Tiedot

 • 0458413355
 • info@preeco.fi
 • Ilmainen toimitus
 • 14 pv:n palautusoikeus
 • Lastenrattaat 13 tuotetta

  Kuinka ostaa parhaat lastenrattaat?

  Parhaat lastenrattaat ovat kuin mukava kävely puistossa ja niissä ei ole ylimääräisiä vaikeita toimintoja. Lisäksi rattaiden kuuluu kestää kulutusta: löydä rattaat, joihin kannattaa todella käyttää rahaa.

  Paljonko lastenrattaat yleensä maksavat?

  Lastenrattaat saattavat maksaa alle 100€ tai jopa yli 1 000€. Hintaa korottavat upeat kankaat ja suosittu merkki eivät kuitenkaan ole pakollisia. Best Buy -rattaat ovat halvimmillaan reilun 200€, joka jättää sinulle ylimääräistä rahaa vaikkapa autonistuimen ostoon.

  Kolme parasta vaihtoehtoa vastasyntyneille:

  Vastasyntyneen rattaat

  Rattaat, joiden penkki kallistuu 150 asteen kulmaan tai enemmän.

  Lastenvaunurattaat

  Toisien rattaiden penkki kääntyy kokonaan makuuasentoon ja muuttuu lastenvaunuiksi avaamalla kankaan vetoketjut tai nepparit.

  Kantolaukku

  Tämä rattaiden tyyppi on paras vauvojen nukuttamiseen. Jos aiot siis käyttää kärryä pitkiin päiväuniin tai iltapäiviin puistossa, kannattaa valita kantolaukku. Monissa rattaissa tulee mukana kantolaukku, jonka saa kiinnitettyä istuimeen tai rattaiden kehikkoon.

  Kannattaa odottaa, että lapsesi on kuuden kuukauden ikäinen tai pystyy istumaan itse, ennen kuin alat käyttää rattaita pystyasennossa.

  Millaisia ovat hyvät lastenrattaat tai -vaunut?

  Pienet ongelmat ja ärsyyntyminen kerääntyvät ajan myötä entistä suuremmiksi ongelmiksi, jos käytät rattaita joka päivä. Tämän takia oikeanlaisten rattaiden valinta on tärkeää. Ennen kuin lähdet ostoksille, lue vinkkimme alapuolelta:

  Käännettävä penkki

  Monet vanhemmat haluavat nuoren vauvan istuvan heihin päin ja pitävän katsekontaktia, joten käännettävä penkki on hyvä idea. Näin voit kääntää penkin, kun lapsesi kasvaa ja haluaa nähdä maailmaa turvallisesti rattaiden kyydistä.

  Säädettävän kädensijat

  Kädensijojen pituuden säätäminen tekee rattaiden työntämisestä paljon mukavampaa. Erityisesti, jos vanhemmat ovat eri pituisia.

  Säilytyskori

  Mitä isompi säilytyskori sen parempi, on monien vanhempien mielipide. Suuri tila kärryn alaosassa, johon on helppo päästä käsiksi myös sivuilta, on paras lisä kärryissä. Myös lisätaskut eripuolilla rattaita ovat käytännöllisiä.

  Pehmustus

  Vaunut, joissa on lisäpehmusteita, kuten päätuki, tukevat lastasi ja tekevät rattaista mukavammat.

  Kokoontaitettavuus

  Helppokäyttöinen kokoontaittomekanismi on tärkeä. Sinun täytyy purkaa ja koota rattaita päivittäin, joten muista testata mekanismia ennen ostoa. Monet rattaat pystyy taittamaan kasaan yhdellä kädellä, mutta tämä kannattaa aina tarkistaa ennen ostoa.

  Kävelymukavuus

  Yksi asia, joka ei yleensä tule mieleen rattaita ostaessa on kävelymukavuus. Pystytkö kävelemään rattaiden kanssa normaalisti ja käyttäen normaalia askelväliäsi? Ethän naarmuta itseäsi kärryn rakenteisiin?

  Jarrut

  Suuret näkyvästi merkatut jarrut, joita on helppo käyttää, ovat parhaat. Etsi jarruja, jotka toimivat painamalla, niin et naarmuta jalkojasi tai kenkiäsi.

  Koko ja muoto

  Suuret ja painavat rattaat ovat hankalia työntää, nostaa ja siirrellä. Hyvät rattaat eivät saa olla hankalia työntää.

  Yhdistelmävaunut

  Kaikki rattaiden hyvät puolet ja lisäksi samassa paketissa autonistuin. Yhdistelmävaunut, joita voi käyttää autonistuimena, ovat hyvä valinta usein autoa käyttäville perheille, koska voit siirtää vauvan rattaista autoon herättämättä häntä. Muista kuitenkin turvallisuus ennen kaikkea, ja että lapsia ei saa jättää istuimeen pitkiksi ajoiksi.

  Vinkkejä rattaiden käyttöön

  Vanhemmat ovat jakaneet parhaat vinkkinsä, jotka he oppivat ostaessaan ensimmäisiä lastenrattaitaan. Näin sinun ei tarvitse tehdä samoja virheitä.

  Rattaiden ostaminen vanhemmille lapsille ja taaperoille

  Osa rattaista, joissa on pystyistuin, sopii vain yli kuuden kuukauden ikäisille lapsille.

  Tämä on yleensä ikä, jossa lapsi oppii istumaan omillaan ja jaksaa kannatella omaa painoaan. Näissä rattaissa on yleensä mukana kantokori tai vaunuksi muuttuva penkki, jotta voit käyttää niitä syntymästä alkaen ja kunnes vauva on valmis istumaan.

  Yhdistelmävaunut, joissa on monia istuimen asentoja, sopivat vastasyntyneille alimmassa makaavassa asennossa. Vanhemmat lapset ja taaperot taas voivat käyttää istuinta sen ylimmässä asennossa. Testimme tarkistavat kaikista ergonomisimman asennon kaikille arvioimmillemme rattaille.

  Neuvoja rattaiden ostoon

  Kokeile ennen kuin ostat. Muista aina kokeilla rattaita ennen kuin ostat ne. Kokeile joko kaupassa tai lainaa ystäviltäsi. Kokeilemalla saat kunnon tuntuman rattaiden kahvoihin, kokoamiseen ja säilömiseen.

  Älä odota liian pitkään! Rattaiden testaaminen raskauden loppuvaiheessa saattaa olla hankalaa.

  Liian painava? Kevyet kärryt ovat helpompia bussissa matkustamiseen, portaiden kulkemiseen ja muuhun nosteluun.

  Mahtuvatko rattaat autoosi? Meidän arvostelumme rattaista ja vaunuista kertovat, mitkä mallit mahtuvat normaalin kokoiseen perheautoon ja kuinka paljon tilaa jää jäljelle.

  Vanhempi malli saattaa säästää rahaa. Myös rattaiden kuumimmat muodit, kuten kuviot, mallit ja materiaalit, vaihtuvat säännöllisesti. Edellisen kauden tuotteiden ostaminen saattaa tulla halvemmaksi kuin uudemman mallin.

  Mitä kuuluu hintaan? Voit vertailla tuotteiden hintoja vasta tietäessäsi, mitä kuhunkin pakettiin kuuluu. Esimerkiksi sadesuoja kuuluu toisiin malleihin, mutta välillä jopa suojakupu pitää ostaa erikseen.

  Voitko lisätä rattaita lahjalistalle? Osa internetin lastentarvikeliikkeistä, kuten Mamas & Papas, pitää yllä vauvalahjalistoja, joihin voit lisätä tuotteita ja pyytää niitä lahjaksi ystäviltäsi.

  Osta nyt, hae myöhemmin – osa jälleenmyyjistä antaa sinun maksaa heti, mutta hakea ostamasi rattaat vasta vauvan syntymän lähetessä.

  Suunnittele etukäteen. Jos haluat suuremman perheen tulevaisuudessa, kannattaa harkita kestävän helposti kahdelle lapselle muunnettavan kärryn hankkimista.