Toimitus alk. 0€

30 päivän palautusoikeus

Halvat hinnat

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Leikkikeskukset

Leikkikeskus on nyt meiltä saatavilla. Rakenna täydellinen leikkipaikka meidän tuotteista. Tilaa leikkikeskus nyt, vielä kun tarjoukset ovat voimassa.

Tuotteita yhteensä 273 kpl.

Näytetään 1-60 yht. 273 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

Leikkikeskus - Kaavaile käytössä oleva leikkitila

leikkikeskusTäydellisen leikkikeskuksen suunnittelu on helppoa, kun käytössäsi on oikeanlaiset työkalut. Seuraa näitä kohtia, luodaksesi äärimmäisen hieno leikkikeskus naapuruston kaikille lapsille, huomioiden kuitenkin hinta-laatusuhteen.

Hyvä leikkikeskus täydentää koulun tai naapuruston uniikkia persoonallisuutta ja siitä on paljon iloa tuleville vuosille. Työskentele yhdessä oman paikkakuntasi arkkitehtitoimistojen asiantuntijoiden kanssa, jotta löytäisitte upean ja kauniin designin, joka sopii käytössä olevaan ympäristöön. Kauniin leikkikeskuksen on oltava myös turvallinen ja sen on noudatettava kaikkia turvallisuusohjeita ja -standardeja. Näin leikkikeskus on hauska, mukava ja turvallinen kaikille leikkijöille. Aloita oma projektisi määrittelemällä seuraavat leikkikeskukseen liittyvät tekijät.

- Minkä ikäiset ja kykyiset lapset käyttävät leikkikeskusta?

- Kuinka monta leikkijää leikkikeskuksessa on kerrallaan?

- Tarvitaanko leikkikeskuksen läheisyyteen muita lisäpalveluita, kuten katoksia, penkkejä tai roskakoreja?

Analysoi ympäristöä

Ympäristön piirteet, kuten luonnon omat ja rakennetut elementit, voivat vaikuttaa siihen minkä tyylinen leikkikeskus paikalle sopisi. Ammattilaiset ovat valmiita auttamaan sinua ympäristön analysoinnissa, jotta leikkikeskuksen valinnassa osataan vaalia ympäristön omia piirteitä, kuten maanpinnanmuotoja, puiden sijainti ja korkeus, pensaikkoja ja olemassa olevia polkuja. Näin luodaan kaunis leikkimisympäristö. Harkitse seuraavia tekijöitä, kun valitset leikkikeskus ympäristöä.

- Vaikuttaako ympäristön muodot ja salaojaverkot leikkikeskuksen sijaintiin?

- Onko ympäristössä kasvillisuutta, jota voidaan hyödyntää suunnittelussa?

- Onko alue tuulisella, sateisella tai hyvin aurinkoisella paikalla?

- Voidaanko leikkikeskus asettaa lähelle muita palveluita, esimerkiksi parkkipaikkoja, vessoja tai kävely-/pyöräilyteitä?

leikkikeskus-hinta

Suunnittele leikkikeskukset

Nyt kun olet määrittänyt leikkikeskuksen ympäristön, on aika luoda budjetti ja leikkikeskuksen ulkoinen design, joka palvelee lähiympäristön lapsia parhalla tavalla. Suunnittele tarvitaanko keskukseen keinu, kiipeilyteline, hiekkalaatikko, liukumäki, ja muita leikkikeskus tuotteita. Yleisesti ottaen suositellaan, että eri ikäryhmille olisi erilliset leikkipaikat. Ikäryhmät ovat: 6-23 kuukauden ikäiset vauvat, 2-6-vuotiaat ja kouluikäiset lapset; harkitse rakentavasi erilliset leikkialueet ikäryhmille, joita alueella vierailee. Varmistu, että harkitset seuraavia designelementtejä:

- Haluatko, että leikkikeskus on moderni, ympäristön mukainen tai että siinä on jokin muu teema?

- Mitä vapaasti seisovia elementtejä leikkikeskukseen sisältyy?

- Liukumäki, keinu, hiekkalaatikko tai kiipeilyteline?

- Kuinka paljon rakentamiseen voidaan sisällyttää haastetta?

- Mitä sisäänrakennettuja elementtejä leikkikeskus sisältää?

- Kuinka pitkäikäinen leikkikeskuksen on oltava?

Halu leikkiä tulee jokaisella lapsella luonnostaan ja sen arvo on mittaamaton. Leikkiminen kehittää lasten itsetuntoa, avaa nuorta mieltä uusille mahdollisuuksille ja kehittää sosiaalisia, sanallisia ja ongelmanratkaisu kykyjä. Leikkikeskus on näihin avuksi. 2000-luvun alusta lähtien leikkikeskusten tyyli on muuttunut ja kehittynyt dramaattisesti. Leikkikeskukset eivät ole enää tyyliltään perinteisiä erillisiä metallipalasia, vaan huomiota on ryhdytty kiinnittämään ulkonäköön, turvallisuuteen ja kestävyyteen. Kuitenkin kannattaa muistaa, että leikin laatua ei voida ostaa. Se on täysin riippuvaista lapsen omasta mielikuvituksesta ja halusta leikkiä. Tämän vuoksi leikkikeskus designin päämääränä on yksinkertaisesti luoda ympäristö, joka kutsuu lapsia leikkimään.

Leikkikeskus on jokaisen lapsen unelma

leikkikeskus-tarjousLeikkiminen tukee lapsen kehitystä monilla tavoilla. Sivulle koottu informaatio perustuu julkisten leikkikeskusten designiin ja rakenteisiin. Kotikäyttöisten leikkikeskusten rakentamisessa kannattaa pitää mielessä monet turvallisuustekijät.

Turvallisuus

Pääongelma leikkikeskuksen suunnittelussa ja rakentamisessa on luoda hauska ympäristö samalla tarjoten turvallisuutta. Suunnittelussa ja rakentamisessa kannattaa huomioida ikäryhmät. Suomessa käytettäviä leikkikeskusten ja -puistojen turvallisuusstandardeja löytää kaupunkien ja kuntien sivuilta.

Ulkonäkö

Kuin missä tahansa arkkitehtuurisessa projektissa, suunnitteluprosessissa tulee ottaa huomioon käyttäjän tarpeet. Esimerkiksi tärkeä esitieto on se, kuinka lapset pääsevät leikkipaikalle; valvotaanko lapsien leikkiä leikkikeskusta käyttäessä; minkä ikäryhmän lapset käyttävät leikkikeskusta eniten; ja kuinka monta leikkijää leikkikeskuksessa on kerrallaan. Näiden tekijöiden harkinta voi vaikuttaa siihen, millainen leikkikeskus suunnitellaan ja hankitaan.

Ikäryhmien vaikutukset

Leikkikeskusta käyttävien lasten ikäryhmät on kaikista tärkeintä huomioida silloin kun ikäryhmät vaihtelevat taaperoista esiteineihin. Parasta olisi, että kun leikkipaikalla on pieniä lapsia, heille olisi oma erillinen alue. Lasten ikäryhmät ovat oleellinen tekijä, kun määritetään mitä aktiviteettejä leikkikeskukseen asennetaan. Aktiviteettien tulisi olla ikäryhmille sopivia haastavuudeltaan ja turvallisuudeltaan. Erityisesti sellaiset leikkivarusteet, joita ei suositella alle kouluikäisille, on listattu leikkipuistojen turvallisuusstandardeissa.

Leikkikeskus - Ota aktiivialueet huomioon

Koska lapsilla on paljon erilaisia tapoja toteuttaa aktiivisuuttaan leikin aikana, leikkikeskus tulisi tarjota monia erilaisia leikkiaktiviteettejä ja -alueita. Alla on lista mahdollisista alueista, joita leikkikeskukseen voidaan sisällyttää ja joita voidaan ottaa huomioon leikkikeskusta suunnitellessa. Vaikka kaikkia suunniteltuja alueita ei loppujen lopuksi lisättäisi leikkialueeseen, voidaan niitä silti ottaa huomioon suunnitteluvaiheessa, saadakseen aikaan mahdollisimman monipuolinen lopputulos. Suunnittelussa tulisi ottaa huomioon myös eri leikkiaktiviteettien aiheuttamat meluhaitat ja sijoittaa nämä tekemiset niin, että lapset jotka ovat valinneet hiljaisemman puuhan, eivät häiriintyisi muiden lasten äänekkäistä leikeistä.

Hiljaiset alueet

Siirtymäalue

Tämä alue toimii leikkikeskuksen niin sanottuna etuterassina. Se on sijoitettu leikkikeskuksen sisäänkäynnille ja sallii sekä itse lapsen että lastenhoitajan leikkikeskuksen arvioinnin ja tutkimisen.

Vesileikkialue

Tämä alue voidaan kalustaa monilla eri vaihtoehdoilla aina vesipöydistä pienillä pohjilla, suurikokoisiin leikkiuima-altaisiin

leikkikeskuksetHiekkalaatikko

Hiekkalaatikko leikit auttavat kehittämään lapsen sormien ja käsien voimaa ja motoriikkaa. Se opettaa käsien kontrollia sekä edesauttaa esimerkiksi kynien, liitujen, saksien sekä ruokailuvälineiden pitelyä käsissä.

Todellinen leikkialue

Roolileikit ovat yleisesti hyvin käteviä kehittämään pienen lapsen sosiaalisia ja verbaalisia kykyjä. Tällä alueella voi leikkiä monia leikkejä aina koti- ja koululeikeistä teatterileikkeihin jne.

Oleilu-/sosiaalinen alue

On tärkeää harkita sekä lastenhoitajan ja lapsien mukavuutta leikkikeskuksen äärellä. Kalustamiseen, joka tukee mukavaa oleilua, voidaan sisällyttää varjoisia istumapaikkoja, pöytiä, ja wc-tiloja. Erityisen tärkeää tällaisia alueita olisi sisällyttää paikkoihin, joihin lasten mukaan tulevat hoitajat. Nämä istuma-alueet ovat hyviä lasten omaan sosialisoitumiseen muiden lasten ja aikuisten kanssa. Lasten omat istumapaikat voivat olla pienempiä ja niissä voi olla tilaa kahdelle tai kolmelle lapselle kerrallaan.

Palvelualue

Ylläpitääksesi leikkikeskuksen siisteyttä, roskakoreja voidaan sijoitella järkevästi esim. picnic-pöytien ja istumapaikkojen läheisyyteen. Valvottuihin leikkikeskuksiin voidaan sisällyttää myös säilytyslaatikkoja, joihin voidaan säilöä kaikki leikkikeskus irtaimisto kuten pallot, hyppynarut ja muut. Myös muiden ylläpitotarvikkeiden säilömistä leikkikeskuksen läheisyydessä voidaan harkita, kuten ruohonleikkureiden, haravoiden, lehtipuhaltamien jne.

Kovapintaiset alueet

Keinu

leikkikeskus-aleVaikka keinut ovatkin kaikkein suosituin leikkikeskusten aktiviteetti, ne tulisi sijoittaa erilleen muusta turvallisuus syistä. Keinu voi osua ohi juokseviin lapsiin käytettäessä.

Kovapintaiset alueet

Tämä alue koostuu yleensä paikoista, jotka tarjoavat kovaa pintaa. Kovalla pinnalla voidaan esim. piirtää katuliiduilla tai pomputtaa palloja. Turvallisuus syistä, tälle alueelle ei kannata sijoittaa kiipeilypaikkoja.

Äänekkäät alueet

Luonnon alueet

Avara leikkialue, jossa lapset voivat juosta vapaasti, pelata pallopelejä ja luoda omia leikkejään. Puut ja muu kasvillisuus tarjoavat varjoa ja sosialisoitumispaikkoja. Suojattu alue esim. kaivamiseen voidaan sisällyttää valvottuihin leikkikeskuksiin. Puissa kiipeily ei ole suositeltua julkisilla leikkipaikoilla. Tämän vuoksi leikkipaikan lähettyvyyteen kannattaa valita puita, joissa kiipeily ei ole mahdollista. Lisäksi puiden oksia kannattaa karsia tarpeen mukaan. Leikkikeskus tulee asettaa ennen kaikkea lapsille turvalliselle alueelle. Jos puussa on tarpeeksi vahva oksa, sopii siihen esimerkiksi keinu.

Suurikokoisten leikki-irtaimiston alue

Tämä alue sallii lapselle mahdollisuuden luoda omat leikkitarvikkeensa leikkikeskuksen tarjoamalla irtaimistolla. Näiden tarvikkeiden materiaalina voi olla esim. puu tai muovi tai niiden yhdistelmät. Tällainen alue on suositeltava ainoastaan leikkikeskuksiin, joissa lapsien leikkiä valvotaan jatkuvasti. Lisäksi leikkikeskuksessa tulisi olla turvalliset pinnat ja irtaimiston oma säilytystila.

Motorisen leikin alue

Tähän alueeseen sisältyy kaikki fyysiset laitteet, kuten liukumäki, kiipeilyteline ja keinu. Näiden alueiden toteuttamisessa tulee pitää mielessä useat turvallisuusstandardit ja -seikat, joita löytää monista internet-lähteistä. Monien valmistajien tarjoamat liukumäet ja kiipeilytelineet täyttävät nämä vaatimukset. Koska tämä alue on yleisesti ottaen kaikista suurin, voi olla hyödyllistä määrittää sille käytössä oleva tila jo suunnitteluvaiheen varhaisessa vaiheessa. Tutkimukset osoittavat sen, että mitä enemmän tilaa lapsilla on leikeilleen tällä alueella, sitä pienempi riski heillä on loukata itsensä leikkiessään.

liukumäki

Materiaali - Painekyllästetyn puun ominaisuudet

Painekyllästys antaa puulle riittävän suojan. Voit vapaasti antaa puun ikääntyä ja harmaantua ajan myötä. Halutessasi säilyttää puun tuoreen ilmeen, voit käsitellä pinnan puuöljyllä tai muulla soveltuvalla pintakäsittelyaineella kunhan painekyllästyksestä on aikaa noin vuosi ja puu on kuivaa (pinta ei ole enää kirkas, kostea ja ”tuore”). Jotta puun pintaan ei muodostuisi härmää tai hometta, suosittelemme puun varastoimista hyvin tuulettuvassa tilassa ja pinottuna siten, että tuuletusväleistä on pidetty huolta. Puuta ei tule säilyttää ilmatiiviissä tilassa.

Turvalliset alustat

Leikkikeskuksissa on yleisesti käytetty paikalleen valettua muovia tai muovimattoja. Jotta vahingoittumisen riskit esim. lapsen pudotessa olisivat mahdollisimman pienet, leikkikeskus tulee sijoittaa turvallisen pinnan päälle. Jokaisella pohjamateriaalilla on oma kriittinen paineen kestävyytensä. Pohjamateriaalit suojaavat lasta muun muassa pään ja niskan seudun vammoilta ja saattavat pelastaa myös henkiä. Pohjamateriaalin turvallisuuteen vaikuttavat muun muassa pohjassa käytetyn materiaalin syvyys. Pohjamateriaalin tulee olla tarpeeksi turvallinen suojaaman lasta putoamistilanteissa. Pohjamateriaalin valintaan vaikuttaa se, kuinka korkeita pudotuksia leikkikeskuksessa mahdollisesti on.

Paikalleen valetut kumiset muovialustat ja -matot ovat entistä suositumpia turvallisuutensa vuoksi. Niitä on saatavilla monissa eri variaatioissa ja valmistajat osaavat neuvoa niiden käytöstä ja turvallisuudesta tarkemmin.

Leikkikeskus - Ennen ostoa

Tarve

Minkälaista leikkikeskusta ollaan rakentamassa? Valitse sopiva liukumäki, keinu, kiipeilyteline, hiekkalaatikko ja muut leikkikeskus tuotteet. Huomioi leikkivien lasten ikä, tuotteita valitessa.

Tila ja sijoitus

Ennen tuotteiden tilausta kannattaa ottaa huomioon niiden vievä tila. Leikkikeskus tuotteiden mitat ovat nähtävissä tuotekuvauksissa. On suositeltavaa huomioida varsinkin leikkikeskuksen korkeus, jos lähettyvillä on puita tai rakennuksia.

Hinta

Leikkikeskuksen osa-alueet (liukumäki, keinu, hiekkalaatikko, leikkitorni yms.) kannattaa eritellä hinta vertailuissa. Kilpailuttamalla jokaisen osa-aluuen hinnan, saat parhaan hinta-laatu suhteen leikkikeskukseen. Leikkikeskukset ovat useimmiten suuria, joten on suositeltavaa tarkistaa kuuluuko tuotteisiin ilmainen toimitus, kulujen vähentämiseksi.

kiipeilytelinekeinu

Leikkikeskus Preeco:n verkkokaupasta

Preeco:n verkkokauppa sisältää Suomen laadukkaimmat leikkikeskukset. Laajasta valikoimastamme löytyy varmasti pihaan sopiva liukumäki, kiipeilyteline, leikkiteline, keinu, hiekkalaatikko, kiipeilyseinä, leikkimökki, leikkitorni ja muut leikkikeskus tuotteet. Leikkikeskusten hinta on edullinen, mutta laatu silti loistava.

Verkkokauppamme tarjoaa joustavat ja monipuoliset maksutavat. Leikkikeskus voidaan maksaa esimerkiksi pankin kautta, maksukortilla tai mobiililaskulla. Meiltä myös mahdollisuus ostaa leikkikeskukset Preeco-tilillä tai -laskulla.

Epäröidessä, ota yhteyttä ja tilaa uutiskirje

Ilmainen toimitus sisältyy jokaiseen leikkikeskukseen ilman kuluja lähimpään noutopisteeseen ja pienellä lisämaksulla vaikka suoraan kotiovelle. Kaikissa leikkikeskuksissa on 30 vuorokauden palautusoikeus. Mahdollisen palautuksen yhteydessä leikkikeskus on oltava alkuperäisessä kunnossa. Tilaa uutiskirje saadaksesi tietoa tarjouksista.

Sivuiltamme löydät asiakkaidemme leikkikeskus arvosteluita. Lue arvostelut läpi ennen valinnan tekoa. Jos tarvitset lisätietoa leikkikeskus valinnassa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelu palvelee ma-pe klo 9:00 - 17:00. Asiakaspalvelu tiedot löydät sivun ylä- ja alalaidasta.