Toimitus alk. 0€

30 päivän palautusoikeus

Halvat hinnat

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Ulkotulisijat

Ulkoulisijat nyt edullisesti Preecosta. Jokaiseen pihaan sopivat tulisijat, tulipadat ja tulikulhot löydät meidän valikoimasta.

Tuotteita yhteensä 140 kpl.

Näytetään 1-60 yht. 140 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

Ulkotulisija Mallit: Kodin Pihanäyttävät Vinkit

UlkotulisijaUlkotulisija on erinomainen lisä mihin tahansa pihaan tai mökkimaisemaan, tuoden lämpöä ja tunnelmaa ulkoilman viihtyisyyteen. Se on paitsi toiminnallinen lämmönlähde, myös sosiaalisen kokoontumisen keskipiste, jossa voit viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa. Erilaisia ulkotulisijoja on saatavilla runsaasti niin muotoilultaan kuin materiaaleiltaan, jotta löydät juuri sinun tyyliisi ja tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon.

Modernit metalliset ulkotulisijat, pihatakat, nuotiopaikat, tulipadat ja kotakeittiöt ovat suosittuja valintoja niiden helppokäyttöisyyden ja kestävyyden ansiosta. Metalliset ulkotulisijat sopivat erinomaisesti moderniin pihaan ja kestävät hyvin sään vaihteluita. Ne ovatkin suosittu valinta, etenkin kun etsit helppohoitoista ja pitkäikäistä ratkaisua tunnelmallisiin hetkiin ulkona.

Kaasukäyttöinen ulkotulisija tarjoaa puhtaan ja nopean tavan luoda lämpöä ja tunnelmaa terassille tai patiolle. Kiinteän polttoaineen sijaan kaasua käyttävä ulkotulisija syttyy nopeasti ja palamisen säätely on vaivatonta, mikä tekee siitä loistavan valinnan niille, jotka arvostavat helppoutta ja vaivattomuutta tulen ylläpidossa. Olipa valintasi mikä tahansa ulkotulisijoiden kattavasta kirjosta, ne kaikki tarjoavat ainutlaatuisen tavan nauttia ulkoilmasta ja lisätä pihapiirisi viihtyisyyttä.

Suosituimmat ulkotakka brändit

Suosituimpia ulkotulisija brändejä on Pohjola Garden, landmann ja Mustang. Tilaa preeco.fi kaupasta tai jälleenmyyjiltä nämä itsellesi. 

Ulkotulisijan Valinnan Perusteet

Valitessasi ulkotulisijaa, on tärkeää keskittyä materiaalin ja designin laatuun, turvalliseen sijoitukseen ja hinta-laatusuhteeseen. Oikeanlaisen tulisijan valinta takaa turvallisuuden sekä toivomasi ilmeen terassille tai pihalle.

Materiaalit ja Design voi muuttaa kaiken

Ulkotulisijat ovat saatavilla erilaisista materiaaleista, joista suosituimpia ovat teräs, valurauta ja betoni. Teräksen etuna on sen keveys ja kestävyys, kun taas valurautaiset ulkotulisijat sopivat perinteisen tunnelman ystäville. Design valinnassa kannattaa huomioida:

 • Tilan suuruus: Suurempi ulkotulisija sopii avoimille pihalle, kun taas kompaktimpi malli on ideaali pienemmälle terassille.

 • Tyyli: Valitse ulkotulisijan design siten, että se sopii yhteen muun pihapiirin ilmeen kanssa.

Sijoitus ja Turvallisuus

Sijoituksella on merkittävä rooli ulkotulisijan turvallisessa käytössä. Tärkeää on varmistaa, että:

 1. Alusta on palamatonta materiaalia.

 2. Ulkotulisija sijoitetaan riittävän etäälle palavista materiaaleista.

 3. Kipinäsuojaa käytetään paloturvallisuuden varmistamiseksi.

Lisäksi tulisijan käyttöohjeita tulee noudattaa huolellisesti.

Hinta ja Laatu

Valittaessa ulkotulisijaa, hinta korreloi usein laadun kanssa. Korkea hinta saattaa kuvastaa parempaa materiaalien kestävyyttä ja viimeisteltyä muotoilua. Arvioi tulisijat seuraavasti:

 • Vertaile hinta ja laatu suhteessa käytettävyyteen ja materiaalien kestävyyteen.

 • Mieti käyttötarkoitusta ja kuinka usein tulet ulkotulisijaa käyttämään.

Muista, että laadukas ulkotulisija voi olla pitkän aikavälin sijoitus, joka lisää viihtyisyyttä ja arvoa pihallesi.

Ulkotulisijan Käyttö ja Ylläpito

Ulkotulisijan tehokas käyttö ja huolellinen ylläpito takaavat turvallisen ja nautinnollisen tulen äärellä vietetyn ajan. Huomioithan alustan, etäisyydet ja turvallisen tulenkäsittelyn niin sytyttäessäsi kuin ylläpitäessäsi tulta.

Tulen Sytyttäminen ja Hallinta

metallinen ulkotulisija

Kun sytytät tulen ulkotulisijaan, tarkista ensin, että alusta on tasainen ja turvallinen. Varmista, että ulkotulisija on puhdas ja tukevasti paikoillaan. Tulisijan ja palavien materiaalien välillä on oltava riittävä etäisyyys, jotta tuli ei leviä missään tapauksessa ympäröiviin materiaaleihin.

Sytytys:

 1. Aseta kuivaa pientä puuta tai sytykkeitä tulisijan pohjalle.

 2. Lisää päälle muutamia suurempia halkoja, jotka voit asetella ilmavasti.

Hallinta:

 • Älä koskaan jätä tulta valvomatta.

 • Lisää polttopuita tarpeen mukaan, mutta varo ylisyöttämästä tulta.

 • Muurikka tai grilliritilä voidaan asettaa tulisijan päälle ruoanlaittoa varten.

Puhdistus ja Huolto

Säännöllinen puhdistus ja huolto ovat keskeisiä toimenpiteitä ulkotulisijan käyttöiän pidentämiseksi. Pidä tulisija puhtaana ja ehjänä, jolloin voit käyttää sitä turvallisesti vuodesta toiseen.

Puhdistus:

 • Kun tuli on sammunut ja tuhka jäähtynyt, poista tuhka ja palamattomat jätteet.

 • Tuhkan voi käyttää esimerkiksi puutarhassa kasvien lannoitteena.

Huolto:

 • Tarkista säännöllisesti tulisijan kunto ja mahdolliset vauriot.

 • Suojaa tulisija säältä, kun et käytä sitä, käyttämällä esimerkiksi suojapeitettä.

Muista, että asianmukainen käyttö ja säännöllinen ylläpito pidentävät ulkotulisijasi käyttöikää ja takaavat miellyttävät hetket sen äärellä.

Mistä ulkotulisijat on tehty?

Tyypillinen materiaali on metalli tai harkko, jonka avulla tulisija kestää kuumuutta. Preeco.fi tarjoaa kaikki Pohjola Garden tuotteet ja tämän lisäksi monta muuta tuotetta.

Usein kysytyt kysymykset

Näissä kysymyksissä käsitellään yleisiä huolenaiheita ja vinkkejä ulkotulisijan turvalliseen ja mukavaan käyttöön.

Mitä materiaaleja tulisijan alle asennetaan turvallisuussyistä?

Tulisijan alle turvallisuuden varmistamiseksi asennetaan palamatonta materiaalia, kuten betonilaattoja, tiiliä tai metallilevyä, joka estää kipinöiden leviämisen ja suojaa alustaa kuumuudelta.

Minkälainen tulisija sopii parhaiten terassille?

Terassille sopii parhaiten ulkotulisija, joka on suunniteltu käytettäväksi sillä alustalla. On tärkeää, että tulisija on vakaa ja sen alusta kestää korkeita lämpötiloja. Metalliset tulisijat, joilla on suojajalat ja kipinäverkko, ovat suosittuja terassikäytössä.

Mistä tunnistaa laadukkaat ulkotulisijat?

Laadukkaan ulkotulisijan tunnistaa kestävästä materiaalista, kuten laadukkaasta teräksestä, ja viimeistellystä työnlaadusta. Tarkista, että tulisijassa on selkeät käyttö- ja turvallisuusohjeet ja että se on CE-merkitty, mikä kertoo tuotteen täyttävän EU vaatimukset.

Kuinka ulkotulisijaa tulisi huoltaa ja puhdistaa?

Ulkotulisijaa tulisi säännöllisesti puhdistaa tuhkasta ja roskista sekä tarkistaa mahdollisten vaurioiden tai ruosteen varalta. Käytön jälkeen anna tulisijan jäähtyä kokonaan ennen puhdistusta. Tarkista valmistajan ohjeet huoltotoimenpiteitä varten.

Millaisia lupia tarvitaan ulkotulisijan käyttöön?

Suomessa saa tehdä avotulen omalla tontillaan ilman erityislupia, mikäli voimassa ei ole metsäpalovaroitusta, ja kunhan tulisija on turvallinen ja käytetään vastuullisesti. On kuitenkin suositeltavaa tarkistaa mahdolliset paikalliset säädökset ja naapureilta luvan pyytäminen on hyvää etikettiä.

Mitä turvaetäisyyksiä on noudatettava ulkotulisijan ympärillä?

Turvaetäisyydet vaihtelevat tulisijan koosta ja tyypistä riippuen. Yleensä tulisijan ympärille tulisi jättää vähintään metrin etäisyys palaviin materiaaleihin, kuten rakennuksiin, kasvillisuuteen ja kalusteisiin. Tarkista tulisijan mukana tulevat käyttöohjeet asianmukaisille etäisyyksille.