Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Kuntopyörät

27 tuotetta.
Aktiiviset suodattimet

Mitä eroja kuntopyörissä on?

Kuten pyörissä, myös kuntopyörissä on polkimet, satula ja kahvat. Kuntopyörän polkimia poljettaessa vastuspyörä alkaa liikkua. Vastuksen voimakkuutta voidaan säädellä monin keinoin. Harjoitustietokoneen avulla voidaan simuloida eri tasoisia reittejä ja se kertoo myös kuinka harjoitus on onnistunut. Kuntopyörän satulan ja tangon korkeutta voidaan säätää yksilöllisten tarpeiden mukaan. On myös mahdollista säätää satulan ja tangon välistä etäisyyttä. Ergonominen istuma-asento takaa hyvinvoinnin ja ehkäisee selkäongelmia.

Mihin kuntopyörän harjoitustietokonetta käytetään?

Integroitu harjoitustietokone tarjoaa helpon mahdollisuuden asettaa erilaisia yksilöllisiä harjoitustasoja tai valita valmiista harjoitusohjelmista, joissa painotetaan erilaista vaikeustasoa. Harjoitustietokoneen malista riippuen sen näytöltä on luettavissa seuraavat tieidot:

Millä teholla ja kierrosnpeudella minuutissa harjoittelet

Kokonaisaika ja kulunut aika

Tämän hetkinen aika

Harjoituksen aikana liikutut kilometrit ja mailit

Tämän hetkinen nopeus ja keskinopeus

Syke

Kenelle kuntopyörä soveltuu?

Kestävyyharjoittelu kuntopyörällä soveltuu kaiken ikäisille kuntotasosta riippumatta. Voit tasapainottaa istumatyötä, parantaa yleiskuntoa ja käyttää kuntopyörää lämmittelyyn ennen voimaharjoittelua parantaaksesi kestävyyskuntoasi. Jos pidät vaeltamisesta tai juoksemisesta, voit myös hyötyä jalkalihasten voimistumisesta kuntopyöräillessä.

Millaisia ominaisuuksia kuntopyörässäni on?

Upeat yksityiskohdat, kuten mukiteline ja taustavalaistu harjoitustietokoneennäyttö, lisäävät huomattavasti harjoittelumukavuutta. Muihin mukavuuksiin kuuuvat mm. usb-liitäntä sekä teline älypuhelimelle tai tabletille. Voit siis nauttia elokuvista, videoista tai sarjoista harjoitellessasi tai löytää aikaa lukea jännittävää kirjaa.

Kuinka paljon tilaa kuntopyörä vie?

Tavallisesti kuntopyörät vievät vähän tilaa. Rekumbentti kuntopyörä vie hieman enemmän tilaa verrattuna tavalliseen kuntpyörään. Gorilla Sportsilta löydät X-mallin kuntopyörän, joka on helppo taittaa kasaan ja laittaa säilytykseen kun tilaa on rajoitetusti.

Kuntopyörä hintaMillaista on ihanteellinen kuntopyöräharjoittelu?

Kun istuma-asennon säädöt on tehty valitaan harjoitusvastus, jolla harjoitellaan omaa kuntotasoa vastaavalla sykealueella. Joissakin kuntoyörämalleissa on käsisensorit, jotka mittaavat sykettä. Sykettä mittaavat ja tallentavatrintahihnat ovat myös osoittautuneet hyödyllisiksi. Harjoituksen intensiteetti riippuu yksilöllisestä harjoitustavoitteestasi. Kuntoliikkuja harjoittelee 2-3 kertaa viikossa alhaisella tai keskitason vastuksella. Kunnon kohottamiseksi pidennetään ensin harjoituksen kestoa ja tämän jälkeen lisätään harjoituskertojen määrään ja intensiteettiä.

Millaiset vaatteet soveltuvat kuntopyöräharjoitteluun?

Mukavimmat ovat vaatteet, jotka hengittävät ja takaavat vapaan liikkuvuuden. Parhaiten soveltuvat kevyet urheilujalkineet, jotka takaavat hyvän pidon polkimilla. Toiminnallisiin urhelivaatteisiin kannattaa panostaa, jos hikoilet paljon harjoitellessasi. Nämä pitävät kosteuden pois iholta, kuivuvat nopeasti ja istuvat hyvin. Gorilla Sportsilta löydät laajan valikoiman laadukkaita urheiluvaatteita sisä- ja ulkoliikuntaan.

Millaisia kuntopyöriä löydät Preeco.fi verkkokaupasta?

Gorilla Sportsilta löydät laajan valikoiman kuntopyöriä erilaisiin tarpeisiin. Valikoimastamme löydät seuraavat mallit:

Makaava ja tavallinen kuntopyörä ajotietokoneella ja vastakkaisiin suuntiin liikkuvilla kahvoilla varustettuna

Kuntopyörä Polarin vastaanottimella sykkeen mittaamiseksi (rintahihna ostettavissa erikseen), helppo pääsy, erilaiset harjoitusprofiilit ja elektronisesti ohjattu kestomagneettijarrujärjestelmä

Kuntopyörä, jossa on useita säädettäviä vastuksia ja harjoitustietokone, jossa on erilaisia toimintoja

Kuntopyörä, jossa on erittäin matala pääsy ja mukavat istuimet

Kiinteät tai kokoontaitettavat X-kehyksiset kuntopyörät

Millaisia etuja kuntopyörästä on?Kuntopyörä treeni

Kotona olevaa kuntopyörää on helpompi käyttää kuin kuntosalilla olevaa. Matkaan ei kulu aikaa ja kotona oleva kuntopyörä on aina ilmainen. Jos sinulla on vähän aikaa voit helposti tehdä 20 minuutin kestävyysharjoitteen kuntopyörällä esimerkiksi lempisarjaasi katsellen. Näin voit aktiivisesti panostaa omaan hyvinvointiisi ja kohottaa kuntoa siinä samalla. Jos olet ollut sohvaperuna, kuntopyörä on oiva tapa saada elämääsi liikettä. Jos rakastat kestävyysharjoittelua kuntopyörä sopii hyvin alkulämmittelyyn ja täydentää harjoitteluasi optimaalisesti. Vaikka suosisit ulkourheilua, kuntopyörä on erittäin hyvä vaihtoehto kylmällä säällä.

Kuntopyörä - täysin säästä riippumattomaan harjoitteluun

Intohimoiset pyöräilijät tietävät ongelman: sää kaataa usein kuntoilusuunnitelmat. Tuloksena hyvät varusteet käyttämättöminä ja paha mieli. Kuntopyörä on todella hyvä valinta, jos haluat päivittäiseen kuntoiluusi hieman joustavuutta. Kuntopyörällä treenaat täysin säästä riippumatta ja pysyt, mallista riippuen, säätämään laitetta yksilöllisesti. Voit myös vapaasti päättää haluatko sijoittaa kuntopyöräsi vaikkapa olohuoneeseen television eteen tai omaan kuntoiluhuoneeseen. 

Yksilöllinen harjoittelu kuntopyörällä - miten se toimii?

Kuntopyörä ei ole ns. vain mahdollisuus pyöräillä sisällä. Pikemminkin, jopa halvemmat mallit tarjoavat usein monipuolisia säätövaihtoehtoja. Loppujen lopuksi harjoittelet tehokkaasti vain, kun kuntopyörä on säädetty kehosi mukaan ja mukautettu kuntotasoosi. Kuntopyörässä voidaan säätää mm. seuraavia ominaisuuksia:

Istuimen korkeus

Ohjaustangon korkeus

Vastus

Perusasetusten asettamiseen kannattaa varata kunnolla aikaa. Näin takaat itsellesi optimaalisen ja onnistuneen harjoituksen. 

Pyöräilu makuulta vai istuen?

Kuntopyöriä on nykyään kahdenlaisia. Saat valita haluatko ajaa mieluummin istualtaan vai makuulla. Molemmat versiot tarjoavat sinulle etuja, joiden tulisi olla tasapainossa toistensa kanssa. Voit polkea seisoen esimerkiksi pyöräillessäsi ylämäki-asetuksella. Jos makaat, selkäsi saa tukea selkänojasta. Tässä asennossa voit myös lukea ihanaa kirjaa ja treenata samanaikaisesti. 

Kirjaa onnistumiset ja treenaa entistä tehokkaammin

Monet kuntopyörät ovat varustettu harjoitustietokoneella, joka näyttää tärkeät tiedot harjoittelustasi. Jos esimerkiksi tallennat etäisyyden, nopeuden jne., sinulla on optimaalinen mahdollisuus verrata erilaisia harjoituspäiviä ja edistymistäsi. Psykologista vaikutusta ei tulisi koskaan aliarvioida, joten voi olla erittäin motivoivaa seurata omaa kehittymistä tällä tavalla. Kokemus kuitenkin osoittaa, että yleensä ei tarvita yli 2-3 harjoituskertaa viikossa, koska keholla tulisi olla riittävästi aikaa palautumiseen. Lisäksi etenkin kestävyys kehittyy alussa todella nopeasti. 

Huolto ja puhdistus

Kuntopyörä on puhdistettava ja huollettava säännöllisin väliajoin. Hyvä uutinen: selviät pienellä vaivalla, eikä se vie kauaa aikaa. Joten riittää, että puhdistat ohjaustangon ja satulan pian harjoituksen jälkeen. Tätä tarkoitusta varten on olemassa erityisiä desinfiointiainesuihkeita. Huoltovarusteisiin kannatta varata myös pieni pullo hoitoöljyä. Näin varmistat, että kuntopyöräsi toimii moitteettomasti pitkän aikaa eikä kulu ennenaikaisesti.

Mitä kuntopyörät maksavat?

Kuntopyöriä on saatavana useissa hintaluokissa. Erityisen edullisia ovat mallit, joissa ei ole harjoitustietokonetta. Jos päätät valita kuntopyörän, jossa on monia erilaisia asetuksia, mukaan lukien harjoitustietokone ja lukuisia seurantavaihtoehtoja, sinun on varauduttava hiukan korkeampaan hintaan. Saat kuitenkin varmasti pitkäikäisen harjoituskumppanin.