Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Sähköperämoottorit

Sähköperämoottorit

Paras sähköperämoottori tarjous meiltä. Hyödynnä nyt jopa -30% tarjous. 

12 tuotetta.

Aktiiviset suodattimet

Sähköperämoottori osto-opas

Oppaassa käydään läpi yleisesti sähköperämoottoreita ja niiden kaikki eri osa-alueet, kuten rikin pituus ja akku. Mikäli sinulta puuttuu vielä vene, kannattaa käydä katsomassa Preecon kattava kumivene -valikoima. Kaikki Preecon sähköperämoottori tarjoukset näet tältä sivulta! Sähköperämoottorien eliittimalli on keulasähkömoottori, niiden hinnat ovat alkaen 2000 €. Kalliissa perämoottoreissa on useita ominaisuuksia kuten taivasankkuri. Edullisemmat mallit ovat kuitenkin täydellisiä esimerkiksi kumiveneellä kulkemiseen ja kalastamiseen. Useat Preecon perämoottorimalleista sopivat myös suolavesiin.

Voiko sähköperämoottoria käyttää suolavedessä?Sähköperämoottori

Preecolta löydät sähköperämoottorit, joista osa on suunniteltu myös suolaveteen. Jos käytät perämoottoria suolavedessä katso tuotetiedoista, että soveltuuko kyseinen moottori merellä liikkumiseen. Merikäyttöinen perämoottori ei ruostu suolavedessäkään!

Minkä varren pituuden tarvitsen?

Valitessasi oikeaa varren pituutta, on tärkeää, että sähkömoottorin asento ei aiheuta sellaista ääntä joka pelottaa kalat pois. Yleissääntö on, että moottorin keskiosan tulisi olla 22cm korkeudessa. Useimmissa perälaudoissa etäisyys veteen on sama ja yleisissä moottoreissa varren pituus on riittävä. Mittaa etäisyys kiinnityspinnasta perälautaan. Lisää 13cm vesilinjaan, kun kalastat kovassa vedessä. Lisää 30cm vesilinjaan jos ohjaat moottoria käsin ja seisten.

Kuinka tärkeää akun valinta on sähköperämoottoreissa?

Akku on kriittinen valintakriteeri sähkömoottorissasi. On aina tärkeä varmistaa että perämoottorissa on korkealaatuinen akku, joka soveltuu myös vesistökäyttöön. Toisin kuin autoakut, vesistöakut on suunniteltu tyhjentymään ja sen jälkeen latautumaan. (pidentääksesi akun ikää, lataa se aina käytön jälkeen. Monet troolausakut hajoavat ennen aikojaan jos tätä ei noudateta.)

Mikä on ampeeripiirturi?

Ampeeripiirturi on mittausyksikkö, jolla piiretään elektronisesti akun käyttö kun sähköperämoottori on käynnissä
Keskimääräinen käyntiaika kun moottoria käytetään täydellä voimalla voidaan piirtää ampeeripiirturiin ja samalla nähdään akun tuntikulutus
Kun nopeus vähenee, myös ampeeri määrä vähenee

Mikä on työntövoima?

Työntövoima on staattinen mittaus kiloa kohden moottorin työntö- tai vetotehossa.

Miten työntövoima eroaa hevosvoimista?

Hevosvoima on mittayksikkö “käytetystä työstä”.
Yksi hevosvoima on sama kuin 677 newtonmetriä sekunnissa
Kuten sanottua edellisessä, työntövoima on yksinkertaisesti staattinen tapa mitata voimaa

Miten saan työntövoimista hevosvoimia?

Monet ajattelevat, että mitä enemmän he saavat tehoa koneeseen, sitä nopeammin vene liikkuu. Tämä ei ole täysin totta. Troolausmoottoreissa ja perämoottoreissa, veneen nopeus riippuu hevosvoimista ja oikeasta potkurista. Vaihtamalla oikeanlaiseen potkuriin, voit vaikuttaa nopeuteen. Kun annat kaasua, vene vastaa heti. Tämä myös mahdollistaa veneen hallitsemisen tuulisella säällä.

Isommat veneet vaativat meidän isompia moottoreita. Bensiini ja sähkökäyttöisten moottoreiden vertaaminen on erittäin hankalaa, sillä yleisesti ottaen ne on suunniteltu täysin erilaisille nopeuksille.

Kannattaako hankkia tehokas sähköperämoottori? sähköperämoottori tehokas

Veneenostajista tehtiin epäluuloisia ihan täysin asiallisesti syystä muutamia vuosia sitten, kun jälleenmyyjät tekivät venepaketteja jotka hinnoiteltiin huonomman moottorin mukaisesti, jonka jälkeen myyjä puhui asiakkaan ympäri vaihtamaan moottorin vähän tehokkaampaan versioon. He, jotka pistivät enemmän rahaa moottoriin olivat tyytyväisiä kauppoihinsa. He jotka pysyttelivät huonossa moottorissa, olivat yleensä pettyneitä. Tehokkaampi tarjoaa aina enemmän mahdollisuuksia veneen käyttöön.

Sähköperämoottorien hintaerot teholuokittain eivät ole suuria, joten tehokkaamman valitseminen on helppo päätös. Heikommalla moottorilla et ehkä koskaan pääse nauttimaan siitä suorituskyvystä joka rungolle on tarkoitettu. Myöskään potentiaaliset tulevat ostajat eivät kiinnostu liian pienestä koneesta.

Kun valitsee veneenvalmistajan ilmoittaman maksimaalisen tehon mukaisesti, on varmoilla vesillä. Jos et ole varma, voit varmistaa asian veneen valmistajilta, jotka ovat testanneet jo valitsemasi veneen erilaisilla moottoreilla ja voivat kertoa varmoja tuloksia. Kannattaa kuitenkin myös muistaa, että tehokas moottori vie sähköperämoottorin akkua myös huomattavasti enemmän.

Sähköperämoottori vertailu

Ennen kuin alat vertailla sähköperämoottoreita tulee sinun miettiä haluatko sähköperämoottorin kumiveneeseen vai soutuveneeseen? Lisäksi haluatko kulkea sillä pidempiä matkoja vai onko parhaat kalastuspaikat heti veneen säilytyspaikan vieressä? Missä tulet käyttämään perämoottoria?

Kumiveneet on yleisesti kevyempiä kuin normaalit soutuveneet, joten niiden liikutamiseen vaaditaan vähemmän energiaa. Tehokkaampi moottori tarjoaa ketterämmän kyydin, kuin halvemmat mutta heikkommat moottori. Kannattaa kuitenkin muistaa että tehokkaampi moottori syö akun nopeammin. Muista myös tarkastaa perämoottorin suolavesikelpoisuus, jos tarkoituksesi on käyttää perämoottoria suolavedessä.

Sähköperämoottorin toimintakykyyn, etenkin työntövoimaan, vaikuttaa suuresti myös potkurin tyyppi. Preecon perämoottorien potkuri lapamäärää myöten on pyritty optimoimaan parhaan hyödyn saamiseksi, ilman kompromisseja tehossa.