Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Kumiveneet

Kumiveneet

Tilaa paras kumivene meiltä. Kumiveneet jopa 40% tarjouksella. 

Miksi ostaa kumivene Preeco.fi:stä?
1. 6v kokemus kumiveneistä
2. Suomen edullisimmat kumiveneet
3. 14 päivän palautusoikeus
4. 12k takuu
5. Toimitus 0€ ja jopa 1 päivässä
6. 100% suomalainen
7. Lahden varastolta

43 tuotetta.

Aktiiviset suodattimet

kumiveneKumivene - Osto-opas

Lämpimästä kesäpäivästä nauttiminen rauhallisella järvellä on mukavampaa, jos sinulla on oma vene. Veneestä kalastaminen on myös mukava harrastus, ehkä siksi se on Suomen suosituin harrastus. Tai ehkä haluat vain ajella joen vartta pitkin tai harrastaa muita vesiaktiviteetteja, jotka vaativat veneen. Kumivene on edullinen ja kätevä tapa toteuttaa nämä haaveet. Meiltä löydät pienet ja suuret kumiveneet. Parhaan kokemuksen saamiseksi, haluat itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Kannattaa katsoa meidän valikoimista ainakin tarjous kumiveneet, sillä niissä on paras hinta-laatusuhde.

Kumivene - Miten löydän itselleni sopivan mallin?

Veneen hankinnassa kannattaa ottaa useita eri asioita huomioon. Veneen käyttötarkoitus, käyttöympäristö, varastointi ja sen kellutus ovat kaikki tärkeitä asioita mitä ottaa huomioon hankinnassa. Markkinoilta löytyy monia eri materiaaleja ja malleja, joten muutama tärkeä kysymys lienee paikallaan tarpeen selvittämiseksi.

 • Missä käytän venettäni?
 • Missä varastoin sen mikäli en käytä sitä?
 • Miten usein se täytyy tyhjentää varastointia varten?
 • Haluanko soudettavan mallin vaiko moottorillisen?

UV-säteet haurastuttavat kumiveneen rakennetta, mikäli vene seisoo pitkiä aikoja auringon armoilla. Tämän takia vene kannattaa laittaa suojaan auringolta heti käytön jälkeen.

Kun olet vastannut näihin kysymyksiin, seuraava askel on kerätä mahdollisimman paljon hyvää tietoa eri venemalleista joita markkinoilla on tarjolla. Jos olet vailla näitä tietoja kannattaa sinun jatkaa lukemista hankintapäätöksesi tueksi.

Kumivene - Miten valitsen kestävän mallin?

Useat ihmiset takertuvat veneissä valmistusmateriaaleihin ensimmäisenä, mutta se ei välttämättä ole tärkein aspekti hankintaan. Jokaisessa kumiveneessä on saumat jotka kertovat miten vene on rakennettu. Jotkut saumat on yhdistetty reunat vastakkain, kuten vaatteet yleensä ommellaan. Toiset on valmistettu vetämällä materiaali yli, jolloin rakennuspalojen väliin jää tuplakerros kangasta. Kaikki saumat valmistustavasta huolimatta varmistetaan liimaamalla. Reunat vastakkain valmistetut veneet ovat kestävämpiä, mutta niiden valmistuksessa menee enemmän aikaa, joten siten valmistetut veneet yleensä maksavat enemmän.

Tuplavarmistettu sauma on veneessä paras. Mahtavat valmistusmateriaalit eivät merkitse mitään, ellei saumoja ole valmistettu oikein. Halusitpa mahtavan kumiveneen kalastuskäyttöön tai vain aavalla kellumiseen, kaikissa veneissä tämä on tärkeä ominaisuus.

Tietyt kohdat veneestä olisi myös hyvä olla vahvistettu, koska osa veneestä joutuu kovemmalle koetukselle kuin muu rakenne. Veneen pohja, perä ja hinauspaikat ovat tärkeimmät vahvistettavat kohdat. Kiinnitä huomiota etenkin perän vahvistuksiin, mikäli aiot hankkia kumiveneen moottorilla.

Meidän kumiveneissä hinta ja laatusuhde kävelee käsikädessä. Halpa kumivene on usein hyvä vaihtoehto kun etsit kumivenettä satunnaiseen käyttöön. Kalliit kumiveneet ovat kestävä vaihtoehto, esim kesän kalastuskseen.

Kumivene - Valitse sinulle oikea malli useista eri vaihtoehdoista

Nykyään kumiveneistä on tarjolla montaa eri mallia. Eri muotoiset veneet on tarkoitettu eri käyttöön, joten niiden eroihin kannattaa myös perehtyä muiden ominaisuuksien lisäksi. Haluatko pienemmän ja kevyemmän veneen vai suuremman ja jäykkemmän? Onko tarkoitus hankkia lasten kumivene vai kumivene kalastukseen?

Ensimmäinen huomioon otettava seikka venetyypeissä on se, aiotko käyttää veneessä moottoria, vai meloa käsin. Joissain veneissä on pehmeä perälauta ja toisissa kova. Kovempi perälauta kannattaa suurempaa moottoria. Mikäli et suunnittele hankkivasi perämoottoria lainkaan, et tarvitse kovaperäistä venettä.

Joissain kumiveneissä on hieman jäykkä runko. Tämä vahvistaa rakennetta ja tekee sen täyttämisestä helpompaa, koska koko veneen sijaan ilmalla täyttyvät vain veneen kellukkeet. Jäykkärunkoinen vene on hankalampi varastoida, koska yleensä runkoa ei saa pieneen tilaan. Nämä veneet ovat myös painavempia, mutta kestävät paremmin rantautumista.

Jos aiot täyttää ja tyhjentää veneesi jokaisen käyttökerran jälkeen, paras kumivene sinulle on sellainen, jossa on täytettävä pohja. Tällöin veneen rakenne on kevyempi ja helpompi kuljettaa sekä käsitellä. Ne eivät ole yhtä jäykkiä kuin muut kumiveneet, mutta silläkin voit päästä rentoutumaan vesistöön avian yhtä hyvin.

Kumiveneet ja niiden hintataso

Jos etsit edullista ja hinta-laatu suhteeltaan hyvää venettä, on nettikaupasta hankkiminen kätevintä vertailun kannalta. Voit löytää hyvälaatuisen kumiveneen n. 100€ hintaan. Pikkukumiveneet jotka on tarkoitettu lähinnä hupikäyttöön, yleensä maksavat n. 50€. Mikäli budjettisi on noin 350€ tai vähän yli, voit löytää laadukkaamman ratkaisun käyttöösi. Myös rakennevaihtoehdot ovat laajemmat tässä hintaluokassa. Jotkut kumiveneet on hinnoiteltu jopa 2000€ asti, mutta suurin osa käyttäjistä pärjää n. 600€ veneellä mainiosti.

Kumivenemallien vertailu

1. Kumivene 200

Tämä yhden ihmisen vihreä-keltainen kaunokainen rakentuu kolmesta tavallisesta ilmakammiosta ja täytettävästä pohjasta. Teoriassa kaksi pienempää henkilöä voi mahtua veneeseen, mutta mikäli kyse on aikuisista, en lähtisi sitä kokeilemaan. Älä anna matalan hinnan huijata, Kumivene 200 sisältää moottorinasennustarvikkeet ja airon pidikkeet. Vene on valmistettu vinylistä ja se kantaa 200kg

2. Kumivene 300

Tämä on kahden ihmisen vene, eikä sitä ole suunniteltu raskaaseen kuormaan. Se on kumivene, kun lähtee kaverin kanssa esimerkiksi kalastamaan tai viettämään kesäpäivää järvelle. Veneeseen rakennetut aironpidikkeet ovat tukevat mutta varo, sillä tämä pikku venho 265kg, joten älä ota ylimääräisiä ihmisiä mukaan veneeseen.

3. Kumivene 400

Jos haluat lähteä kolmen kaverisi kanssa mukavasti kalareissulle ja haluat veneen kantavan vielä tarvikkeetkin, eli pääasiassa kaljat ja syötit, jäävät edulliset vaihtoehdot melko vähiin. Tämän vuoksi Kumivene 400 on sopiva ratkaisu. Siihen mahtuu 4 henkeä valmistajan mukaan ja on paras valinta hinta-laatu suhteeltaan. Siihen suunniteltu i-palkki tukee pohjaa, jolloin vene on tukevampi kun kaveri nappaa elämänsä kalansaaliin. Veneessä on moottorin asennustarvikkeet ja puhallettavat istuinpehmusteet.

4. Kumivene 320x150 alumiini

Tämä on 4 ihmisen vene, mutta kaikista arvostelluista veneistä, tämä on laadukkain ja tukevin. Se on triplavahva, kirjaimellisesti. Siinä on kolme erillistä materiaalikerrosta joka suojaa rakennetta pieniltä rei’iltä rantautumiselta, ja muilta kumiveneiden vaaratilanteilta. Veneessä on myös ilmatäytteinen köli saatavilla, joka parantaa veneen käsiteltävyyttä ja ohjattavuutta. Alumiinipohja jäykistää rakennetta vakaamman veneilyn takaamiseksi. Pumppu kuuluu pakettiin niin kuin pyörivät airotelineetkin.

Missä kumivenettä kannattaa säilyttää?

On vain kaksi vaihtoehtoa säilyttää kumivenettä: joko vedessä jatkuvasti (joka ei ole hyväksi veneen käyttöiälle) tai varastoida se aina kun vene ei ole käytössä.

Jos venettä pidetään vedessä suurimman osan aikaa, sen pohja alkaa kasvaa levää ja on altis tuhoisille mereneläville. Sadevettä kertyy veneeseen ja kellukkeet ovat auringonvalon armoilla.

Jos vene nostetaan vesiltä varastointiin, on myös kaksi vaihtoehtoa: 1. se joko tyhjennetään ja taitellaan talteen, tai 2. vedetään trailerilla varastointipaikkaan.

Jos vene varastoidaan väliaikaisesti, se tarkoittaa että venettä käytetään silloin tällöin. Suosittelemme pitämään PVC:stä valmistetun veneen hyvin ilmastoidussa tilassa suojassa valolta. Älä varastoi venettä laatikkoon, koska kosteus tekee siellä tuhojaan veneelle.

Jos vene pidetään trailerilla, on suositeltavaa parkeerata se esimerkiksi autotalliin tai muuhun varjoisaan paikkaan. Jopa suojapeite auttaa pitämään veneen suojassa sitä vahingoittavilta elementeiltä. Mikäli autotallia tai muuta suojaa ei ole saatavilla, on käytettävä suojakangasta.

Jos asut kerrostalossa tai sinulla on varastointitilaa vähän tai sinulla ei ole traileria käytössä, kannattaa valita kumivene ilmapohjalla. Jos varastointitila on rajoitettu, tällainen vene mahtuu pienempään tilaan kätevämmin kuin kovapohjainen.

Ilmapohja

 • Ilmapohjaiset veneet ovat kevyempiä.
 • Tukeva kävellä tai vaikka hyppiä jos haluaa.
 • Venettä ei tarvitse koota, ilmat sisään ja menoksi vain!
 • Pääsee plaaniin nopeammin ja helpommin koska vene on kevyempi.
 • Imee värinän ja tärähtelyn ja on mukavampi ajettava kuin kovapohjainen vene.
 • Joustaa aaltojen mukaan paremmin.

Kovapohja

 • Vaneri tai alumiinipohjalla varustettu vene on painavampi kuin ilmapohjainen
 • Se tekee venestä jäykemmän.
 • Parempi suorituskyky suuremmilla moottoreilla (9,8 hv ja sitä enemmän).
 • Suositellaan kaikkiin malleihin erityisesti jotka ovat suurempia
 • Päällys ei puhkea tai repeä terävistä esineistä.
 • Suunniteltu veneisiin jotka täytetään ja tyhjennetään kerran tai kaksi venekauden aikana
 • Erityisesti kalastajien suosiossa, koska koukut saattavat tehdä tuhojaan

Suosittelemme ilmatäytettyä pohjaa

 • Jos aiot täyttää ja tyhjentää veneen usein
 • Jos et halua veneestäsi kovin raskasta
 • Jos haluat helposti siirrettävän veneen, ilmapohjainen on helpommin kuljetettavissa.

Suosittelemme kovapohjaa:

 • Jos sinulla on teräviä esineitä veneen pohjalla säännöllisesti (myös painava koira n. 20kg)
 • Jos haluat pitää veneesi täynnä ilmaa suurimman osan ajasta.

Mikä ero on kovapohjalla ja ilmapohjalla?

Ilmapohja kuuluu veneen rakenteeseen ja on sen sisällä valmiiksi. Sen kasaaminen tapahtuu rullaamalla vene auki ja täyttämällä ilmakammio ilmalla. Pohjan pystyy myös irroittamaan mikäli se tarvitsee joskus korjausta tai vaihtoa. Kovapohja toimitetaan yleensä 4-5 osassa erillään kellukkeista. kovapohja on raskas ja vaatii hieman asentamista. Se toimii parhaiten veneessä, jota siirretään trailerilla kokonaisena tai on vedessä suurimman osan ajasta. Sinun tarvitsee vain löytää lähin veneenlaskuramppi ja laskea se vesille.

Kovapohjaiset veneet ovat kestävämpiä ja jäykempiä kuin ilmapohjaiset. Ilmapohjainen on herkempi hajoamaan esimerkiksi lasinsiruista tai terävistä kivistä. Ilmapohjaa voi kuitenkin suojata vahingoilta hankkimalla sen päälle ylimääräisen kerroksen vinyyliä. Kunnolla täytettynä ilmatäytteinen pohja on melko jäykkä, jopa 80-90% vaneri tai alumiinipohjaan verrattuna. Ilmapohja täytetään yleensä 10 psi paineeseen. Ja suurimmassa osassa veneitä täytettävä köli tuo lisää jäykkyyttä pohjaan.

Mitä sähköperämoottoria käyttää?

Suurin osa kumiveneistä sisältää myös airot. Jos aiot käyttää venettä järvellä, lammella tai joessa, airot saattavat olla vallan mainiosti riittävä voimansiirtoväline. Jos haluat mennä hieman lujempaa kuin soutuvauhtia, osta sähköperämoottori joka toimii myös hitailla nopeuksilla soutuapurina. Jos kuitenkin haluat matkustaa nopeasti ja pitempiä matkoja suurissa joissa tai tuulisissa lahdissa, suosittelemme ostamaan perämoottorin. Yleensä näissä on nyrkkisääntönä se, että mitä kevyempi moottori, sitä helpompi sitä on käsitellä.

Kaikissa Preecon myymissä kumiveneissä on ilmoitettu moottorin maksimiteho, jonka vene pystyy kantamaan turvallisesti tavallisissa vesistöolosuhteissa. Et kuitenkaan tarvitse suurinta mahdollista moottoria päästäksesi lujaa. 75% maksimikapasiteetista riittää mainiosti saamaan veneen plaaniin. Älä siis vedä moottorinhankintaa överiksi. Pienempitehoiset moottorit ovat edullisempia, kevyempiä, helpompia käsitellä ja kuluttavat vähemmän polttoainetta.