Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Puutarhapöytä

Puutarhapöytä

Miksi ostaa puutarhapöytä Preeco.fi:stä?

1. 6v kokemus puutarhapöydistä
2. Suomen edullisimmat puutarhapöydät
3. 14 päivän palautusoikeus
4. 12k takuu
5. Toimitus 0€ ja jopa 1 päivässä
6. 100% suomalainen
7. Lahden varastolta

172 tuotetta.

Aktiiviset suodattimet

Puutarhapöytä osto-opasjatkettava puutarhapöytä

Oikeankokoisen puutarhapöydän valinta riippuu kahdesta yksinkertaisesta asiasta. Mitat, joihin pöytä on tarkoitus asettaa sekä kuinka monta ihmistä haluat uuden puutarhapöytäsi ääreen istuttaa.

Tärkeää on arvioida puutarhapöydän tarvitsema tila, jotta pöydän ääressä on tarpeeksi tilaa tuoleille. Lisäksi on hyvä, että puutarhapöydän ympärillä on tilaa, jotta terassista ei tule turhan ahdas.

Oikeanlaisen puutarhapöydän valinta voi olla hiukan hankalaa, eteenkin jos et ole varma mitä olet hankkimassa. Vaihtoehtoja on loputtomiin ja puutarhakalustekauppaan meneminen tai nettishoppailu tutkimatta asiaa sen enempää, voi johtaa vääränlaisen tuotteen hankintaan.
Ihmiset saattavat ostaa kalusteita impulsiivisesti edullisten hintojen ja tarjousten perässä ja hankkivat kalusteita, jotka eivät yksinkertaisesti sovi. Mikään ei näytä pahemmalta, kuin puutarhakalusteet jotka eivät sovi omille paikoilleen terassilla.
Kyse ei ole kuitenkaan ainoastaan puutarhapöydän koosta…

Saatavilla on puutarhapöytiä myös useissa eri muodoissa. Minkälainen on oikea sinulle? Sopiiko enemmin pyöreä vai neliönmuotoinen pöytä sinun puutarhaasi?
Lisäksi pöydän ulkonäkö on hyvin tärkeää, mutta tärkeintä on varmistaa että puutarhapöytä sopii mitoiltaan ja muodoltaan sille tarkoitetulle paikalle!
Tarkka mittaaminen on avainasemassa oikeanlaisen puutarhapöydän hankinnassa.

Tilavaatimukset, joita suosittelemme Preecon puutarhapöydille ovat listattuna alla ovessa taulukossa. Yleisenä sääntönä neuvomme, että puutarhapöydän ympärille tilaa kannattaa jättää noin 75 cm kummallekin puolelle. Näin pöydän ympärille jää tarpeeksi tilaa tuoleille.
Alla olevassa kuvassa on esitetty miltä 8 henkilön ovaalinmuotoinen puutarhapöytä koossa 210x150 cm näyttäisi.
Jokainen osaa käyttää mittanauhaa, joten meidän ei tarvitse paneutua siihen kuinka mitat otetaan. Tässä kuitenkin muutama vinkki, joita ottaa huomioon kun mittaat kuinka paljon sinulla on tilaa käytettävissä uusille puutarhahuonekaluillesi.

Muista ottaa mitat myös muista terassilla olevista tavaroista, jotka voivat vaikuttaa puutarhapöydän tarvitsemaan tilaan. Näitä voivat olla muun muassa isoimmat kukkaruukut tai kaasugrillit.

Muista myös ajatella terassialueen yleisvaikutelmaa. Kuinka ihmiset liikkuvat alueella? Mihin suuntaan terassin ovi aukeaa? Et varmastikaan halua, että ihmiset joutuvat kulkemaan sivuttain päästäkseen paikasta toiseen terassillasi.
Jos terassilla on joitakin tavaroita, ota mitat vähintään 75 cm päästä esineiden reunoista.

Puutarhapöytä lasikannella

Lasikannen suosio on noussut huomattavasti puutarhapöydissä ja meiltäkin löydät siihen monta vaihtoehtoa.

Kuinka mitata uusi puutarhapöytäpuutarhapöytä lasikannella

Testataksesi sopiiko puutarhapöytä terassille, kokeile sitä esimerkiksi pahvilaatikoilla, vanhoilla lakanoilla tai pyyhkeillä.
Mittaa näiden mitat, vie terassille paikalle johon olet suunnitellut puutarhapöytää ja katso sopiiko pöydän kokoiset lakanat/laatikot pöydän paikkaan.

Tällä tavalla on helpompi visualisoida käytössä olevan tilan määrä ja kuinka paljon tilaa jää puutarhapöydän tuoleille ja henkilöille liikkumavaraa.
Puutarhapöytä voi liian suuren lisäksi olla aivan liian pieni terassille. Tällöin se ei näytä sopivalta suurella terassilla. Tämä metodi auttaa sinua hahmottamaan käytössä olevan tilan ennen ostopäätöksen tekemistä. 

Kuinka monta henkilöä kerrallaan haluat istuttaa puutarhapöydän ääreen?

Yleisesti ottaen puutarhapöytä valitaan sen mukaan, kuinka monta ihmistä sen ääreen halutaan istuttaa. Verkkokaupassamme on mainittu puutarhapöytien täydet mitat, mutta myös se, kuinka monta henkilöä pöydän ääreen mahtuu. Vaihtoehtoina on 2,4,6,8 ja 10+ henkilön puutarhapöytiä.
Tietysti tarvittaessa tilaa pöydän ääressä voidaan hiukan tiivistää, jolloin pöydän ääreen mahtuu enemmän henkilöitä.

Yleisenä sääntönä voidaan pitää sitä, että jokainen pöydän ääressä istuva henkilö tarvitsee tilaa pöydästä noin 76 cm. Huomaa, että jos valitset puutarhapöydän ääreen penkin, jolle mahtuu useampi henkilö, on pöydän ääressä hiukan tiiviimpi tunnelma.
Esimerkiksi lapset jakavat mielellään penkin muiden kanssa. 76 cm antaa paljon tilaa asetella puutarhapöydälle ruokailuvälineet, ja jokaisella henkilöllä on reilusti tilaa. Jos tilaa pöydän ääressä on reilummin yhtä henkilöä kohden, voi sen ääressä olo alkaa tuntua etäiseltä.

terassipöytä puustaJatkettava puutarhapöytä

Preecolla on laaja valikoima myös pidennettäviä puutarhapöytiä. Näiden pöytien avulla on mahdollista säädellä sitä, kuinka monta ihmistä kulloinkin pöydän ääreen mahtuu.
Valitse esimerkiksi alumiininen ja lasipintainen pidennettävä puutarhapöytämme (kuva alla). Tämän puutarhapöydän ääreen mahtuu 8 henkilöä. Tarvittaessa, kun sinulle tulee lisää vieraita, voidaan pöytää pidentää aina 99 cm. Näin pöydän ääreen mahtuu useammat ruokailijat.

Minkä muotoinen puutarhapöytä hankkia?

Aivan kuten puutarhapöydän kokokin, terassin tila vaikuttaa siihen minkä muotoinen pöytä sinne hankkia. Lisäksi kotisi yleinen tyyli vaikuttaa tähän valintaan.
Tarjolla on neljä pääasiallista puutarhapöydän muotoa, jotka kaikki ovat saatavilla Preecon verkkokaupassa.

Eri muotoisilla pöydillä on etunsa ja huonot puolensa. Jotkin mallit sopimat tietynlaisilla terasseilla jne.
Suorakaiteen muotoinen puutarhapöytä

Yleisesti suorakaiteen muotoinen pöytä on tavallinen valinta keittiöihin ja ruokailutiloihin. Se on mukautuva, sopii melkein minkä kokoiselle terassille tahansa ja on selkeästi suosituin valinta eri muotoisista puutarhapöydistä.

Suorakaiteen muotoiset puutarhapöydät sopivat yleensä yli neljälle henkilölle, eteenkin jos valitset pidennettävän version.

Neliö
Jos terassisi on neliönmuotoinen, ilmiselvä valinta on myös neliönmuotoinen puutarhapöytä. Neliönmuotoisen puutarhapöydän etu on siinä, että sen ääressä tunnelma on tiiviimpi ja sen ääreen mahtuu vain muutama henkilö. Jos pöydän ääreen on tarkoitus istuttaa alle neljä ihmistä, voi suorakaiteen muotoinen puutarhapöytä olla liian suuri.
Ovaali
Ovaalinmuotoiset pöydät ovat todella suosittuja Preecon verkkokaupassa. Kulmaton muoto helpottaa useamman henkilön istumisen pöydän ääressä, esimerkiksi Preecon puutarhapenkillä.
Ovaalin on samankaltainen kuin suorakaiteen muotoinen pöytä, kuitenkin jättäen enemmän vapaata tilaa terassille.
Suorakaiteen muotoiset ja ovaalin muotoiset puutarhapöydät eivät eroa toisistaan juurikaan. Ovaalin muotoisen pöydän pyöreät kulmat eivät vie niin paljoa tilaa terassilta. Lisäksi pöydän ulkomuoto sopii paremmin tietynlaisille terasseille.
Pyöreä
Pyöreät puutarhapöydät ovat oiva valinta pienimpiin puutarhoihin ja terasseille. Kuten neliönmuotoiset pöydät, tunnelma pyöreän pöydän ääressä on intiimimpi ja sen ääressä on helppo käydä keskusteluja muiden istujien kanssa.
Pyöreät puutarhapöydät käyttävät tilaa tehokkaasti. Huono puoli suurimmissa pyöreissä puutarhapöydissä on se, että vastapäätä istuva henkilö voi tuntua melko kaukaiselta.

Tee itse puutarhapöytä?

Eihän puutarhapöydässä ole kuin pari jalkaa ja päällislevy, joten miksi en tekisi sitä itse? Se on myös oiva vaihtoehto, kannattaa kuitenkin laskea kuinka kauan työtä siihen tulee menemään ja onko laatu hyvää. Ainakaan preecon hintoihin verrattuna siinä ei tule säästäämään ;)