Toimitus alk. 0€

30 päivän palautusoikeus

Halvat hinnat

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Kajakit

Kajakki on näppärä tapa matkustaa vesistöillä luonnon rauhassa. Etenkin ilmatäytteiset kajakit on helppo ottaa mukaan vaikka mökille!

Tuotteita yhteensä 21 kpl.

Näytetään 1-21 yht. 21 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

Kajakki - osto-opas

Kajakki on täydellinen menopeli vesille, kun haluat nauttia luonnosta ja kohottaa kuntoa. Kajakkien avulla voit tehdä pitempiäkin retkiä järvellä häiritsemättä ympäröivää luontoa. Kajakkeja on saatavilla useita eri malleja, joten tässä oppaassa pyrimme auttamaan sinua valitsemaan juuri sinulle sopivan kajakin.

Mitä kannattaa huomioida kajakkia ostaessa?

Kajakin käyttötapa, käyttäjien määrä ja jopa vesistö jolla kajakkia käytetään voi vaikuttaa sopivan mallin valintaan. Kannattaa ottaa huomioon ainakin nämä seikat, kun valitset sopivaa menopeliä vesille:

- Missä käytän kajakkia?

- Missä varastoin sen mikäli en käytä sitä?

- Melonko yksin vai kaverin kanssa?

- Haluanko ilmatäytteisen vai kiinteän kajakin?

Missä käytän kajakkia?

Kajakkeja voidaan käyttää useilla erilaisilla vesistöillä. Kannattaa kuitenkin huomioida että kaikki mallit eivät käy esimerkiksi meriveteen. Suolainen vesi vaatii kaikilta kalastus, melonta ja soutulaitteilta merivedenkestävyyden, muuten merivedellä saattaa olla haitallisia vaikutuksia kajakin elinikään.

Kajakkeja valmistetaan esimerkiksi puusta ja muovista, ja kaikilla materiaaleilla on erilaisia ominaisuuksia. Kiinteät puusta tai muovista valmistetut kumiveneet voivat sopia sinulle jos pidät kajakkia vain yhdessä paikassa, ja sinulla on runsaasti tilaa varastoida kajakki.

Ilmatäytteinen kajakki on loistava valinta jos sinulla on vain vähän varastotilaa käytössä, tai haluat käyttää kajakkia useissa eri paikoissa. Kevyemmät ilmatäytteiset kajakit on myös helppo kantaa mukana, jos sinun tarvitsee matkoillasi siirtyä myös maitse.

Joissain ilmatäytteisissä malleissa keulat saattavat olla vahvistettuja. Joustavien materiaaliensa ansiosta nämä mallit kestävät hyvin myös osumia koviin esineisiin. 

Missä kajakkia voi varastoida?

Kiinteät kajakit vaativat suhteellisen paljon varastotilaa, sillä ne joudutaan varastoimaan kokonaisina. Ilmatäytteinen kajakki on helppo varastoida, sillä se voidaan tyhjentää, jolloin se sopii pieneenkin tilaan. 

Kesäisin kajakit voidaan varastoida katoksien alle, jossa ne ovat turvassa kovimmilta sääilmiöiltä, mutta talvella ne on syytä varastoida lämpimiin tiloihin, jolloin niiden elinikä pitenee.

Kuinka moni käyttää kajakkia?

Kajakit voivat olla jopa kolmipaikkaisia, jolloin niitä voidaan käyttää myös kavereiden kanssa. Onkin syytä pohtia aiotko käydä melomassa yksin vai kaverien tai kumppanin kanssa. Myös ilmatäytteisiä kajakkeja saa monipaikkaisina. Edullinen ilmatäytteinen kajakki on kuitenkin helpompi ostaa soolosouteluun, sillä myös kaverit saavat halvalla kajakin, ja voitte meloa helpommin yhdessä ja erikseen.