Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Pelituolit

Pelituolit

Tilaa paras pelituoli meiltä. Pelituolit jopa 50% alennuksella. Saatavilla useita eri malleja. Hyödynnä tarjous nyt ja osta ale hintaan!

50 tuotetta.

Aktiiviset suodattimet

Hyvä vai Paras pelituoli sinulle?Paras Pelituoli

Kerromme tässä oppaassa yleisesti pelituoleista – mitä asioita on hyvä ottaa huomioon hankinnassa, ja mitkä asiat ovat tärkeimpiä pitää mielessä. Pelituoli voi olla perheen nuorisolle jopa kodin tärkein huonekalu, varsinkin siinä käytettyjen tuntien perusteella. Käymme läpi myös, että mistä löytää paras tarjous pelituoli sinun käyttötarpeisiisi. 

Pelituolien selkeästi tärkein ominaisuus ja etu on niiden ergonomia. Tavallinen tietokonetuoli ja työtuoli eivät ole pääsääntöisesti oikea vaihtoehto, kun etsitään sopivaa pelituolia tietokoneella pelaamiseen. Ne ovat suunniteltuja mahdollistamaan pitkäkin istuminen näytön ääressä mukavasti. Niiden pääasiallinen käyttötarkoitus on nimensä mukaisesti pelaaminen, mutta ne sopivat samojen ominaisuuksien ansiosta myös toimistotyöskentelyyn erinomaisesti.

Pelituoli voi olla hyödyllinen hankita erityisesti, jos sattuu kärsimään selkä- tai niskakivuista, sillä pelituolien tukevat selkänojat on suunniteltu ehkäisemään kipujen syntymistä. Ne myös tukevat hyvin istujaansa, joten pelkän tukevuuden tarve ja arvostaminen voivat jo olla hyviä perusteita pelituolin hankinnalle.

Alun perin pelituolit muistuttivat vahvasti auton istuimia korkeiden selkänojiensa ja mukavan suunnittelunsa ansiosta. Nykypäivänä on kuitenkin saatavilla erittäin monenlaisia vaihtoehtoja jokaisen käyttäjän makuun. Pelituolin ostajan on tärkeää ottaa myös huomioon oma pituutensa ja painonsa ostaessaan sopivaa pelituolia.

Pelituolien tyyppejä: halpa pelituoli vai kallis?

Tottakai on hyvä muistaa, että kaikilla ei ole varaa käyttää pelituoliin satoja euroja. Tämän takia halpa pelituoli, voi olla sinulle paras vaihtoehto, jos budjettisi on rajallinen. Erityisesti jos tavoitteenasi on käyttää rahasi fiksusti kannattaa etsiä pelituoli ale verkkokaupasta tai kivijalkakaupasta. Näin voit säästää jopa 50% pelituolin hinnasta ja käyttää rahasi ostamalla esim. uusi peli :) Myös meiltä löydät paljon pelituoleja hintaan!

Nykypäivänä tavallisimmat ja suosituimmat pelituolit ovat PC-pelituoleja. Ne ovat suunniteltuja pitkään pöydän ääressä istumiseen, joten ne ovat tietokonepelaamisen lisäksi käteviä myös toimistotyöskentelyssä. PC-pelituoleissa on tyypillisesti viisihaarainen tukijalka, jonka alla on helpon liikkumisen mahdollistavat pyörät. Käyttäjä voi siis liikkua helposti pöydän ääressä.

Toisena tavallisena ominaisuutena PC-pelituoleissa ovat korkeat käsinojat, jotka tukevat hiiren ja näppäimistön käyttöä. Lisäksi korkea selkänoja sekä lantio- ja niskatuet ovat tyypillisiä, sillä ne auttavat viettämään pitkiäkin aikoja näytön ääressä ilman selkä- tai niskakipua.

Lisäksi on olemassa myös erikoistuneempia pelituoleja, kuten konsolipeleihin suunnattuja nojatuolityyppejä, sekä kilpa-ajosimulaattoreihin tarkoitettuja tuoleja. PC-pelituolit ovat kuitenkin selkeästi suosituimpia, ja myös Preecon valikoimasta valtaosa sisältää eri vaihtoehtoja ja versioita niistä.

Pelituoli hintaMitä ottaa huomioon pelituolia hankkiessa?

Ergonomia

Tärkein pelituolin ostosyy ja siten huomionarvoinen tekijä on tietysti tuolin ergonomia. Ergonomia tarkoittaa lyhyesti selitettynä sitä, että tuoli on suunniteltu tukemaan käyttäjäänsä mahdollisimman hyvin. Ergonominen tuoli pitää siis parhaimmillaan yllä istujan ryhtiä, tukee liikkeitä, minimoi selkä- ja niskakivun riskiä, sekä nopeuttaa reaktioaikoja.

Ergonomisella tuolilla on monia tunnusmerkkejä, jotka tekevät tuolista mahdollisimman käyttäjäystävällisen. Ensinnäkin tuolissa on hyvä olla korkea, kaareva selkänoja, joka tukee niin yläselkää kuin niskaakin pitkienkin pelisessioiden aikana. Toinen merkittävä asia on lantiotuki: parhaissa tuoleissa on usein alaselän kohdalle sijoittuva tuki tai tyyny, joka auttaa minimoimaan alaselän kipuja.

Toinen ergonomisen tuolin merkki on säädettävyys. Jokaisella ihmisellä on luonnollisesti omat yksilölliset mittasuhteensa, joten on tärkeää, että pelituolin pystyy säätämään itselle sopivaksi mahdollisimman monessa suhteessa. Esimerkiksi säädettävät käsinojat sekä tuolin kallistuksen säätö ovat hyödyllisiä ominaisuuksia tuolin optimoinnissa mahdollisimman mukavaan käyttöön. Myös säädettäviä lantio- ja niskatukia löytyy malliston huippupäästä.

Rakenteen ja materiaalien laatu

Tuolin rakenteen laatu sekä sen hinta kulkevat usein käsi kädessä: kalliimman puoleiset tuolit ovat yleensä tehtyjä laadukkaammista ja kestävämmistä materiaaleista. Tuolin rakenteen laatu on tärkeä merkki sen kestävyydestä ja pitkäikäisyydestä. Vaikka laatuun joutuu usein panostamaan rahallisesti, kannattaa myös tuolien hinta-laatusuhdetta tarkkailla saadakseen mahdollisimman hyvän diilin.

Merkittävimpiä tuolin laadukkuuden merkkejä on tuolin kehikon rakenne. Paras rakenne on tyypillisesti metallista, esimerkiksi teräksestä tehty. Muovinen rakenne ei usein kestä yhtä pitkään. Myös tuolin pohjarakenne on hyvä ottaa huomioon – leveä metallinen pohja on todennäköisesti kestävin vaihtoehto. Tyynyjen ja pehmusteiden materiaali on myös hyvä huomioida: mukautuva ja vankka täyte on usein mukavin ja tukevin vaihtoehto pitkässä juoksussa.

Myös tuolin verhoilun materiaali kannattaa ottaa huomioon. Useimmat pelituolit ovat viimeisteltyjä pääosin keinonahalla. Se on materiaalina kestävä sekä miellyttävän tuntuinen, mikä selittää sen suosion.

Materiaalien hengittävyys on toinen tärkeä huomioitava asia. Joissain tuoleissa on lämpöä häivyttäviä mekanismeja esimerkiksi selkärakenteen kangaspäällysteen muodossa. Hengittävät materiaalit vähentävät tuolin hikeentymistä, mikä pitkissä pelisessioissa lisää mukavuutta merkittävästi.

Toiset etsivät myös kangas pelituolia verhoiluksi. Sen hyvät puolet ovat sen hengittävyydessä, mutta usein se menee rikki nopeammin, se on ärsyttävämpi pitää puhtaana ja ulkonäöllisesti se on nahkaa hieman huonomman näköinen.

Käsinojat

PC-pelaajille laadukkaat käsinojat voivat olla varsin hyödylliset. Sopivan ergonominen ranteen tuki voi auttaa jopa reaktioaikojen nopeuttamisessa, ja siten parantaa menestystä erityisesti ammuntapeleissä. Useissa tuoleissa Preecon valikoimassa on säädettävät käsinojat, jotka jokainen käyttäjä voi säätää itselle sopiviksi.

Täydellisesti säädetyt käsinojat pitävät hartiat rentoina tukien samalla käsivarsia sekä ranteita. Tämä mahdollistaa mahdollisimman nopeat reaktiot pelissä sekä säästää kroppaa ylimääräisiltä jännitteiltä ja rasitukselta. Nämä ominaisuudet auttavat pelimenestyksen lisäksi tietysti myös toimistotyössä: mukavuus ja hartiakivun välttäminen on tärkeää myös pitkien työpäivien lomassa.

Mittasuhteet

Pelituolien mitat vaihtelevat, mikä kannattaa ottaa huomioon tuolia ostaessa. Vaikka säädettävyyttä löytyy useimmista tuoleista, on tuoleissa myös paljon osia, jotka kannattaa mitoittaa itselle jo hankintaa tehdessä. Joissain tuoleissa esimerkiksi istuma-ala on kapeampi, kun taas toisissa on merkittävästi korkeampi selkänoja. Oma kokonsa kannattaa siis huomioida. Preecon valikoiman tuolien tiedoissa ilmoitetaan tuolin mitat selkeästi, ja niiden sopivuutta kannattaa pohtia ennen ostopäätöksen tekoa.

Valinnan tekeminen monista vaihtoehdoistaPelituoli Tarjous

Nykyään pelituoleja on tarjolla monenlaisia, -hintaisia ja -kokoisia. Pelituolien markkina on kovassa nousussa, joten valinnanvaraa riittää. Preecon valikoima on laaja, ja tarjolla on malleja aina simppeleistä karvalakkimalleista kalliimpiin vaihtoehtoihin kaikilla herkuilla. Halpakin pelituoli tarjoaa tukevan selkänojan ja pitkäaikaista istumista tukevan rakenteen, kun taas kalliimmat tuolit tuovat lisää säädettävyyttä ja laatuparannuksia, jotka ovat pitkällä aikavälillä ja kovassa käytössä hintansa väärti.

Laatu- ja ominaisuusseikkojen lisäksi pelituolin ostajan kannattaa miettiä tietysti pelituolin tyyliä ja sopivuutta oman pöytänsä ääreen. Preecon valikoimassa on hillityn mustavalkoisia tuoleja, mutta myös värikkäämpiä ja räväkämpiä vaihtoehtoja. Monissa yksittäisissä tuoleissakin värivaihtoehtoja löytyy useita. Värimaailman lisäksi kannattaa myös miettiä pelituolin sijoittamista – pelituolista saa eniten irti, kun sille varaa jonkin verran tilaa, sillä rullaavilla pyörillä sillä voi liikkua joustavasti pöydän ääressä.

Pelituoli osto-oppaan 6 tärkeintä vinkkiä

Lopuksi vedämme yhteen lyhyesti tärkeimmät vinkit ja huomiot, jotka kannattaa pitää mielessä pelituolihankitaa tehdessä. Lue ainakin tämä, jos koko oppaalle ei riitä aikaa!

1. Tuolin käyttötarkoitus: Pelituoli on ennen kaikkea hyödyllinen, jos tuoli on kovassa käytössä ja näytön ääressä kuluu monta tuntia päivässä. Pelituoli on suunniteltu tietysti ensisijaisesti pelaamiseen, mutta se sopii hyvin myös toimistotyöhön.

2. Tuolin mittasuhteet: Tuolin mittojen kanssa kannattaa olla tarkkana, jotta siitä saa säädettyä itselle mahdollisimman sopivan ja mukavan.

3. Pelituolin ergonomia ja säädettävyys: Jos tuoli on kovassa käytössä, kannattaa pitää huolta, että sen voi säätää hyvin istujalle. Säädettävät käsinojat sekä niskan ja lantion tuet voi valita omien mieltymysten mukaan.

4. Hinta-laatusuhde: Kalliimmalla hinnalla saa yleensä parempaa laatua – on itsestä kiinni, paljon pelituoliin haluaa laittaa kiinni. Preecon valikoimassa halvatkin tuolit ovat laadukkaita ja kestävät hyvin käyttöä. Tunnettuja pelituoli valmistajia ovat esimerkiksi Arozzi tai l33t.

5. Pelituolin materiaalit: Useimmat tuolimme ovat valmistettuja tekonahasta, joka on kestävä ja edullinen materiaali. Kangasverhoilu voi olla vähemmän hiostava, mutta toisaalta myös alttiimpi kärsimään käytössä. Metallinen runko on yleensä kestävyyden ja laadun merkki.

6. Tuolin suunnittelu: Hyvä pelituoli miellyttää myös silmää ja sopii sisustukseen.