Toimitus alk. 0€

30 päivän palautusoikeus

Halvat hinnat

Maksa tuotteet vasta toimituksen jälkeen laskulla

Kasvihuoneet yleiset kysymykset

Mikä on kasvihuone ja miten se toimii?

Kasvihuone on piharakennus, joka on tarkoitettu kasvien kasvattamiseen suojaamalla niitä ulkoisilta tekijöiltä, kuten kylmältä ilmalta, sateelta ja tuulelta. Se toimii keräämällä auringonvalon sisäänsä ja luomalla kasveille optimaalisen kasvuympäristön.


Minkä kokoisen kasvihuoneen tarvitsen?

Kasvihuoneen koko riippuu siitä, mitä kasveja haluat kasvattaa ja kuinka paljon tilaa sinulla on käytettävissä. Yleisesti ottaen suurempi kasvihuone antaa enemmän kasvutilaa ja joustavuutta kasvien sijoitteluun, joten suosittelemme lähtökohtaisesti suurempaa kasvihuonetta, jos olet kahden vaiheilla.


Kuinka lämpötilaa säädetään kasvihuoneessa?

Kasvihuoneen lämpötilan säätelyyn voi käyttää erilaisia keinoja, kuten tuuletusta, varjostusta, lämmittimiä tai viilennysjärjestelmiä. Preecon kasvihuoneissa on aina tarjolla automaattinen ikkunanavaaja, joka hoitaa automaattisesti optimilämpötilan kasvihuoneeseesi.


Kuinka usein kasvihuone tulee kastella?

Kasvihuoneen kastelutarve riippuu kasvien lajista, kasvualustasta ja ilmankosteudesta. Yleisesti ottaen kasvihuone tulee kastella säännöllisesti, mutta ei liian usein. Kastelua kannattaa säädellä kasvien tarpeen mukaan ja varmistaa, että kasvualusta pysyy kosteana, mutta ei liian märkänä.


Mitä lannoitteita ja torjunta-aineita voi käyttää kasvihuoneessa?

Kasvihuoneessa voi käyttää erilaisia lannoitteita, kuten kasvualustan lisäravinteita ja lehtilannoitteita, jotka auttavat kasveja kasvamaan terveinä ja vahvoina. Torjunta-aineiden käyttöä kannattaa välttää mahdollisuuksien mukaan, mutta jos kasveille ilmenee tuholaisia, kannattaa valita kasvien tarpeisiin sopiva torjunta-aine.


Miten pidän kasvihuoneen puhtaana ja hygieenisenä?

Kasvihuoneen puhtaanapito on tärkeää, jotta kasvit eivät altistu taudinaiheuttajille ja tuholaisille. Kasvihuone kannattaa imuroida ja pestä säännöllisesti, ja tarvittaessa kasvien lehdet voi pyyhkiä puhtaaksi.


Mitä kasveja voin kasvattaa kasvihuoneessa?

Kasvihuoneessa voi kasvattaa monia erilaisia kasveja, kuten tomaatteja, kurkkuja, paprikoita, yrttejä, kukkia ja vihanneksia.


Mitä muita varusteita tarvitsen kasvihuoneen lisäksi?

Kasvihuoneen lisäksi tarvitset esimerkiksi kastelukannun, kasteluletkun, lannoitteita, työkaluja, varjostuskankaan ja muita kasvien hoitoon tarvittavia välineitä.


Mitä vinkkejä voitte antaa ensimmäistä kertaa kasvihuoneen hankkivalle?

Ensi kertaa kasvihuoneen hankkiville kannattaa suositella aloittamaan pienestä kasvihuoneesta, joka on helpompi hallita. Kasvihuoneen valintaan kannattaa käyttää aikaa ja miettiä tarkasti omia tarpeita. Lisäksi kannattaa tutustua kasvihuoneen hoitoon ja ylläpitoon ennen kasvien istuttamista, jotta kasvit saavat parhaat kasvuedellytykset.


Tarvitseeko kasvihuone rakennuslupaa?

Kasvihuoneen rakentamiselle tarvitaan yleensä rakennuslupa, mikäli se ylittää tietyn koon tai sijaitsee tietyn etäisyyden päässä naapurin rajasta. Rakennuslupaa tarvitaan myös, mikäli kasvihuoneessa hoidetaan kaupallista viljelyä tai kasvattamista. Yleisesti ottaen kasvihuoneen rakentamiselle tarvitaan rakennuslupa, jos sen pinta-ala ylittää 15 neliömetriä, tai jos kasvihuone on yli 3 metriä korkea. Lisäksi kasvihuoneen etäisyydestä naapurin rajasta voidaan olla eri sääntöjä eri kunnissa, mutta yleisesti ottaen etäisyyden tulisi olla vähintään 2-5 metriä naapurin rajasta. On siis tärkeää tarkistaa oman kuntansa rakennusvalvontaviranomaisilta, mitkä ovat kasvihuoneen rakentamisen lupamenettelyt ja mitkä ovat kasvihuoneen rakentamiseen liittyvät vaatimukset omalla alueella.


Mitä kannattaa kasvattaa kasvihuoneessa?

Suomen ilmastossa kasvihuoneen avulla voidaan kasvattaa monia erilaisia kasveja, jotka eivät selviytyisi ulkona kylmempinä vuodenaikoina. Yleisimpiä kasvihuoneessa kasvatettavia kasveja Suomessa ovat tomaatit, kurkut, chilit, paprikat, salaatti, yrtit ja mansikat. Kasvihuoneessa voi myös kasvattaa eksoottisia kasveja, kuten sitrushedelmiä ja oliivipuita.


Pitääkö kasvihuoneen olla tiivis?

Kasvihuoneen ei tarvitse olla täysin tiivis, mutta kasvihuoneen on hyvä olla suojattu tuulelta ja sateelta, jotta kasvit eivät vahingoitu. Kasvihuoneen ilmanvaihto on kuitenkin erittäin tärkeää, jotta kasvit saavat riittävästi happea ja hiilidioksidia. Kasvihuoneen ilmanvaihtoa voidaan säädellä esimerkiksi tuuletusikkunoilla, kattoluukuilla ja ilmanvaihtojärjestelmillä.


Mihin ilmansuuntaan kasvihuone kannattaa sijoittaa?

Suomessa kasvihuone kannattaa sijoittaa aurinkoiselle paikalle ja suojaiseen paikkaan tuulelta, jotta kasvit saavat riittävästi valoa ja lämpöä. Parhaita ilmansuuntia ovat etelä, lounas ja länsi. Kasvihuoneen sijoittamisessa on hyvä huomioida myös mahdolliset tuulet ja suojaukset niitä vastaan. Kasvihuoneen voi myös varustaa varjostuskankailla tai muilla suojilla, jotka auttavat säätelemään valon määrää kasveille.


Mitä eroa on kasvihuoneella ja avomaanviljelyllä?

Avomaanviljelyssä kasvit kasvavat avoimessa ilmassa, ilman suojaavaa kattoa tai seiniä. Kasvihuoneessa taas kasvit kasvavat sisätiloissa, jolloin niitä on helpompi suojata esimerkiksi Suomen haastavila sääolosuhteilta, kuten jopa hallalta ja tuholaisilta.