Toimitus alk. 0€

30 päivän palautusoikeus

Halvat hinnat

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Ruohonleikkurien varaosat

Tuotteita yhteensä 12 kpl.

Näytetään 1-12 yht. 12 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

Vaikea valita - Gardena smart system ja monta muuta tuotemerkkiä

robottileikkuri-alennus

Robottiruohonleikkuri on paras kaverisi nurmikon ylläpidossa ja tuo puutarhallesi sen tarvitsemaa life-a! Robottiruohonleikkureita on moneen eri lähtöön monelta eri valmistajalta, kuten SEON, Gardena smart system, Einhell ja STIHL. Eroavaisuudet ominaisuuksissa ja varsinkin hinta voivat olla kaukana toisistaan ja voi olla vaikea löytää se itselle sopivin eikä vain mennä lauman mukana ostamaan sikaa säkissä. Sen takia tässä kirjoituksessa perehdymmekin robottiruohonleikkureihin. Meiltä saat robottiruohonleikkurien lisäksi myös tavalliset manuaalisesti käytettävät ruohonleikkurit edullisesti! Tutustu ja katso kaikki mallit!

Jos elämäsi kaipaisi robottiruohonleikkurin lisäksi myöskin lisää automatiikkaa ja haluat säästää paljon enemmän aikaa, tutustu myös muihin sähköisiin arjenhelpottajiimme kuten robotti-imureihimme, sähköpotkulautoihin, sekä sähköskoottereihimme!

Robottiruohonleikkuri nurmialueille - yleistietoa

Ruohonjuuritasolta katsoen kaikessa yksinkertaisuudessaan robottiruohonleikkuri on siis sähkökäyttöinen robotti, joka leikkaa ruohon puolestasi. Sinun ei siis tarvitse tehdä muuta kuin tehdä muutamat pikku määritelmät, ladata robottiruohonleikkuri, ja kone hoitaa työt puolestasi. Samoin kuin robotti-imurit, myös jotkin robottruohonleikkurit osaavat ladata itse itsensä automaattisesti ja autonomisesti. Robottiruohonleikkuri säästää sinulle lukuisia tunteja vuoden aikana, ja on varsinkin hyvä, jos kärsit nivel- tai selkävaivoista, tai muusta rasituksesta, joka entisestään pahenisi manuaalisesti ruohoa leikkaamalla. 

Robottiruohonleikkurin tarkkuus ja työnjälki

Nykypäivän robottileikkurin tarkkuus on aivan omaa luokkaansa, ja robottiruohonleikkuri osaa pitää puutarhan ja takapihan tai etupihan nurmikkoa aisoissa aina yhtä hyvin kuin ihmisen leikkaama nurmikko, ellei jopa paremmin. Antaa robottiruohonleikkurin tehdä tehtävänsä, ja nauti sinä sen sijaan puutarhan varjossa kupponen kahvia, kun katsot leikkurin menoa takapihalla.

Hiljaista leikkausta, jopa silloin kun et ole kotona

Koska robottiruohonleikkuri on täysin automaattinen, voit antaa sen myös hoitaa nurmikon, kun satut viipymään kauemmin tien päällä tai ulkomailla. Näin kotisi piha pysyy siistinä ja on valmiina odottamassa sinua ja piha-aktiviteettejasi, kun palaat takaisin kotiin. Robottileikkuri on usein hiljainen, helppo käyttää, ja soveltuu kaltevallekin pihalle, joten sellaista pihaa ei olekaan, josta robotti-leikkuri ei selviytyisi. Tietyt robottiruohonleikkuri-mallit, jotka eivät toimi vesisateella, sisältävät tunnistimen, jonka avulla ne osaavat palata latausalustalle sateen tullen. Voit siis käyttää robottileikkuria myös syyskeleillä ennen lumentuloa. Lisää tietoa älykkäistä ominaisuuksista löydät tarkemmin kyseisen robottiruohonleikkuri tuote-sivulta.

Gardena-smart-system-robottiruohonleikkuri

Miten robottiruohonleikkurit toimivat?

Robottiruohonleikkurit toimivat tunnistamalla alueen reunat useimmiten sensoreilla tai rajakaapeleilla. Kun robotti tunnistaa olevansa lähellä reunaa, se kääntyy automaattisesti pysyäkseen nurmella. Monissa roboteissa on törmäyksen tunnistin, jonka avulla törmäyksen, tai enemmänkin hennon töytäisyn sattuessa rajakaapeliin robottiruohonleikkuri osaa vaihtaa suuntaa ja siirtyy leikkaamaan seuraavaa osiota. Voit siis olla varma siitä, että robottiruohonleikkuri tietää mitä tekee, eikä mene luvattomalle alueella.

Robottiruohonleikkuri leikkuu ja reitit

Suurin osa malleista ajaa nurmikon sattumanvaraisesti, jonka jälkeen ne palaavat latausalustalle latautumaan. Laadukkaimmissa robottiruohonleikkureissa on GPS jonka avulla voit ohjelmoida tiettyjä reittejä. Reitin pystyy suunnittelemaan yksityiskohtaisesti, joten monimutkaisetkin pihat saadaan tehokkaasti siistittyä. Näillä määrityksillä on myös mahdollista jättää nurmialueille paikka, jossa voi antaa ruohon rehottaa tai kukkien kasvaa; niitä robottileikkuri ei tule pilaamaan. Yleisimmät valmiiksi asetetut leikkuutyylit ovat: spiraali, siksak, reunaleikkuu ja satunnainen kulkureitti.

Robottiruohonleikkurin yhteydet ja puhelinsovellus

Robottiruohonleikkuri voi sisältää myös applikaation eli sovellus, jolloin älypuhelimella voi seurata robottiruohonleikkuria etänä kun se leikkaa nurmikkoa, asettaa pihalla oleva leikkuu-alue, aikatauluttaa leikkausten ajankohdat ja saada tietoa mahdollisista huollon tarpeista. Useimmiten sovellus toimii käyttäen Bluetooth-ia ja sovellus on saatavilla iOs-sekä Android-älypuhelimella. Katso tarkemmat tiedot sovelluksesta, yhteyksistä ja asetuksista kyseiseltä robottiruohonleikkuri-tuotesivulta.

robottiruohonleikkuri-tarjous

Mitä tulee ottaa huomioon ostettaessa robottiruohonleikkuri?

Tärkeimpiä asioita robottiruohonleikkuria ostettaessa ovat oman pihan koko, ruohonleikkurin akun kesto, leikkuukorkeus, äänitaso ja muut ominaisuudet kuten ajastus, sateentunnistin jne.

Robottiruohonleikkurin hoitama pinta-ala

Ostaessa robottiruohonleikkuria on tärkeää ensin arvioida oman pihansa nurmikon yhteispinta-ala. Näin voit valita leikkurin juuri tarpeisiisi sopivaksi. Leikkuriemme yleisimmät leikkuualat ovat 600 m2, 800 m2, 1000 m2, 1500 m2 ja jopa 3600 m2.

Robottiruohonleikkurin kaltevuuskulma ja rinnekapasiteetti

Kaikissa robottileikkureissamme on 30-35% maksimikallistus, joten ne sopivat hyvin myös mäkiselle pihanurmelle. Voti siis odottaa tasaista työnjälkeä ympäri nurmikkoa, ilman, että itse tarvisi käydä kyykkimässä ja kyyristelemässä pienten ruohosaksien kanssa pihalla. Osissa malleista rinnekapasiteetiksi on osoitettu 20%.

Leikkuuleveys ja leikkuukorkeus

Jokaisella leikkurilla on oma leikkuuleveys, eli pinta-ala, jonka leikkuri leikkaa yhdellä kierroksella. Leikkuuleveys pitkälti määrittää sen, kuinka tehokas leikkuri on, ja kuinka kauan aikaa kuluu nurmen leikkaamiseen. Ainoa tapa vaikuttaa leikkuuleveyteen on leikkurin koko, eli tuotetta ostaessasi jos haluat ison leikkuuleveyden, kannattaa ostaa iso leikkuri isolla leikkuuleveydellä, kuten esimerkiksi tämä malli.

Leikkuukorkeus on useassa mallissa säädettävissä portaattomasti, ja toisissa malleissa porrastaen. Leikkuukorkeudensäätimellä saat nurmikon juuri oikean korkuiseksi. Ei liian pitkä eikä niin, että vain multaa olisi jäljellä. Valikoimamme leikkuukorkeus min. 20 mm ja max. 60 mm.

bosch-robottiruohonleikkuri-huolto

Äänitaso

Nykypäivän robottiruohonleikkuri on sähköllä toimivana paitsi saasteeton, myös äänettömämpi kuin bensakäyttöiset ruohonleikkurit. Robottoruohonleikkuri hurisee vain 68 dB-tasolla, joka vastaa normaalin keskustelun puhetasoa. Robotin leikatessa nurmikkosi, sinun ei siis enää tarvitse huutaa puhelimeen tai kenelle muullekaan, vaan voit kommunikoida peittämättä korviasi ja ilman luuriin huutamista.

Asennus ja käyttöönotto - helppo asentaa

Robottiruohonleikkurin käyttöönotto on yllättävänkin helppoa. Kun robottileikkuri on purettu paketista, haluttu terä on asennettu ja robotti laitettu lataukseen, on seuraavana vuorossa rajakaapelien asennus. Rajakaapelit määrittävät alueen, jonka sisäpuolella robotti saa leikata ja jonka ulkopuolella robotti ei saa mennä. Rajakaapeleita on myös suositeltavaa asentaa esimerkiksi nurmialueen sisäpuolella sijaitsevien kukkapenkkien ja kukkaistutuksien ympärille, jotta robotti ei vahingossakaan eksy leikkelemään leinikkejä tai muitakaan kukkia. Leikkurien puhelinsovellukset on tehty mahdollisimman helppokäyttöisiksi, jotta pääset helposti käyttämään upouutta leikkuriasi!

Turvallisuus

Perinteiset ruohonleikkurit ovat vaarallisia työkaluja väärinkäytettynä. Robottiruohonleikkuri on täysin turvallinen käyttäjälleen. Sen pienet terät ovat piilossa laitteen sisällä, eikä niihin pysty vahingossakaan koskemaan kesken leikkuun. Robottiruohonleikkureiden sensorit tunnistavat jos laitetta nostetaan tai se kaatuu, jolloin terät pysähtyvät automaattisesti ja turvallisesti.

Ympäristöystävällinen valinta

Sähkökäyttöinen robottiruohonleikkuri on paitsi melusaasteeton, myös muutenkin saasteetoon eli ei tuota saasteita, toisin kuin perinteinen bensakäyttöinen leikkuri. Käyttämällä sähköistä robottiruohonleikkuria voit jättää ilmastoahdistuksen tunteet taaksepäin, kun hoidat kotipihaasi tuottamatta yhtään ylimääräistä kuormitusta ympäristöön ja varsinkin ilmaan.

gardena-sileno-robottiruohonleikkurisileno-indego-bosch-robomow-ruohonleikkuri

Osta nyt oma robottiruohonleikkuri Preecolta ja tilaa uutiskirje

robottiruohonleikkurit-alennus

Preeco on suomalainen verkkokauppa, mistä löydät kaiken tarvitsemasi puutarhaan, takapihalle ja harrastuksiin. Meillä Suomen halvimmat hinnat ja myös robottiruohonleikkuri lähtee halvalla. Toimitus alkaen 0€ ja saatavilla myös toimitus suoraan kotiin. Lisäksi kun ostat meiltä, entisen 14 pv palautusoikeus on nyt muuttunut ja saat jopa 30 pv palautusoikeuden!

Asiakaspalvelu

Ongelmatilanteiden tai kysymysten tullen asiakaspalvelu auttaa mielellään. Ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla tai chatin kautta arkisin klo 9-17. Osta oma robottiruohonleikkuri heti vielä kun ehdit, sillä robottiruohonleikkurit ovat räjähdysmäisessä suosiossa eikä niiden saatavuutta voida aina taata. Tutustu eri robottiruohonleikkuri vaihtoehtoihin, ja osta itsellesi paljon enemmän aikaa, kun nurmikko ei tarvitse itse hoitaa, vaan anna kun robottileikkurit tekevät sen puolestasi helposti.