Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Toimitus jopa 1-2 päivässä

30 päivän palautusoikeus

Toimitus lähipostiin 0€

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Kumiveneet

Kumivene nyt tarjouksessa meillä. Monia eri malleja tarjolla. Tilaa edullinen kumivene nyt.

51 tuotetta.
Aktiiviset suodattimet

Kumivene - Osto-opas

kumiveneLämpimästä kesäpäivästä nauttiminen rauhallisella järvellä on mukavampaa, jos sinulla on oma kumivene. Veneestä kalastaminen on myös mukava harrastus, ehkä siksi se on Suomen suosituin harrastus. Tai ehkä haluat vain ajella joen vartta pitkin tai harrastaa muita vesiaktiviteetteja, joihin soveltuu kumivene. Kumivene on edullinen ja kätevä tapa toteuttaa nämä haaveet. Meiltä löydät pienet ja suuret kumiveneet. Parhaan kokemuksen saamiseksi, haluat itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Kannattaa katsoa meidän valikoimista ainakin tarjous kumiveneet, sillä niissä on paras hinta-laatusuhde ja 14 päivän palautusoikeus.

Kumivene - Miten löydän itselleni sopivan mallin?

Kumivene hankinnassa kannattaa ottaa useita eri asioita huomioon. Veneen käyttötarkoitus, käyttöympäristö, varastointi ja sen kellutus ovat kaikki tärkeitä asioita mitä ottaa huomioon hankinnassa. Markkinoilta löytyy monia eri materiaaleja ja malleja, joten muutama tärkeä kysymys lienee paikallaan tarpeen selvittämiseksi.

- Missä käytän venettäni?

- Missä varastoin sen mikäli en käytä sitä?

- Miten usein se täytyy tyhjentää varastointia varten?

- Haluanko soudettavan- vai moottorillisenmallin?

UV-säteet haurastuttavat kumiveneen rakennetta, mikäli vene seisoo pitkiä aikoja auringon armoilla. Tämän takia vene kannattaa laittaa suojaan auringolta heti käytön jälkeen. Jotkut harkitsevat myös Airtrack rataa veteen, mutta meidän mielestä kumivene on ehdottomasti parempi ratkaisu.

Kun olet vastannut näihin kysymyksiin, seuraava askel on kerätä mahdollisimman paljon hyvää tietoa eri venemalleista joita markkinoilla on tarjolla. Jos olet vailla näitä tietoja kannattaa sinun jatkaa lukemista hankintapäätöksesi tueksi. 

Kumivene - Miten valitsen kestävän mallin?

kumivene-hintaUseat ihmiset takertuvat veneissä valmistusmateriaaleihin ensimmäisenä, mutta se ei välttämättä ole tärkein aspekti hankintaan. Jokaisessa kumiveneessä on saumat jotka kertovat miten vene on rakennettu. Jotkut saumat on yhdistetty reunat vastakkain, kuten vaatteet yleensä ommellaan. Toiset on valmistettu vetämällä materiaali yli, jolloin rakennuspalojen väliin jää tuplakerros kangasta. Kaikki saumat valmistustavasta huolimatta varmistetaan liimaamalla. Reunat vastakkain valmistetut veneet ovat kestävämpiä, mutta niiden valmistuksessa menee enemmän aikaa, joten siten valmistetut veneet yleensä maksavat enemmän.

Tuplavarmistettu sauma on veneessä paras. Mahtavat valmistusmateriaalit eivät merkitse mitään, ellei saumoja ole valmistettu oikein. Halusitpa mahtavan kumiveneen kalastuskäyttöön tai vain aavalla kellumiseen, kaikissa veneissä tämä on tärkeä ominaisuus.

Tietyt kohdat veneestä olisi myös hyvä olla vahvistettu, koska kumivene joutuu osista kohtaa kovemmalle rasitukselle. Veneen pohja, perä ja hinauspaikat ovat tärkeimmät vahvistettavat kohdat. Kiinnitä huomiota etenkin perän vahvistuksiin, mikäli aiot hankkia kumiveneen moottorilla.

Meidän kumiveneet ovat hinta-laatu suhteeltaan loistavia. Edullinen kumivene on usein hyvä vaihtoehto kun etsit kumivenettä satunnaiseen käyttöön. Kalliit kumiveneet ovat kestävä vaihtoehto, esim kesän kalastukseen.

Valitse sinulle oikea vene malli useista eri vaihtoehdoista

Nykyään kumiveneistä on tarjolla montaa eri mallia. Eri muotoiset veneet on tarkoitettu eri käyttöön, joten niiden eroihin kannattaa myös perehtyä muiden ominaisuuksien lisäksi. Soveltuuko sinulle pieni ja kevyt kumivene, vai suuri ja jäykkä? Onko tarkoitus hankkia lasten kumivene vai kumivene kalastukseen?

Ensimmäinen huomioon otettava seikka kumivene tyypeissä on se, aiotko käyttää veneessä moottoria, vai meloa käsin. Jotkin kumiveneet sisältävät pehmeän perälaudan ja toiset kovan. Kovempi perälauta kannattelee suurempaa moottoria. Mikäli et suunnittele hankkivasi perämoottoria lainkaan, valitse pehmeäperäinen kumivene.

Jotkin kumiveneet sisältävät jäykän rungon. Tämä vahvistaa rakennetta ja tekee sen täyttämisestä helpompaa, koska koko veneen sijaan ilmalla täyttyvät vain veneen kellukkeet. Jäykkärunkoinen vene on hankalampi varastoida, koska yleensä runkoa ei saa pieneen tilaan. Nämä veneet ovat myös painavempia, mutta kestävät paremmin rantautumista.

Jos kumivene täytetään ja tyhjennetään jokaisen käyttökerran jälkeen, paras kumivene sinulle on sellainen, jossa on täytettävä pohja. Tällöin kumivene on kevyempi ja helpompi kuljettaa sekä käsitellä. Ne eivät ole yhtä jäykkiä kuin muut kumiveneet.

Kumiveneet - Hintataso

Jos etsinnässäsi on hinta-laatu suhteeltaan hyvä kumivene, on verkkokauppa kätevin tapa hinnan vertailun kannalta. Voit löytää hyvälaatuiset kumiveneet n. 100€ hintaan. Pienet kumiveneet, jotka on tarkoitettu lähinnä hupikäyttöön, yleensä maksavat n. 50€. Mikäli budjettisi on noin 350€ tai vähän yli, voit löytää laadukkaamman ratkaisun käyttöösi. Myös rakennevaihtoehdot ovat laajemmat tässä hintaluokassa. Jotkut kumiveneet on hinnoiteltu jopa 2000€ asti, mutta suurin osa käyttäjistä pärjää n. 600€ veneellä mainiosti.

Kumivenemallien vertailu

kumivene-tarjous

1. Kumivene 200

Tämä yhden ihmisen vihreä-keltainen kaunokainen rakentuu kolmesta tavallisesta ilmakammiosta ja täytettävästä pohjasta. Teoriassa kaksi pienempää henkilöä voi mahtua veneeseen, kahta aikuista ei kuitenkaan suositella. Älä anna matalan hinnan huijata, Kumivene 200 sisältää moottorinasennustarvikkeet ja airon pidikkeet. Vene on valmistettu vinylistä ja se kantaa 200kg

2. Kumivene 300

Tämä on kahden ihmisen vene, eikä sitä ole suunniteltu raskaaseen kuormaan. Se on kumivene, kun lähtee kaverin kanssa esimerkiksi kalastamaan tai viettämään kesäpäivää järvelle. Veneeseen rakennetut aironpidikkeet ovat tukevat mutta varo, sillä tämä pikku venho on 265kg, joten älä ota ylimääräisiä ihmisiä mukaan veneeseen.

3. Kumivene 400

Tämän kumiveneen koko sallii kolmen kaverin kanssa lähdön kalareissulle. Jos haluat lähteä kolmen kaverisi kanssa mukavasti kalareissulle ja haluat veneen kantavan vielä tarvikkeetkin, eli pääasiassa kaljat ja syötit, jäävät edulliset vaihtoehdot melko vähiin. Tämän vuoksi Kumivene 400 on sopiva ratkaisu. Kumiveneen koko sallii 4 henkilön kantavuuden ja on paras valinta hinta-laatu suhteeltaan. Siihen suunniteltu i-palkki tukee pohjaa, jolloin vene on tukevampi kun kaveri nappaa elämänsä kalansaaliin. Veneessä on moottorin asennustarvikkeet ja puhallettavat istuinpehmusteet.

4. Kumivene 320x150 alumiini

Tämä on 4 ihmisen vene, mutta kaikista arvostelluista veneistä, tämä on laadukkain ja tukevin. Se on triplavahva, kirjaimellisesti. Siinä on kolme erillistä materiaalikerrosta joka suojaa rakennetta pieniltä rei’iltä rantautumiselta, ja muilta kumiveneiden vaaratilanteilta. Veneessä on myös ilmatäytteinen köli saatavilla, joka parantaa veneen käsiteltävyyttä ja ohjattavuutta. Alumiinipohja jäykistää rakennetta erittäin vakaan veneilyn takaamiseksi. Pumppu ja pyörivät airotelineet kuuluvat pakettiin.

Veneen säilytys

kumiveneetOn vain kaksi vaihtoehtoa säilyttää kumivenettä: joko vedessä jatkuvasti (joka ei ole hyväksi veneen käyttöiälle) tai varastoida se aina kun vene ei ole käytössä.

Jos kumivene pidetään vedessä suurimman osan aikaa, sen pohjaan alkaa kasvaa levää ja on altis tuhoisille mereneläville. Kumivene kerryttää sadevettä ja kellukkeet ovat auringonvalon armoilla.

Jos vene nostetaan vesiltä varastointiin, on myös kaksi vaihtoehtoa: 1. se joko tyhjennetään ja taitellaan talteen, tai 2. vedetään trailerilla varastointipaikkaan.

Jos vene varastoidaan väliaikaisesti, se tarkoittaa että venettä käytetään silloin tällöin. Suosittelemme pitämään PVC:stä valmistetun veneen hyvin ilmastoidussa tilassa suojassa valolta. Älä varastoi venettä laatikkoon, koska kosteus tekee siellä tuhojaan veneelle.

Jos vene pidetään trailerilla, on suositeltavaa parkeerata se esimerkiksi autotalliin tai muuhun varjoisaan paikkaan. Suojapeite auttaa pitämään veneen suojassa sitä vahingoittavilta elementeiltä. Mikäli autotallia tai muuta suojaa ei ole saatavilla, on käytettävä suojakangasta.

Jos asut kerrostalossa tai sinulla on varastointitilaa vähän tai sinulla ei ole traileria käytössä, kannattaa valita kumivene ilmapohjalla. Jos varastointitilan koko on rajoitettu, tällainen vene mahtuu pienempään tilaan kätevämmin kuin kovapohjainen.

Ilmapohjallinen

- Ilmapohjaiset veneet ovat kevyempiä.

- Kumivene kestää kävelyä ja hyppimistä

- Venettä ei tarvitse koota, ilmat sisään ja menoksi vain!

- Pääsee plaaniin nopeammin ja helpommin koska vene on kevyempi.

- Imee värinän ja tärähtelyn ja on mukavampi ajettava kuin kovapohjainen vene.

- Kumiveneen haku varastosta helppoa

Kovapohjallinen

- Vaneri tai alumiinipohjalla varustettu vene on painavampi kuin ilmapohjainen

- Se tekee veneestä jäykemmän.

- Parempi suorituskyky suuremmilla moottoreilla (9,8 hv ja sitä enemmän).

- Suositellaan kaikkiin malleihin erityisesti jotka ovat suurempia

- Päällys ei puhkea tai repeä terävistä esineistä.

- Suunniteltu veneisiin jotka täytetään ja tyhjennetään kerran tai kaksi venekauden aikana

- Erityisesti kalastajien suosiossa, koska koukut saattavat tehdä tuhojaan

Suosittelemme ilmatäytettyä pohjaa

- Jos kumivene täytetään ja tyhjennetään usein

- Jos et halua veneestäsi kovin raskasta

- Jos haluat helposti siirrettävän veneen, ilmapohjainen kumivene on helpommin kuljetettavissa.

Suosittelemme kovapohjaa

- Jos sinulla on teräviä esineitä veneen pohjalla säännöllisesti (myös painava koira n. 20kg)

- Jos kumivene on täynnä ilmaa suurimman osan ajasta.

Mikä ero on kovapohjalla ja ilmapohjalla?

Ilmapohja kuuluu veneen rakenteeseen ja on sen sisällä valmiiksi. Sen kasaaminen tapahtuu rullaamalla vene auki ja täyttämällä ilmakammio ilmalla. Pohjan pystyy myös irroittamaan mikäli se tarvitsee joskus korjausta tai vaihtoa. Kovapohja toimitetaan yleensä 4-5 osassa erillään kellukkeista. kovapohja on raskas ja vaatii hieman asentamista. Se toimii parhaiten veneessä, jota siirretään trailerilla kokonaisena tai on vedessä suurimman osan ajasta. Sinun tarvitsee vain löytää lähin veneenlaskuramppi ja laskea se vesille.

Kovapohjaiset veneet ovat kestävämpiä ja jäykempiä kuin ilmapohjaiset. Ilmapohjainen kumivene on herkempi hajoamaan esimerkiksi lasinsiruista tai terävistä kivistä. Ilmapohjaa voi kuitenkin suojata vahingoilta hankkimalla sen päälle ylimääräisen kerroksen vinyyliä. Kunnolla täytettynä ilmatäytteinen pohja on melko jäykkä, jopa 80-90% vaneri tai alumiinipohjaan verrattuna. Ilmapohja täytetään yleensä 10 psi paineeseen. Ja suurimmassa osassa veneitä täytettävä köli tuo lisää jäykkyyttä pohjaan.

kumivene-alekumiveneen-suojapeite

Mitä sähköperämoottoria käyttää?

Kumivene sisältää yleensä myös airot. Jos aiot käyttää venettä järvellä, lammella tai joessa, airot saattavat olla vallan mainiosti riittävä voimansiirtoväline. Jos haluat mennä hieman lujempaa kuin soutuvauhtia, valitse sähköperämoottori joka toimii myös hitailla nopeuksilla soutuapurina. Jos kuitenkin haluat matkustaa nopeasti ja pidempiä matkoja, suosittelemme ostamaan perämoottorin. Yleensä näissä on nyrkkisääntönä se, että mitä kevyempi moottori, sitä helpompi sitä on käsitellä.

Kaikissa Preecon myymissä kumiveneissä on ilmoitettu moottorin maksimiteho, jonka vene pystyy kantamaan turvallisesti tavallisissa vesistöolosuhteissa. Kumivene ei kuitenkaan tarvitse suurinta mahdollista moottoria päästääkseen lujaa. 75% maksimikapasiteetista riittää mainiosti saamaan veneen plaaniin. Pienempitehoiset moottorit ovat edullisempia, kevyempiä, helpompia käsitellä ja kuluttavat vähemmän polttoainetta.

Tilaa kumivene Preecolta

Preecon verkkokauppa sisältää hinta-laatu suhteeltaan parhaat kumiveneet. Hae sivuiltamme itsellesi sopiva kumivene. Kaikkiin kumiveneisiin sisältyy 14 päivän palautusoikeus. Mikäli kumivene ostostasi heräsi kysymyksiä, löydät asiakaspalvelumme yhteystiedot sivun ylä- ja alalaidasta.