Toimitus alk. 0€

30 päivän palautusoikeus

Halvat hinnat

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Lastenvaunut

Lastenvaunujen hankkiminen

ei ole aina ihan yksinkertaista, varsinkaan suuresta valikoimasta valitessa. Olemme laatineet kätevän muistilistan, jonka avulla valinta on helpompaa.

Tuotteita yhteensä 7 kpl.

Näytetään 1-7 yht. 7 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

Lastenvaunujen osto-opas

Lastenvaunujen ostaminen ei ole helppoa. Vaihtoehtoja on olemassa niin monia, että tehtävä saattaa tuntua ylivoimaisen hankalalta. Vaihtoehtojen tutkimiseen kannattaa siis käyttää hieman aikaa ja selvittää sopiiko sinulle vaikka turvaistuimella varustetut yhdistelmävaunut vai kenties sisarusvaunut useammalle pienokaiselle. Lisäksi on hyvä miettiä millainen ulkonäkö sinua miellyttää, sillä vaunut tulevat kuitenkin olemaan käytössä melko pitkän ajan.

Lastenvaunutyyppejä:

Yhdistelmävaunut 2in1: Tämän tyypin vaunuja voidaan käyttää joko vaunuina tai istuvassa asennossa rattaina. Useissa vaunuissa on myös mahdollista valita mihin suuntaan lapsi voi vaunuissa katsella; hän voi joko ihastella maisemien vaihtumista tai katsella isän tai äidin iloisia kasvoja. Tämä on hyödyllinen ominaisuus etenkin ihan pienen vauvan ollessa kyseessä.

Yhdistelmävaunut 3in1: 3in1-tyypin vaunut toimivat samaan tapaan kuin 2in1, mutta näissä on mukana irrotettava turvakaukalo, joka on mahdollista kiinnittää autoon.

Matkavaunut: Nimensä mukaisesti matkustaminen on näiden vaunujen avulla helppoa. Kyseessä ovat siis normaalit vaunut/rattaat, joissa on mukana irrotettava koppa ja clip-on-kantokoppa autoon. Nämä ovat loistava vaihtoehto silloin, kun lapsi pitää siirtää varovaisesti unia häiritsemättä autoon tai pois autosta. Matkavaunujen ollessa kyseessä on kuitenkin muistettava, ettei lapsen tulisi viettää liikaa aikaa autonistuimessa, sillä sitä ei ole ergonomisesti suunniteltu pitkäaikaiseen käyttöön.

Kolmipyörävaunut: Näiden vaunujen etuna on mahdollisuus käyttöön vaikeammassakin maastossa ja lisäksi ne näyttävät hienoilta. Kolmipyörävaunuja on helppo työntää yhdelläkin kädellä. Tärkeää on huomioida, että tämän tyyppisiä vaunuja ei yleensä suositella vastasyntyneille vauvoille. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon mahdollinen vaikeus kuljetuksen kannalta; vaunut saattavat olla liian painavat ja hankalat joidenkin autojen takakonttiin.

Lastenrattaat: Useat lastenrattaat eivät ole suunniteltuja vastasyntyneille, mutta ne ovat kevyitä ja lujarakenteisia. Joissain malleissa on kätevä kasausmekanismi, joka toimii jopa yhden käden otteella. Rattaita ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota ostoslokeroihin, kiinnitysvöihin ja pehmusteisiin; usein nämä saattavat puuttua kokonaan.

Mihin kannattaa kiinnittää huomiota vaunuja ostaessa?

 • Hinta. Vaunujen hinnat vaihtelevat kaupoittain ja jopa internetissä. Eri merkkiset vaunut ovat erihintaisia. Yleensä vaunujen hinta riippuu sen ominaisuuksista ja laadusta. Tutki eri vaihtoehtoja ennen ostopäätöksen tekemistä.
 • Käyttö. Kuinka pitkä vaunujen käyttöikä on? Tyypistä riippuen vaunuja voi käyttää joko pidemmän tai lyhemmän aikaa. Jos haluat vaunujen kestävän myös toiselle lapsellesi, kannattaa ostaa pitkäkestoiset vaunut, jotka pystyvät kantamaan enemmän painoa tai ovat vankemmat.
 • Vauvan mukavuus. Etsi hyvin suojatut ja pehmustetut vaunut. Jos etsit vaunuja vastasyntyneelle, pehmustus on erityisen tärkeää. Haluthan vauvasi nukkuvan mukavasti?
 • Käyttöpaikka. Jos aiot käyttää kärryjä kaupungilla tai matkaillessa, perusvaunut riittävät sinulle. Jos kuitenkin haluat lähteä lapsesi kanssa luontoon, haluat ostaa tukevat maastokäyttöön sopivat vaunut. Jos taas vaunuja on tarkoitus käyttää vain kotona vauvan nukuttamiseen, voit hankkia vain vähän tilaa vievät vaunut.
 • Vaunujen paino. Jos äiti käyttää vaunuja, varmista että pystyt itse avaamaan, sulkemaan ja työntämään vaunuja. Sateenvarjorattaat ovat yleensä muihin vaunuihin verrattuna kevyitä.

Mitä asioita kannattaa tarkistaa ennen vaunujen ostoa?

Seuraavien asioiden tarkistaminen ennen vaunujen ostoa on tärkeää.

 • Voinko muuttaa vaunujen suuntaa, niin että lapsi katsoo eteenpäin tai minuun? Kun vauva on vastasyntynyt, haluat rattaiden kääntyvän itseesi eikä suureen maailmaan päin. Tällä tavoin voit pitää lastasi silmällä kaiken aikaa ja varmistaa hänen olevan turvassa ja iloinen.
 • Onko rattaita helppo liikuttaa? Yritä työntää vaunuja yhdellä kädellä. Tämä on käytännöllistä, jos sinun täytyy vastata puhelimeen tai kantaa ostoskasseja työntäessäsi vaunuja. Tarkista ovatko kahvat säädettäviä. Säädettävät kahvat tekevät rattaista mukavammat sinulle. Voiko selkänojaa säätää? Voiko vaunujen selkänojan säätää kokonaan makuuasentoon vastasyntynyttä lasta varten?
 • Onko rattaissa irrotettava kantokori tai autonistuin?
 • Jos haluat pitkäkestoiset vaunut, hanki käännettävä istuin. Näin vauvan kasvaessa ja muuttuessa uteliaaksi voit kääntää istuimen selkä itseesi päin ja lapsen kasvot kohti maailmaa.
 • Onko kärryt helppo koota ja taittaa kasaan?
 • Onko vaunuissa säilytystilaa? Lasten rattaisiin on helppo laittaa säilöön esimerkiksi kauppakassit, joten kannattaa ostaa vaunut, joissa on säilytystilaa. Varmista, että tavarat on myös helppo ottaa pois säilytystilasta!
 • Tuleeko paketissa lisävarusteita? Kun ostat vaunuja, varmista kaikki pakettiin kuuluvat tavarat. Joissakin malleissa suojat ja istuimet myydään erikseen. Saatat joutua ostamaan myös sadesuojan tai hupun kärrylle. Tämä kannattaa pitää mielessä erityisesti, jos budjettisi on tiukka.
 • Ovatko vaunut turvalliset? Kannattaa tarkistaa jarrut, pyörät ja turvavaljaat.
 • Ovatko kärryt sopivan kokoiset auton peräluukkuun tai mahtumaan normaalin kokoisesta ovesta? Toiset mallin ovat aivan liian leveitä!
 • Kuinka suuret renkaat ovat? Kannattaa harkita pieniä pyöriä, koska ne ovat helpompia kuljettaa esteiden yli ja vilkkailla kaduilla.

Muita lastenvaunujen osto vinkkejä?

 • Kannattaa tehdä taustatyötä ennen kärryjen ostoa ja etsiä omiin tarpeisiisi, budjettiisi ja elämäntyyliisi sopivia vaunuja. Tarvitset sekä turvalliset että helpot vaunut, jotka sopivat paikallisiin säätiloihin, ihmismääriin ja kaupunkiin.
 • Toiset vanhemmat suosivat halpoja vaunuja, jotka korvataan perheen kasvaessa. Toiset taas hankkivat kalliimmat vaunut, jotka kestävät lapselta toiselle.
 • Pyydä vaunujen täyttä esittelyä ennen kuin teet ostopäätöksen. Toiset kärryt on hankala koota tai ne lyyhistyvät helposti kasaan.
 • Kysyä neuvoa ystäviltä tai sukulaisilta, joilla on hiljattain ollut pieniä lapsia. Voit myös puhua muille äideille internetin keskustelupalstoilla. Pyydä suosituksia eri merkkisistä kärryistä.
 • Harkitse ostamista oikeaan aikaan. Jos olet raskaana, on kärryjä aivan erilaista työntää kuin raskauden jälkeen.
 • Etsi alennuksia. Käytä alennukset hyödyksesi ja saatat saada korkealaatuiset vaunut pilkkahintaan.

Muistilista lastenvaunujen tai -kärryjen ostoon

Haluatko ostaa itsellesi parhaiten sopivat lastenvaunut tai -kärryt? Oikeanlaisten vaunujen ostaminen lapselle on vaikeampi urakka kuin moni meistä osaa edes kuvitella. Jotkut vertaavat sitä jopa perheauton ostamiseen.

Mukana on aivan liian monia asioita, joita sinun täytyy punnita mielessäsi, että löydät juuri omalle lapsellesi sopivat vaunut.

Me olemme koonneet listan asioista, joita ei kannata unohtaa vaunuja tai kärryjä ostaessa.

lastenvaunut