Toimitus alk. 0€

30 päivän palautusoikeus

Halvat hinnat

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Lasten mönkijät

Tilaa paras lasten mönkijä ja minimönkijä meiltä. Lasten mönkijät ja minimönkijät tarjous jopa -30%. Saatavilla sähkö- ja bensakäyttöiset mönkijät.

Miksi ostaa Lasten mönkijä Preeco.fi:stä?

1. 6v kokemus lasten mönkijöistä
2. Suomen edullisimmat lasten mönkijät
3. 30 päivän palautusoikeus
4. Toimitus alkaen 0€ ja jopa 1 päivässä
5. 100% suomalainen

Tuotteita yhteensä 22 kpl.

Näytetään 1-22 yht. 22 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

Mikä on lasten mönkijä ja minimönkijä?

lasten-mönkijäMaastomönkijä, tai tutummin mönkijä, on suunniteltu liikkumiseen vaihtelevissa maastoissa. Mönkijöissä on kahvat ohjausta varten ja penkki jolla kuljettaja istuu. Mönkijöissä voi olla jopa 1000 kuutioinen moottori. Tunnistettuaan tarpeen pienempimoottorisille mönkijöille, valmistajat alkoivat tekemään minimönkijöitä. Sen lisäksi, että näissä on pienemmät moottorit, niissä on tehokkaat ja helpommin käsiteltävät jarrut, sekä muita turvallisuustekijöitä, jotka tekevät ajamisesta turvallisempaa.

Taloudellinen lasten mönkijä ja minimönkijä

On olemassa useita laadukkaita mönkijöitä, jotka maksavat murto-osan brändituotteiden hinnasta, vaikka niissä on merkkiä lukuun ottamatta samat ominaisuudet. Viisas ostaja kuitenkin käyttää satasia tuhansien sijaan, voiden silti nauttia kaikista ominaisuuksista mitä mönkijä tarjoaa. Kilpailukykyinen hinta johtuu mönkijöissä siitä, kuka sen kasaa. Kiinassa mönkijöiden kasaus on huomattavasti länsimaita edullisempaa. Kannattaa ottaa myös huomioon, että mönkijät saattavat vaatia viimeistelyasennusta, joka tuo myöskin hintaa alaspäin. Toinen kestävyyteen vaikuttava tekijä on vauhti ja voima. Hitaamman mönkijän runko ja moottori ovat vähemmällä stressillä kuin tehokkaamman ja tästä syystä se kestää paremmin. Pienemmät ja vähemmän tehokkaat lasten mönkijät kestävät siis isompia paremmin. Kannattaa varmistaa, että ostamaasi mönkijään on mahdollista saada varaosia. Kuten muutkin ajoneuvot, lasten mönkijä saattaa hajota - varsinkin jos sitä käytetään hankalassa maastossa, ajetaan aggressiivisesti ja kulkuvälinettä viedään sen äärirajoille. Kun siis valitaan jälleenmyyjää, tarkasta että on mahdollista ostaa tai tilata ostettuun mönkijään varaosia.

Preeco myy suurta valikoimaa ajoneuvoja joihin kuuluu kumivenelasten mopo ja sähköpotkulauta. Kaikkiin tuotteisiimme on saatavilla varaosia tarpeen vaatiessa. Käyttäjät voivat helposti löytää useita eritasoisia mönkijöitä ja valita niihin sopivia lisävarusteita. Kaikilla tuotteilla on ilmainen toimitus lähimpään noutopisteeseen, ellei toisin mainita. Voit keskustella asiakaspalvelijoiden kanssa sähköpostitse tai soittamalla. Kaikissa 110-kuutioisissa mönkijöissä on automaattinen vaihteisto. Tehokkaimmissa minimönkijöissä on 4 tahti moottori, jolla pääsee jopa 50 km/h nopeuteen. Ellei toisin ole mainittu, kaikissa malleissa on edessä tukijousitus ja edessä rumpu/levyjarrut. Valitse monista eri värivaihtoehdosta, jotka sisältävät värit, kuten sininen, punainen, oranssi, valkoinen ja näiden lisäksi tietysti monia erikoissävyjä.

Miten valita sopiva lasten mönkijä tai minimönkijä?

lasten-mönkijä-hintaOn tietenkin selvää, että yksi ja sama mönkijä ei sovi koko perheelle. Saadakseen parhaan mahdollisen ilon ja hyödyn, valitse minimönkijä ikäsuosituksen ja kokemuksen perusteella. Mönkijällä ajaminen on helpompi oppia kuin minicrossilla. Aloittelevalle ajajalle nelipyöräiset ovat helpompia, mukavampia ja turvallisempia. Aloitteleva kuljettaja tulee oletettavasti käyttämään mönkijää maastoajamiseen. Mönkijät, jotka on tarkoitettu työkäyttöön tai maatilalle, eivät ole optimaalisia vapaa-ajankäyttöön.

Tässä on neljä peruskategoriaa - kaikenikäisille ja -kokoisille sopiva vaihtoehto

  • - 50cc mönkijä ja alle – paras lapsille 11 vuoden ikään saakka
  • - 70cc – 110cc mönkijä – 12-15 vuotiaille lapsille
  • - 125cc – 250cc mönkijä – aloittelijateinille tai aikuiselle
  • - 250cc mönkijä ja isompi – kokeneille kuskeille

Ylläolevat suositukset ovat suuntaa antavia. Kehittynyt 10-vuotias, jolla on mönkijäkokemusta, saattaa kokea 70cc mönkijän tylsäksi ja pieneksi. Siitä huolimatta on aina turvallisempaa aloittaa pienemmästä kuin liian isosta.

Aloittelijoiden tulisi suosia mönkijöitä, joissa on automaattivaihteisto. Aloittelijat voivat helposti kontrolloida kaasua, ja automaattikytkin vähentää kytkimen palamisen riskiä, joka saattaa aiheuttaa vaihteiston hajoamisen. Tarakat eivät ole sopivia lasten käyttämiin mönkijöihin; tarakan paino muuttaa mönkijän painopistettä vähentäen vakautta ja huonontaa näkyvyyttä.

Mönkijän hinta voi nousta huomattavasti, erityisominaisuuksien ja lisävarusteiden takia. Korkeammalle hinnoitellut mallit, jotka sisältävät esimerkiksi takajousituksen, ohjaustehostimen tai manuaalisen kytkimen, eivät ole tarkoitettu aloittelijoille. Muista, että aloittelijana kaatuu todennäköisesti muutamia kertoja. Säästä rahaa laadukkaampaan ja paremmin varusteltuun mönkijään, kunnes kuljettaja on oppinut kaikki perustekniikat mönkijällä ajamisesta. Missä tahansa harrastuksessa on aina viisaampi aloittaa pienemmästä ja nostaa tasoa, kun taidot karttuvat ja ajotekniikka paranee.

Mönkijät – Turvallisuudessa muista perusteet

Johtuen kokemattomuudesta ja turvallisuuden laiminlyönnistä, alle 16-vuotiaat aiheuttavat 1/3 mönkijäonnettomuuksista. Monet onnettomuudet saattavat olla niin vakavia, että ne vaativat sairaalahoitoa. Päävammat ovat kaikkein yleisimmin raportoitu vamma liittyen mönkijäturmiin. Näin ollen muista, että kuljettajan tulee pitää aina kypärää päässään ajaessaan mönkijällä.

Vanhempien pitäisi miettiä lastensa henkistä ja fyysistä ikää harkitessaan millaisen mönkijän heille ostaa. Fyysiset ominaisuudet sisältävät sekä koon että voiman ja heidän visuaaliset kykynsä ja koordinaatiokyvyn. Henkisellä osaamisella tarkoitamme päättelykykyä, ymmärrystä ja kuria. Vanhemmat saattavat yliarvioida lastensa osaamistason ja taidot, joten voi olla viisasta pyytää tähän apua joltain toiselta aikuiselta henkilöltä. Monet vanhemmat unohtavat turvallisuustekijät miettiessään enemmän kuinka hieno lasten mönkijä on ulkoisesti. Katso nämä ominaisuudet kun valitset mönkijää:

minimönkijäJousitusjärjestelmä

Moni kehittynyt jousitusteknologia käyttää kierrejousia iskunvaimentimien kanssa, jotka tekevät ajokokemuksesta miellyttävän ja tasaisen. Toisaalta mönkijät jotka käyttävät vain pallojousia ovat alttiita tärinälle, ja kovassa vauhdissa kyyti saattaa olla pomppivaa

Jarrut

Joissakin mönkijöissä on ainoastaan takajarrut, toisissa on sekä etu- että takajarrut erikseen. Aloittelijoiden täytyy opetella käyttämään jarruja oikein pitääkseen ajoneuvon hallinnassaan, mikäli äkkijarrutukselle tulee tarvetta.

Jalkatuet

Takalokasuojat ja jalkatuki tulisi olla suunniteltu niin, että kuljettajan jalka ei voi päätyä renkaan alle tai väliin.

Kuumat moottorinosat

Kuumat moottorinosat kuten äänenvaimennin tai pakoputki tulisi olla sellaisessa paikassa, johon kuljettaja ei voi polttaa itseään. Hyvin suunniteltu mönkijä estää kuivien palavien roskien päätymisen kuumien osien lähelle estäen näin turhia tulipaloja.

Älä ylenkatso oikeaa varustelua kun ajat mönkijällä. On tärkeää käyttää kypärää; sen tulisi olla oikean kokoinen ja turvallisesti kiinnitetty. Katso turvallisuusohjeet, jos et ole varma millaiset suojavarusteiden kuuluisi olla. Ajolasit ja polvi- sekä olkasuojat ovat myös erittäin varteenotettavia suojavarusteita. Oikeanlaiseen varusteluun kuuluu mönkijässä kiinni olevat valaisimet ja lippu parempaa näkyvyyttä varten. Huomio, että mönkijöiden renkaat on suunniteltu off-road-ajamiseen, ei maantiekäyttöön. Mönkijöiden renkaat pureutuvat aggressiivisesti tiehen, mikä nostaa keulimisen tai ajoneuvon hallinnan menettämisen riskiä sileällä tiellä.

Mönkijät - Kunnossapito ja säilytys

Ajosesongin aikana on viisasta suojata lasten mönkijä pressulla tai muulla vedenkestävällä hupulla jos autotallia tai katosta ei ole saatavilla. Pidempiaikaista säilytystä varten lue seuraavat ohjeet, jotta minimönkijä kestäisi mahdollisimman pitkään:

Tyhjennä tankki ja säilö polttoaine johonkin muualle

Bensa menee vanhaksi ajan myötä. Kun laitat mönkijän talvisäilöön, tyhjennä tankki tai lisää tankkiin bensiinin käyttöajanpidentäjää, jotta se säilyy käyttökelpoisena. Huomaa, että tyhjä tankki ruostuu helpommin kuin sellainen jossa on jotain sisällä, joten bensiinin jatkaja voi olla parempi vaihtoehto.

Poista, puhdista ja lataa akut – Ilman latausta akku tyhjenee

Poista akku, tarkasta akkuveden määrä (jos alentunut, täytä) ja puhdista navat ja akkukotelo vedellä ja ruokasoodalla. Lataa akku joka kuukausi akkulaturilla.

Vaihda öljyt ja filtterit

Ja jos aiot varastoida mönkijää useita kuukausia, irrota sytytystulpat ja lisää ruokalusikallinen moottoriöljyä jokaiseen sylinteriin ja käännä moottoriin virtaa muutaman kerran kuitenkaan käynnistämättä sitä. Vaihda sytytystulpat.

Suojaa mönkijän ulkonäköä

Kun metalli hapettuu ja muovi sekä vinyyli haalistuu ajan myötä, on hyvä idea pestä ja vahata mönkijän pinnat. Varmista, että ketjut on hyvin voideltu. Suihkuta voiteluöljyä pakoputkeen estääksesi ruostumista ja lukitse pakoputken suu, jotta sinne ei pääse pesimään hyönteisiä tai pieniä eläimiä.

Renkaat

Täytä renkaat valmistajan suosituspaineeseen, nosta mönkijä tunkkien tai palikoiden päälle vähentääksesi stressiä jousituksilta. Aseta telineet juuri tukivarren alle. Varmista, että mönkijä on tukevasti paikallaan eikä pääse kaatumaan. Ellei maa pääse jäätymään, ei ole tarpeellista nostaa renkaita kokonaan pois lattialta. Puupalikan, muovin tai kumin käyttäminen renkaan ja maan välissä on sallittua, jos renkaita ei ole mahdollista nostaa pois maasta.

Mönkijän peittäminen

Säilytä lasten mönkijä autotallissa tai peiteltynä niin, ettei se jäädy talvella. Kun peittelet mönkijää, käytä jotain muuta materiaalia kuin muovia. Muovi säilöö kosteutta mikä aiheuttaa osien ruostumista ja edistää homehtumista.

Mönkijällä ajaminen hiekassa, mudassa tai lumessa

minimönkijä-tarjousTässä artikkelissa on aiemmin ollut maininta mönkijäkursseista joissa kerrotaan turvallisuudesta; nämä kurssit opastavat aloittelijoille oikeita tekniikoita jotta voit käyttää mönkijää turvallisesti. On myös aiemmin mainittu että mönkijän käyttäminen vaatii samoja taitoja kuin pyörällä ajaminen, ja jos lapsesi osaa ja tykkää ajaa polkupyörällä, hän todennäköisesti myös nauttii mönkijällä ajamisesta.

Syvässä hiekkassa, mudassa tai lumella ajaminen on haastavampaa. Muutama yksinkertainen ohjeistus auttaa:

Vähennä rengaspainetta

Jos ajetaan syvässä hiekassa tai lumessa, rengaspaineen lasku parantaa pitoa. Mitä kuivempaa hiekkaa, sen alhaisempi rengaspaineen pitäisi olla. Tämä jakaa mönkijän painon laajemmalle alueelle ja lisää kitkaa. Huomioithan että tämä vähentää maavaraa, joten älä mene korkeiden kasojen ylitse mönkijällä. Jos laten mönkijä jää kiinni syvään hiekkaan, laske rengaspainetta edelleen, mutta nosta rengaspaineet heti takaisin kun olet saanut mönkijän taas liikkeelle. Tarkoitus olisi lipua hiekan päällä sen sijaan että uppoat siihen; tästä syystä on tärkeää, että kaikissa renkaissa on sama paine. Epätasaiset rengaspaineet aiheuttavat mönkijän luisumista kun se liikkuu eteenpäin, mikä lisää keulimisen ja ympäripyörähtämisen riskiä.

Ajaminen mudassa

Anna mönkijälle kaasua nätisti ja rauhallisesti ilman että renkaat lähtevät sutimaan. Anna hiukan enemmän kaasua kun menet syvempiin, mutaisempiin maastoihin. Jos renkaat alkavat sutia, käännä eturenkaita kun samalla hiukan hidastat. Se vähentää sutimista.

Lumi

Opeta kuljettajalle ero kovan ja pehmeän lumen välillä. Kova lumi on vakaampaa mutta paljon liukkaampaa ja saattaa paikka paikoin lähennellä jopa jäätä. Tätä yleensä tapahtuu silloin kun lumi pääsee osittain sulamaan ja jäätymään uudelleen. Kovalla lumella ajaminen on siksi hankalampaa pehmeällä lumella. Vältä etenkin jyrkkiä mäkiä.

Yhteenveto

Mönkijällä ajaminen on mukavaa puuhaa ja sopii kaikenikäisille. Se on aktiviteetti joka miellyttää varsinkin nuoria ja sopii koko perheen retkiin. Saadaksesi lajista kaiken mahdollisen irti, varmista että valitset kuljettajan iälle ja taidoille sopiva tuotteet. Muista turvallisuus ennen kaikkea. Älä myöskään unohda asianmukaista huoltoa ja varastointia, jotta harrastus ei lopu lyhyeen laitteiden hajotessa.

Hauskat minimönkijät lapsille ja lapsenmielisille saat Preeco:lta. Sähkö- tai bensakäyttöinen minimönkkäri on erinomainen valinta lapsen ensimmäiseksi menopeliksi.