Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Klapikone

Tilaa klapikone, halkomakone, halkaisukone, puunhalkaisukone tai pikahalkomakone meiltä. Hyödynnä jopa -40% tarjous. 

Miksi tilata meiltä?
1. Suomen edullisimmat hinnat
2. 14 päivän palautusoikeus
3. Toimitus 0€ ja jopa 1 päivässä Lahden varastolta
4. 14 kk takuu
5. Täyttää Suomen turvallisuusvaatimukset

18 tuotetta.
Aktiiviset suodattimet
SEON pikahalkomakone 5T

SEON pikahalkomakone 5T

HUUTOKAUPPA!

Korkein tarjous:

30 €

Huutokauppa päättyy:

16.12.2020 18:00

SEON pikahalkomakone 8T

SEON pikahalkomakone 8T

HUUTOKAUPPA!

Korkein tarjous:

2 €

Huutokauppa päättyy:

09.12.2020 19:00

Klapikone eli halkomakone, halkaisukone, puunhalkaisukone tai pikahalkomakone

Halkomakone, tai tutummin ehkä klapikone, on apuväline halkojen tekemiseen. Klapikoneen avulla hoidat suuremmatkin halkosulkeiset todella tehokkaasti, nopeasti ja ilman ylimääräistä vaivaa. Halkomakone ei ole vain ammattilaisten työkalu. Se soveltuu erittäin hyvin myös kotiin, mökille sekä verstaalle. Tästä nopeampi versio on pikahalkomakone.

Mitä eroa on klapikoneella, halkomakoneella, halkaisukoneella, puunhalkaisukoneella tai pikahalkomakoneella?

Halkomakoneita kutsutaan monilla eri nimillä, mutta erjoa näillä on ainoastaan voimanlähteissä. Kotiin ja mökille sopii erittäin hyvin kineettinen halkomakone. Kineettinen halkomakone toimii sähkömoottorilla ja vauhtipyörillä. Sähkömoottorilla toimiva malli on polttomoottorikoneita hiljaisempi mutta etenkin ympäristöystävällisempi. Sähkömoottoreiden kanssa sinun ei tarvitse läträtä polttoaineiden ja öljyjen kanssa. Todella siistiä!

Kineettinen halkaisukone myös vertautuu hyvin polttomoottorimalleja sekä hydraulisia malleja vastaan. Preecon halkaisukoneet on testattu lujimmillakin puulajeilla YMPÄRI MAAILMAN. Klapi kuin klapi halkeaa vain parissa sekunnissa, eli jopa 6 kertaa nopeammin kuin muut koneet (halkaisu + työntäjän palautus). Kaksikätisen käytön ansiosta konetta on turvallista operoida.

Polttomoottorilla toimivat koneet ovat myös usein nopeita työvälineitä. Niitä on helpompi käyttää syrjäisissä paikoissa, jossa sähköä ei ole saatavilla. Polttoaineiden ja öljyjen kanssa leikkiminen on kuitenkin hankalaa ja likaista sekä vaatii enemmän kunnossapitoa.

Sähköhydrauliset mallit ovat myös hieman hiljaisempia ja ympäristöystävällisempiä, ja polttomottorikonetta parempi valinta asutetulle alueelle. Hydraulinen klapikone on hitaampi kuin esimerkiksi kineettinen. Hydrauliset mallit ovat myös huomattavasti raskaampia.

Ensimmäinen tehtävä halkomakonetta ostaessa on päättää tai tietää kuinka tehokas halkomakoneen tulee olla. Sinun tulisi pystyä vastamaan seuraavaan kolmeen kysymykseen halkomakoneen käytöstä, koska ne määrittelevät minkälaisen halkomakoneen tarvitset. Mikä on suurin halkojen läpimitta ? Käytätkö halkomakonetta tuoreisiin puihin vai käytätkö halkomakonetta kuiviin pieniin halkoihin, jotka ovat valmiita poltettavaksi takassa tai hellassa? Minkälaista puuta haluat halkoa ? Näiden kysymysten avulla löydät sinulle juuri sopivan koneen.

Klapikone 5t, 10t vai 15t?

Ensimmäinen kysymys: Mikä on suurin halon koko mitä minun täytyy tai haluan halkoa ? Tällä kysymysellä saat tietoon kuinka paljon halkomakone vaatii voimaa, jotta kone täyttää tarpeen. Halkomakoneiden halkaisuvoima määritetään tonneissa. Tonnin määritelmän voit ajatella niin, että ajattele halkaisukiila halon päässä valmiina halkaisemaan halko. Kiilan päälle lisätään painoa kiilan varasalla lyömisen sijasta. Ensin lisätään 100kg ja katsotaan uppoaaako kiila puuhun. Sitten 1tonni lisätään kiilan päälle, tämä riittää siihen että kiila uppoaa halkoon mutta jää jumiin eikä riitä puun halkaisemiseksi. Lopuksi kokeillaan 5tonnia, joka riittää halon halkaisemiseksi. Tämä ei realistista, mutta näin ymmärrät kuinka tonnit toimivat. Joten miten tiedät kuinka paljon tonneja tarvitaan ? Valitettavasti tarkkaa vastausta ei voi antaa, mutta muutamia suuntaviivoja on, kuinka valita oikea tonnimäärä.

Halkojen halkaisija

Halon halkaisijassa on suurin korrelaatio tonnilukuun. Halkaisija viittaa halon paksuuteen ja mitä paksumpi halko sitä enemmän voimaa tarvitaan halkaisemaan se. Kannossa on selvästi näkyvissä vuosirenkaat, jotka alkavat keskeltä ja ulkonevat ulos päin keskeltä.  Jokainen vuosirengas tekee puusta paksumman ja näin ollen tukevoittaa sitä, jolloin yksikin vuosirengas enemmän tarvitsee lisävoimaa jotta halon saa halkaistua. Yhden kuminauhan katkaiseminen on helppoa, mutta kahden kuminauhan katkaiseminen on jo hankalempaa. Näin myös paksummassa puussa on enemmän kerroksia, jolloin enemmän voimaa tarvitaan halkaisemaan se. Olemme kokemuksen perusteella löytäneet kertoimen, vaikkakin se ei ole kovin tarkka, kuinka laskea oikea tonni määrä. Kerroin on n. 0,25. Eli jos sinulla on 30cm halkaisijalla olevia halkoja tarvitset 25cm x 0,25 = 6,25T halkaisuvoiman. On tärkeä muistaa , että tämä kerroin koskee vain kuivaa puuta.

Vasta kaadettu vs kuivunut puu

Seuraava kohta on,jota tulee miettiä halkaisuvoiman osalta, minkälaisia puita tulet halkomaan. Tässä viitataan kuivaan sekä vasta kaadettu puuhun.  Vasta kaadetussa puu on vielä märkä sekä usein niissä on vielä vihreä vivahde.  Vasta kaadetun puun vahvistavat vuosirenkaat vielä taipuvat, jolloin ne ovat paljon vahvemmat kuin kuiveneen puun. Kun puu on kaadettu ranka alkamaan kuivumaan. On järkevää antaa puun kuivaa, koska tällöin se palaa paremmin ja on helpompi halkoa. Kun vuosirenkaat menettävät kosteuden, ne menettävät joustavuuden. Tämä tekee niistä helpommin halkaistavia. Esimerkkinä voidaan käyttää kuminauhaa, voit kokeilla kumpi on helpompi katkaista uusi kuminauha vai vanha kuminauha. Tämä pätee myös haloissa – kuivat halot vaativat vähemmän voimaa kuin tuore ja vasta kaadettu puu. Ylempänä annoimme kertoimen kuiville puille. Vasta kaadetulle puulle kerroin on eri ( ei ole tarkka ). Esimerkiksi vasta kaadettu märän puun halkaisija on 30cm ja kerroin on 0.48 eli 30cm x 0,48 = 14,4T eli tarvitset 14,4 tonnin halkaisuvoiman.

Puun tiheys

Puun tiheys tulee ottaa myös huomioon halkojen halkomisessa. Mitä tiheämpi puu sitä enemmän voimaa tarvitaan halkaisemaan puu. Eri puilla on eri tiheyksiä, mikä vaikuttaa niiden halkaistavuuteen. Tiheämmässä puussa on paksumpia kuituja ja se on vaikeampi halkaista. Kun olet halkomassa puita, sinulla todennäköisesti ei ole pääsyä tietokoneelle katsomaan eri puiden tiheyksiä jne, joten voit käyttää puun painoa arvioidessasi puun tiheyttä.  Tyypillisesti painavemmat halot ovat tiheämpiä kuin kevyemmät halot. Kokemuksen perusteella voit jo ajatella halkoa nostaessa, että tämä on painavempi ja vaatii enemmän voimaa halkaisuun. Ainoa tarkka testi määritellä puun tiheys on Janka kovuus testi. Janka testissä metallipalloon kohdistetaan painoa ja määritellään kuinka paljon painoa tarvitaan, että pallo uppoaa puuhun.

Puulaji               Kovuus              15cm                  30cm

Mänty                860                      6T                        15T                     

Koivu                 1470                    7T                        20T

Kuusi                 710                      6T                        15T

Kuten yllä oleva taulukko osoittaa antamanne kertoimet kuivalle ja märälle puulle eivät aina ole linjassa. Tosiasiassa ei ole mitään tiedettä kuinka määritellä oikea tonniluku. Tästä syystä suosittelemme ajattelemaan konservatiivisesti ja ottamaan voimmakkaamman halkaisukoneen kuin luulet tarvitsevan.

Jokainen puu on erilainen, jopa saman lajin puu, joten ei ole tarkkaa määritelmää kuinka paljon tonneja tarvitaan tämän tiheyden omaavan puun halkaisemiseen.

Sähkökäyttöinen hydraulinen halkomakone

Sähkökäyttöiset halkomakoneet ovat tyypillisesti hydraulisia halkomakoneita. Sähkömoottori on yleensä kiinnitetty rungon alopuolelle. Sähkömoottori pystyy tuottamaan enemmän voimaa kuin tavallinen ihminen, joten sähkökäyttöiset halkomakoneet yleensä pystyy halkaisemaan isompia halkoja kuin manuaaliset halkomistuotteet.  Yksi hydrailisten etu on, että ne painavat yleensä n. 40-50kg. Tämä saattaa vaikuttaa paljolta, mutta kun verrataan bensakäyttöisiin, jotka painavat 100+ kg, 40-50kg on siedettävä. 40-50kg halkomakonetta pystyy jo nostamaan kahden henkilön voimin autoon, joka auttaa liikkumisessa mikäli on tarvetta. Tarkista mahdolliset öljyvuodot mikäli liikutat autolla hydraulista konetta!

Ison miinuspuoli hydraulisissa sähkökäyttöisissä koneissa on alhainen tonniluku, jota ne pystyvät tuottamaan.

Pikahalkomakone ( kineettinen halkomakone)

Perinteisesti ajatellaan, että hydrauliset halkomakoneet ovat paras työkalu halkomiseen, mutta kineettiset halkomakoneet ovat tulleet markkinoille!Pikahalkomakone myydään

Pikahalkomakoneet eivät ole vielä parhaiten tunnettuja tuotteita tai halvimpia, mutta ne ovat tehokkaita ja useimmiten parempia kuin perinteiset hydrauliset halkomakoneet.

Useimmat pikahalkomakoneet voivat halkaista halon 2-3 sekunnissa ja voima syntyy vauhtipyörästä, joka saa syöttöenergian sähkömoottorista.

Käyttötarkoitus

Pikahalkomakoneen ( Kineettisen ) kaunes on sen kyky sopia mihin tahansa ympäristöön. Se sopii ammattilaisille ja kotiin sekä mökille. Kun tiedät miten halkomakonetta käytetään turvallisesti, se hoitaa halkomisen helposti!

Kuten kaikkien sähkötyökalujen kanssa – tarkista tuotteen ominaisuudet, että se sopii juuri sinun tarpeisiin.

Turvallisuus

Pikahalkomakoneen tuottama teho on ilmiömäinen ja kuten aina suurella voimalla toimiessa täytyy olla riittävät turvatoimet. Nopeuden ja vauhtipyörän energian takia tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

Pikahalkomakoneet toimitetaan käyttöohjeen kanssa. Käyttöohjeesta löydät turvallisuuteen liittyvät ehdotukset sekä suositeltavat suojavarusteet kuten silmä- ja korvasuojat, kypärä sekä turvakengät.timco pikahalkomakone

Tehokkuus

Pikahalkomakoneet ovat tehokkaita, mutta käyttämällä sitä väärin voit kohdata tehokkuusongelmia. Pikahalkomakoneet ovat luotettavia, kun niitä käytetään oikein, mutta väärinkäytettynä se voi toimia huonosti. Esimerkki väärinkäytöstä on käyttää pikahalkomakonetta yli sen kapasiteetin, jolloin mahdollisuus kone rikkoon on suuri. Siksi on tärkeä käyttää halkomakonetta rajojen sisällä.

Ominaisuudet

Poiketen muista halkomakoneista pikahalkomakoneella on ominaisuuksia, jotka antavat sille paremman tehokkuuden. Hydraulisten komponenttien sijaan halkaisukiila toimii vauhtipyörällä, joka pyörii sähkö- tai bensamoottorin avulla.

Vauhtipyörän teho ruokkii moottoria, joka vuorostaan tuottaa maximi voiman halkaisukiilaan. Se ei vaadi hydraulineistetiä tai öljyjä.

Ylläpito

Vaikka pikahalkomakoneessa ei ole hydraulisia osia jne., tulee vauhtipyörästä pitää huolta. Vauhtipyörä tulee pitää puhtaana ja tarkistaa sen toimivuus säännöllisesti. Käyttöohjeissa on laitteen huolto-opas.

Kone tulee olla puhdas, roskaton ja vauhtipyörän edessä ei saa olla esteitä. Myöskin osat tulee olla hyvin voideltuja ja mutterit sekä pulttien kireys tulee varmistaa! 

Missä pikahalkomakoneita myydään?

Niitä myyvät useat verkkokaupat, kuten me täällä preecolla. Tämän lisäksi niitä on myynnissä useissa piha ja puutarhaliikkeissä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että verkkokaupasta saat saman tuotteen keskimäärin huomattavasti edullisemmin.