Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2009!

Painopeitto

Painopeitto

20 tuotetta.

Aktiiviset suodattimet

Painopeitto osto-opas

Mikä on painopeitto?

Painopeitto on nimensä mukaisesti painava peitto, joka tuntuu kuin pehmeältä halaukselta nukkumaan mennessä. 1kg - 13kg painopeiton on tutkittu auttavan ihmistä nukahtamaan nopeammin ja nukkumaan sikeämmin. Rentouttavan painopeiton paino lievittää stressi- ja jännitystiloja sekä auttaa kehoa tuottamaan mielihyvähormonia sekä nukahtamishormonia (tai pimeähormonia), eli melatoniinia. Näiden ominaisuuksien ansiosta se auttaa lyhentämään nukahtamisaikaa, ja pidentämään syvän unen vaihetta. Hyvin nukutun yön ansiosta kehosi ja aivosi palautuvat edellisen päivän rasituksesta tehokkaammin. Painopeitto soveltuukin täydellisesti univaikeuksista kärsiville, mutta parantaa kaikkien unen laatua tehokkaasti.

Painopeitolle painon antaa sen sisällä olevat helmet. Eri peittojen valmistuksessa käytetään erilaisia materiaaleja, ja helmet voidaan valmistaa esimerkiksi muovista. Laadukkaassa painopeitossa painohelmet on valmistettu mikrolasista. Esimerkiksi SEON painopeitossa käytetyt mikrolasihelmet ovat hypoallergeenisiä, myrkyttömiä, hajuttomia ja hiljaisia.

Painopeiton valinta

Juuri sinulle sopivan painopeiton valintaan kannattaa käyttää hetki aikaa.

Yksi tärkeimmistä painopeiton ominaisuuksista on sen paino. Painopeiton painon tulisi olla noin 8 - 12% käyttäjän painosta. Esimerkiksi 70kg painavan henkilön kannattaa valita 7kg painopeitto.

Myös materiaaleilla on väliä! Laadukkaista materiaaleista valmistettu painopeitto on mahtavan tuntuinen ja pitkäikäinen. Esimerkiksi puuvillapintainen painopeitto tuntuu uskomattomalta, ja on luonnomukaisesta ihoystävällisestä materiaalista valmistettu. Mikrokuidusta valmistettu painopeitto on myös erittäin laadukas, ja se hengittää erittäin hyvin. Tästä syystä sillä parempi viilentävä vaikutus. Painopeitoissa käytetään myös yleensä useita muita materiaaleja, joihin kannattaa tutustua.

Painopeiton painohelmet voidaan myös valmistaa useista eri materiaaleista, ja myös niillä on vaikutusta käyttökokemukseen. Laadukas valinta painohelmiksi on mikrolasihelmet, jotka ovat hypoallergeenisiä, myrkyttömiä, hajuttomia ja hiljaisia.

Lakana painopeitolle

Painopeiton oston yhteydessä on kannattavaa hankkia myös painopeitoille suunniteltu lakana. Painopeiton asettaminen tavalliseen pussilakanaan saattaa olla hankalaa sen painon takia. Painopeiton lakanassa on pitkällä sivulla vetoketju, joka avaa lakanan. Suuren aukon kautta painopeitto on helpompi asettaa paikoilleen. Laadukkaassa painopeiton lakanassa on myös kiinnitysnauhat. Kiinnitysnauhoilla pussilakana voidaan kiinnittää tukevasti paikoilleen lakana sisälle, eikä se pääsee myttääntymään.

Rajoitukset painopeiton käytölle

Mikäli sairastat hengitys- tai verenkiertoelinten sairauksia tai sinulla on murtumia tai osteoporoosia, ei paino-tuotteita suositella käytettäväksi. Pienille lapsille painopeittoa ostaessa on hyvä varmistaa lääkäriltä tai asiantuntijalta oikean painon valinta.