Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Vatsalaitteet

14 tuotetta.
Aktiiviset suodattimet

Useimmille ihmisille vaativa vatsalihasharjoittelu on täydellinen treeni. On olemassa monia tapoja haastaa tämä kehon alue. Klassiselle vatsalihasliikkeelle, jossa kädet pidetään kaulan takan, on tunnusomaista, että kaulaa kurotetaan tahottomasti eteen. Tästä voi aiheutua ylikuormitusta kaulalle. Siksi on huomattavasti parempi ja lempeämpi käyttää vatsalaitetta. Monet näistä laitteista - rakenteesta riippuen – ottavat kaulan alueen huomioon ja auttavat harjoituksia kohdistumaan juuri oikeaan paikkaan. 

Miten yksittäiset vatsalaitteet eroavat toisistaan? Miten ne eroavat käytössä?

Perusperiaate - mitä lihasryhmiä vatsalaitteella harjoitetaan?

Vatsalaitteiden avulla voidaan treenata, hieman mallista riippuen, sekä suoria, että vinoja vatsalihaksia. Vatsalaite luo siis loistavan pohjan harjoittelulle, mutta on myös tärkeää, että liikkeet suoritetaan oikein. Vatsalaitteen tyypistä riippumatta on tärkeää, että:

Voima tuotetaan vatsalihaksilla, ei käsillä, hartioille tms.

Liike suoritetaan molempiin suuntiin rauhallisesti

Vatsalaite on turvallisesti maassa, eikä voi luistaa (harjoitusmatto on ihanteellinen tässä)

Kaksi erilaista vatsalaitetta

Jos olet kiinnostunut vatsalaitteen ostamisesta, voit valita kahden eri perusmallin välillä. Ensimmäisessä vaihtoehdossa käyttäjä makaa selällään ja kädet lepäävät navan päällä. Liike muistuttaa klassista istumaannousua. Pään alla on tyynymäinen tuki. Istumaannousuja tehdään useita peräkkäin. Aluksi riittää, että tehdään kolme sarjaa ja noin 10-15 toistoa.

Toinen vatsalaite on huomattavasti haastavampi käyttää. Laitteessa on kädensijat ja niistä kiinni pitäen mennään punnerrusasentoon ja vartaloa rullataan ylös ja alas. Selän on tärkeää pysyä suorana koko liikkeen ajan ja liikkeen suoritustekniikka kannattaa aina varmistaa peilistä katsoen. 

Millaisella alustalla vatsalaitetta tulisi käyttää?

Helpointa on laittaa laite vakaalle pinnalle, joka sopii hyvin yhteen vatsalaitteen materiaalien kanssa. On epämiellyttävää ja vaarallista, jos laite liukuu hajoituksen aikana. Erityiset harjoittelumatot sopivat ihanteellisesti alustaksi ja nillä on toinen mukava sivuvaikutus: kotisalin lattia säästyy.

Kuinka usein vatsalaitteella tulisi harjoitella?

Harjoitukset vatsalaitteen avulla voivat olla erittäin tehokkaita, mutta myös erittäin uuvuttavia. Jos olet harjoittanut vatsalihaksia melko harvoin, tunnet varmasti ensimmäisinä päivinä kipua lihaksissa, mutta älä huoli! Ajan kanssa lihaksesi tottuvat harjoitteluun. Kahta tai kolmea harjoituskertaa viikossa pidetään sopivana määränä. Voit tehdä kullakin harjoituskerralla kolme sarjaa. Älä kuitenkaan unohda treenata selkääsi, sillä näin saat treenattua vahvan vastusparin.