Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Toimitus jopa 1-2 päivässä

30 päivän palautusoikeus

Toimitus lähipostiin 0€

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Sähköpotkulaudat

Sähköpotkulauta nyt edullisesti meiltä. Osa malleista jopa 300 € alennuksella. Tilaa sähköpotkulauta nyt, ennen kuin tarjoukset päättyvät.

Aktiiviset suodattimet

Mikä on sähköpotkulauta?

sähköpotkulautasähköskootteri-tarjousSähköpotkulauta on nimensä mukaisesti, sähkömoottorilla toimiva potkulauta. Potkulaudan sähköistä versiota voidaan käyttää samoin kuin perinteistä lautaa, mutta siinä on perinteiseen verrattuna enemmän ominaisuuksia. Oikein käytettynä sähköpotkulaudat ovat turvallisia ja ekologisia lyhyiden matkojen menopelejä monenlaisiin elämäntilanteisiin.

Viimeistään tänä vuonna olet voinut havaita sähköpotkulautoja myös pienemmissä kaupungeissa. Sähkömoottorilla toimiva kevyt ja kompakti menopeli on kätevä liikkumisväline erityisesti kaupunkialueella. Tässä tekstissä kerromme sähköpotkulaudoista, niiden käytöstä ja turvallisuudesta sekä tietoja hinnoista. Jos haaveilet omasta sähköisestä menopelistä, jatka ihmeessä lukemista. Jos taas kaipaat istuttavaa mallia, tutustu sähköskoottereihimme!

Sähköpotkulauta joka sopii juuri sinulle

Siinä missä jotkin markkinoilla olevat potkulaudat on suunniteltu manuaaliseen liikkumiseen ja joita käyttäjien pitää itse työntää eteenpäin, motoroiduilla sähköpotkulaidoilla käyttäjä voi keskittyä paremmin ohjaamiseen ja liikkumaan kätevästi ja tehokkaasti rasittamatta kehoaan liikaa.

Miten se vertaantuu muihin menopeleihin?

Sähköpotkulautoja on saatavilla eri nopeuksilla ja painoilla, joten ne soveltuvat niin aikuisille, kuin lapsillekin. Sähköpotkulautojen suosio on kasvanut erityisesti nuorissa käyttäjissä. Sähköistä lautaa pidetään myös ekologisena vaihtoehtona muille moottorikulkuneuvoille, kuten moottoripyörille ja mopoille. Kompakti koko ja kevyt rakenne tekevät sähköpotkulaudasta näppärän menopelin sekä koululaisille, työmatkalaisille kuin vapaa-ajan liikkumiseenkin.

Sähköpotkulaudalla paikasta toiseen

Sähköpotkulauta on polkupyörään verrattuna näppärä vaihtoehto silloin, kun halutaan päästä paikkoihin, joihin pyörällä ei pääse. Monet sähköpotkulaudat ovat kokoontaitettavia, ja tämän ominaisuuden vuoksi ne onkin helppo ottaa mukaan esimerkiksi auton takakonttiin tai julkiseen kulkuneuvoon, kuten bussiin. Jos lautaa on tarkoitus kuljettaa muissa kulkuneuvoissa mukana, kannattaa valita alle 12 kg painava sähköpotkulauta. Jykevämmät, yli 15 kg painavat mallit ovat hankalampia kantaa, joskin ne ovat usein käytössä tukevampia.

Nopeus maksimissaan 25 km/h

Sähköpotkulautailuun liittyvä tieliikennelaki astui voimaan 2016 vuoden alussa. Tärkeimmät mitkä liittyvät sähköpotkulaudat hankintaan ovat, sen teho saa olla maksimissaan 1000w ja se saa kulkea maksimissaan 25 km/h. Lue lisää tieliikennelaista painamalla linkkiä. Muista myös lukea laudan mukana tulleet ohjeet.

Tämä opas on kirjoitettu sitä varten, että potentiaalinen sähköpotkulaudan ostaja tietää kaikki tarpeelliset päätökset joita tulee miettiä ennen hankintaa. Voit etsiä edullista tai laadukasta sähköpotkulautaa, tämä osto-opas sopii kumpaankin tarkoitukseen. Oppaan luettuasi tiedät vähintään, minkälainen sähköpotkulauta on sinulle sopiva.

sähköpotkulauta-tarjous

Sähköpotkulauta kannattaa vertailla ennen ostoa

Paras tapa ostaa sähköpotkulauta on tunnistaa ne osat, jotka vaikuttavat eniten käytön mukavuuteen. Esimerkiksi, aikuinen saattaa tarvita sähköpotkulaudan, jossa on suurempi seisonta-alusta, suurempaa painoa ja kokoa varten.

Sähköpotkulaudan malli on suositeltavaa vertailla, tietääksesi minkälaisia osia niistä löytyy. Ymmärtämällä eri sähköpotkulaudan osat, voi hankkia juuri sellaisen joka sopii henkilökohtaisiin tarpeisiin. Seuraavaksi tietoa eri sähköpotkulaudan osista.

Pyörät

Sähköpotkulaudan pyörät ovat tärkeä tekijä potkulautaa hankittaessa. Pyörät ovat useimmiten tehty kumista, mutta tämä koskee yleensä pienikokoisia pyöriä. Pyörien koon tulisi olla mitoitettu käyttäjän mukaan. Esimerkiksi pienelle lapselle hankittavaan potkulautaan sopivat pienemmät renkaat, kun taas aikuiselle tulisi ostaa potkulauta, jossa on suuremmat renkaat. Tätä suositellaan puhtaasti turvallisuuden takia. Tehokas potkulauta voi vaatia isommat ja parempi laatuiset renkaat, kulkemisen vakauttamiseksi.

Ohjaustanko

Sähköpotkulaudan ohjaustanko on osa, jota ohjaaja käyttää potkulaudan kulkusuunnan vaihtamiseen. Ohjaustangot ovat lähes poikkeuksetta yhdistettynä etupyörään, joten sähköpotkulaudat ovat usein etuohjattuja. Useissa sähköpotkulaudoissa ohjaustanko on myös säädettävissä. Tämä tarkoittaa sitä, että ohjaustangon korkeutta ja etäisyyttä ohjaajaan voidaan muuttaa käyttäjälle sopivaksi. On myös olemassa tehokkaampia sähköpotkulautoja, jotka eivät salli ohjaustangon säätöjä. Tällä halutaan varmistaa, että potkulauta on mahdollisimman vankka ja tukeva.

Jarrut

sähköpotkulauta-hintaSähköpotkulaudan jarrut eroavat huomattavasti manuaalisista potkulaudoista. Tämä johtuu siitä, että sähköpotkulauta kulkee huomattavasti nopeammin ja tarvitsee kehittyneemmän jarrutustekniikan. Siinä missä manuaalisissa potkulaudoissa jarrulevy on yleensä kiinnitetty takapyörään ja sitä painetaan jalalla, sähköpotkulaudoissa on yleensä samantyyppinen käsijarruvipu, kuin polkupyörissäkin. Tämä jarruvipu on kiinnitetty ohjaustankoon ja sitä käytetään vetämällä vipua kohti ohjaajaa. Tämä hidastaa moottoria sekä jarruttaa takapyörää kehittyneemmän jarrulevyn kanssa. Tästä syystä lauta hidastuu tasaisesti ja tehokkaasti, varmistaen turvallisen pysähtymisen.

Seisonta-alusta

Tämä on ainoita osia sähköpotkulaudassa joka ei eroa manuaalisesta potkulaudasta. Seisonta-alusta on se osa potkulautaa, jossa ohjaaja seisoo potkulaudan liikkuessa. Ainoa ero manuaalisen potkulaudan seisonta-alustaan on se, että sähköpotkulaudan seisonta-alusta on yleensä hieman leveämpi ja pidempi, jotta moottori ja suuremmat pyörät mahtuvat siihen. Sähköpotkulaudan seisonta-alustassa on myös usein pitävä pinta, joka auttaa tasapainon kanssa kun potkulautaa käytetään.

Moottori

Se, että sähköpotkulaudat sisältävät moottorin, on suurin ero manuaaliseen potkimalla ja työntämällä käytettyyn potkulautaan. Nämä moottorit kiihdyttävät sähköpotkulaudan eri nopeuksiin, jotka sopivat sekä lapsille, että aikuisille. Potkulaudan moottorit toimivat akuilla, joten sähköpotkulauta täytyy ladata ennen sen käyttöä. Useimmat lapsille suunnattujen sähköpotkulautojen moottorit ovat tehoiltaan 120 wattia ja ne voivat saavuttaa korkeintaan 25 kilometrin tuntinopeuden. Saatavilla on myös sähköpotkulautoja, joissa on 1000w moottorit ja ne voivat saavuttaa tuntinopeuksia aina 50 km/h saakka, riippuen käyttäjän painosta ja alustasta millä potkulautaa käytetään. Tehokkaimmat sähköpotkulaudat ovat yleensä nykyään rajoitettu tieliikennelain mukaan 25 km/h maksiminopeuteen.

sähköskootteri

Sähköpotkulaudat - Akku

Toimintasäde

Sähköpotkulaudan akku on yksi tärkeimmistä huomioon otettavista asioista ennen ostoa. Akun kapasiteetti kertoo kuinka kauan se kestää, eli miten pitkälle sähköpotkulaudalla pääsee. Tietenkin kokonaistoimintamatkaan vaikuttaa myös, kuljettajan paino, maasto ja esimerkiksi sää. Sähköpotkulaudoissa ilmoitettu maksimi toimintamatka täydellä akulla on mitattu optimaalisissa olosuhteissa. Tämä luku on jotain 10 – 30 km väliltä. Näihin lukuihin ei yleensä todellisuudessa päästä, vaihtuvien olosuhteiden takia. Tästä syystä on suositeltavaa valita sähköpotkulauta suurempi kapasiteettisella akulla ja toimintamatkalla, kuin on ajateltu tarvitsevan.

Sijainti

Sähköpotkulaudan akku sijaitsee joko ohjainputken sisällä tai astinlaudan alla. Akun sijainti vaikuttaa laudan käsittelyyn ja painopisteeseen. Astinlaudan alla sijaitseva aiheuttaa lautaan matalamman painopisteen, mikä helpottaa ajamista.

Latausaika

On hyvä ottaa huomioon ennen sähköpotkulaudan hankintaa, kuinka kauan akun latautuminen kestää. Tehokas kestää kauemmin latautua täyteen, kuin pienemmät akut. Esimerkiksi jos työ- tai koulumatka on pitkä, eikä akku riitä takaisin yhdellä latauksella, kannattaa varmistaa, että sähköpotkulauta kerkeää latautua työ- tai koulupäivän aikana.

Istuttavavat sähköpotkulaudat aikuisille vai crossityyliset nuorille?

Verkkokaupoista ostettavien sähköpotkulautojen muodot vaihtelevat tyyleissä ja suunnitteluissa. Sähköpotkulaudan mallin tietäminen on toivottavaa ennen, kuin varsinaista sähköpotkulautaa kannattaa alkaa etsiä. Tässä yleisimpiä sähköpotkulaudan malleja.

sähköpotkulauta-aleKokoontaitettava

On olemassa sähköpotkulautoja, jotka voidaan pakata tai taittaa kokoon. Tämä ominaisuus on suosittu etenkin vanhempien keskuudessa, jotka haluavat säilyttää ja siirtää lapsen sähköpotkulaudan helposti ja kätevästi. Vaikkakin tämä ominaisuus on useimmiten löydettävissä vain lasten sähköpotkulaudoissa, myös aikuisille on saatavilla taitettavia malleja. Tämä on kätevää etenkin heille, jotka haluavat ottaa tehokkaan potkulautansa eri maastoihin ja heille, jotka haluavat käyttää sähköpotkulautaa liikkumistarkoituksessa.

Kolmipyöräinen

Tämän tyyppisessä potkulaudassa on kaksi pyörää edessä, joita ohjataan ohjaustangolla ja yksi pyörä takana. Sen lisäksi, että tämä lisää potkulaudan ohjattavuutta, se myös parantaa potkulaudan tasapainoa. Tasapaino on hyvä ottaa huomioon nopeuksissa, joihin tehokkaimmat sähköpotkulaudat yltävät. Se saattaa olla myös hyvä ominaisuus vanhemmille, jotka haluavat lapselleen mahdollisimman turvallisen sähköpotkulaudan.

Istuttava

Saatavilla on myös sähköpotkulautoja, jotka mahdollistavat käyttäjän istumisen. Tämä on turvallisuustekijä, sillä käyttäjän paino jakaantuu istuessa laajemmalle alueelle, kuin seistessä. Useissa sähköpotkulaudoissa on istuin suunniteltu niin, että sitä voidaan säätää tai se voidaan poistaa kokonaan.

Sähköpotkulauta vinkit, arvostelu ja hinta

Sen lisäksi, että on tärkeää harkita potkulaudan mallia ennen hankintaa, on myös muita vaikuttavia tekijöitä.

sähköpotkulauta-istuttava

Kantavuus

Sähköpotkulaudan kantavuutta tulee ajatella. Kantavuus on se paino, jonka sähköpotkulauta pystyy kantamaan tarjoten turvallisen ja nautinnollisen ajon. Hankinnan yhteydessä tulee tarkistaa, että sähköpotkulaudan kantavuus on järkevä sen pääkäyttäjää ajatellen. Sähköpotkulautojen painorajat ovat ilmoitettu tuotekohtaisesti, ne pyörivät yleensä 100 – 150 kg välillä.

Moottoriteho

Aikuisille, jotka haluavat ostaa sähköpotkulaudat, moottorin teho on henkilökohtainen valinta. Moottorin tehossa kannattaa huomioida maksimi teho 1000w, mikäli potkulaudan halutaan olevan liikennekelpoinen. Lapselle hankittaessa moottorin tehon tulisi olla tärkeämpi tekijä. Suurin suositeltu teho lapsen sähköpotkulaudalle on 120 wattia, joka kulkee 10-20 km/h.

Toimintasäde

Toimintasäde on se matka, mihin sähköpotkulauta kulkee maksimissaan täydellä latauksella. Normaalilla lapsen sähköpotkulaudalla on 9 - 10 kilometriä toimintasädettä, kun taas suuritehoinen potkulauta voi liikkua jopa 17 - 30 kilometriä yhdellä latauksella, riippuen maastosta missä sitä käytetään. Tämän tulisi olla tärkeä tekijä niille, jotka aikovat käyttää sähköpotkulautaa liikkumiseen paikasta toiseen.

Sähköpotkulaudan hinta

sähköpotkulauta-800wHinnat vaihtelevat paljon malleittain ja merkeittäin. Kannattaa erityisesti olla tarkkana, minkä tehoisen mallin saa mihinkin hintaan. On hyvä myös tarkistaa, että laudalle on saatavilla palautusoikeus, jos se ei satukaan olemaan mieleinen.

Verkkokauppa Preecolta löydät sähköpotkulaudat hintaväliltä 200 – 1000€. 

Näin sähköpotkulauta tilataan Preeco:sta

Preecon verkkokauppa sisältää monia sähköpotkulautamalleja, jotka sopivat kaiken ikäisille ja täyttävät kaikki henkilökohtaiset vaatimukset. Sivulla on tarjolla useita vaihtoehtoja, joissa ostaja voi hankkia sähköpotkulaudan huomattavasti edullisemmalla hinnalla, kuin vastaavanlainen liikkeessä tai erikoisnettikaupassa.

Katsoaksesi saatavilla olevat sähköpotkulaudat tällä sivulla, sinun tulee mennä kohtaan Urheilutarvikkeet ja etsiä Potkulaudat-osio. Täältä voit valita hausta asetuksen Sähköpotkulaudat. Tämän jälkeen voit käyttää sivun laidalla olevia suodatusominaisuuksia tarkentaaksesi hakutuloksia. Voit myös käyttää hyödyksesi avainsanahakua ja kirjoittaa siihen avainsanoja, jotka kuvaavat sinun vaatimuksiasi.

Meidän potkulaudat

Jos löydät mieluisen tuotteen, muista lukea tuotekuvaus tarkkaan läpi, jotta voit olla varma että se täyttää kaikki vaatimuksesi. Jos ostoprosessissa ilmenee ongelmia, meidän asiakaspalvelu auttaa sinua. Asiakaspalvelu yhteystiedot löydät sivun ylä- ja alalaidasta.

Kannattaa katsoa sivuiltamme tuote arvostelut läpi, siellä asiakkaamme ovat arvostellut tuotteitamme.

Kaikkiin sähköpotkulautoihin sisältyy 14 päivän palautusoikeus. Toimitus on ilmainen lähimpään noutopisteeseen.

sähköpotkulaudatsähköpotkulauta-1000w

Yhteenveto

Sähköpotkulaudat ovat kätevä tapa liikkua paikasta toiseen. Ketterä potkulauta kuljettaa sinua niin kaupungissa, kuin taajaman ulkopuolellakin, kunhan maasto sallii. 

Sähköpotkulaudan hankkiminen pitäisi aloittaa ensin selvittämällä, kenelle potkulauta on tulossa. Jos se on lapselle, niin ostajan tulisi varmistaa, että potkulauta on pienempikokoinen sekä vähemmän tehokas. Jos se taas on aikuiselle, niin tulee hankkia suurempi ja isompitehoinen potkulauta, jotta se sopii isommalle ja painavammalle ihmiselle.

Sen jälkeen, kun on selvillä, kenelle potkulauta on tulossa niin voit mennä etsimään sähköpotkulautaa ja rajata hakua sen perusteella, mitä ominaisuuksia halutaan.

Paras tapa ostaa sähköpotkulauta on olla tietoinen laajasta valikoimasta, joka on saatavilla markkinoilta. Kokemuksia sähköpotkulaudoista kannattaa lukea meidän tuotearvosteluista.

Viimeiseksi, valitse itsellesi sopiva sähköpotkulauta, siirrä se ostoskoriin ja viimeistele tilauksen teko.