Toimitus alk. 0€

30 päivän palautusoikeus

Halvat hinnat

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Klapikone

Klapikone nyt meiltä edullisesti. Valikoimasta myös halkomakone, pikahalkomakone, halkaisukone ja puunhalkaisukone. Tilaa klapikone nyt, ennen kuin tarjous loppuu.

Tuotteita yhteensä 19 kpl.

Näytetään 1-19 yht. 19 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

Klapikone eli halkomakone, halkaisukone, puunhalkaisukone tai pikahalkomakone

klapikoneHalkomakone, tai tutummin ehkä klapikone, on apuväline halkojen tekemiseen. Klapikoneen avulla hoidat suuremmatkin halkosulkeiset todella tehokkaasti, nopeasti ja ilman ylimääräistä vaivaa. Halkomakone ei ole vain ammattilaisten työkalu. Se soveltuu erittäin hyvin myös kotiin, mökille sekä verstaalle. Tästä nopeampi versio on pikahalkomakone. Jos sinulla on tukki, hanki ensin klapisirkkeli.

Ensimmäinen tehtävä halkomakonetta ostaessa on päättää tai tietää kuinka tehokas klapikone tulee olla. Sinun tulisi pystyä vastamaan seuraavaan neljään kysymykseen halkomakoneen käytöstä, koska ne määrittelevät minkälaisen halkomakoneen tarvitset. Mikä on suurin halkojen läpimitta ? Käytätkö halkomakonetta tuoreisiin puihin vai käytätkö halkomakonetta kuiviin pieniin halkoihin, jotka ovat valmiita poltettavaksi takassa tai hellassa? Minkälaista puuta haluat halkoa? Mikä on hinta katto? Näiden kysymysten avulla löydät sinulle juuri sopivan koneen.

Klapikone, halkaisukone, halkomakone, pikahalkomakone ja puunhalkaisukone - Erot

Klapikoneet tunnetaan monilla eri nimillä, mutta eroa näillä on ainoastaan voimanlähteissä. Kotiin ja mökille sopii erittäin hyvin kineettinen halkomakone. Kineettinen halkomakone toimii sähkömoottorilla ja vauhtipyörillä. Sähkömoottorilla toimiva malli on polttomoottorikoneita hiljaisempi mutta etenkin ympäristöystävällisempi. Sähkömoottoreiden kanssa sinun ei tarvitse läträtä polttoaineiden ja öljyjen kanssa. Käyttö on todella siistiä.

Kineettinen halkaisukone vertautuu hyvin polttomoottorimalleja sekä hydraulisia malleja vastaan. Preecon halkaisukoneet on testattu lujimmillakin puulajeilla ympäri maailman. Klapi kuin klapi halkeaa vain parissa sekunnissa, eli jopa 6 kertaa nopeammin kuin muut koneet (halkaisu + työntäjän palautus). Kaksikätisen käytön ansiosta konetta on turvallista operoida.

Polttomoottorilla toimivat klapikoneet ovat myös nopeita työvälineitä. Niitä on helpompi soveltaa syrjäisissä paikoissa, jossa sähköä ei ole saatavilla. Polttoaineiden ja öljyjen kanssa leikkiminen on kuitenkin hankalaa ja likaista sekä vaatii enemmän kunnossapitoa, joten sen hinta voi tulla loppujen lopuksi suureksi.

Sähköhydrauliset klapikone mallit ovat hieman hiljaisempia ja ympäristöystävällisempiä, ja polttomottorikonetta parempi valinta asutetulle alueelle. Hydraulinen klapikone on hitaampi kuin esimerkiksi kineettinen. Hydrauliset mallit ovat huomattavasti raskaampia.

Klapikone, halkomakone, halkaisukone, pikahalkomakone ja puunhalkaisukone - 5t, 10t vai 15t?

halkomakoneEnsimmäinen kysymys: Mikä on suurin halon koko mitä täytyy tai halutaan halkoa ? Tällä kysymyksellä saat tietoon kuinka paljon halkomakone vaatii voimaa, jotta kone täyttää tarpeen. Halkomakoneiden halkaisuvoima määritetään tonneissa. Tonnin määritelmän voit ajatella niin, että ajattele halkaisukiila halon päässä valmiina halkaisemaan halko. Kiilan päälle lisätään painoa kiilan varasalla lyömisen sijasta. Ensin lisätään 100 kg ja katsotaan uppoaako kiila puuhun. Sitten 1 tonni lisätään kiilan päälle, tämä riittää siihen että kiila uppoaa halkoon mutta jää jumiin eikä riitä puiden halkaisemiseksi. Lopuksi kokeillaan 5 tonnia, joka riittää halon halkaisemiseksi. Tämä ei realistista, mutta näin ymmärrät kuinka tonnit toimivat. Joten miten tiedät kuinka paljon tonneja tarvitaan, että klapikoneet ovat tarvittavan vahvoja? Valitettavasti tarkkaa vastausta ei voi antaa, mutta muutamia suuntaviivoja on, kuinka valita oikea tonnimäärä.

Halkojen halkaisija

Halon halkaisijassa on suurin korrelaatio tonnilukuun. Halkaisija viittaa halon paksuuteen ja mitä paksumpi halko sitä enemmän voimaa klapikone tarvitsee sen halkaisemiseen. Kannossa on selvästi näkyvissä vuosirenkaat, jotka alkavat keskeltä ja ulkonevat ulos päin keskeltä. Jokainen vuosirengas tekee puusta paksumman ja näin ollen tukevoittaa sitä, jolloin yksikin vuosirengas enemmän tarvitsee lisävoimaa jotta halon saa halkaistua. Yhden kuminauhan katkaiseminen on helppoa, mutta kahden kuminauhan katkaiseminen on jo hankalampaa. Näin myös paksummassa puussa on enemmän kerroksia, jolloin klapikoneet tarvitsevat enemmän voimaa halkaisemaan ne. Olemme kokemuksen perusteella löytäneet kertoimen, vaikkakin se ei ole kovin tarkka, kuinka laskea oikea tonni määrä. Kerroin on n. 0,25. Eli jos sinulla on 30cm halkaisijalla olevia halkoja tarvitset 25cm x 0,25 = 6,25T halkaisuvoiman. On tärkeä muistaa, että tämä kerroin koskee kuivaa puuta.

halkaisukoneKlapikone - Vasta kaadettu vs kuivunut puu

Seuraava kohta on, jota kannattaa miettiä halkaisuvoiman osalta, minkälaista puuta halkomakone tulee halkomaan. Tässä viitataan kuivaan sekä vasta kaadettu puuhun. Vasta kaadetussa puu on vielä märkä sekä usein niissä on vielä vihreä vivahde. Vasta kaadetun puun vahvistavat vuosirenkaat vielä taipuvat, jolloin ne ovat vahvemmat kuin kuivaneen. Kun puu on kaadettu ranka alkaa kuivumaan. On järkevää antaa puun kuivaa, koska tällöin se palaa paremmin ja on helpompi halkoa. Kun vuosirenkaat menettävät kosteuden, ne menettävät joustavuuden. Tämä tekee niistä helpommin halkaistavia. Esimerkkinä voidaan käyttää kuminauhaa, voi kokeilla kumpi on helpompi katkaista uusi kuminauha vai vanha kuminauha. Tämä pätee myös haloissa – kuivat halot vaativat vähemmän voimaa kuin tuore ja vasta kaadettu puu. Ylempänä annoimme kertoimen kuiville puille. Vasta kaadetulle puulle kerroin on eri (ei ole tarkka). Esimerkiksi vasta kaadetun halkaisija on 30 cm ja kerroin on 0.48 eli 30 cm x 0,48 = 14,4 T eli tarvitset 14,4 tonnin halkaisuvoiman.

Puun tiheys

Puun tiheys tulee ottaa myös huomioon halkojen halkomisessa. Mitä tiheämpi puu sitä enemmän voimaa klapikone tarvitsee halkaisemaan puut. Eri puilla on eri tiheyksiä, mikä vaikuttaa niiden halkaistavuuteen. Tiheämmässä puussa on paksumpia kuituja ja halkomakone vaatii enemmän voimaasen halkaisemiseen. Kun olet halkomassa puita, todennäköisesti ei ole pääsyä tietokoneelle katsomaan eri puiden tiheyksiä jne, joten voit käyttää puun painoa arvioidessa puun tiheyttä. Tyypillisesti painavemmat halot ovat tiheämpiä kuin kevyemmät halot. Kokemuksen perusteella voi jo ajatella halkoa nostaessa, että tämä on painavempi ja vaatii enemmän voimaa halkaisuun. Ainoa tarkka testi määritellä puun tiheys on Janka kovuus testi. Janka testissä metallipalloon kohdistetaan painoa ja määritellään kuinka runsaasti painoa tarvitaan, että pallo uppoaa puuhun.

Jokainen puu on erilainen, jopa saman lajin puu, joten ei ole tarkkaa määritelmää kuinka paljon tonneja tarvitaan tämän tiheyden omaavan puun halkaisemiseen.

Eri tyyppejä

pikahalkomakoneSähkökäyttöinen hydraulinen klapikone

Sähkökäyttöiset halkomakoneet ovat tyypillisesti hydraulisia halkomakoneita. Sähkömoottori on yleensä kiinnitetty rungon alapuolelle. Sähkömoottori pystyy tuottamaan enemmän voimaa kuin tavallinen ihminen, joten sähkökäyttöiset klapikoneet yleensä pystyvät halkaisemaan isompia halkoja kuin manuaaliset halkomistuotteet. Yksi hydrailisten etu on, että ne painavat yleensä n. 40-50 kg. Tämä saattaa vaikuttaa paljolta, mutta kun verrataan bensakäyttöisiin, jotka painavat 100+ kg, 40-50 kg on siedettävä. 40-50 kg halkomakonetta pystyy jo nostamaan kahden henkilön voimin autoon, joka auttaa liikkumisessa mikäli on tarvetta. Tarkista mahdolliset öljyvuodot mikäli liikutat autolla hydraulista konetta. Ison miinuspuoli hydraulisissa sähkökäyttöisissä koneissa on alhainen tonniluku, jota ne pystyvät tuottamaan.

Pikahalkomakone (kineettinen halkomakone)

Perinteisesti ajatellaan, että hydrauliset halkomakoneet ovat paras työkalu halkomiseen, mutta kineettiset halkomakoneet ovat tulleet markkinoille. Pikahalkomakoneet eivät ole vielä parhaiten tunnettuja tuotteita tai halvimpia, mutta ne ovat tehokkaita ja useimmiten parempia kuin perinteiset hydrauliset halkomakoneet. Useimmat pikahalkomakoneet voivat halkaista halon 2 - 3 sekunnissa ja voima syntyy vauhtipyörästä, joka saa syöttöenergian sähkömoottorista.

Klapikoneet - Ominaisuudet

Poiketen muista halkomakoneista pikahalkomakoneella on ominaisuuksia, jotka antavat sille paremman tehokkuuden. Hydraulisten komponenttien sijaan halkaisukiila toimii vauhtipyörällä, joka pyörii sähkö- tai bensamoottorin avulla. Vauhtipyörän teho ruokkii moottoria, joka vuorostaan tuottaa maksimi voiman halkaisukiilaan. Se ei vaadi hydraulinesteitä tai öljyjä.

Käyttötarkoitus

Pikahalkomakoneen (kineettisen) kauneus on sen kyky sopia mihin tahansa ympäristöön. Se sopii ammattilaisille ja kotiin sekä mökille. Kun tiedät miten halkomakonetta käytetään turvallisesti, se hoitaa halkomisen helposti. Kuten kaikkien sähkötyökalujen kanssa – tarkista tuotteen ominaisuudet, että se sopii juuri sinun tarpeisiin.

puunhalkaisukoneTurvallisuus

Pikahalkomakoneen tuottama teho on ilmiömäinen ja kuten aina suurella voimalla toimiessa täytyy olla riittävät turvatoimet. Nopeuden ja vauhtipyörän energian takia pitää noudattaa erityistä varovaisuutta. Pikahalkomakoneet toimitetaan käyttöohjeen kanssa. Käyttöohjeesta löydät turvallisuuteen liittyvät ehdotukset sekä suositeltavat suojavarusteet kuten silmä- ja korvasuojat, kypärä sekä turvakengät.

Tehokkuus

Halkomakoneet ovat tehokkaita ja luotettavia, mutta käyttämällä sitä väärin voit kohdata tehokkuusongelmia. Esimerkki väärinkäytöstä on kuluttaa pikahalkomakonetta yli sen kapasiteetin, jolloin mahdollisuus kone rikkoon on suuri. Siksi on tärkeä käyttää halkomakonetta rajojen sisällä.

Ylläpito

Vaikka pikahalkomakoneessa ei ole hydraulisia osia jne., tulee vauhtipyörästä pitää huolta. Vauhtipyörä kannattaa pitää puhtaana ja tarkistaa sen toimivuus säännöllisesti. Käyttöohjeissa on laitteen huolto-opas. Koneen on oltava puhdas, roskaton ja vauhtipyörän edessä ei saa olla esteitä. Myöskin osat tulee olla hyvin voideltuja ja mutterit sekä pulttien kireys pitää varmistaa.

Missä pikahalkomakoneita myydään?

Niitä myyvät useat verkkokaupat, kuten me täällä Preecolla. Tarjoamme laadukkaat klapikoneet joiden hinta on edullinen. Tämän lisäksi niitä on myynnissä useissa piha ja puutarhaliikkeissä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että verkkokaupasta ostettujen tuotteiden hinta on yleensä edullisempi.