Toimitus alk. 0€

30 päivän palautusoikeus

Halvat hinnat

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Lasten turvaistuimet

Turvaistuin lapsesi turvaksi

on pakollinen ostos, ja se kannattaa tehdä huolella. Ostaessa turvaistuinta on paljon asioita jotka tulee ottaa huomioon, jotta automatkoista saadaan mahdollisimman turvallisia lapsellesi. Katso alhaalta meidän vinkkimme istuimen ostoon.

Tuotteita yhteensä 15 kpl.

Näytetään 1-15 yht. 15 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

Lasten turvaistuincategory_61.jpg?time=1493814855

Ikäsuositukset

Tarvitsemasi lasten turvaistuintyyppi riippuu lapsen iästä ja painosta.

 • Vastasyntyneistä 3-vuotiaisiin asti tulisi istua selkämenosuuntaan päin suunnatuissa turvaistuimissa auton takapenkillä.
 • 1-7-vuotiaat lapset voivat istua kasvot menosuuntaan suunnatuissa istuimissa tai korkea selkänojaisissa korokkeissa auton takapenkillä.
 • 4-12-vuotiaat lapset voivat yleensä istua selkänojallisissa tai tavallisissa korokkeissa auton takapenkillä.

Muista varmistaa paikalliset lakisäännökset lasten kuljettamiseen autossa. Paikalliset lait saattavat erota toisistaan ja pituus- ja painovaatimusten lisäksi turvaistuimille voi olla muitakin vaatimuksia.

HUOM: Muista lukea tarkasti turvaistuinvalmistajan paino- ja pituussuositukset.

Lasten turvaistuinten vaatimukset

Kun tiedät, millainen lasten turvaistuin hankkia, etsi seuraavia:

 • Malli ja valmistuspäivämäärä: Tämän tiedon tarvitset, jos tuote vedetään jostain syystä pois markkinoilta.
 • Ohjekirja: Varmista, että tuote toimitetaan ohjekirjan kanssa. Ohjekirjaa ei saa heittää pois istuimen asentamisen jälkeen. Tarkista myös autosi ohjeista, miten turvaistuin asennetaan autoon oikein ja turvallisesti.
 • Murtumat ja puuttuvat osat: Lasten turvaistuimet ovat kuin mitkä tahansa muut tuotteet, joten ne voivat vaurioitua kuljetuksen ja varastoinnin aikana ja niistä voi hukkua osia matkan varrella.
 • Takuu: Tarkista, kuinka pitkä tuotteen takuu on. Tämä on erityisen tärkeää silloin, jos ostat käytetyn lasten turvaistuimen. Varmista, että takuu on yhä voimassa. Voit halutessasi myös varmistaa valmistajalta, kuinka pitkään he suosittelevat tuotetta käytettävän ennen kuin siitä tulee tehoton.
 • Jos käytetty lasten turvaistuin, jonka harkitset ostavasi on ollut mukana törmäyksessä tai kolarissa, älä osta sitä.
 • Sopivuus: Jos turvaistuin ei ole sopiva lapsille ikä- ja painotekijöistä huolimatta, se ei ole oikeanlainen. Kokeile turvaistuimia eri tuotemerkeiltä. Aseta lapsi turvaistuimeen ja kokeile valjaiden ja lukkojen toimivuutta. Tämän perusteella, valitse istuin, joka tuntuu oikealta.

Minkä ikäisenä lapsi voi matkustaa auton etupenkillä?

Alle 8-vuotiaiden lasten tulisi aina istua auton takapenkillä. Muutamia poikkeuksia tähän kuitenkin on:

 • Autossa ei ole takapenkkejä.
 • Takapenkit ovat selkämenosuuntaan päin.
 • Turvaistuinta ei saada asennettua oikein takapenkille.
 • Jos takapenkillä on ainoastaan lantioturvavyöt.
 • Terveydelliset syyt (lastenlääkärin määräyksestä)

Yleisesti ottaen olisi suotavaa, jos kaikki alle 13-vuotiaat lapset istuisivat aina auton takapenkillä.

Mistä tietää, että lapsi on valmis käyttämään pelkkiä turvavöitä korokkeen sijasta?

Yli 8-vuotiaat lapset saavat kulkea autossa pelkissä turvavöissä. Kuitenkin, on turvallisempaa että lapsi käyttää koroketta, kunnes

 1. lapsi istuu autonpenkillä kokonaan
 2. lapsen polvet taittuvat mukavassa kulmassa autonistuimella
 3. turvavyö kulkee hartioiden yli, niskan ja käden väli leväten solisluun päällä
 4. lantiovyö kulkee mahdollisimman alhaalla, koskien reisiä
 5. lapsi pystyy matkustamaan tällä tavoin koko matkan

Minulla on käytössäni pick-up, jossa ei ole takapenkkejä. Auotssa on turvatyynyt sekä kuskin, että matkustajan puolella. Välillä minun pitää kuljettaa autolla kuuden kuukauden ikäistä lapsenlastani. Miten tämän voi tehdä turvallisesti?

-          Lasta pitää kuljettaa selkämenosuuntaan suunnatussa turvaistuimessa. Tällaista turvaistuina ei saisi ikinä käyttää turvatyynyjen kanssa. Kuitenkin suurimassa osassa pick-up autoissa on mahdollisuus kytkeä turvatyynyt pois päältä. Jos autossasi on tämä toiminto, ota turvatyynyt pois käytöstä ja siirä matkustajan penkki mahdollisimman taakse. Jos turvatyynyjä ei saa kytkettyä pois päältä, kannattaa lasta kuljettaa jollakin toisella autolla.

Minulla on kolme lasta, 11-vuotias, joka painaa 36 kg, 4-vuotias, joka painaa 22 kg ja 5 kuukauden ikäinen vauva, joka painaa 6,8 kg. Autoni takapenkillä on kaksi tavallista turvavyötä ja keskellä vain lantiovyö. Miten lapset kannattaa asettaa autoon?

-          11-vuotias voi matkustaa jo etupenkillä. Kuitenkin turvallisin paikka lapsille on takapenkki, joten aseta kaikki sinne. 11-vuotias tarvitsee kytkeä normaaleihin hartia- ja lantioturvavöihin. Samoin 4-vuotias korokkeen kera. Vauva voidaan laittaa turvaistuimeen, joka on suunnattuna selkä menosuuntaan päin, joka voidaan asettaa keskelle. Turvaistuin voidaan kiinnittää keskellä olevalla lantiovyöllä paikalleen.

Olen hukannut turvaistuimen käyttöohjeet. Mistä saa uudet?

-          Suurin osa turvaistuinvalmistajista tarjoaa istuimiensa ohjeet myös nettisivuillaan. Ohjeet voidaan myös tilata valmistajalta joko puhelinsoitolla tai sähköpostilla.

Mitä jos auton takapenkillä on sivuturvatyynyt?

-          Sivuturvatyynyt täyttyvät main muutaman senttimetrin verran. Kolarin sattuessa, ne suojaavat vakavilta päähän ja rintaan kohdistuvilta vammoilta. Turvatyynyt eivät vaurioita lasta, jos hänet on asetettu turvaistuimeen ja turvavöihin oikein. Kuitenkin, turvatyynyt saattavat vaurioittaa sellaista matkustajaa, joka nojaa ovea vasten. Jos autossasi on sivuttaiset turvatyynyt, varmista ettei kukaan nojaa ovea vasten. Lue autosi ohjeista, mitä siinä neuvotaan lapsista ja sivuttaisista turvatyynyistä.