Suomalainen verkkokauppa jo vuodesta 2012!

Lumilinko

Lumilinko

Valitse pihaasi sopiva lumilinko. Et tarvitse jättimäistä mallia puhdistaaksesi lumen tehokkaasti. Löydät kompaktin kokoisia, helpommin käsiteltäviä laitteita, jotka toimivat hyvin pienillä ajoteillä, kun taas keskikokoiset mallit pystyvät puhdistamaan satunnaisen rankankin lumimyrskyn jäljet. Katso lisää vinkkejä alta.

19 tuotetta.

Aktiiviset suodattimet

Lumilinko osto-opas ja vinkit 2020Lumilinko

Talven kanssa askeleen edellä pysymisessä tärkeintä on hyvä valmistautuminen. Riippuen keskivertoisesta lumisateesta ja maaperästä, jonka haluat puhdistaa, saatat haluta lisätä lumilingon osaksi kylmänsään työkaluarsenaaliasi.

Lumilinkoon voi käyttää noin 200 €, jolloin se hoitaa kevyen pyyhkimisen. 1000 €:lla saa mallin, joka hoitaa myös raskaammat lumisateet. Missä ikinä asutkaan, tämä lumilingon osto-opas auttaa sinua valitsemaan oikean mallin.

Lumilinko - Näin valitset sinulle sopivan mallin

Et tarvitse jättimäistä mallia puhdistaaksesi lumen tehokkaasti. Löydät kompaktin kokoisia, helpommin käsiteltäviä laitteita, jotka toimivat hyvin pienillä ajoteillä, kun taas keskikokoiset mallit pystyvät puhdistamaan satunnaisen rankankin lumimyrskyn jäljet. Suurikokoiset tai mäkiset pihatiet vaativat lumen puhdistukseen kuitenkin suuremman lumilingon, jossa on voimakkaat renkaat.

Jotkin valmistajat ja jälleenmyyjät tarjoavat suosittuja brändejä. Moottorin voimaa tärkeämpi tekijä on lumilingon toimivuus ja suorituskyky. Suuremmat moottorit (kuutiometreissä mitattuna) ja laajemmat puhdistusurat ovat mahtavia, mutta nämä tekijät eivät ole kaikki kaikessa. Pienikokoisemmat laitteet voivat olla yhtä tehokkaita ja ennen kaikkea edullisempia. Tässä muutamia asioita, joita sinun tulisi tietää.

Lumilinko - Erilaiset tyypit

Sähkökäyttöiset yksivaiheiset lingot

Nämä ovat parhaita lyhyisiin ja tasaisiin pihateihin, terasseille ja kävelykaduille, johon lunta on kerääntynyt maksimissaan 15 cm. Pienenkokonsa ansiosta nämä ovat kevyimpiä ja helpoiten käytettäviä malleja.

Perinteinen tekniikka: muovinen kaira nostaa lunta ja heittää sen ulos kuilusta. Kairaan voi joutua myös maaperän aineksia, joten muut ihmiset ja lemmikit kanattaa pitää turvallisella etäisyydellä.

Elektroninen moottori vapauttaa sinut tankkaamiselta ja moottorin huololta, mutta virtajohto rajoittaa työntekoa.

Kaksiakkuiset mallit ovat yhtä heikkoja.

Yksivaiheinen bensiini linko

Tätä linkoa voidaan käyttää tasaisilla, keksikokoisilla, asfaltoiduilla pihateillä ja kävelyteillä, jossa lunta on maksimissaan kertynyt noin 22 cm.

Nämä mallit vapauttavat sinut sähköjohdon rajoituksista. Ne ovat melko kevyitä ja helppokäyttöisiä ja ne vievät suunnilleen samanverran varastointi tilaa kuin ruohonleikkurit. Niillä pystytään puhdistamaan myös laajempia uria ja niissä on elektroninen käynnistys.

Niiden bensamoottorit ovat nelitahtisia, ja vaativat ainoastaan käynistyspolttoainetta. Mutta aivan kuten elktroniset mallit, nämäkin ovat huono valinta soraisille maaperille. Niiden kairat tarjoavat ainoastaan kohtuullista vetovoimaa.

Kaksivaiheinen bensiini linko

Nämä mallit ovat parhaita pitkille ja leveille pihateille, johon lunta on kertynyt maksimissaan 40 cm. Puhdistusura on noin 76 cm leveä.

Kuten pienemmätkin mallit, tämä lumilinko käyttää kairoja lumen nostamiseen ja heittämiseen, mutta niissä on myös tuulettimen tyyppinen juoksupyörä, joka heittää lumen pois kuilusta.

Tällaiset lumilinkomallit ovat parhaita lumen tai soran puhdistamiseen, kun kairat eivät kosketa maata. Nämä laitteet ovat kuitenkin melko painavia ja kalliita verrattuna pienempiin malleihin. Ne vievät myös yhtäpaljon tilaa kuin pihatraktorit.

Kolmivaiheinen bensiini linko

Tämä malli on uusin lisäys lumilinkoihin. Se on suunattu kodinomistajille, joilla on n. 45 cm paksu lumikerros puhdistettavana.

Kiihdytin on se tekijä, joka erottaa tämän lumilingon perinteisistä kaksivaiheisista laitteista. Aivan kuten sen nimi kertoo, ne nopeuttaa lumen puhdistamista.

Aivan kuten kaksivaiheiset vastaavat lingot, kolmivaiheinen linko pystyy puhdistamaan 76 cm leveitä lumiuria tai jopa enemmän. Laitteet ovat kuitenkin kalliita ja painavia ja ne vievät todella paljon säilytystilaa.

Lumilinko - Interaktiivinen video-osto-opas

Netistä löytää aiheesta enemmän kertovia oppaita, joissa käydään läpi laitteiden perusteet, ongelmakohdat ja muita tärkeitä aiheita.

Lumilinkojen tärkeät osat

Jopa hyvin huolletussa lumilingossa on ongelmansa. Pidä nämä lisätarvikkeet käden ulottuvilla, jos satut tarvitsemaan niitä:

• Hihnat. Tarvitset yhden ajohihnan yksivaiheiseen laitteseen ja kaksi kaksivaiheiseen laitteeseen.

• Pultit. Kaksivaiheisissa malleissa, ne suojaavat moottoria ja vaihteistoa, jos kaira osuu johonkin liian kovaa. Pidä muutama ylimääräinen saatavilla.

• Polttoainevakautuin. Jos käytät lumilinkoasi viikoittain, et tarvitse tätä ennen kevättä. Mutta kun laite on paikallaan, polttoainetankki ja sen sisältö paksuuntuu. Lisäämälllä vakautinta tankkiin hidastat tätä prosessia.

Lumilinko - Harkittavia piirteitä

Hyvä lumilinko kerää lunta tasaisesti ja se lentää kuilusta pois mihin tahansa valittuun suuntaan. Jälleenmyyjillä on usein muutama mallikappale, joita voit tarkastella tarkemmin. Tarkista, että työntökahvan korkeus on sopiva, samoin kuilun säätömahdollisuudet. Tässä muutama muu tärkeä piirre.

Turvallisuusohjaus

Ohjaus sammuttaa kairojen pyörimisen, kun päästetäään irti työntökahvasta.

Tarvitsetko talonmiestä työhön?

Lumilingon osatmisen sijaan, voit harkita palkkaavasti jonkun tekemään työn pihallasi.

LumilinkoOstamassa lumilinkoa? 9 yleistä virheitä, joita välttää

Liian iso: Isompi ei ole aina parempi. Liian isokokoisen lingon ostaminen voi olla ongemallista varsinkin jos pihasi on pieni. Tarkista lumilingon ja sen puhdistusuran koko ennen ostopäätöksen tekemistä.

Liian pieni: Yleisesti, jos asut maatilalla, pieni lumilinko on enemmän ärsyttävä kuin hyödyllyinen.

Epäsopiva jyrkkiin maastoihin: Yksi tärkeä asia pitää mielessä, kun ostetaan lumilinkoa,on pihan jyrkkyys. Kaikki lumilingot eivät ole valmistettu tällaiseen käyttöön.

Epäsopiva painavalle tai märälle lumelle: Märkä ja painava lumi voi tukkia lingon ja pysäyttää tai jopa rikkoa sen. On siis tärkeää harkita ympäristön tekijöitä linkoa hankkiessa.

Ei sovellu kasaantuneen lumen linkoamiseen: Kasaantunut lumi voi muodostua myös ongelmaksi. Mieti millaisella alueella asut ja kuinka paljon sielä kasaantuu lunta keskimäärin.

Vaikea käynnistys: Jos lumilinkoa säilytetään kylmässä, voit törmätä ongelmiin sitä käynnistäessä. Hyvä neuvo on säilyttää lumilinkoa esimerkiksi autotallissa.

Ajattelutapa, että kalliimpi on parempi: Kaikki kalliit mallit eivät ole aina parhaita ja joskus ne eivät edes ole rahankäytön arvoisia.

Lumilingon öljyt: Jos lumilingosta loppuu öljy, se voi hajota. Jos et halua vaihtaa laitteen öljyjä, voit aina hankkia elektornisen mallin, johon ei tarvita öljyä. Tällaiset mallit ovat ideaaleja keskikokoisille pihateille ja käyttöön ei tarvita polttoainetta tai öljyä. Ylläpito on myös helppo.

Vaikea käsiteltävyys: Valitse lumilinko, joka on suunniteltu helppoon käsittelyyn.

Vältä näitä virheitä lumilinkoa ostaessa ja selviät tulevasta talvesta hyvin valmistuneena.