Tiedot

 • 0458413355
 • info@preeco.fi
 • Ilmainen toimitus
 • 14 pv:n palautusoikeus
 • Rating(s) and review(s)
  Asiakaspalautteet- ja arviot Lastenvaunut
  (4,3/5)
  Perustuu 447 tuotearvosteluun
  Kaikki arvostelut 

  Lastenvaunut 78 tuotetta

  Lastenvaunujen osto-opas

  Lastenvaunujen ostaminen ei ole yksinkertaista, mutta tämä osto-opas auttaa sinua valitsemaan juuri tarpeisiisi oikeat vaunut. Vaihtoehtoja on olemassa niin monia, että tehtävä saattaa tuntua ylivoimaisen hankalalta. Vaihtoehtojen tutkimiseen kannattaa siis käyttää hieman aikaa ja selvittää sopiiko sinulle vaikka turvaistuimella varustetut yhdistelmävaunut vai kenties sisarusvaunut useammalle pienokaiselle. Lisäksi on hyvä miettiä vaunujen ulkonäköä ja budjettia - vaunujen lisävarusteisiin saattaa kulua paljonkin rahaa, joten tarkista, mitä vaunujen toimitukseen sisältyy.

  Lastenvaunutyyppejä

  Yhdistelmävaunut 2in1: Tämän tyypin vaunuja voidaan käyttää joko vaunuina vaunukoppaa käyttäessä tai rattaina vaihtamalla runkoon ratasosan. Useissa vaunuissa on myös mahdollista valita mihin suuntaan lapsi voi vaunuissa katsella; hän voi joko ihastella maisemien vaihtumista tai vanhemman kasvoja. Tämä on hyödyllinen ominaisuus etenkin ihan pienen vauvan ollessa kyseessä, jolloin lapsi luo kiintymyssuhdetta vanhempaan.

  Yhdistelmävaunut 3in1: 3in1 vaunut toimivat samaan tapaan kuin 2in1, mutta näissä on mukana irrotettava turvakaukalo, joka on mahdollista kiinnittää autoon. Turvakaukalon saa myös kiinnitettyä adaptereilla vaunurunkoon, jolloin niistä saadaan kätevät matkavaunut esimerkiksi ostoskeskuksessa käydessä.

  Matkavaunut: Nimensä mukaisesti matkustaminen on näiden vaunujen avulla helppoa. Kyseessä ovat siis normaalit vaunut/rattaat, joissa on mukana irrotettava koppa ja clip-on-kantokoppa autoon. Nämä ovat loistava vaihtoehto silloin, kun lapsi pitää siirtää varovaisesti unia häiritsemättä autoon tai pois autosta. Matkavaunujen ollessa kyseessä on kuitenkin muistettava, ettei lapsen tulisi viettää liikaa aikaa autonistuimessa, sillä sitä ei ole ergonomisesti suunniteltu pitkäaikaiseen käyttöön.

  Kolmipyörävaunut: Näiden vaunujen etuna on mahdollisuus käyttöön vaikeammassakin maastossa ja lisäksi ne saattavat miellyttää silmää tyylikkyytensä vuoksi. Kolmipyörävaunuja on helppo työntää yhdelläkin kädellä. Tärkeää on huomioida, että tämän tyyppisiä vaunuja ei yleensä suositella vastasyntyneille vauvoille. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon mahdollinen vaikeus kuljetuksen kannalta; vaunut saattavat olla liian painavat ja hankalat joidenkin autojen takakonttiin.

  Lastenrattaat: Useita lastenrattaita ei ole suunniteltu vastasyntyneille, mutta ne ovat kevyitä ja lujarakenteisia. Joissain malleissa on kätevä kasausmekanismi, joka toimii jopa yhden käden otteella. Rattaita ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota ostoslokeroihin, kiinnitysvöihin ja pehmusteisiin; usein nämä saattavat puuttua kokonaan. Mikäli matkustat enemmän ja tarvitset arkeesi kevyet rattaat, suosittelemme matkarattaita, joita on helppo ja kevyt kuljettaa paikasta toiseen.

  Mihin kannattaa kiinnittää huomiota vaunuja ostaessa?

  • Hinta - Vaunujen hinnat vaihtelevat kaupoittain. Hintaan vaikuttaa paitsi merkki ja laatu niin myös sen eri ominaisuudet. Varmista ennen ostoa, mitä toimitus sisältää. Turvakaukalo ja ylimääräiset tarvikkeet nostavat nopeasti hintaa ylöspäin. Korkea hinta ei ole aina tae laadusta ja pitkästä käyttöiästä. Halvemmallakin voi saada hyvää!
  • Käyttö - Mieti, kuinka kauan tarvitset vaunuja. Mallista riippuen vaunuja voi käyttää lapsen ensihetkistä aina kolmeen ikävuoteen. Jos haluat vaunujen kestävän myös toiselle lapsellesi, kannattaa ehdottomasti panostaa vaunuihin ja valita kestävät ja vankat vaunut.
  • Käyttömukavuus - Valitse hyvin suojatut ja pehmustetut vaunut. Etenkin vastasyntynyt tarvitsee pehmusteita kuoppaisille teille. Vaunukopassa on hyvä olla tilaa myös esimerkiksi lämpöpussille, joka pitää lapsen ruumiinlämmön sopviana. Usein vaunujen takaosassa on avattava tuuletusaukko, joka takaa hyvän ilmanvaihdon ja vanhempi voi sitä kautta seurata lapsen liikkeitä, mikäli lapsi matkustaa kasvot menosuuntaan. Vaunujen kuomu on useimmiten suunniteltu suojaamaan lasta niin tuulelta, sateelta kuin auringolta. Kuomua voi säätää säähän sopivaksi helposti.
  • Käyttöpaikka - Mikäli kuljet paljon kaupungilla, on 360° kääntyvät eturenkaat erityisen hyvät silloin. Kääntyvät eturenkaat helpottavat mutkissa ja käännöksissä, kun vaunuja ei tarvitse painaa alas ja kääntää, vaan ne kääntyvät itsestään. Mikäli ulkoilet usein vaikeammassa maastossa, on suuret ilmakumirenkaat hyvät.
  • Vaunujen paino - On hyvä varmistaa, että jokainen vaunujen käyttäjä pystyy avaamaan, sulkemaan ja työntämään vaunuja. Alumiininen runko on kevyt, mutta täytyy huomioida myös renkaiden, vaunukopan ja ratasosan paino. 

  Mitä asioita kannattaa tarkistaa ennen vaunujen ostoa?

  Seuraavien asioiden tarkistaminen ennen vaunujen ostoa on tärkeää:

  • Voinko muuttaa vaunujen suuntaa, niin että lapsi katsoo eteenpäin tai minuun? Kun vauva on vastasyntynyt, haluat rattaiden kääntyvän itseesi, eikä suureen maailmaan päin. Tällä tavoin voit pitää lastasi silmällä kaiken aikaa ja varmistaa hänen olevan turvassa ja hyväntuulinen.
  • Onko rattaita helppo liikuttaa? Yritä työntää vaunuja yhdellä kädellä. Tämä on käytännöllistä, jos sinun täytyy vastata puhelimeen tai kantaa ostoskasseja työntäessäsi vaunuja. Tarkista ovatko kahvat säädettäviä. Säädettävät kahvat tekevät rattaista mukavammat sinulle. Tarkista myös, voiko yhdistelmävaunujen ratasosan selkänojaa säätää.
  • Onko rattaissa irrotettava kantokoppa, ratasosa tai turvakaukalo? Varmista toimituksen sisältö vaunujen myyntisivuilta.
  • Jos haluat pitkäkestoiset vaunut, hanki käännettävä istuin. Näin vauvan kasvaessa ja muuttuessa uteliaaksi voit kääntää istuimen selkä itseesi päin ja lapsen kasvot kohti maailmaa, jolloin hän voi havannoida ympäristöään.
  • Onko kärryt helppo koota ja taittaa kasaan? Vaunujen mukana oleva ohjekirja kertoo eri toiminnot. Suurin osa vaunuista on helppo taittaa kasaan ja kuljettaa mukana esimerkiksi autossa. 
  • Onko vaunuissa säilytystilaa? Lasten yhdistelmävaunuihin on helppo laittaa säilöön esimerkiksi kauppakassit, joten kannattaa ostaa vaunut, joissa on säilytystilaa. Varmista, että tavarat on myös helppo ottaa pois säilytystilasta. Osaan vaunuista tulee mukaan myös hoitolaukku, joka kulkee kätevästi työntöaisassa tai olalla.
  • Tuleeko paketissa lisävarusteita? Kun ostat vaunuja, varmista kaikki pakettiin kuuluvat tavarat. Joissakin malleissa suojat ja istuimet myydään erikseen. Saatat joutua ostamaan myös sadesuojan tai hyttyssuojan. Tämä kannattaa pitää mielessä erityisesti, jos budjettisi on tiukka.
  • Ovatko vaunut turvalliset? Kaikilla vaunuilla tulee olla vaadittavat turvallisuusstandardit. Tarkista jarrut, pyörät ja turvavyöt ennen käyttöä.
  • Ovatko vaunut sopivan kokoiset auton takaluukkuun tai mahtumaan normaalin kokoisesta ovesta? Vaunujen myyntisivuilla on kerrottu mitat. Suurin osa vaunuista on suunniteltu mahtumaan ovista tai ahtaista koloista, mutta tämäkin vaihtelee mallin mukaan. Vaunujen rungon saa kasaan, jolloin ne mahtuvat kätevästi suurimpaan osaan autojen takaluukuista. 
  • Kuinka suuret renkaat ovat? Kääntyvät eturenkaat ovat pienemmät, kuin kiinteät. Ne soveltuvat erityisen hyvin kaupunkiin. Mikäli kuljet paljon kuoppaisilla teillä vaikeammassa maastossa, suosittelemme isompia Classic-vaunujen renkaita.

  Muita lastenvaunujen ostovinkkejä?

  • Kannattaa tehdä taustatyötä ennen kärryjen ostoa ja etsiä omiin tarpeisiisi, budjettiisi ja elämäntyyliisi sopivia vaunuja. Tarvitset sekä turvalliset että helpot vaunut, jotka sopivat paikallisiin sääoloihin, ympäristöön, miellyttävät silmää ja sopivat budjettiin.
  • Toiset vanhemmat suosivat halpoja vaunuja, jotka korvataan perheen kasvaessa. Toiset taas hankkivat kalliimmat vaunut, jotka kestävät lapselta toiselle. Hinta ja laatu ei kuitenkaan aina kulje käsi kädessä, joten halvemmatkin vaunut voivat siirtyä lapselta toiselle.
  • Mikäli jokin askarruttaa, kysy rohkeasti ennen ostopäätöstä.
  • Kysy neuvoa ystäviltä tai sukulaisilta, joilla on hiljattain ollut pieniä lapsia. Voit myös puhua muille äideille internetin keskustelupalstoilla. Pyydä suosituksia eri merkkisistä kärryistä.
  • Harkitse ostamista oikeaan aikaan. Jos olet raskaana, on kärryjä aivan erilaista työntää kuin raskauden jälkeen. Osassa vaunuista on pidempi toimitusaika, joten aivan viimetippaan ei ostoa kannata jättää.
  • Etsi alennuksia. Käytä alennukset hyödyksesi ja saatat saada korkealaatuiset vaunut pilkkahintaan.

  Näillä oppaan vinkeillä ja muistilistalla löydät varmasti sopivat vaunut!

  lastenvaunut