Suomalaista palvelua
Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Toimitus alk. 0€

30 päivän palautusoikeus

Halvat hinnat

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Pelituolit

Pelituoli edullisesti nyt meiltä. Valikoimassa myös tavallset tietokonetuolit. Tilaa pelituoli nyt, vielä kun tarjoukset ovat voimassa.

Tuotteita yhteensä 68 kpl.

Näytetään 1-48 yht. 68 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

Pelituoli mukavaan ja ergonomiseen istumiseen

pelituolipelituoli-hintaKerromme tässä oppaassa yleisesti pelituoleista (englanniksi gaming chair) – mitä asioita on hyvä ottaa huomioon hankinnassa, ja mitkä asiat ovat tärkeimpiä pitää mielessä. Pelituoli voi olla perheen nuorisolle jopa kodin tärkein huonekalu, varsinkin siinä käytettyjen tuntien perusteella. Käymme läpi, että mistä löytää paras tarjous pelituoli käyttötarpeisiin.

Pelituolien selkeästi tärkein ominaisuus ja etu on niiden ergonomia. Mukava istuin takaa, että voit pelata kauemman aikaan. Tavallinen tietokonetuoli ja työtuoli eivät ole pääsääntöisesti oikea vaihtoehto, kun etsitään sopivaa pelituolia tietokoneella pelaamiseen. Ne ovat suunniteltuja mahdollistamaan pitkäkin istuminen näytön ääressä mukavasti. Niiden pääasiallinen käyttötarkoitus on nimensä mukaisesti pelaaminen, mutta ne sopivat samojen ominaisuuksien ansiosta toimistotyöskentelyyn erinomaisesti.

Pelituoli voi olla hyödyllinen hankita erityisesti, jos sattuu kärsimään selkä- tai niskakivuista, sillä tietokonetuolit tukevat selkänojat on suunniteltu ehkäisemään kipujen syntymistä. Ne tukevat hyvin istujaansa, joten pelkän tukevuuden tarve ja arvostaminen voivat jo olla hyviä perusteita tietokonetuolin hankinnalle.

Alun perin pelituolit muistuttivat vahvasti auton istuimia korkeiden selkänojiensa ja mukavan suunnittelunsa ansiosta. Nykypäivänä niitä on kuitenkin saatavilla erittäin monenlaisia vaihtoehtoja jokaisen käyttäjän makuun. Pelituolin ostajan on tärkeää ottaa huomioon oma pituutensa ja painonsa ostaessaan sopivaa tuotetta.

pelituoli-tarjouspelituoli-ale

Pelituoli tyypit - Edullinen- vai kallis pelituoli?

Totta kai on hyvä muistaa, että kaikilla ei ole varaa käyttää pelituoliin satoja euroja. Tämän takia edullinen pelituoli, voi olla paras vaihtoehto, jos budjetti on rajallinen. Erityisesti jos tavoitteena on käyttää rahat viisaasti, kannattaa etsiä pelituoli tarjoukset verkkokaupasta tai kivijalkakaupasta. Meiltä löydät paljon pelituoleja edulliseen hintaan.

Nykypäivänä tavallisimmat ja suosituimmat pelituolit ovat PC-pelituoleja, jonka suosituin väri on musta. Ne ovat suunniteltuja pitkään pöydän ääressä istumiseen, joten ne ovat tietokonepelaamisen lisäksi käteviä toimistotyöskentelyssä. PC-pelituoleissa on tyypillisesti viisihaarainen tukijalka, jonka alla on helpon liikkumisen mahdollistavat pyörät.

Toisena tavallisena ominaisuutena PC-pelituoleissa on korkeat käsinojat, jotka tukevat hiiren ja näppäimistön käyttöä. Lisäksi korkea selkänoja sekä lantio- ja niskatuet ovat tyypillisiä, sillä ne auttavat viettämään pitkiäkin aikoja näytön ääressä ilman selkä- tai niskakipua.

Lisäksi on olemassa myös erikoistuneempia pelituoleja, kuten konsolipeleihin suunnattuja nojatuolityyppejä, sekä kilpa-ajosimulaattoreihin tarkoitettuja tuoleja. PC-pelituolit ovat kuitenkin selkeästi suosituimpia. Usein pelituolien aatelijoita ovat Arozzi ja L33t pelituolit joiden hinta on myös hieman kalliimpi kuiden muiden.

Mitä ottaa huomioon pelituoli hankinnassa?

Ergonomia

Tärkein pelituoli ostosyy ja siten huomionarvoinen tekijä on tietysti tuolin ergonomia. Ergonomia tarkoittaa lyhyesti selitettynä sitä, että tuoli on suunniteltu tukemaan käyttäjäänsä mahdollisimman hyvin. Ergonominen tuoli pitää siis parhaimmillaan istujan ryhtiä, tukee liikkeitä, minimoi selkä- ja niskakivun riskiä, sekä nopeuttaa reaktioaikoja. Käytännössä se näkyy esim korkeus säädöissä.

Ergonominen tuoli sisältää monet tunnusmerkit, jotka tekevät tuolista mahdollisimman käyttäjäystävällisen. Ensinnäkin tuolissa on hyvä olla korkea, kaareva selkänoja, joka tukee niin yläselkää kuin niskaa pitkienkin pelisessioiden aikana. Toinen merkittävä asia on lantiotuki - parhaissa tuoleissa on usein alaselän kohdalle sijoittuva tuki tai tyyny, joka auttaa minimoimaan alaselän kipuja.

Toinen ergonomisen tuolin merkki on säädettävyys. Jokaisella ihmisellä on luonnollisesti omat yksilölliset mittasuhteensa, joten on tärkeää, että pelituolin pystyy säätämään itselle sopivaksi mahdollisimman monessa suhteessa. Esimerkiksi säädettävät käsinojat sekä tuolin kallistuksen säätö ovat hyödyllisiä ominaisuuksia tuolin optimoinnissa mahdollisimman mukavaan käyttöön. Säädettäviä lantio- ja niskatukia löytyy malliston huippupäästä.

tietokonetuolitietokonetuoli-hinta

Rakenteen ja materiaalien laatu

Tuolin rakenteen laatu sekä sen hinta kulkevat usein käsi kädessä: kalliimman puoleiset tuolit ovat yleensä tehty laadukkaammista ja kestävämmistä materiaaleista. Tietokonetuolin rakenteen laatu on tärkeä merkki sen kestävyydestä ja pitkäikäisyydestä. Vaikka laatuun joutuu usein panostamaan rahallisesti, kannattaa tuolien hinta-laatusuhdetta tarkkailla saadakseen mahdollisimman hyvän diilin.

Merkittävimpiä pelituoli laadukkuuden merkkejä on kehikon rakenne. Paras rakenne on tyypillisesti metallista, esimerkiksi teräksestä tehty. Muovinen rakenne ei usein kestä yhtä pitkään. Pohjarakenne on hyvä ottaa huomioon – leveä metallinen pohja on todennäköisesti kestävin vaihtoehto. Tyynyjen ja pehmusteiden materiaali on hyvä huomioida: mukautuva ja vankka täyte on usein mukavin ja tukevin vaihtoehto pitkässä juoksussa.

Tuolin verhoilun materiaali kannattaa ottaa huomioon. Useimmat pelituolit ovat viimeisteltyjä pääosin keinonahalla. Se on materiaalina kestävä sekä miellyttävän tuntuinen, mikä selittää sen suosion.

Materiaalien hengittävyys on toinen tärkeä huomioitava asia. Joissain tuoleissa on lämpöä häivyttäviä mekanismeja esimerkiksi selkärakenteen kangaspäällysteen muodossa. Hengittävät materiaalit vähentävät hikeentymistä, mikä pitkissä pelisessioissa lisää mukavuutta merkittävästi.

Tietokonetuoleja on saatavilla myös kankaaseen verhoiltuna. Sen hyvät puolet on hengittävyydessä, mutta usein se menee rikki nopeammin, sitä on ärsyttävämpi pitää puhtaana ja ulkonäöllisesti kangas on nahkaa hieman huonomman näköinen.

tietokonetuoli-tarjoustietokonetuoli-ale

Käsinojat

PC-pelaajille laadukkaat käsinojat voivat olla varsin hyödylliset. Sopivan ergonominen ranteen tuki voi auttaa jopa reaktioaikojen nopeuttamisessa, ja siten parantaa menestystä erityisesti tarkkuutta vaativissa peleissä. Preecon pelituoli valikoimassa useat tuolit sisältävät säädettävät käsinojat, jotka jokainen käyttäjä voi säätää itselle sopiviksi.

Täydellisesti säädetyt käsinojat pitävät hartiat rentoina tukien samalla käsivarsia sekä ranteita. Tämä mahdollistaa mahdollisimman nopeat reaktiot pelissä sekä säästää kroppaa ylimääräisiltä jännitteiltä ja rasitukselta. Nämä ominaisuudet auttavat pelimenestyksen lisäksi tietysti toimistotyössä: mukavuus ja hartiakivun välttäminen on tärkeää pitkien työpäivien lomassa.

Mittasuhteet

Pelituolien mitat vaihtelevat, mikä kannattaa ottaa huomioon tuolia ostaessa. Vaikka säädettävyyttä löytyy useimmista tuoleista, on tuoleissa paljon osia, jotka kannattaa mitoittaa jo hankintaa tehdessä. Joissain tuoleissa esimerkiksi istuma-ala on kapeampi, kun taas toisissa on merkittävästi korkeampi selkänoja. Oma koko kannattaa siis huomioida. Preecon valikoiman tuolien tuotetiedoissa ilmoitetaan tuolin mitat selkeästi.

Tuotteen valinta monista vaihtoehdoista

Nykyään pelituoleja on tarjolla monenlaisia, -hintaisia ja -kokoisia. Pelituolien markkina on kovassa nousussa, joten valinnanvaraa riittää. Preecon valikoima on laaja, hinta edullinen ja tarjolla on malleja aina simppeleistä karvalakkimalleista kalliimpiin vaihtoehtoihin kaikilla herkuilla. Edullinenkin pelituoli tarjoaa tukevan selkänojan ja pitkäaikaista istumista tukevan rakenteen, kun taas kalliimmat tuolit tuovat lisää säädettävyyttä ja laatuparannuksia, jotka ovat pitkällä aikavälillä ja kovassa käytössä hintansa väärti.

Laatu- ja ominaisuusseikkojen lisäksi pelituolin ostajan kannattaa miettiä tietysti tyyliä ja sopivuutta oman pöytänsä ääreen. Preecon valikoimassa on hillitympiä musta, valkoinen tuoleja, mutta myös värikkäämpiä ja räväkämpiä vaihtoehtoja. Monissa yksittäisissä tuoleissakin värivaihtoehtoja löytyy useita. Värimaailman lisäksi kannattaa miettiä tietokonetuolin sijoittamista – pelituolista saa eniten irti, kun sille varaa jonkin verran tilaa, sillä rullaavilla pyörillä sillä voit liikkua joustavasti pöydän ääressä. kannatta kiinnittää huomiota selkänojan olemassa oloon, pelituoliksi ei suositella esim. jakkaraa, jossa selkänojan hyötyjä ei saada.

pelituolittietokonetuolit

Pelituolit osto-oppaan 7 tärkeintä vinkkiä

Lopuksi vedämme yhteen lyhyesti tärkeimmät vinkit ja huomiot, jotka kannattaa pitää mielessä pelituolihankitaa tehdessä.

Tuolin käyttötarkoitus

Pelituolit ovat ennen kaikkea hyödyllisiä, jos ne ovat kovassa käytössä ja näytön ääressä kuluu monta tuntia päivässä. Pelituoli on suunniteltu tietysti ensisijaisesti pelaamiseen, mutta se sopii hyvin toimistotyöhön.

Tuolin mittasuhteet

Tuolin mittojen kanssa kannattaa olla tarkkana, jotta siitä saa säädettyä mahdollisimman sopivan ja mukavan. Tuolissa on hyvä olla säädettävä korkeus. Istuin on hyvä olla sopivan pituinen.

Pelituolin ergonomia ja säädettävyys

Jos tuoli on kovassa käytössä, kannattaa pitää huolta, että sen voi säätää hyvin istujalle. Säädettävät käsinojat sekä niskan ja lantion tuet voit valita omien mieltymysten mukaan.

Hinta-laatusuhde

Kalliimpi hinta tarkoittaa yleensä parempaa laatua – on itsestä kiinni, paljon pelituoliin haluaa laittaa kiinni. Preecon valikoimassa edulliset tuolit ovat laadukkaita ja kestävät hyvin käyttöä. Tunnettuja pelituoli valmistajia ovat esimerkiksi Arozzi tai l33t.

Tietokonetuolin materiaalit

Useimmat tuolimme ovat valmistettuja tekonahasta, joka on kestävä ja edullinen materiaali. Kangasverhoilu voi olla vähemmän hiostava, mutta toisaalta alttiimpi kärsimään käytössä. Metallinen runko on yleensä kestävyyden ja laadun merkki.

gaming-chairergonominen-tuoli

Tuolin suunnittelu

Hyvä pelituoli miellyttää silmää ja sopii sisustukseen. Usein musta on suosituin pelituolin väri ja siksi kannattaakin valita juuri se. Esimerkiksi valkoinen pelituoli muuttuu helposti likaisen näköiseksi.

Selkänojan olemassa olo on äärimmäisen tärkeää. Satulatuoli voi tuntua hyvältä lyhyeksi aikaa tietokoneella oloon, mutta selkänojan hyödyt ovat kiistattomat pidemmän aikaa pelituolia käytettäessä.

Jos sinua kiinnostaa hakea lisätietoja pelituoleista kannattaa hakea englanniksi gaming chair. Asiakaspalvelu auttaa tietokonetuolin valinnassa tarvittaessa.

Tilaa pelituoli Preeco:lta

Meiltä löydät laadukkaat ja tyylikkäät tietokonetuolit. Toimitus alkaen 0€ ja saatavilla myös toimitus suoraan kotiin. Tuotteet sisältävät 30 päivän palautusoikeuden. Jos tarvitset lisää tietoa tuoleista, asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 9:00 - 17:00.