Tiedot

 • 0458413355
 • info@preeco.fi
 • Ilmainen toimitus
 • 14 pv:n palautusoikeus
 • Rating(s) and review(s)
  Asiakaspalautteet- ja arviot Puutarhapenkit
  (2,6/5)
  Perustuu 5 tuotearvosteluun
  Kaikki arvostelut 

  Puutarhapenkit 26 tuotetta

  PuutarhapenkkiPuutarhapenkki on mahtava lisä kotisi ulkotiloihin, sillä se muuttaa pihasi paikaksi, jossa voisi oleilla useita tunteja. Puutarhapenkin avulla ihmiset voivat rentoutua ulkona töiden jälkeen tai viikonloppuisin. Puutarhapenkki on koristeellinen lisä puutarhaan ja sopii useampaan eri puutarhatyyliin, sillä eri tyylejä löytyy laidasta laitaan pittoreskista moderniin. Puutarhapenkkiä valitessa on hyvä ottaa muutamia asioita huomioon. Ensimmäinen seikka on se, mistä materiaalista penkki on valmistettu. Olipa penkki puusta, alumiinista, valuraudasta, betonista tai mistä hyvänsä valmistettu, tulisi materiaali valita sen mukaan miten kestävä se on ja miltä se näyttää. Seuraava asia on penkin muotoilu ja tyyli, joka vaihtelee yksinkertaista suorista penkeistä kaareviin istumisasentoa myötäileviin penkkeihin. Tiettyyn tilaan tarkoitetun penkin ulkonäkö riippuu myös paljon siitä, onko sen ympärillä muita ulkohuonekaluja. Vaihtoehtojen ymmärtäminen ja tilaan sopivien elementtien tunnistaminen helpottaa ostajan etsintää.

  Puutarhapenkki materiaali

  Puutarhapenkkejä on useita eri materiaaleja, jotka sopivat moniin ympäristöihin. Normaalisti ne vaativat vähän tai ei ollenkaan huoltoa. Materiaalit ovat siis yhtä kestäviä keskenään. Koska penkki pysyy ulkona koko vuoden ympäri, on materiaalin kestävyys tärkeä seikka ostopäätöstä tehdessä.

  Seuraavat taulukot osoittavat suosituimpia valmistusmateriaaleja ja niiden ominaisuuksia, kestävyyttä ja huollontarpeen määrää.

   

  Materiaali

  Ominaisuudet

  Kestävyys ja huolto

  Tiikki

  Tiheä kovapuu suoralla pienellä syyllä. Tunnettu todella kestävänä haastavissa olosuhteissa. Kultaisesta tummaan ruskeaan, joskus punertava.

  Todella kestävä eikä vaadi huoltoa. Kysynnän vuoksi hintavaa. Ostettaessa tiikkihuonekaluja, varmista, että puu on kasvatettu plantaasilla, ei kaadettu metsästä.

  Setri

  Punainen tai valkoinen pehmeä puu. Kestää hyvin hyönteisiä, vanhenee kauniisti, ei juuri kutistu. Suosittu penkkimateriaali.

  Kestävä, voi kestää jopa 15 vuotta käsittelemättömänä. Vuosittainen pesu suositeltavaa. Käsittely kannattaa uusia vuoden tai kahden välein.

  Punapuu

  Punertava tai ruskea pehmeäpuu: Ei kutistu tai väänny juuri ollenkaan. Kestää hyvin hyönteisiä ja säätä.

  Kuten setri. Ei tarvitse pintakäsittelyä.

  Mänty ja poppeli

  Ei yhtä kestävä kuin tiikki, setri tai punapuu, molemmat ovat suorasyisiä, kalpeita ja kevyitä materiaaleja. Mänty on pehmeäpuu, poppeli kovapuu.

  Molemmat vaativat hieman pintakäsittelyä. Suosittelemme maalausta käsittelymuodoksi.

  Tammi

  Raskas kestävä ja vahva kovapuu jonka väri on vaalea. Uniikit syyt ja hieno kuviointi.

  Ei kovin kestävä ulkokalustepuu. Sateelta suojaaminen suositeltavaa.

  Valualumiini

  Kevyt, todella kestävä metallisekoitus. ei roustu tai korrosoidu taipuu moniin eri tyyleihin ja muotoihin valmistajan käsissä.

  Voi kestää loputtomiin. Kannattaa maalata vuoden-parin välein.

  Valurauta

  Todella raskas, voi olla todella koristeellinen. Kestävä mutta herkkä ruosteelle.

  Kannattaa valita pulverimaalattu vaihtoehto käyttöiän pidentämiseksi.

  Muovi

  Kierrätysmuovi: kevyt ja kestävä vaihtoehto.

  Korkealaatuinen, kestää kaikkea säätä, pesu saippuavedellä riittää.

  Sementti

  Todella painava, voidaan muotoilla klassiseen tyyliin.

  Suurin osa kestää hyvin kaikkea, voi kuitenkin haljeta todella kylmässä. Ei vaadi huoltoa.


  Penkin materiaalia valitessa, ulkonäkö, kestävyys ja hinta ovat jokainen huomionarvoisia seikkoja. On tärkeä valita paikallisiin sääolosuhteisiin sopiva penkki.

  Kierrätysmateriaalit

  Niille jotka etsivät kierrätysmateriaaleista valmistettuja penkkejä, sopivin materiaali on muovi, tarkemmin sanottuna kierrätysmuovi, joka valmistetaan kierrätetystä muoviroskasta. Toinen vaihtoehto on kierrätysalumiini tai kierrätyspuu. Nämä vaihtoehdot ovat usein yhtä kauniita ja mukavia kuin muut, ja kestävät käytössä yhtä hyvin. Vaihtoehtoisesti eettisesti kaadetun puulajin valinta on myös hyvä vaihtoehto ympäristötietoiselle.

  Muotoiluvaihtoehdot

  Puutarhapenkkejä löytyy useissa eri muodoissa tuomaan mukavuutta ja kauneutta pihaan ja puutarhaan. Jotkut perustyylit sisältävät suoria penkkejä, sekä penkkejä selkä- ja käsinojilla. Joissain penkeissä on korkea selkä tai kaarevat reunat lisämukavuuden saavuttamiseksi. Toiset taas keskittyvät enemmän sisustuselementin tehtäviin minimalistisesta romanttiseen. Seuraava osio perehtyy eri penkkityyleihin.

   

  (Kukka)Penkki eli istutuspenkki

  Istutuspenkin päissä on paikka johon voi istuttaa kukkia, kasveja tai vaikka vihanneksia. Tämä tekee penkistä pehmeämmän ja kutsuvamman näköisen, sekä lisää sen ympärille väriä. Erinomainen asuntokäyttöön.

  Katospenkki

  Katospenkkiin kuuluu sivut ja katto, jotka yleensä kasvatetaan täyteen köynnöskasveja, kuten murattia. Varjoisa ja yksityinen katospenkki on mainio piilopaikka arjen kiireiltä.

  Puupenkki

  Puupenkki on pyöreä tai puolipyöreä penkki joka kietoutuu puun ympärille istumakorkeudella. Istuinpaikka puupenkillä on varjoisa ja tilava, ja siihen mahtuu yleensä useampi ihminen istumaan. Niille jotka rakastavat puiden alla istumista, tämä voi olla täydellinen vaihtoehto.


  Puutarhapenkin sovittaminen pihaan ja puutarhaan

  Puutarhapenkin sovittaminen maisemaan vaatii hieman suunnittelua ja visiointia. Sääolosuhteet, tila ja puutarhan rakenne on otettava huomioon täydellistä paikkaa valitessa.

  Puutarhapenkin koko

  Oikean paikan löydyttyä on tila mitattava ennen ostopäätöstä. Kun määrität puutarhapenkin paikkaa ja tilaaa, ota huomioon ympäröivien kasvien ja puiden koko niiden kasvun jälkeen. Nuori puu ei enää vanhana ole yhtä kapea kuin nyt.

  Väri

  Puutarhapenkin värin voi valita joko säväyttämään tai sulautumaan ympräistöönsä. Vaaleiden värien puutarhoissa eniten oikeuksiinsa päässee vaalean värinen penkki. Jos penkkiä taas ympäröi tummat huonekalut valurautaa, tummaksi petsattu puupenkki lienee paras vaihtoehto.

  Sääolosuhteet

  Sääolosuhteet voivat määrätä mitä materiaalia sinun kannattaa valita, sillä jotkut materiaalit ovat epäkäytännöllisiä paikkaan, jossa vuoden aikana tapahtuu melkoisia lämpötilavaihteluita. Lisäksi mukavuus on tärkeä asia. Koska puu ei paljoakaan ime lämpöä itseensä tai johda sitä muihin, se lämpenee ja viilenee hitaammin. Puupenkki on siis paras vaihtoehto lämpötilanvaihteluihin.

  Mukavuus ja käytännöllisyys

  Mikäli penkki on tarkoitettu pääasiassa koristeeksi ja harvaan käyttöön, kannattaa valinta tehdä ulkonäköperustein. Jos kuitenkin penkki on yksi pihan pääistuimista, on mukavuus tärkein aspekti valintaan ja penkillä on pystyttävä viettää pitempiä aikoja mukavasti.

  Pehmusteet voidaan myös lisätä tuomaan lisämukavuutta, mutta ne on otettava sisälle sateensuojaan ja vaativat pesua ja vaihtoa tietyin välein.

  Käytännölliset puolet, kuten ylös taittuvat istuimet säilytystilalla tai sivutarjottimilla ovat myös mukava lisä penkkiin.


  Lopuksi

  Puutarhapenkissä yhdistyvät kauneus ja käyttö. Se lisää näyttävyyttä ja kauneutta pihaan ja puutarhaan sekä tekee ulkotiloista mukavempia ja rentouttavia. Penkkien valmistusmateriaalit sekä muotoilu vaihtelevat laidasta laitaan, ja valikoimasta löytyy jokaiselle jotakin. Suosittuihin materiaaleihin kuuluvat puulajit, valualumiini, valurauta, muovi ja sementti. Kestävin materiaaleista on tiikki, valualumiini ja laadukas muovi. Monet muut vaihtoehdot voivat kestää vuosia, ja vaativat hieman huoltoa. Hankinnassa huomioon kannattaa ottaa myös kestävä kehitys. Ympäristöystävälliset kierrätysmateriaaleista valmistetut penkit ovat ekologisia ja vastuullinen valinta on myös kiinnittää huomiota penkissä käytetyn puun kaatotapaan. Mitä tulee muotoiluun, puutarhapenkkejä löytyy yksinkertaisista koristeellisiin. Tyylit puupenkistä katospenkkiin ja istutuspenkkiin tekevät ympäristöstä mielenkiintoisemman näköisen. Kun ostat puutarhapenkkiä, ota huomioon pihan suunnittelu ja ulkonäkö, penkin käyttömäärä sekä sääolosuhteet. Näitä vinkkejä seuraamalla voit löytää penkin josta nautit vuosia.