Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Tietokonepöydät

Tietokonepöydät

Miksi ostaa tietokonepöytä Preeco.fi:stä? Hinnat alk. vain 49,95 €. Useita eri malleja. 

1. 6v kokemus tietokonepöydistä
2. Suomen edullisimmat tietokonepöydät
3. 14 päivän palautusoikeus
4. 12k takuu
5. Toimitus 0€ ja jopa 1 päivässä
6. 100% suomalainen
7. Lahden varastolta

32 tuotetta.

Aktiiviset suodattimet

TietokonepöytäTietokonepöytä kannattaa valita huolella

Tietokonepöytä voi todella lisätä ripauksen sivistyneisyyttä mihin tahansa kotiin tai toimistoon. Kuka tahansa kirjoittaja voi kertoa sinulle että oikea pöytä voi jopa inspiroida luovuuteen ja johtaa tuottavaan työskentely-ympäristöön. Tietokonepöytä ei kuitenkaan ole pelkästään romaanin tai kirjeen kirjoittamista varten. Nämä pöydät ovat todella mukautuvia ja niitä voi käyttää myös erilaisiin projekteihin ja askarteluihin. Niiden päälle voi asettaa kannettavan tietokoneen, tai ne tarjoavat mukavan istumapaikan kun päivität kalenteriasi.

Tietokonepöytiä saa eri tyylisinä, kokoisina ja tyyppisinä ja vaihtelevat minimalistisista koristeellisiin. Koska ne ovat niin erilaisia keskenään, on olemassa paljon monipuolisia vaihtoehtoja joista valita. Täällä on muutamia suuntaa antavia ehdotuksia auttamaan sinua valitsemaan minkälainen piirustuspöytä sopisi parhaiten sinulle.

Tietokonepöytä - Muista nämä ennen kuin tilaat!

 • Päätä pöydän käyttötarkoitus. Jos käytät sitä pääasiassa laskujen maksamiseen ja muuhun kirjeiden avulla tapahtuvaan viestimiseen, saatat tarvita pöydän jossa on lokeroita kirjeille ja lehtisille. Jos taas aiot hankkia pöydän jotta voit kannettavalla tietokoneellasi tehdä projekteja kotona, valitse pöytä jossa on iso tasainen työtaso.
 • Mihin aiot laittaa tietokonepöytäsi? Paljonko tilaa on käytettävissä määrittää millaisen ja minkä kokoisen pöydän valitset.
 • Miltä haluat pöydän näyttävän? Haluatko sen muistuttavan ruokailupöytää vai haluatko laatikoita, sisäänrakennettuja lokeroita tai lokerikkoja?
 • Joiltakin valmistajilta voit ostaa pöytään sopivan hyllykön.
 • Olet luultavasti ostamassa tietokonepöytää huoneeseen, joka on jo kalustettu. Varmistaaksesi että pöytä sopii muuhun sisustukseen, valitse sellainen joka täydentää huoneessa olevia muita huonekaluja tyyliltään.
 • Jos pöytä on tarkoitettu tietokoneellesi, varmista että pöydässä on näppäimistölle taso ja että pöytä on lähellä pistorasiaa. Valinnaisina ominaisuuksina ovat myös johdoille omat lokerot ja sisäänrakennettu pistorasia.

Tietokonepöytä - Valitse oikea malli useista vaihtoehdoista

Pöytiä on tarjolla niin erilaisia tyyppeinä, tyyleinä ja vaihtoehtoinen, joten ennen sellaisen ostamista sinun täytyy päättää millainen tietokonepöytä sopi tarpeisiisi parhaiten. Jos pöydälle varaamasi tila on rajoitettu, pieni sihteerinpöytä tai klaffipöytä on ehkä parhain tilansäästövaihtoehto. Toisaalta, jos haluat pöydän johon voit levittää paperisi, laaja tasainen kirjoituspöytä on parempi vaihtoehto.

Tavalliset tietokonepöydät

Tavalliset pöydät ovat sekä käytännöllisiä että elegantteja. Niitä saa monenlaisissa eri muodoissa, koossa, materiaaleissa, viimeistelyissä ja tyyleissä. Ne muistuttavat pääasiassa tavallista pöytää ja nissä on usein suuri sileä työtaso. Niissä voi olla tai ei ole laatikoita riippuen valmistajasta ja tyylistä. Puusta tehdyllä tietokonepöydällä on yleensä kevyt vanhanaikainen ilme, mikä tekee siitä ideaalin koristeen olohuoneeseen, kirjastoon, työhuoneeseen tai vierashuoneeseen. Tietokonepöydän lisääminen kotiin tai työpaikalle luo selvän ilmeen luoden samalla lisää työtilaa.

Sihteerinpöydät eli klaffipöydät

Sihteerinpöydät, joita kutsutaan myös klaffipöydiksi tai -kaapeiksi, ovat yleensä kompaktimpia kuin muut tietokonepöydät, mutta myös niitä on saatavilla monessa eri koossa. Ne ovat yleensä tehty puusta, niissä voi olla laatikoita ja niissä on alas laskettava kirjoitustaso. Nostamalla tason ylös työalue voidaan helposti piilottaa näkyvistä. Niissä pöydissä, joissa on laatikot, on paljon säilytystilaa samalla kun itse pöytä vie vain vähän lattiatilaa. Hyllyköllinen sihteerinpöytä on usein korkea. Jos haluat tämän tyyppisen pöydän, varmista että se mahtuu tarkoitettuun paikkaansa niin ettei se ole ikkunoiden edessä tai ettei se ole liian lähellä kattolamppua tai -tuuletinta.

Rulotyöpöydät

Rulotyöpöydällä on lisäetuna se, että voit piilottaa projektisi ja asiakirjasi pois silmistä (mutta toivottavasti ei pois mielestä). Rulotyöpöydän kansi rullaa alas pöydän yläosan sisältä. Näitä pöytiä saa monessa eri koossa, kompaktista tavallisen kokoiseen pöytään. Rulotyöpöydät ovat elegantteja ja tyylikkäitä. Ne tehdään yleensä puusta ja niissä on runsaat viimeistelyt. Pöydän sisäpuolella voi olla pieniä laatikoita, hyllyjä, paperilokeroita tai lomakelaatikko. Tietyntyyppiset rulotyöpöydät ovat suunniteltu tietokonetta ja sen oheislaitteita varten, mikä on erityisen kätevää jos haluat pitää näytön piilossa kun konetta ei käytetä. Vintage-olemuksensa ansiosta rulotyöpöytä on ideaali lisä huoneeseen joka on sisustettu klassisesti tai maalaishenkisesti.

Tietokonepöytä - Mistä materiaaleista ne ovat valmistettu?Tietokonepöytä

Teolliset puujalosteet tehdään kierrätetyistä puutuotteista. Nämä materiaalit sekoitetaan ja prosessoidaan käyttämällä lämpöä ja painetta niin että puukuidut liimautuvat toisiinsa. Teollisista puujaloisteista puolikovaa kuitulevyä eli MDF:ää käytetään yleensä huonekalujen valmistukseen sen lujuuden ja monipuolisuutensa takia. MDF on halvempaa kuin oikea puu, koska se on tehty kierrätetyistä materiaaleista, mutta on silti yhtä vahvaa ja kestävää sekä vähemmän altis taipumiselle. MDF:stä tehty tietokonepöytä, varsinkin jos siinä on viilupinta, näyttää ja tuntuu aidolta kovapuulta.

Laminaatit tehdään puristamalla esimerkiksi puu- ja muovikerroksia yhteen. Sen jälkeen ne kiinnitetään lämpökovetetulla hartsilla. Kun laminaattilevy on tehty, se lisätään huonekaluun joka on yleensä tehty jonkintyyppisesta puujalosteesta. Laminaattia käytetään yleisesti viimeistelynä huonekaluissa koska se on kestävää, helppohoitoinen ja yleensä likaa hylkivä. Laminaatit voivat olla tasavärisiä, kuviollisia tai puusyitä imitoivia.

Puuviilu eli viilu tehdään sorvaamalla tukista ohuita levyjä. Nämä levyt liimataan puujalosteesta valmisettuun huonekaluun lämmön ja paineen avulla. Viilu on ekonominen tapa tehdä huonekaluja, koska sen voi kiinnittää mihin tahansa tasaiselle sileälle pinnalle, ja se antaa huonekalulle oikean puun tekstuurin ja ulkonäön.

Aitoa puuta pidetään kestävimpänä materiaalina huonekaluille, ja aidot puusta tehdyt huonekalut kootaan mänty-, mahonki- tai tammitukeista leikatuista laudoista. Ne ovat kalliimpia kuin teollisista puujalosteista tehdyt tuotteet. Puutavara voidaan tehdä ”hardwood” eli lehti- tai ”softwood” eli havupuista. Englanninkielinen nimitys ei kerro puun kovuudesta mitään.

Tietokonepöytä - Valitse sinulle sopiva tyyli

Välttääksesi ihastumasta tietokonepöytään, joka ei välttämättä sovi olemassa olevan sisustuksen kanssa, on hyvä olla mielikuva pöydän tyylistä ennen sen valintaa ja lopullisen oston tekoa. Katsele ympäri kotiasi. Miten kuvailisit huonekaluja? Jos vaikutelma on kuin majatalosta, tyylisi on todennäköisesti maalaisromanttinen. Jos huonekaluissasi on selkeät yksinkertaiset linjat, silloin tyylisi on ehkä parhaiten kuvailtuna rento tai moderni. Toisaalta jos pidät siitä, että yksityiskohtia on paljon, klassinen tyyli on sinun tyylisi.

Klassinen tietokonepöytä vaatii huomiota runsailla yksityiskohdillaan, sekä rikkailla koristeellisilla ja rakenteellisilla elementeillään. Heijastaen historiallisten aikakausien filosofioita ja tapoja. Perinteiset huonekalut tehdään yleensä puusta, ja sisältävät elegantteja piirteitä, kuten veistettyjä yksityiskohtia, monimutkaisia listoja, kohokuvioita, sekä koristeelliset kaarretut tai nuolimaiset jalat. Monet eri klassisen alatyylit sisältävät myös kukka- tai käärökuvioita.

Uusklassisissa kirjoituspöydissä on paljon samoja arkkitektuurisia koristeellisia elementtejä kuin klassisessakin, mutta vähemmällä ornamentiikalla. Koristeellisia yksityiskohtia on supistettu ja linjat ja muodot ovat yleensä suorempia. Sekoittamalla kaareutuvia ja suoria linjoja saadaan uusklassiselle tyylille moderni tuntu pitäen samalla klassisemman ulkonäön. Uusklassinen tyyli on välivaihe klassisen ja modernin tyylin välissä, demonstroiden ajautumista pois tyylitellyistä yksityiskohdista kohti käytännöllisempiä perusteita.

Moderneissa kirjoituspöydissä on selkeät puhtaat linjat, ja niissä voidaan käyttää geometrisiä muotoja ainutlaatuisella tavalla. Vaikka painotus on toiminnallisuudessa ennemmin kuin estetiikassa moderni tyyli silti käyttää koristeellisia elementtejä, kuten metallisia yksityiskohtia, tai lasi- tai kangaspaneeleja jotka luovat tekstuuria. Modernin tyyliset huonekalut ovat usein tehty kevyemmästä puusta. Linjat ovat usein rennot, tuoden huoneeseen rauhallista ja selkeää ilmettä.

Vaikka maalaisromanttinen tyyli käyttää paljon klassisia elementtejä, pääpaino on silti käytännöllisyydessä ja yksinkertaisuudessa. Siinä voi olla tunnistettava aikakaudellinen tai alueellinen olemus esimerkiksi Missio, Shaker tai englantilainen maalaistyyli. Maalaistyyliin voi kuulua koristeellisia elementtejä, kuten pallolistoja, kaarevat pöydänhelmat ja paneeleja. Vanhanoloinen ulkonäkö maalaistyylisessa huonekalussa on yleensä tehty joko patinoimalla pinta, käyttämällä mänty- tai luonnollista viimeistelyä, tai maalamalla pinta sabluunan läpi. Maalaistyylisessä tietokonepöydässä on hurmaava rustiikkinen ulkonäkö.

Muita hyödyllisiä vinkkejä

 • Käytätkö lasinalusia? Osa tietokonepöydän viehättävyydestä kuuluu sen sileälle laajalle pintalle, jossa on runsas kiiltävä viimeistely, joten jos sinulla on tapana laskea mukisi suoraan pöydälle, valitse sellainen tietokonepöytä, jossa on likaa ja tahroja hylkivä pinta.
 • Valitsemasi pöytä näyttää upealta, mutta älä unohda että tarvitset myös jotain minkä päällä istua. Valitse tuoli, joka sopii pöytäsi ulkonäköön ja olemukseen, ja joka on myös mukava.
 • Koristele! Kun olet ostanut täydellisen tietokonepöytäsi, korosta sen parhaita puolia työpöydälle tarkoitetuilla varusteilla. Et välttämättä tarvitse sulkaa ja mustepulloa, mutta työpöytäsetti ja muut varusteet, kuten yhteensopivat kirjatuet ja pöytäkello, esittelevät pöytääsi tehden siitä samalla myös käytännöllisemmän.
 • Hyödynnä luonnonvalo kattoikkunasta tai tavallisesta ikkunasta asettamalla pöytä optimaalisesti suhteessa niihin. Jatkojohtojen tarpeen pöytälamppua tai tietokonetta varten voi välttää laittamalla pöydän lähelle pistorasiaa.
 • Jos aiot laittaa tietokoneesti tietokonepöydälle, valitse pöytä joka on vähintään 24 tuumaa syvä jotta tietokoneen näyttö mahtuu kunnolla pöydälle.
 • Kun ostat rulotyöpöydän tietokoneelle, varmista että pöydässä on riittävä johtojen hallintasysteemi.