Toimitus alk. 0€

30 päivän palautusoikeus

Halvat hinnat

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Sähköperämoottorit

Sähköperämoottori nyt meiltä. Valikoimasta löydät hiljaiset ja tehokkaat moottorit. Tilaa sähköperämoottori nyt, ennen kuin tarjoukset päättyvät.

Tuotteita yhteensä 24 kpl.

Näytetään 1-24 yht. 24 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

Sähköperämoottori: Tehokas Valinta Veneilyyn

perämoottori

Sähköperämoottori on moderni vaihtoehto perinteisille polttomoottoreille veneilyssä. Sähköperämoottorit tarjoaa äänetöntä ja ympäristöystävällistä liikkumista vesillä. Voit nauttia luonnosta häiritsemättä sen rauhaa, sillä sähköperämoottori on hiljainen käytössä, eikä tuota pakokaasupäästöjä. Sähköperämoottori vähentää käytön myötä polttoainekustannuksista tulee merkityksettömiä ja moottorin huolto on perinteisiä polttomoottoreita yksinkertaisempaa.

Sähköperämoottoreita löytyy useita eri malleja ja niiden tehot vaihtelevat sovelluksesta riippuen. Sähköperämoottorit ovat ihanteellisia rauhalliseen liikkumiseen tai kalastukseen, kun et halua häiritä luonnonrauhaa tai tarvitset pääsyn matalille vesille, jossa perinteiset polttomoottorit eivät ole ihanteellisia. Lisäksi sähköperämoottorit ovat turvallinen valinta, sillä sähköperämoottorit eivät vuoda polttoainetta eivätkä sähköperämoottorit ole avotulen lähde.

sähköperämoottori

Kun valitset sähköperämoottorit, kannattaa sinun harkita käyttötarpeitasi, kuten toimintasädettä, tehoa ja akun kestoa. Markkinoilta löytyy monia malleja, jotka vastaavat erilaisiin tarpeisiin, oli kyseessä sitten rento päivä vesillä tai vaativa kalastusreissu. Verkkokaupoista, kuten preeco.fi, löydät laajan valikoiman sähköperämoottoreita ja voit vertailla eri merkkejä ja malleja, kuten Haswing, Pohjola Motors, Epropulsion ja Torqeedo, jotka ovat tunnettuja tehokkuudestaan ja luotettavuudestaan.

Sähköperämoottori ja sen perusteet

minn-kota-endura-max

Sähköperämoottori tarjoaa veneilijöille hiljaisen, ympäristöystävällisen ja käyttökustannuksiltaan edullisen voimanlähteen. Tämän osion avulla ymmärrätte perusteet siitä, miten sähköperämoottorit toimivat ja mitä eri tyyppejä on olemassa.

Sähköperämoottori tekniikka ja toimintaperiaate

Sähköperämoottori, usein kutsuttu myös akkuperämoottoriksi, käyttää sähköenergiaa potkurin liikuttamiseen. Toisin kuin polttomoottorit, jotka tarvitsevat bensiiniä tai dieseliä, sähköperämoottori saa virtansa akuista. Moottorin toimintaperiaate perustuu sähkömagneettiseen vuorovaikutukseen, jossa sähkövirta tuottaa magneettikentän, joka puolestaan pyörittää moottorin roottoria ja siten potkuria.

 • Akkujen rooli:

  • Energian lähde

  • Vaikuttaa käyttöajan pituuteen

  • Usein vaaditaan useampi akku kestävyyden takaamiseksi

Näiden moottorien ohjauskahva voi olla säädettävä sekä kokoontaitettava, parantaen säilytettävyyttä ja käyttömukavuutta.

Sähköperämoottori ja niiden tyypit

Sähköperämoottoreita on saatavilla monenlaisia, ja sähköperämoottorit voidaan luokitella käyttötarkoituksensa ja rakenteensa mukaan.

 • Tyypit:

  • Perämoottori: Sopii pieniin ja keskikokoisiin veneisiin, helppo asentaa

  • Keulamoottori: Asennetaan veneen keulaan, tarjoaa paremman ohjautuvuuden

  • Pod-moottori: Upotettava malli, kiinnitetään suoraan veneen pohjaan

Valinnassa on huomioitava moottorin teho, akun kapasiteetti ja veneen koko ja tyyppi. Monipuolinen säädettävyys sekä käyttömukavuus ovat tärkeitä seikkoja, jotka vaikuttavat erityisesti veneilykokemukseen.

Käyttäjien kokemukset mainitsevat erittäin usein, että hiljaisuus ja helppo käytettävyys ovat sähköperämoottoreiden merkittäviä etuja. Yhä useampi veneen haltija valitsee sähköperämoottorin perinteisen polttomoottorin sijaan niiden edullisten käyttökustannusten ja vähäisten huoltotarpeiden vuoksi.

Sähköperämoottori valinta

Valittaessa sähköperämoottoria, tärkeää on huomioida teho suhteessa käyttöolosuhteisiin ja veneen kokoon.

Sähköperämoottorin teho

Sähköperämoottorin teho ilmoitetaan yleensä kilowatteina (kW) tai hevosvoimina (HP). Teho kertoo, kuinka voimakkaasti moottori kykenee liikuttamaan venettä. Käytännössä suurempi teho tarkoittaa parempaa suorituskykyä ja suurempaa työntövoimaa, mutta myös suurempaa virrankulutusta.

Valitse moottorin teho sen mukaan, millaisia kuormia olet venettäsi käyttäessä kuljettamassa. Esimerkiksi:

 • Alle 30 lbs (noin 0.5kW): sopii pienille ja kevyille veneille, kuten kalastusveneille.

 • 30–70 lbs (noin 0.5–1kW): yleisimmin käytettävät mallit, jotka soveltuvat useimmille soutu- ja kalastusveneille.

 • Yli 70 lbs (yli 1kW): suunniteltu suuremmille veneille ja vaativaan käyttöön, missä tarvitaan enemmän työntövoimaa.

Valinnassa kannattaa myös huomioida akun kapasiteetti ja kuinka pitkään haluat moottoria käyttää latausten välillä. Suurempi teho kuluttaa enemmän virtaa, mikä voi vaatia suurempikapasiteettista tai useampaa akkua.

Sähköperämoottori Käyttö ja Huolto

Sähköperämoottorit tarjoavat erittäin käyttäjäystävällisen ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon veden päällä liikkumiseen. Tässä osiossa käsitellään niiden käyttökohteita, huollon tarvetta ja ohjeita sekä akun valinnan ja ylläpidon tärkeyttä.

Käyttökohteet

sähköperämoottori-tarjous

Sähköperämoottorit soveltuvat usein pienille ja keskisuurille veneille, kuten soutuveneille ja kalastusveneille. Sähköperämoottorit ovat ihanteellisia rauhallisiin vesistöihin, jossa hiljainen käyntiääni ja päästöttömyys ovat suuressa arvossa. Sähköperämoottorit ovat yleisesti ottaen helppo asentaa ja käynnistää, ja niiden käyttö edellyttää vain akun kytkentää ja ohjausvipujen säätöä.

Huollon Tarve ja Ohjeet

Sähköperämoottoreita pidetään usein "huoltovapaina", mutta tämä ei tarkoita, etteikö niille tarvitsisi tehdä säännöllisiä tarkastuksia ja ylläpidollisia toimenpiteitä. Tarkista säännöllisesti moottorin kiinnitykset, potkurin kunto ja laitteiston puhtaus. Puhdista moottori makealla vedellä jokaisen suolavedessä käytön jälkeen. Tarkista käyttöohjeet eri mallikohtaisten huoltotoimenpiteiden osalta, sillä huolto voi vaihdella merkittävästi eri sähköperämoottorit välillä.

Akun Valinta ja Ylläpito

sähköperämoottori-hinta

Valitse akku huolellisesti, sillä se on avainasemassa moottorin suorituskyvyn kannalta. Käytä vain valmistajan suosittelemaa akkutyyppiä ja varmista, että sen kapasiteetti on tarpeeksi suuri tarvittavaan käyttöön. Akun lataus tulisi tehdä asianmukaisella laturilla ja säännöllisen käytön ulkopuolella akku tulee säilyttää latautuneena ja viileässä paikassa. Huolehdi, ettei akku pääse tyhjenemään liikaa, sillä se voi lyhentää sen käyttöikää merkittävästi.

Usein kysytyt kysymykset

Valitessasi sähköperämoottoria veneeseen, monia erityiskohtia tulee harkita. Tämä osio käsittelee kysymyksiä, jotka auttavat sinua löytämään sopivan moottorin tarpeisiisi.

Minkä tehoisen sähköperämoottorin tulisi valita veneeseeni?

Sähköperämoottorin valitsemisessa oikea teho riippuu veneesi koosta ja käyttötarkoituksesta. Suomalaisille järvialueille ja suojaisille merialueille sopii yleensä hyvin moottori, jonka työntövoima on 30-50LBS.

Mitä eroa on eri merkkisten sähköperämoottoreiden välillä, kuten Bilteman, Minn Kotan ja Yamahan?

Eri valmistajien sähköperämoottoreiden eroja määrittävät tekniset ominaisuudet, kuten työntövoima, akun kesto ja rakenteen laatu. Esimerkiksi Minn Kota on tunnettu kestävyydestään ja teknologisista innovaatioistaan, kun taas Yamaha on maineikas luotettavuudestaan.

Miten arvioin sähköperämoottorin akun kestävyyttä?

Akun kestävyys määräytyy usein moottorin energiatehokkuuden ja akun kapasiteetin mukaan. Tehokkaampi moottori voi vaatia suuremman kapasiteetin akun. Suositeltava akun kapasiteetti voi vaihdella 80-150Ah välillä.

Mikä on suositeltava sähköperämoottorin koko soutuveneeseen?

Soutuveneeseen suositellaan yleensä pientä sähkömoottoria, joka painaa noin 6-10 kilogrammaa ja jonka työntövoima on alle neljäsosa kolmen hevosvoiman bensamoottorista.

Millaisia kokemuksia käyttäjillä on Clou-sähköperämoottoreista?

Käyttäjäkokemukset eri merkkisten moottorien, kuten Clou-sähköperämoottoreiden suhteen vaihtelevat. On suositeltavaa tutustua käyttäjäarvosteluihin ja testituloksiin ennen ostopäätöstä.

Mitkä seikat tulisi ottaa huomioon valittaessa tehokasta sähköperämoottoria?

Tehokasta sähköperämoottoria valitessa tulee huomioida moottorin teho, akun kesto, käytettävyyden, rakenteen laatu ja erityisominaisuudet, kuten hiljainen käyntiääni ja helppo asennettavuus. Varmista, että moottori vastaa veneesi kokoa ja käyttötarkoitusta.