka soveltuu hyvin suomalaiseen maisemaan ja pihaympäristöön. Puun etuna on sen helppo työstettävyys ja luonnonläheinen ilme. Teräs on varteenotettava vaihtoehto, mikäli arvostat erityistä kestävyyttä ja vähäistä huollon tarvetta. Teräsvajat tarjoavat hyvän suojan niin polttopuille kuin muille varastoitaville tavaroille.

Vaja koot ja pinta-ala

pihavaja-tarjous

Pihavajaa valitessasi on tärkeää miettiä pihavarasto kokoa suhteessa käyttötarkoitukseen. Vajakoot vaihtelevat pienten säilytyskoppien (noin 2 m²) ja suurten varastotilojen (yli 15 m²) välillä.

 • Leveys: Yleisesti pihavajat liikkuvat leveydeltään 2–3 metrin välillä.

 • Syvyys: Syvyyttä valitessasi kannattaa huomioida tontin tarjoama tila; vakiomitat ovat 2–4 metriä.

 • Pinta-ala: Pinta-alaa mittaamalla varmistat, että kaikki tarvittava mahtuu vajaan. Polttopuille tulee varata riittävästi tilaa kuivumista varten.

Kun valitset sopivan kokoista pihavajaa, tarkastele myös vajan mahdollista laajentamista tulevaisuuden tarpeiden mukaan. Tyypillisesti mitat annetaan leveys x syvyys -muodossa, mutta varmistathan, että kokonaismitta sisältää mahdolliset katon ulokkeet ja lisäosat, jotka vaativat lisätilaa.

Pihavajojen käyttötarkoitukset

Pihavajat tarjoavat erinomaisen ratkaisun erilaisten tavaroiden säilytykseen ja puutarhassa tarvittavien työkalujen järjestämiseen. Voit hyödyntää pihavajaa monipuolisesti omassa pihassasi.

Varastointiratkaisut

Pihavarasto on kätevä ja monikäyttöinen puutarhavaja, jotka suojaavat tavaroita säältä.

 • Säilytystila: Pihavajat tarjoavat tilan erilaisille työkaluille, kuten lapiot ja haravat, sekä puutarhanhoitoon liittyville tuotteille.

 • Pihavarastot: Ne ovat ihanteellisia polkupyörien ja lasten ulkolelujen säilytykseen, pitäen ne siististi järjestyksessä ja poissa katseilta.

 • Polttopuut: Pihavaja voi toimia myös puukatoksena, jossa voit säilyttää polttopuut kuivina ja valmiina käyttöön.

Tammiston puu ja sen hyödyntäminen

Tammiston puu on tunnettu pihavajojen valmistaja ja sen valmistamat pihavajat ovat kestäviä ja lisäävät puutarhan estetiikkaa.

 • Ulkonäkö: Tammiston puu tuo lämpimän ja luonnollisen ilmeen, joka integroituu hyvin pihan muuhun ympäristöön.

 • Kestävyys: Kun valitset tammiston puuta, sinulla on pihavarasto, joka kestää aikaa ja tarjoaa luotettavaa säilytystilaa vuosiksi.

Kun valitset pihavajan, mieti mitä tavaroita haluat siinä säilyttää ja kuinka paljon tilaa ne vaativat, jotta löydät itsellesi sopivan mallin ja koon.

Tuotevalikoima ja tilaus

pihavaja

Ostamalla pihavajan, saat kätevän säilytystilan puutarhavälineille ja -koneille. Valikoimassamme on paljon eri merkkisiä ja hintaisia tuotteita. Hinta ja materiaali on usein pihavaraston osalta tärkeimpiä asioita ennen tilaamista.

Erilaiset tuotemerkit

Valikoimamme sisältää useita tunnettuja pihavajan valmistajia, kuten Canopia tarjoaa kestävyyttä ja tyylikkäitä muotoiluja, Palram vakuuttaa laadukkailla materiaaleillaan ja ForNorth tuo edullisia vaihtoehtoja. Olemme varmistaneet, että laajaan tuotemerkkivalikoimaamme kuuluu myös valmiiksi kootut vaihtoehdot.

Mistä löytää ja ostaa lisää

Pihavajat ovat saatavilla monista rautakaupoista sekä erikoisliikkeistä. Netraudasta löydät pihavajat ja -varastot huippuedullisesti ja K-Raudasta voit tilata valmisliiterit suoraan kotiin tai mökille. Online-valikoimasta Palram sinun on mahdollista hankkia puutarhavaja edullisin hinnoin. Preeco.fi puolestaan tarjoaa pihavajia alehintaan, joten tuotteen hankkiminen saat jopa 25% alennuksella on mahdollista. Tutustu eri vaihtoehtoihin, vertaa hintoja ja hyödynnä ilmainen ja nopea toimitus, jota monet jälleenmyyjät tarjoavat. Valikoimastamme löydät tuotemerkki Pohjola Gardenin tuotteita, Canopia ja Palram tuotteet. Myös hinta on asetettu näissä edulliseksi ja näin varastot on hyvään hintaan ostettavissa.

Pihavajan asennus ja huolto

Pihavajan pitkäikäisyyden varmistaminen edellyttää oikeaoppista asennusta ja säännöllistä huoltoa. Tässä osiossa kerrotaan, kuinka ylläpitotoimenpiteillä voit suojata pihavajaasi säiden haitallisilta vaikutuksilta ja säilyttää sen toimivuuden vuodesta toiseen.

Katon ja seinien ylläpito

Käyttöikänsä maksimoimiseksi pihavajan katto ja seinät on huollettava säännöllisesti. Esimerkiksi puusta valmistettu vaja tarvitaan maalata tai käsitellä puunsuoja-aineella, joka auttaa torjumaan kosteutta, lahottajasieniä ja UV-säteilyn haittoja. Seuraavia sävyjä voi käyttää:

 • Musta

 • Ruskea

 • Vihreä

Valitsemalla ympäristöösi sopivan värin voit integroida pihavajan harmonisesti pihan muuhun estetiikkaan. Katon vuotokohdat on hyvä tarkastaa erityisesti syksyisin lehtien pudottua, sillä ne voivat aiheuttaa tukkeutumia ja vaurioita vesikatossa.

Pihavajan sijoittaminen

puutarhavaja

Pihavajan paikka pihallasi vaatii huolellista harkintaa. Sen sijoittamisessa kannattaa ottaa huomioon:

 1. Aurinko: Valitse tarpeeksi aurinkoinen paikka, mutta varo liikaa suoraa auringonvaloa etenkin, jos alueesi kesät ovat kuumia.

 2. Tuuli: Vältä avoimia, tuulisille alueille, missä vaja voi altistua myrskytuulille.

 3. Maaperä: Sijoita vaja tasaiselle maalle, jossa ei ole kosteuden- tai vedentulo-ongelmia.

Voit esimerkiksi sijoittaa pihavajan niin, että se on suojassa pahimmilta sääolosuhteilta, mutta kuitenkin helposti saavutettavissa kaikkina vuodenaikoina. Näin vajan ylläpito on helppoa, ja se pysyy järjestyksessä ja hyvässä kunnossa. Tarvittaessa voit myös harkita ammattilaisen mielipidettä parhaan sijoituspaikan valinnassa; näin varmistat, että pihavajasi sopii pihallesi parhaiten ja palvelee sinua pitkään.

Pihavaja ja puutarhavaja - Valitse sinulle sopivin tyyli

Pihavajat on saatavilla paljon erilaisina tyyleinä, joten varmasti jokin tyyli vastaa vaatimuksia. Pihavarasto on saatavilla erilaisilla laudoituksilla, puoliponttilaudalla tai limittäisellä mallilla. Lopulta kyse on omasta henkilökohtaisesta mielipiteestä, joten kannattaa tutustua rauhassa kaikkiin erilaisiin vaja tuotteisiin.

Puinen pihavaja

Kun puutarha tarvitsee säilytystilaa, ensimmäisenä tulee varmasti mieleen puinen pihavaja ja hyvästä syystä – ne ovat kaikkein suosituimpia. Havupuusta valmistettuina ja moneen eri käyttötarkoitukseen sopivina, puiset vajat ovat saatavilla useassa eri tyylissä, esim. limittäinen ja puolipontti. Puisen pihavajan hinta voi mallista riippuen olla kallein.

Metallinen pihavaja

Kestävä, turvallinen ja säänkestävä metallinen pihavaja on suunniteltu kestämään aikaa, mikä tekee siitä ihanteellisen varastoimaan turvallisesti kalliita puutarhavälineitä. Preecon metallivajat ovat laadukkaasta teräksestä, mikä takaa korkeatasoisen turvallisuuden. Metallinen vaja on käytännöllinen vaihtoehto perinteiselle puu vajalle ja se on saatavana eri ominaisuuksilla kuten liukuovilla – jotka tekevät isojen tavaroiden sisään kantamisesta paljon helpompaa ilman että ovi pamahtaa kiinni.

Muovinen pihavaja

Edullinen, kätevä ja kustannustehokas muovinen pihavaja on täydellinen, jos säilytystilaa ei tarvita valtavasti ja hinta on oltava edullinen. Lisäksi ne ovat paljon kevyempiä kuin puiset ja metalliset vajat, mikä tekee niistä helppoja liikuteltaviksi.

Usein Kysytyt Kysymykset

Valitse pihavaja huolella, ottaen huomioon tarpeesi, materiaalitoiveesi, ja budjetti. Myös säänkestävyys ja kunnossapito ovat tärkeitä tekijöitä. Huomioi, että rakennuslupavaatimukset vaihtelevat alueittain. Mutta kun puutarhavaja on valmis ja maalattu ja saat sinne erilaisia tarvikkeita säilytykseen tulet pitämään siitä varmasti ja piha on siistimmän näköinen.

Miten valita oikean kokoinen pihavarasto tarpeisiini?

Arvioi ensin säilytettävien esineiden määrä ja koko. Muista, että liian pieni varasto käy nopeasti ahtaaksi, mutta liian suuri vie tarpeetonta tilaa pihaltasi.

Mitkä ovat parhaat materiaalivaihtoehdot pihavajojen rakentamiseen?

Yleisiä materiaaleja ovat painekyllästetty puu, vesivaneri ja metalli. Valitse materiaali kestävyyden, ympäristön ja budjetin mukaan.

Kuinka paljon pihavajan rakentaminen yleensä maksaa?

Kustannukset vaihtelevat materiaalien, koon ja omien rakennustaitojesi mukaan. Pienempien vajojen hinnat alkavat muutamista sadoista euroista.

Miten pihavajan saa pysymään kestävänä ja säänkestävänä?

Suojaa puumateriaalit säänkestävillä käsittelyaineilla ja pidä katto ehjänä. Metalliosat tulisi suojata ruostumiselta.

Millaisia lupia tarvitsen pihavajan pystyttämiseen?

Lupavaatimukset riippuvat vajan koosta ja sijainnista. Tarkista paikalliset määräykset rakennusvalvonnasta.

Mitä huoltotoimenpiteitä pihavaja vaatii?

Tarkasta säännöllisesti ja huolehdi puuosien käsittelystä, katon kunnon ylläpitämisestä ja ilmanvaihdosta