Toimitus alk. 0€

30 päivän palautusoikeus

Halvat hinnat

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Sähköpyörä

Tuotteita yhteensä 32 kpl.

Näytetään 1-32 yht. 32 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

Mitä ovat sähköpolkupyörät ja miksi sellainen kannattaa ostaa

Sähköpolkupyörät eli e-pyörät ovat pyöriä, joissa on moottori ja akku, joiden avulla pyörä saa voimansa. Tämä voi helpottaa pyöräilyä, varsinkin jos ajat mäkeä ylös tai vastatuuleen. Niitä on monenlaisia, kuten maastopyöriä, työmatkapyöriä ja jopa "läskipyöriä", eli fatbikeja, joissa on erityisen paksut renkaat. Tässä artikkelissa käsittelemme erilaisia saatavilla olevia sähköpolkupyöriä ja sitä, miksi sinun kannattaa ostaa sellainen!

Yksi sähköpyörätyyppi on maastosähköpyörä. Näissä pyörissä on samat ominaisuudet ja komponentit kuin perinteisissä maastopyörissä, mutta niissä on lisäksi sähkömoottori. Tämä voi tehdä maastossa ja jyrkissä nousuissa liikkumisesta paljon helpompaa. 

Toinen vaihtoehto on city sähköpyörä, joka sopii erinomaisesti ihmisille, jotka haluavat käyttää pyörää päivittäiseen työmatkaan. Näissä pyörissä on yleensä ominaisuuksia, jotka tekevät niistä käytännöllisiä kaupunkiajossa, kuten kurasuojat ja telineet tavaroiden kuljettamista varten. Sähkömoottori voi myös helpottaa ajamista vilkkaasti liikennöidyillä kaupunkialueilla, joilla on paljon liikennettä. 

Fatbike on toinen vaihtoehto sähköpolkupyörien maailmassa. Näissä pyörissä on ylisuuret renkaat, joiden ansiosta niillä voi liikkua karussa maastossa, kuten hiekassa tai lumessa. Sähkömoottorin tuoma lisäteho voi tehdä fatbike-pyörällä ajamisesta entistä helpompaa näissä haastavissa olosuhteissa. 

Miksi sinun pitäisi siis harkita sähköpolkupyörän ostamista? Sähköpyörät voivat tehdä ajamisesta helpompaa ja miellyttävämpää, ja niiden avulla pääset pidemmälle ja selviydyt vaikeammasta maastosta. Ne tarjoavat myös puhtaamman ja hiljaisemman vaihtoehdon autojen tai moottoripyörien kuljetukseen. Miksi et siis kokeilisi sähköpyörää?

Sähköpyörät - 3 eri tapaa ajaa

Sähköpyörissä on yleisesti 3 eri ajotapaa. Sähköpyörivä voi ensinnäkin käyttää aivan samalla tavoin kuin tavallista pyörää ilman sähköistä avustusta. Sähkömoottorin voi ottaa avuksi vaikeammassa maastossa, korkeissa nousuissa tai jos vain haluaa hetken lepuuttaa jalkojaan.

Edellisen ajotavan vastakohta on täyssähköllä ajaminen, jossa ajat 100% sähkömoottorin avulla, etkä itse joudu polkemaan. Täyssähköllä ajaessakin saat jopa yli 50 km toimintaetäisyyden sähköpyörällesi.

Näiden kahden ajotavan välimaastossa on kenties yleisimmin käytetty sähköpyöräilytapa, eli sähköavusteinen ajo. Tällä ajotavalla voit itse polkea, ja kasvattaa kuntoasi, mutta sähkömoottori auttaa sinua matkan taittamisessa. Tämä ajotapa on erittäin hyödyllinen haastavissa maastoissa.